Dodaj do ulubionych

Krzesła-dylemat?

05.10.04, 22:45
Witam!
Dawno mnie tu nie było, ale akurat nadarzyła się okazja, aby ponownie Was o
coś zapytać. Planujemy kupno 6 krzeseł do salonu. Stół jest prostokątny,
salon duży (24 m kw), otwarty na resztę mieszkania. Upatrzyłam sobie fajne
krzesła w obiciu skóropodobnym, ciemnobrązowe w Almi Decor. Mamy meble tekowe
w tymże kolorze. Tylko jest problem, krzesło jest już tylko jedno! Ale cudne!
I po atrakcyjnej cenie? No i teraz jestem w kropce. jak myslicie, czy to
dobry pomyslo, miec jedno krzeslo hmmm... takie reprezentacyje (honorowe
miejsce) i reszte dokupic do niego? A moze kazde krzeslo inne? Taki design
rodem jak z warszwskiej restauraci Quchni artystycznej? Styl ala meble z
odzysku itp. (po renowacji). Co moę pasować do takiego krzesła? Ono jest
zupeł nie proste, tylko całe w tej skórze (obicie i siedzisko).
Gdzie w Warszawie mogę szukać fajnych, niestandardowych krzeseł? Ikea odpada.
Ania
Obserwuj wątek
    • damona Re: Krzesła-dylemat? 05.10.04, 22:50
      Czesc Aniu,
      moze w pozostalych Almi Decorach maja takie krzesla? Albo w innym miescie i
      moga sprowadzic? Pytalas sie o taka mozliwosc?

• monia76 Re: Krzesła-dylemat? 06.10.04, 09:57
        ja bym jednak porzucila upatrzone krzeslo jesli, jak radzi Damonka, nie uda Ci
        sie ich upolowac w innym AD lub sprowadzic. moim zdaniem takie dosztukowywanie
        krzesel przy jednym stole bedzie wygladac dziwnie. chyba ze zanabedziesz sobie
        to ukochane krzeslo i postawisz poprostu gdzie indziej - przy lampie, TV czy
        pod oknem? zadziala?
        • annjika Re: Krzesła-dylemat? 06.10.04, 16:20
          A ja bym dokupila reszte krzeseł w jakis sposób podobnych, wazne, zeby juz
          byly jednakowe:), a to honorowe postawila na honorowym miejscu. Byloby cos raz
          inaczej!
          • iconqa Re: Krzesła-dylemat? 06.10.04, 17:53
            Ja uważam, że dostawienie do tego krzesła innych nie będzie złym pomysłem.
            Dlaczego my trzymamy się tak sztywno pewnych reguł w urządzaniu mieszkania,
            brakuje nam luzu i spontaniczności np. francuzów. Oni dowolnie zestawiają stare
            z nowym... a efekty często są zaskakujące tworzą ciepły klimat, no ale to
            oczywiście zależy od gustów indywidualnie. Ja jestem za kupnem sama mam w
            mieszkaniu przy stole 3 rodzaje krzeseł o zupełnie różnych formach i wyglądają
            super
            • ap77 Re: Krzesła-dylemat? 06.10.04, 22:56
              Hej!
              Niestety w pozostalych Almi D. nie ma juz tych krzesel, jest tylko w
              Bydgoszczy...:) Ale o ile jeszcze jutro bedzie to kupie je! A co! Raz sie zyje
              i moja intuicja mowi mi, ze cos z tego stworze. Dzis w poszukiwaniu krzesel
              odwiedzilam Sklep o swojskiej nazwie Witek (Lomianki) i to co tam zobaczylam to
              zgroza. Niby tysiace mebli, krzesel, a klientow jak na lekarstwo...Jednak
              ludzie maja gust. Radze tego Witka omijac szerokim lukiem. Wiekszosc mebli to
              styl, jak ja to nazywam lepperowy:)
              Ania
              • ap77 Re: Krzesła-dylemat? 09.10.04, 17:13
                Kupilam! Jest cudne! Czekalo na mnie! Teraz szukam dla niego kolegow:)
                Najpierw na warszawskej Pradze. Juz dawno mialam sie tam wybrac. W ostatnim
                numerze Elle Deco. jest przewodnik po tamtejszych galeriach. A Wy tam
                zagladacie? Warto?
                Ania
                • saabb Re: Krzesła-dylemat? 10.11.04, 09:52
                  a moze reszte "kolegow" do tego cuda z metalu??? Zajmuje sie kowalstwem
                  artystycznym, jesli jeszcze nie kupilas to zapraszam na mail, przesle "probki"
                  Pozdrawiam,
                  • saabb Re: Krzesła-dylemat? 10.11.04, 09:54
                    zapomnialem o adresie :) sesewerynski@02.pl
                    Pozdrawiam,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka