Dodaj do ulubionych

meble do garderoby

22.11.14, 14:46
właśnie robie sobie garderobę i zastanawiam się czy zrobić w niej szafy z drzwiami przesuwnymi czy może otwarte wieszaki i półki?
wolałbym drugie rozwiązanie, ale czy ubrania nie będa sie kurzyć za mocno? ma ktos takie coś u siebie?
Obserwuj wątek
    • janiorex Re: meble do garderoby 02.12.14, 10:10
      Myślę, że otwarta szafa nie ma sensu, bo na pewno będą Ci się kurzyć ubrania, a to chyba nie o to chodzi... Poza tym, zawsze trzeba by mieć porządek, żeby to dobrze wyglądało ;)
      • leda16 Re: meble do garderoby 02.12.14, 22:04
        Nie mam jeszcze praktycznego doświadczenia, ale uważam, że garderoba to przecież taka duża szafa z bardziej szczelnymi drzwiami niż zwykła szafa i ew. z oknem. Po co więc tracić miejsce na montowanie tam jeszcze kilku dodatkowych drzwi? Garderoby gotowe mają zwykle te półki za szerokie - 60cm a na zamówienie są drogie.Najtaniej narysować projekt i wykonać samemu lub dać do wykonania złotej rączce ew małżowi.
    • doninek Re: meble do garderoby 03.12.14, 14:17
      jeśli się decydujesz na wieszaki to zamiast drzwi przesuwnych zamontuj karnisze i zasłon użyj:) bardzo fajny sposób
      • sandriks Re: meble do garderoby 03.12.14, 21:15
        zaslony? bez sensu ;) ja mam w garderobie odsłonięte wieszaki i nic sie nie kurzy, jesli wiszą tam ubrania ktorych używamy w miarę na bieżąco to bez przesady, a nawet jak nie to w zamykanej szafie też się zbiera kurz ;)
    • karolllaaa Re: meble do garderoby 04.12.14, 11:01
      Z doświadczenia wiem, że otwarte półki nie sa zbyt dobrym rozwiązaniem ze względu na kurz. Ja w swojej garderobie mam rozwiązania proponowane przez Ikea - czyli całe segmenty zamykane na zamek.

Mój plurk!
      • judytaa11 Re: meble do garderoby 05.12.14, 10:55
        Zgadzam się z karollllaaa otwarte półki to średni pomysł ze względów estetycznych, miałam przez jakiś czas i trzymałam większość ubrań, w których nie chodzę, na co dzień w foliach.
        • nigolla Re: meble do garderoby 06.12.14, 20:49
          Ja też się z tym zgadzam :) Kurzą się niemiłosiernie ciuchy, przerobiłam to już/
    • michalina155 Re: meble do garderoby 14.01.15, 12:21
      Też zastanawiam się nad zrobieniem garderoby jednak kompletnie nie mam na nią pomysłu. Znacie kogoś z woj. mazowieckiego kto mógłby mi pomóc? Jakie firmy polecacie?
    • arizona223 Re: meble do garderoby 06.03.15, 09:36
      myślę, że otwarta szafa może rzeczywiście być niepraktyczna, bo ubrania będą się kurzyć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka