chinboraz 24.11.04, 20:16 ile kosztuje położenie podlogi, chodzi mi o koszt samej robocizny oraz wszystkiego co jeszcze musze kupić w przypadku paneli, parkietu lub desek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martaross Re: koszt podłogi 26.11.04, 13:55 chinboraz napisał: > ile kosztuje położenie podlogi, chodzi mi o koszt samej robocizny oraz > wszystkiego co jeszcze musze kupić w przypadku paneli, parkietu lub desek Do paneli musisz dokupić jeszcze folię - ok3zł/mkw (bo w razie gdyby coś działo się z Twoją podłogą - bez niej nie uwzglednią Ci reklamacji)i gąbkę redukującą nierówności i hałas - ok6zł/mkw. Mam panele zatrzaskowe, więc obyło się bez kleju (w przypadku klejonych oczywiście musisz doliczyć klej). Na koniec listwy (tu już w zalezności jakie wybierzesz - wybór obszerny - od kilku do kilkunastu zł za m bieżący). Układaliśmy sami, więc nie wiem ile kosztuje robocizna. Dodam jeszcze że ułożenie 17mkw paneli bezklejowych trwało 3 godz, a listwowanie cały dzień. Podłoga kosztowała nas niewiele ponad 1000zł. Pozdrawiam, Marta Odpowiedz Link Zgłoś