nigolla 10.10.14, 21:30 Jesteście zwolennikami rolet czy firanek w oknie? Tradycyjne rozwiązania czy jednak surowiej i zimniej? Nie wiem czy postawić na same rolety, podoba mi się takie rozwiązanie, ale tak dziwnie bez firanki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mieszkanieodadoz Re: Rolety czy firany 15.12.14, 19:22 Tak jak już padło, wszystko opiera się o indywidualny projekt, home-staging. Rolety wygodniejsze - nie trzeba prać, wieszać ; ) Firany mają większe walory estetyczne. Może firany w salonie jako pomieszczeniu reprezentacyjnym a rolety w pozostałych pomieszczeniach? Pozostaje jeszcze kwestia budżetu - tu jednak firany. Odpowiedz Link Zgłoś
raj-ana Re: Rolety czy firany 15.12.14, 19:26 do salonu zawsze firany, do innych pokoi już niekoniecznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
lobster_one Re: Rolety czy firany 16.12.14, 22:57 nie wyobrażam sobie domy bez firan i zasłon, wyglądaoby jak w biurze, nie do pomyslenia Odpowiedz Link Zgłoś
radar272 Re: Rolety czy firany 17.12.14, 22:52 Zgadzam się! Firanki nadają domowi duszy, ocieplają, jest uroczo, a bez nich zimno i biurowo. Odpowiedz Link Zgłoś
brudos Re: Rolety czy firany 18.12.14, 12:08 Ja tam przyzwyczaiłem się do firanek i zasłon, ale ja jestem starej daty, mnie nie słuchajcie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kraaaker Re: Rolety czy firany 18.12.14, 18:11 im mniej do sprzątania tym lepiej = rolety rządzą hehe :D Odpowiedz Link Zgłoś
anneauti Re: Rolety czy firany 19.12.14, 15:26 A jakie rolety rozważasz? takie standardowe na wałku? day-night? rzymskie? Osobiście lubię przytulnie, ale nie lubię firan. Rolety rzymskie w tym względzie podobają mi się najbardziej. Uważam, że tworzą bardzo przytulne wnętrze. Mam jednak świadomość, że mają one swoje wady - niekoniecznie sprawdzą się chyba w mieszkaniu na parterze (nad czym właśnie ubolewam, bo takowe posiadam). Jeśli lubisz rolety, zrób rolety. Dziwnie, nie dziwnie - Twoja mieszkanie i Tobie ma się podobać. Sprawdź tylko czy wszystko pasuje we wnętrzu, chyba, że pomieszanie stylów zupełnie Ci nie przeszkadza. Nie oglądaj się na innych, ale na własne upodobania :) I daj znać jaką decyzję podejmiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
stopreformom Re: Rolety czy firany 20.12.14, 15:43 ja mając same rolety miałabym cały czas wrażenie bycia podglądaną, bo przecież cały dzień te rolety zasłonięte nie są, firanka jednak odgradza od świata za oknem, szczególnie za dnia Odpowiedz Link Zgłoś
violetta31m Re: Rolety czy firany 15.07.15, 09:34 ja też nie mam firanek, na początku rzeczywiście może wydać się to dziwne, ale to kwestia przyzwyczajenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
ekspert_pracownia.inside Re: Rolety czy firany 15.07.15, 09:45 nigolla napisał(a): > Jesteście zwolennikami rolet czy firanek w oknie? Tradycyjne rozwiązania czy je > dnak surowiej i zimniej? Z roletami nie musi wcale być surowo i zimno. Są bardzo ładne rolety drewniane lub drewnopodobne. Dodają przytulności. Ciekawie wyglądają rolety zamontowane na murze przed oknem, a nie we wnęce okiennej. Można także połączyć obydwie opcje. Zawiesić firanę, żeby przesłonić widoczność z zewnątrz. Oraz roletę na okno, żeby była opcja regulacji przyciemnienia światła we wnętyrzu. Odpowiedz Link Zgłoś
olaszym86 Re: Rolety czy firany 23.07.15, 21:08 Lubię ciepłe wnętrza z firankami i zasłonami, ale z drugiej strony to jest ogromne siedlisko kurzu i różnych nieprzyjemnych rzeczy. Wnętrza z roletami wyglądają nowocześnie i bardzo estetycznie. Stawiam więc na rolety :) Odpowiedz Link Zgłoś
marcela32 Re: Rolety czy firany 27.07.15, 07:54 Ja jestem zwolenniczką rolet rzymskich. Na prawdę świetnie eis prezentują. Może nie od zewnątrz, ale w środku wyglądają mistrzowsko i zawsze to jakiś powiem świeżości przy tradycyjnych roletach i żaluzjach Odpowiedz Link Zgłoś
waldas.85 Re: Rolety czy firany 28.10.15, 15:12 W swoim mieszkaniu mam zamontowane tylko rolety, firany tylko zbierają kurz i trzeba je często prać. Wybierz drewniane rolety, które ocieplą wnętrze :) Odpowiedz Link Zgłoś
estera1538 Re: Rolety czy firany 29.10.15, 17:35 Miałam taki czas, że tylko rolety były w oknach, ale ostatnio na nowo polubiłam firanki. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi.28 Re: Rolety czy firany 25.11.15, 21:22 Witam serdecznie. Ja natomiast zdecydowałabym się na twoim miejscu na rolety ale z systemem dzień i noc. Jest to naprawdę super rozwiązanie i bardzo elegancko wygląda nawet gdy nie ma firanek ani zasłon. Sama jestem posiadaczką takich rolet i jestem bardzo zadowolona - ale ja od początku nie chciałam firanek jest to dla mnie takie staroświeckie:) Dzięki temu że masz rolety zaoszczędzisz więcej czasu bo nie musisz ściągać, prac ani prasować tych firanek aby wymienić. No i rolety na pewno tak szybko Ci się nie znudzą tak jak firanki:D Odpowiedz Link Zgłoś
za3maj Re: Rolety czy firany 01.12.18, 17:43 Miałem przez 3 lata rolety dzień i noc. Uważam że powinno się zmienić nazwę na noc i zmierzch. Jeżeli ich nie podniosłem całkowicie, w pomieszczeniu panował zmierzch Odpowiedz Link Zgłoś
ulomans Re: Rolety czy firany 02.12.18, 11:46 Ja mam u siebie w domu i to i to :) Odpowiedz Link Zgłoś
respondi Re: Rolety czy firany 10.12.18, 13:20 Jak jest możliwość, to montować zarówno rolety jak i firany. Rolety raczej nie są alternatywą, a dopełnieniem. Odpowiedz Link Zgłoś