azjab 14.06.05, 10:30 Nie mam pomysłu na połączenie ciemnej drewnianej podłogi z beżowym, piaskowym gresem. Czas mnie goni, glazurnik czeka, a tu pomysłu brak :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
user.domain.invalid Re: łączenie podłóg 14.06.05, 16:13 listwa korkowa. mam ipe na podłodze ktora wchodzi do łazienki, w łazience gres polerowany bezowy. połaczone listwą korkową między gresem i parkietem. polecam Odpowiedz Link Zgłoś
azjab Re: łączenie podłóg 15.06.05, 11:06 a jak to rozwiązać ? Boję się, że będzie się bardzo odcinało jedno od drugiego Odpowiedz Link Zgłoś
ognista_lisiczka Re: łączenie podłóg 15.06.05, 11:09 Na tym właśnie polega uroda takiego połączenia. Na kontraście. Odpowiedz Link Zgłoś
magdajeden Re: łączenie podłóg 18.06.05, 09:53 ale z samego technologicznego punktu widzenia jakoś to trzeba połączyć, nie da się położyć podłogi i płytek tak żeby ich styk wypadł dekoracyjnie. można jeszcze zrobić "listwę szklaną" (może być i podświetlana) sprawdza się w nowoczesnych wnętrzach Odpowiedz Link Zgłoś
ognista_lisiczka Re: łączenie podłóg 18.06.05, 10:15 Ja mam listwę metalową, cieniutką, jakieś 3 mmm. W zasadzie jej nie widać, zlewa się z drewnem. Odpowiedz Link Zgłoś
magdajeden Re: łączenie podłóg 18.06.05, 12:03 czyli jednak coś:) to też jest jakieś rozwiazanie. Odpowiedz Link Zgłoś
ognista_lisiczka Re: łączenie podłóg 18.06.05, 13:36 Wydaje mi się, że ajzab założył/a gdzieś podobny wątek i podał/a tam więcej szczegółów. Chciał/a, aby jednej rodzaj podłogi jakoś płynnie przechodził w drugi. Chyba o to chodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
azjab Re: łączenie podłóg 20.06.05, 12:32 założyła, założyła :) tylko nie pamięta gdzie :) dziękuję za uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
malekubusie Re: łączenie podłóg 18.06.05, 01:05 Na stronie http//.www.ukladanieparkietow.waw.pl/ w galerji znajdziesz rozwiązanie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś