Dodaj do ulubionych

dobor koloru...

29.12.05, 19:38
planuje remont pokoju i nie mam pojecia co zrobic ze scianami... pokoj jest
maly w ksztalcie prostokata, poludniowy wiec nasloneczniony, meble sa z
jasnego drewna. jest on typowym pokojem studentki (tam spie, ucze sie i
przebywam w dzien). chcialabym cos fajnego i szalonego zrobic ze scianami
tylko nie mam pojecia co. jakis tynk strukturalny albo multikiloryzacje. jakie
kolory i co byscie polecili??
Obserwuj wątek
    • krystyna_54 Re: dobor koloru... 06.01.06, 14:17
      rozumie,że pokój jest dosc sloneczny a ty przebywasz w nim raczej wieczorem i
      nocą nizrankiem Może to szalony pomysł:sciany pomalowane na jasno kolorem
      >jagoda ze śmietaną<, a na ścianie i częsciowo suficie od strony okien
      mamalowane rosliny duże liscie w odcieniu szaro zielonym
      • hana0 Re: dobor koloru... 09.01.06, 00:43
        pomysl super! chociaz jagode zmienilabym jednak na inny kolor ale te rosliny
        namalowane... super. tylko kto mi to namaluje... a jesli bym zamiast malowac ,
        na jedna sciane (powiedzmy wlasnie z oknem) polozyla fototapete? jak to by
        wygladalo?? a swoja droga kto zajmuje sie malowidlami na scianach? do kogo sie
        zwrocic z takim zadaniem??
    • mama.muminka Re: dobor koloru... 09.01.06, 10:38
      Jeżeli remont chcesz robić sama małymi środkami,to proponuję abyś wybrała
      kolory w których się dobrze czujesz i jedną- dwie ściany pomalowała w pasy
      różnej szerokości. Możesz zaszaleć i połączyć czerwony, turkusowy,czy żółty np
      z szarym, kremowym,lub innym spokojnym. Mozesz łączyć kilka kolorów. Pamiętaj
      jednak, aby przynaj jeden z nich był spokojny.
      Inny pomysł do wykorzystania: jeśli znasz kogoś kto maluje grafitti, skorzystaj
      z jego talentu. Zaproponuj jakiś temat przewodni, który odzwierciedlałby Twoje
      zainteresowania, a taki fachowiec wymyśli konkretny projekt.
      • 20052006s Re: dobor koloru... 09.01.06, 13:04
        Ja nie zdecydowałabym się na pasy ani graffiti, bo mam wrażliwe oczy i szybko
        się męczą, co jest charakterysytczne dla takich rozwiązań, ale sama się
        zastanawiam jak ciekawie pomalować ściany... Fototapeta wydaje się fajna, ale
        watpię czy powinna być na scianie z oknem, patrząc w tamtą stronę optycznie
        przyciemni to odbiór światła.. ściana będzie ciemna, lepiej żeby fototapeta
        była na tej scianie, na którą pada słońce... wtedy pokoj nie będzie ciemny, a
        tapeta ładnie uwydatniona i podkreślona przez promyki.
        Ładnie też wygląda pokój w kolorze żółtym słonecznym (mam taki teraz - farba
        dekoral), naprawdę dodaje pozytywnej energii, zwłaszcza gdy za oknem mamy to co
        mamy...
        A teraz w nowym mieszkaniu, chcę pomalować jedną ścianę w kąciku, do pracy, na
        zielony, jak świeża młoda trawka... Zielony koi nerwy i sprzyja koncentracji...
        W sam raz też dla studentek... :-)
    • hana0 Re: dobor koloru... 09.01.06, 20:53
      a gdzie mozna dostac fototapete? jeszcze powiele pytanie o to czy polaczenie
      fototapety i farby (obok lub na sasiedniej scienie) nie bedzie gryzlo w oczy??
      dziekuje za propozycje!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka