Dodaj do ulubionych

problem z szafą w przedpokoju

05.08.06, 20:19
Zamówiłam do przedpokoju szafę wnękową (dł. 280 cm, wys.250 cm)z
przeszklonymi przesuwnymi drzwiami (3sztuki),drzwi podzielone 3
aluminiowymi "szprosami" (tak się chyba fachowo na to mówi...). Szkło miało
być na tyle mleczne, żeby nie było widać rzeczy wewnątrz szafy, a okazało
się, że wszystko przez nie widać... Czy macie jakiś pomysł, co z tym fantem
zrobić?
Obserwuj wątek
    • katarynka72 Re: problem z szafą w przedpokoju 06.08.06, 17:39
      hm... trochę to bolesne kiedy dość drogi nowy mebel nie spełnia naszych wymagań
      i najczęściej nie chcemy go definitywnie zmieniać :) może dałoby się od
      wewnętrzenj strony drzwi zamocować coś co dodatkowo zasłoni rzeczy wewnątrz, np
      jakąś tkaninę - może wystarczy woalowa firanka białą lub w wybranym kolorze?
      albo coś bardzo wzorzystego - w pasy lub kwiaty w kolorze pasującym do wnętrza,
      bo kolory prawdopodobnie będą prześwitywać na zewnątrz. Spróbuj podkładać pod
      szybę kawałki materiałó lub papierów - zobaczysz co Ci się podoba. Może uda się
      zamontować bambusową roletę od wewnątrz? Może być ciekawy efekt. Powodzenia!
      • jak47 Re: problem z szafą w przedpokoju 07.08.06, 21:39
        Dzięki za wsparcie...:-) To rzeczywiście frustrujące, że ta szafa nie spełnia
        moich oczekiwań... Tym bardziej, że wykańczam mieszkanie od lutego i sama już
        jestem WYKOŃCZONA... Z powodu tzw.fachowców...
        • katarynka72 Re: problem z szafą w przedpokoju 08.08.06, 08:36
          oj wierzę Ci , wierzę :) Jeszcze wpadłam na pomysł wyklejenia drzwi kolorową
          folią jakoś ładnie wyciętą, coś w rodzaju witrażu, ale sama nie jestem do tego
          przekonana... zawsze to jednak kolejny temat do przemyslenia :)
          • rudawa11 Re: problem z szafą w przedpokoju 13.08.06, 17:23
            wlasnie chcialam zaproponowac wyklejenie drzwi od wewnatrz folia, ktora imituje
            mleczne, matowe szklo. Poprzez nalozenie sie tych dwoch warstw, drzwi powinny
            zachowac swoja mlecznosc i lekkosc, a jednoczesnie nie byc juz tak
            przepuszczalne. Tylko folie ta trzeba umiejetnie przyklejac, zeby nie porobic
            pecherzykow powietrza. Pomysl katarynki z wyklejeniem jakiegos wzoru tez wydaje
            mi sie super i bardzo na czasie,bo wzorki to najnowszy trend we wzornictwie na
            calym swiecie;-)

pozdrawiam
            aga
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka