Dodaj do ulubionych

pokoik dziecinny

09.06.05, 08:12
Witam,
Szukam na tym forum inspiracji do urządzenia pokoju dla 3 letniej dziewczynki.
Widzę że są tutaj eksperci.
Pomieszczenie jest dość ciemne, bo za małym oknem jest korona drzewa.
Ekspozycja jest zachodnia a do tego sufit jest cały drewniany, wyłożony
świerkową boazerią, na co nie mam wpływu niestety.
Podłoga jest ze świerkowych desek upstrzonych sękami. Chciałabym ja przykryć
w całości.
Bardzo proszę, opiszcie swoje pokoje dziecinne: kolory, materiały, meble,
ciekawe połączenia.

Obserwuj wątek
    • amelka1974 Re: pokoik dziecinny 09.06.05, 10:36
      www.thecompanystore.com/dept.asp?dept%5Fid=5403&show=all&meta%5Ftitle=The+Company+Store+%2D+&meta%5FDescription=The+Company+Store+%2D+&meta%
      5FKeywords=The+Company+Store+%2D+

popatrz na te propozycje, jest co podejrzeć na tych stronach, może coś Cię
      zainspiruje.
      Pozdrawiam.
    • amelka1974 Re: pokoik dziecinny 09.06.05, 10:47
      ww1.potterybarnkids.com/index.cfm?src=shpak%7Cc%7Cda%7Crshop%5Fk%2Fcolak%7Ccf898%7Cda%7Crcollections%5Fk&cid=frn&area=shp&age=k

Jeszcze jeden adresik do fantazji...
    • jaskolka.dymowka Re: pokoik dziecinny 09.06.05, 22:24
      No, ja nie jestem ekspertem, ale dzieci mam:-)
      I pewnie nie za bardzo mogę Ci coś doradzić, bo mnie się wszelkie deski bardzo
      podobają:-)))
      I mam drewnianą podłogę także w pokoju u dziewczyn (7 i 10 lat)- tylko solidnie
      zabezpieczoną lakierem i przykrytą chodnikiem bawełnianym. Ponieważ córki są
      alergiczne - bardzo łatwo taki chodnik uprać a podłogę zetrzeć na mokro.
      Ale jeśli chcesz przykryć podłogę - to radziłabym najtańsze panele, które
      równie łatwo zetrzeć, a nie będzie szkoda ich wyrzucić, gdy dziecko podrośnie.
      Absolutnie odradzam wykłądzinę dywanową, bo łatwo ją trwale i brzydko zaplamić,
      no i strasznie łapie kurz. U siebie mam część podłogi pokrytą wykłądziną PCV -
      gdy dziewczyny były młodsze, to był kąt do "brudzących zabaw". Przedszkolak,
      który nie moze malować farbą po ścianie (na papierze), jest nieszczęśliwy:-)

Ściany mam zielone - bo taki kolor wybrały córki, meble jasne, drewniane.
      Raczej starałam się, żeby dzieci mogły się po prostu swobodnie bawić, a ze
      pokój jest nieduży, więc umeblowanie ograniczone do minimum - szafa na ubrania,
      regał z koszami wiklinowymi na zabawki - pojemniki wszelkiego rodzaju zwłaszcza
      maluchom się przydadzą, na ścianie mata kieszeniowa.
      Bardzo dobrze sprawdzają mi się opuszczane blaty (stoły kuchenne, przykręcone
      do ściany)do rysowania i do lekcji.

A tu masz taki dość nowocześnie urządzony pokoik, jasne ściany i zielone meble -
      może coś z tych mebelków nadaje się dla Was?
      mmlsr25.mmi.pl/web/z_e.php?z=26&id=94

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka