Dodaj do ulubionych

glebokosc szafy

23.09.05, 12:18
witam serdecznie i prosze o rade :)

jaka moze byc minimalna glebokosc szafy pod zabudowe? Wneka, w ktorej planuje
ja umiescic ma 3 m dlugosci i 60 cm szerokosci, z tym, ze przy krawedzi
scianki (60 cm) znjaduje sie kontakt do swiatla w przedpokoju i nie ma
mozliwosci przesuniecia go w inne miejsce..
Obserwuj wątek
    • silie Re: glebokosc szafy 23.09.05, 12:25
      Oo, też mnie interesuje ten problem.Chyba będe musiała dobudować kawałek
      ściany, bo inaczej szafa by miała ze 35 cm, a to chyba nieco mało :)))

pzdr, s.
    • mimbla_x Re: glebokosc szafy 23.09.05, 12:36
      60 cm powinno wystarczyc (nie pamietam - zmierz po prostu wieszak na ubrania i
      dodaj po 2-3 cm), jezeli chcesz maksymalnie wykorzystac wneke to zrob szafe
      bez "plecow" oszczedzisz miejsce o grubosci plyty;
      • agoota Re: glebokosc szafy 23.09.05, 13:07
        no wlasnie wydaje mi sie, ze standardowo szafy maja 60 cm, ale u mnie ten
        nieszczesny kontakt spowoduje, ze bedzie kilka cm mniej..
        • mimbla_x Re: glebokosc szafy 23.09.05, 13:34
          a czemu nie da sie przeniesc kontaktu? to nie jest wielka robota - wykuwasz
          tylko rowek na kabel i przesuwasz kontakt w inne miejsce;
          a zostawic kontakt w szafie i zapalac po otwarciu drzwi? choc to chyba dosc
          skomplikowane...
          • agoota Re: glebokosc szafy 23.09.05, 13:38
            myslelismy o tym,ale zywcem nie ma go gdzie przeniesc, cyba biedak bedzie
            musial siedziec w szafie.., rozmawialam wlasnie z jednym panem z ekip
            montujacych takie szafy i powiedzial, ze czesto stosuja takie rozwiazania
            • anlenki Re: glebokosc szafy 23.09.05, 14:04
              zrób wyłącznik natynkowy, ja mam przyczepiony do boku szafy. Zamiast drzwi na
              dlugosc 3m, zrob na 2,90m i kawalek deski (czy plyty czy jakiejs litwy) i na
              niej umiesc wylacznik. Drzwi przy takiej szerokosci bedziesz musiala miec co
              najmniej na dwoch szynach czyli jeszcze z 10 cm zabiorą z glebokosci szafy.
    • pishor Re: glebokosc szafy 23.09.05, 17:46
      Teoretycznie powinno wystarczyć 42 cm.Tyle ,że wtedy trzeba zastosowac wieszaki
      wysuwane ,takie jak w meblach biurowych (ubrania wiszą wtedy równolegle , a nie
      prostopadle do drzwi szafy). Zajmują one wtedy nieco więcej miejsca niż w
      szafie tradycyjnej ale jak się ma aż 3 metry do dyspozycji...:))
    • kwitkows Re: glebokosc szafy 25.09.05, 19:06
      Mam szafe bez plecow. Cala ma 70cm glebokosci, srodek obliczalem na 60cm, pozosale 10cm to na prowdnice do drzwi. 10cm plytsza szafe tez bym mogl miec ale napewno nie mniej.

Co do Twojego wylacznika: nie mozna go przeniesc na fragment sciany prostopadly do tego, na ktorym jest teraz? Znajomi tak zrobili gdy byli w podobnej sytuacji. Ale nie wiem jak jest u Ciebie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka