dds6 Re: Przaśny Polaków gust 25.10.14, 11:47 Co jest zlego w DYWANIE np. w salonie??? Miękkim, puszystym monokolor. wełnianym dywanie. Kiedy chcę poczytać leżąc na podłodze przed ciepłym kominkiem? Kocyk mam sobie podłożyć? Serio pytam. Jak to zrobić stylowo? Co do reszty się zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
pyk-nik Re: Przaśny Polaków gust 25.10.14, 20:10 dds6 napisała: > Co jest zlego w DYWANIE np. w salonie??? Miękkim, puszystym monokolor. wełniany > m dywanie. > Kiedy chcę poczytać leżąc na podłodze przed ciepłym kominkiem? Kocyk mam sobie > podłożyć? > Serio pytam. Jak to zrobić stylowo? Co do reszty się zgadzam. Dywany są fajne, ale nie jakieś śmieciowe wieśniackie ale ładne i minimalistycxzne Odpowiedz Link Zgłoś
dds6 Re: Przaśny Polaków gust 26.10.14, 19:52 Właśnie o takim piszę. Nerwacji dostaję kiedy ktoś piszę, że dywany są absolutnie niedopuszczalne. Wszystko zależy od sposobu spędzania czasu przez rodzinę. Mnie razi kafelkowanie salonów, ale dopuszczam fakt, że ktoś lubi takie wnętrza. Odpowiedz Link Zgłoś
niennte Re: Przaśny Polaków gust 26.10.14, 20:03 Rzekłabym, że wszystko zależy od dywanu. Odpowiedz Link Zgłoś
leda16 Re: Przaśny Polaków gust 27.10.14, 17:56 niennte napisała: > Rzekłabym, że wszystko zależy od dywanu. Jasne, jak spadać, to tylko z wysokiego konia. Taki dywan byłby w sam raz? Zwłaszcza przed kominkiem :) www.naintrading.pl/dywany-orientalne/tabriz-bild-55raj-delikatny-105x139-p-9316.html#.VE54quUUO2U Odpowiedz Link Zgłoś
leda16 Re: Przaśny Polaków gust 27.10.14, 17:51 dds6 napisała: > Kiedy chcę poczytać leżąc na podłodze przed ciepłym kominkiem? Kocyk mam sobie > podłożyć? > Serio pytam. Jak to zrobić stylowo? Podejrzewam, że nie masz jeszcze kominka. Inaczej wiedziałabyś, dlaczego nie należy przed kominkiem kłaść dywanu. Zwłaszcza wełnianego i puszystego. No chyba, że przed każdym rozpalaniem i wybieraniem popiołu będziesz go wlekła w drugi kąt salonu. Odpowiedz Link Zgłoś
yoyka Re: Przaśny Polaków gust 27.10.14, 19:12 leda16 napisała: > dds6 napisała: > > Kiedy chcę poczytać leżąc na podłodze przed ciepłym kominkiem? Kocyk mam > sobie > > podłożyć? > > Serio pytam. Jak to zrobić stylowo? > > > Podejrzewam, że nie masz jeszcze kominka. Inaczej wiedziałabyś, dlaczego nie na > leży przed kominkiem kłaść dywanu. Zwłaszcza wełnianego i puszystego. No chyba, > że przed każdym rozpalaniem i wybieraniem popiołu będziesz go wlekła w drugi k > ąt salonu. > Jak kominek jest za szybą np to można mieć dywan Odpowiedz Link Zgłoś
leda16 Re: Przaśny Polaków gust 29.10.14, 17:26 yoyka napisała: Jak kominek jest za szybą np to można mieć dywan Mówisz o palenisku zamkniętym? Tyle, że przy myciu tej szyby i wybieraniu popiołu musisz ją otworzyć. To samo przy każdorazowym dorzucaniu drewna do kominka. Odpowiedz Link Zgłoś
dds6 Re: Przaśny Polaków gust 27.10.14, 20:18 Milutka, mam dywan wełniany i kominek tuż obok. Już od jakichś 3 lat. Wylegujemy się na tem dywanie, śpimy czasem zajechani po całym dniu a rozpalając ognicho nigdzie go nie wleczemy. Pierzemy za to 1-2x miesiąc. Inaczej wiedziałabyś, dlaczego nie na > leży przed kominkiem kłaść dywanu. - dlaczego ludzie są dziś tacy zgryźliwi a młode dziewczyny takie matronowate w swych poradach? Wie ktoś...? Popiół kochaniutka wysysamy odkurzaczem do popiołu. W 40 sec palenisko wysprzątane. Bez tumanu popiołu. Polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
leda16 Re: Przaśny Polaków gust 29.10.14, 17:33 dds6 napisała: Pierzemy za to 1-2x miesiąc. Otóż to. A po roku z takiego dywanu robi się łachman. dlaczego ludzie są dziś tacy zgryź > liwi a młode > dziewczyny takie matronowate w swych poradach? Wie ktoś...? Kotku, nie wiem, ale dziękuję za komplement :) > Popiół kochaniutka wysysamy odkurzaczem do popiołu. W 40 sec palenisko wysprząt > ane. > Bez tumanu popiołu. > Polecam!!! Jaki model polecasz? I czego używasz do mycia okopconej sadzą szyby? Ale wiaderko do zużytych papierowych ręczników to chyba nie na tym dywanie stoi? Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka Re: Przaśny Polaków gust 29.10.14, 18:49 jestem prosta kobieta z prowincji, dymam na zmywaku w uk zapytuje wiec: o co chadza z hejtowaniem kolorowych scian? az tak swiadcza o moim bezguscie? hm poniewaz biale sciany toleruje jedynie w stajniach i oborach, to se w chalupie walnelam przygaszona lawende jakby malo bylo nieszczesc, to wyhaczylam na pchlim targu chlopa, ktory we wspanialym, pekatym baniaku trzymal wedki stargowalam baniak, olewajac wedki, nabylam droga kupna za 4,5 funa i przytargalam do domu tam- o zgrozo! wstawilam do baniaka jakies galezie z kolorowymi liscmi fajnie mi sie bylo, czytalo, zawijalo w koc i pilo grzance w tej lawendzie i baniaku ale teraz czytam, zem zascianek( stan umyslu) ozesz... Odpowiedz Link Zgłoś
pyk-nik Re: Przaśny Polaków gust 29.10.14, 19:39 konwalka napisała: > jestem prosta kobieta z prowincji, dymam na zmywaku w uk > zapytuje wiec: o co chadza z hejtowaniem kolorowych scian? az tak swiadcza o mo > im bezguscie? Aż tak. Prostota to stan umysłu, z tego się nie wyrośnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka Re: Przaśny Polaków gust 29.10.14, 20:12 well.. to poniekąd juz po chlopie mam na dokladke dywan bez wzorow ani niczego i swoją własną lawendę w dzbankach i wazonach tfu! z tymi wazonami to już sie kompletnie skompromitowałam Odpowiedz Link Zgłoś
dds6 Re: Przaśny Polaków gust 29.10.14, 23:05 > Popiół kochaniutka wysysamy odkurzaczem do popiołu. W 40 sec palenisko wysprząt > ane. > Bez tumanu popiołu. > Polecam!!! Jaki model polecasz? I czego używasz do mycia okopconej sadzą szyby? Ale wiaderko do zużytych papierowych ręczników to chyba nie na tym dywanie stoi? Leda, kurczę ciężki przypadek z Ciebie. Masz ewidentnie jakiś problem dywanowy. Pozdrawiam z nieodmiennie czystego, pachnącego Wezyrem :) kilkuletniego, niezmechaconego, wełnianego dywanu. I spod kilkuletniego, wełnianego koca też. Pachnącego z kolei Silanem :D Wszystko czyste i "nieosadzone", szyba też. Wiaderko nie stało broń Boże na dywanie, na kafelkach stało, kafelki przetarte Ajax'em albo może to było Pronto i ręcznikiem z Biedronki. Nie zrobię fotki, bo mi za ciepło i za dobrze :) Nie chcę bić się na słowa, bądźmy mili dla siebie :) Live & let live. Odpowiedz Link Zgłoś
porazostatni A na Wschodzie 30.10.14, 19:10 Chiny, Kraje Arabskie, ogólnie Orient - kwiaty, wzorki, kolory, ale bezguście ;) Każdy lubi co innego, a osoby wyjeżdżają, że musi być minimalizm bo inaczej wiocha, to dają świadectwo o... swoim chamstwie. Już widzę ten oświecony gust - ściany pomalowane na biało, czyli nuda i najnowsze krzyki mody z Ikei, bo mają znajomi. Odpowiedz Link Zgłoś
zmorapotwora Re: A na Wschodzie 30.10.14, 21:38 Matko jestem bezgusciem totalnym bo nie trawie nudnych bialych scian. Baaa do tego mam gablote z przeszklonymi drzwiami ( nota bene zaden staroc a z calkiem dobrego meblowego sklepu) za ktorymi to chowam kieliszki...( nijak nie wiem gdzie ja mialabym te kieliszki trzymac??? ) No jedyne co mnie ratuje ze zadnych wzorkow i kwiatkow nie mam...ech marna pociecha dla mnie Odpowiedz Link Zgłoś
niennte Re: A na Wschodzie 31.10.14, 14:22 No cóż, prawie wszystkie ściany mam białe i jakoś nie czuję, żeby u mnie było nudno. Odpowiedz Link Zgłoś
kotarbas Re: Przaśny Polaków gust 31.10.14, 13:00 nie zawsze i nie wszyscy u nas w kraju taki przaśny gust...ale co prawda to prawda dużo jest fanów takich klimatów... Odpowiedz Link Zgłoś
aski73 Re: Przaśny Polaków gust 03.11.14, 10:07 Myślę, że to wynika z naszej niewiedzy. Idziemy do sklepu ogladamy, wszystkiego mamy dużo, wybieramy Najczęściej pod wpływem chwili kupujemy to co nam się najbardziej podoba. Potem okazuje się, ze mamy zbiór rzeczy które nie zawsze do siebie pasują. Tak urządzamy dom, nie jest to brak kasy lecz wiedzy. Zobaczcie strefadom.blogspot.com/ Ja po przeczytaniu teraz rozumiem czym sie kierować przy dobieraniu naszego otoczenia. Szkoda , że takich praktycznych rzeczy nie uczą w szkołach. Odpowiedz Link Zgłoś