Dodaj do ulubionych

VOX IMPERIUM

08.01.05, 19:43
Czy ktoś ma te meble (albo którykolwiek z innych zestawów tej firmy) i mógłby
podzielić się ze mną wrażeniami z ich użytkowania? Muszę dokonać wyboru
między VOXem a Black Red White...
Obserwuj wątek
    • emiczek Re: VOX IMPERIUM 09.01.05, 14:45
      Vox ma nieporownywalnie lepsza jakosc ale i cena o wiele wyzsza. jesli nie jest
      to problemem polecam VOX
      • jgladecka Re: VOX IMPERIUM 09.01.05, 15:04
        Hmmm... Oczywiście cena również gra tu rolę, ale chyba jednak wolimy z mężem
        coś lepszej jakości, coś trwalszego, nawet jeśli trzeba będzie troszkę dłużej
        odkładać...
        Bardzo dziekuję za odpowiedź!
    • zphu Re: VOX IMPERIUM 27.01.05, 13:47
      Przez 5 lat użytkowałam zestaw Kent - w chwili sprzedaży wyglądał, jak nowy.
      Też spodobało mi się Imperium,oglądałam je kilka razy i za ostatnim dostrzegłam
      ochodząca okleinę na brzegach szuflad komody. Decyzja była szybka znowu
      Black..., tylko tym razem Stylius (czereśnia antyczna), jestem pewna, że skoro
      Kent tak dobrze się spisał, to można zaufać producentowi. Zreszta do
      przedpokoju też zamówiłamcoś z Kenta, tylko tym razem w kolorze jabłoni.
      • sarna3 Re: VOX IMPERIUM 27.01.05, 21:33
        ja odradzam zarówno VOX jaki i BRW.
        Sama długo zastanawiałam sie nad kupnem sypialni VOXu Romeo i Julia, wiele razy
        ją oglądałam i zrezygnowałam (dodam, że mąż był bardzo napalony na jej kupno).
        Przy którejś już wizycie w salonie VOX zobaczyłam, że z szafy odchodzi okleina,
        szuflady w komodzie ciężko chodzą, podrapałam delikatnie paznokciem brzeg drzwi
        szafy i okeina sie ściarała - stwierdziliśmy, że szkoda kasy.
        I robimy szafe do zabudowy (musieliśmy w pokoju dobudować scianke) a łóżko i
        komode dokupimy wtedy, gdy znajdziemy coś, co bedzie warte kupna i swojej ceny.
        • zphu Re: VOX IMPERIUM 30.01.05, 07:36
          Black.. jak pisałam jest trwały (na kredensie Kenta stały kwiaty (obiążenie),
          biurko, komody użytkowane non stop i nic (z tym,że montawaliśmy sami powoli i
          solidnie),a za tą cenę nie szkoda go się pozbyć i coś odmienić.
          Ale do rzeczy, też zmieniłąm koncepcję (zabudowa wnęki 158x148 - jest to cena
          dobrej szafy - a miejsca więcej). Do tego w AMK Meble na Modlińskiej (dwa duże
          budynki po prawej stronie jadąc od mostu). Wypatrzyłam komplet QUZO - jest to
          barwiona sosna (dwa kolory) i np. witryna kosztuje 1099,0, kredens o dł 135 cm -
          1141,00. Jest tam tez komplet TUNIS i FALCO w zupełnie innym stylu, też dosyć
          oryginalne a ceną porównywalne do VOX
          Pozdrawiam
    • natka33 Re: VOX IMPERIUM 09.02.05, 01:42
      Od 2 lat mam Voxa Imperium 2 szafy(jedną narożną), wirtynkę, biurko i
      komodę,jestem zadowolona, nic się nie dzieje. BRW natomiast mam stół i krzesła
      Bavaria- solidne niesamowicie ale to nie okleina, tylko drewno. Moi znajomi
      mają regały z BRW (nie znam nazwy ale okleina im miejscami odłazi).Trudno zatem
      coś radzić, wszystko zależy ale tych najtańszych z BRW bym nie polecała, chyba
      szkoda pieniędzy..
      • aggu Re: VOX IMPERIUM 09.02.05, 20:18
        my mamy VOX Imperium w salonie od 2 lat, parę miesięcy temu dokupiliśmy jeszcze
        do sypialni, bo bardzo nam się podobają te meble i super się użytkują. Już nie
        raz zalałam je podlewając kwiatki i NIC się nie dzieje, nigdzie nie odchodzi
        okleina, ja polecam gorąco.
    • marcin_pa Re: VOX IMPERIUM 10.02.05, 00:08
      Użytkujemy kilka elementów tej linii od ponad roku - biurko, regał, półki i
      komodę z trzema szufladami. Wykonanie jest solidne, szuflady chodzą lekko, półki
      nie odkształcają się pod ciężarem książek, generalnie trudno coś zarzucić. A co
      do BRW to właściwie nie ma porównania, różnica w cenie jest tu proporcjonalna do
      róznicy w jakości - komplet mebli BRW został w moim starym mieszkaniu, nadaje
      się wg mnie do mieszkania pod wynajem.
      • kubusc Re: VOX IMPERIUM 10.02.05, 12:00
        jeśli ktoś ma worek pieniędzy to powinien kupić VOXA. jednak musi się liczyć z
        tym że wyjdzie mu to dyżo drożej. ja osobiście wybrałbym BRW. mam od ponad roku
        2 komplety tych mebli. były one bardzo tanie i dlatego chyba ich brzegi są
        brzydko wykończone. Kent i Bawaria z brw są chyba naprawde dobre bo są one
        porządniej od moich wykonane.
        • jgladecka Re: VOX IMPERIUM 11.02.05, 11:22
          Witam ponownie i dziękuję wszystkim za komentarze.
          Rzeczywiście Kent i Bawaria z brw mogę być lepszej jakości niż inne zestawy, bo
          są po prostu wykonane z drewna, w odróżnieniu od pozostałych. Mnie jednak nie
          bardzo odpowiada taki klasyczny styl... No a VOX z kolei nie jest tani :-(
          Decyzji ostatecznej jeszcze nie podjęłam - dopiero kilka dni temu
          przeprowadziłam się i jest jeszcze tyle ważniejszych rzeczy do zrobienia w
          pierwszej kolejności, ale Wasze opinie na pewno mi się wkrótce przydadzą:-)
          Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka