Dodaj do ulubionych

Długość zasłonek

29.11.14, 11:57
Kupiłam zasłony, które muszę skrócić. Mam jednak dylemat, bo za jakiś czas będziemy się przeprowadzać i teraz w mieszkaniu karnisze są o 10cm niżej niż w mieszkaniu w którym będziemy mieszkać docelowo. Chciałabym, żeby zasłonki wisiały póki co tutaj, a później w nowym domu i zastanawiam się czy istnieje jakiś sposób, żeby to pogodzić? Czy po prostu obciąć je tak, żeby póki co leżały trochę na ziemi i później były dobre? A może obciąć je na obecną długość, a później doszyć jakąś listwe? Jakieś pomysły? :)
Obserwuj wątek
    • horpyna4 Re: Długość zasłonek 29.11.14, 15:24
      Przecież można je podwinąć i podszyć (nawet tylko podfastrygować), a w nowym mieszkaniu odpruć, przeprać i rozprasować.
    • kasia_l28 Re: Długość zasłonek 01.12.14, 10:43
      Nie odcinaj nic. Po prostu ładnie je upnij po bokach, albo fantazyjnie zawieś na karniszu :) Ja ostatnio zamówiłam świetne firany, w tym stylu:
      www.veronatextil.pl/db/prod_wpis_photos/_minfc8bb8c0cb.jpg
      I fajnie poupinałam je, żeby kaskadowo opadały na boki :)
    • anikssa Re: Długość zasłonek 01.12.14, 17:15
      Horpyna dziękuję :) nie wpadłabym na ten pomysł sama ;) proste i genialne ;) dzięki :)

Kasia dziękuję, ale nienawidzę wszelakich marszczeń, upinań itp. kupiłam możliwie najprostsze zasłony i firany i takie mają być ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka