-
Podgotowany ryż mieszam z rozmrożonym szpinakiem, dodaję jajka, przyprawy.
Umieszczam w formie, do piekarnika, zapiekam.
Robię sos serowy. Dowolny. Np. rozkruszony pleśniowy rozpuszczam w maśle z
dodatkiem śmietany i czosnku.
Polewam talerz, kładę kawałek tortu szpinakowego, polewam znów sosem.
Gotowe!
-
Witam,
Właśnie upiekłam tort sachera. Rozkroiłam go i ... środek jest ciemny,
wygląda jak zakalec albo jakby był niedopieczony, ale sprawdzałam patyczkiem-
był suchy. Brzegi są jaśniejsze i wyglądają jak upieczone. Czy mam to ciasto
wyrzucić, a moze tak ma być. Nie jestem ekspertem w pieczeniu, więc nie wiem
co mam zrobić.
-
Czy ktoś wie może pod jakim adresem internetowym można zamówić oryginalny
tort sachera prosto z Wiednia ?
-
upiekłam, wygląda nieźle
czy mogę go czymś nasączyć przed marmoladowaniem? w sensie cóś z rumem na
przykład? i jak?
proszę o konkretne wskazówki, w słodkich wypiekach tom ostatnia noga