Dodaj do ulubionych

rolety bambusowe

28.02.05, 15:14
chcialabym je zawiesic w sypialni na oknach pcv o ile to mozliwe ;)mam pytanie do tych co to takowe posiadaja -jaka jest ich wytrzymalosc no i czy wogole warto? maz mowi ze wygladaja jak smieci ale ja mam sypialnie w kolorze cieplej czerwieni plus sosnowe meble i wiklinowe drobiazgi wiec bardzo by pasowaly do teg wystroju -czekam na wasze opinie pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • julitad1 Re: rolety bambusowe 01.03.05, 12:39
      Cześć. Ja mam w łazience bambusową roletę. Wisi już 3 rok i tylko z mojego
      lenistwa nie zmieniłam jej na coś innego. Osobiście nie polecam rolety
      bambusowej, ponieważ:
      1. obrzydliwie wyblakła
      2. notorycznie się zacinała przy opuszczaniu. (teraz już wcale się nie opuszcza
      tylko wisi bez sensu pod sufitem)
      3. jeżeli dodatkowo miałabyś firankę - to bambus super zaciąga.
      Pozdrawiam
      • katee1 Re: rolety bambusowe 22.07.05, 09:54
        Ja własnie noszę sie z zamiarem wymiany moich zaluzji na nawe rolety bambusowe,
        ale ,ze to "nowość" to beda dopiero za miesiąc. Mają byc tak jak zrozumiałam
        automatyczne z odpowiednia kasetką zwijającą.
        Czy spotkaliscie sie juz z taką ofertą?
        Nie wiem jak przyciemniają, czy sa praktyczne?
        • ruiza Re: rolety bambusowe 22.07.05, 14:24
          ja mam matę bambusową w kuchni, ale zwykłą, na sznureczki, bez kasetki... Na
          razie wszystko ok, nic się nie zacina, nic nie wyblakło, ale ma dopiero kilka
          miesięcy...
          • marchefka27 Re: rolety bambusowe 24.07.05, 21:09
            my mamy takie w sypialni (bez kasetki)od 2,5 roku. Nie zauwazylam czy jakos
            bardzo zblakly. my wlasciwie ich nie podwijamy, bo zaslaniają okno a nie
            ograniczają dostępu swiatla. wlasciwie sluza jko element dekoracyjny niz
            zaslona.
            a co do montowania ich na oknach pcv - jak to zrbic zeby nie zniszczyc okien?
            nasze wiszą na takich maych haczykach. niedlugo zmieniamy lokum i chcialabymje
            zabrac ze sobą...
    • czolko Re: rolety bambusowe 25.07.05, 08:12
      Nie wiem czy do sypialni nadaja sie takie bambuski...praktycznie nie blokuja
      swiatla... Ja mam takie w pokoju gdzie stoi komputer, po to zeby mi sasiedzi
      nie zagladali do mieszkaniu, ale chyba przy zapalonym swietle i tak wszystko
      widac... Polecam bambuski z leroy merlin, sa fajnie zrobione - z takich
      szerszych deseczek, mechanizm poki co dziala bez zarzutu :) Zwroc jeszcze uwage
      na na kombinacje bambusa z juta... wydaja mi sie szczelniejsze...
    • mirka17 Re: rolety bambusowe 25.07.05, 12:08
      takie żaluzje nadają się tylko do ozdoby. Sąsiadka w bloku naprzeciwko ma takie
      w kuchni. Gdy ma wieczoerm zapalone światło to widać wszystko jak na dłoni co
      sie w kuchni dzieje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka