jgladecka 08.01.05, 19:43 Czy ktoś ma te meble (albo którykolwiek z innych zestawów tej firmy) i mógłby podzielić się ze mną wrażeniami z ich użytkowania? Muszę dokonać wyboru między VOXem a Black Red White... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emiczek Re: VOX IMPERIUM 09.01.05, 14:45 Vox ma nieporownywalnie lepsza jakosc ale i cena o wiele wyzsza. jesli nie jest to problemem polecam VOX Odpowiedz Link Zgłoś
jgladecka Re: VOX IMPERIUM 09.01.05, 15:04 Hmmm... Oczywiście cena również gra tu rolę, ale chyba jednak wolimy z mężem coś lepszej jakości, coś trwalszego, nawet jeśli trzeba będzie troszkę dłużej odkładać... Bardzo dziekuję za odpowiedź! Odpowiedz Link Zgłoś
zphu Re: VOX IMPERIUM 27.01.05, 13:47 Przez 5 lat użytkowałam zestaw Kent - w chwili sprzedaży wyglądał, jak nowy. Też spodobało mi się Imperium,oglądałam je kilka razy i za ostatnim dostrzegłam ochodząca okleinę na brzegach szuflad komody. Decyzja była szybka znowu Black..., tylko tym razem Stylius (czereśnia antyczna), jestem pewna, że skoro Kent tak dobrze się spisał, to można zaufać producentowi. Zreszta do przedpokoju też zamówiłamcoś z Kenta, tylko tym razem w kolorze jabłoni. Odpowiedz Link Zgłoś
sarna3 Re: VOX IMPERIUM 27.01.05, 21:33 ja odradzam zarówno VOX jaki i BRW. Sama długo zastanawiałam sie nad kupnem sypialni VOXu Romeo i Julia, wiele razy ją oglądałam i zrezygnowałam (dodam, że mąż był bardzo napalony na jej kupno). Przy którejś już wizycie w salonie VOX zobaczyłam, że z szafy odchodzi okleina, szuflady w komodzie ciężko chodzą, podrapałam delikatnie paznokciem brzeg drzwi szafy i okeina sie ściarała - stwierdziliśmy, że szkoda kasy. I robimy szafe do zabudowy (musieliśmy w pokoju dobudować scianke) a łóżko i komode dokupimy wtedy, gdy znajdziemy coś, co bedzie warte kupna i swojej ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
zphu Re: VOX IMPERIUM 30.01.05, 07:36 Black.. jak pisałam jest trwały (na kredensie Kenta stały kwiaty (obiążenie), biurko, komody użytkowane non stop i nic (z tym,że montawaliśmy sami powoli i solidnie),a za tą cenę nie szkoda go się pozbyć i coś odmienić. Ale do rzeczy, też zmieniłąm koncepcję (zabudowa wnęki 158x148 - jest to cena dobrej szafy - a miejsca więcej). Do tego w AMK Meble na Modlińskiej (dwa duże budynki po prawej stronie jadąc od mostu). Wypatrzyłam komplet QUZO - jest to barwiona sosna (dwa kolory) i np. witryna kosztuje 1099,0, kredens o dł 135 cm - 1141,00. Jest tam tez komplet TUNIS i FALCO w zupełnie innym stylu, też dosyć oryginalne a ceną porównywalne do VOX Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
natka33 Re: VOX IMPERIUM 09.02.05, 01:42 Od 2 lat mam Voxa Imperium 2 szafy(jedną narożną), wirtynkę, biurko i komodę,jestem zadowolona, nic się nie dzieje. BRW natomiast mam stół i krzesła Bavaria- solidne niesamowicie ale to nie okleina, tylko drewno. Moi znajomi mają regały z BRW (nie znam nazwy ale okleina im miejscami odłazi).Trudno zatem coś radzić, wszystko zależy ale tych najtańszych z BRW bym nie polecała, chyba szkoda pieniędzy.. Odpowiedz Link Zgłoś
aggu Re: VOX IMPERIUM 09.02.05, 20:18 my mamy VOX Imperium w salonie od 2 lat, parę miesięcy temu dokupiliśmy jeszcze do sypialni, bo bardzo nam się podobają te meble i super się użytkują. Już nie raz zalałam je podlewając kwiatki i NIC się nie dzieje, nigdzie nie odchodzi okleina, ja polecam gorąco. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_pa Re: VOX IMPERIUM 10.02.05, 00:08 Użytkujemy kilka elementów tej linii od ponad roku - biurko, regał, półki i komodę z trzema szufladami. Wykonanie jest solidne, szuflady chodzą lekko, półki nie odkształcają się pod ciężarem książek, generalnie trudno coś zarzucić. A co do BRW to właściwie nie ma porównania, różnica w cenie jest tu proporcjonalna do róznicy w jakości - komplet mebli BRW został w moim starym mieszkaniu, nadaje się wg mnie do mieszkania pod wynajem. Odpowiedz Link Zgłoś
kubusc Re: VOX IMPERIUM 10.02.05, 12:00 jeśli ktoś ma worek pieniędzy to powinien kupić VOXA. jednak musi się liczyć z tym że wyjdzie mu to dyżo drożej. ja osobiście wybrałbym BRW. mam od ponad roku 2 komplety tych mebli. były one bardzo tanie i dlatego chyba ich brzegi są brzydko wykończone. Kent i Bawaria z brw są chyba naprawde dobre bo są one porządniej od moich wykonane. Odpowiedz Link Zgłoś
jgladecka Re: VOX IMPERIUM 11.02.05, 11:22 Witam ponownie i dziękuję wszystkim za komentarze. Rzeczywiście Kent i Bawaria z brw mogę być lepszej jakości niż inne zestawy, bo są po prostu wykonane z drewna, w odróżnieniu od pozostałych. Mnie jednak nie bardzo odpowiada taki klasyczny styl... No a VOX z kolei nie jest tani :-( Decyzji ostatecznej jeszcze nie podjęłam - dopiero kilka dni temu przeprowadziłam się i jest jeszcze tyle ważniejszych rzeczy do zrobienia w pierwszej kolejności, ale Wasze opinie na pewno mi się wkrótce przydadzą:-) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś