Dodaj do ulubionych

cegła na ścianie

08.01.07, 21:45
Jestem w trakcie wykańczania mieszkania i bardzo chciałabym mieć w
przedpokoju ścianę z cegły, najlepiej takiej starej. Czy istnieje coś takiego
jak imitacja cegły, albo odmiana cienka? Mam dosyć wąski przedpokój. W necie
znajduję jedynie całe cegły w sprzedaży, czy są takie "paski" z cegieł?
Proszę o wyrozumiałość, nie znam się na tym:( a pomysł przyszedł rano jak
oglądałam gazetę:)
Obserwuj wątek
    • abell-art Re: cegła na ścianie 08.01.07, 23:38
      Moj brat ma w swoim pokoju klinikier na scianie jest ona grubosci 5-8 mm a
      efekt bardzo ciekawy
    • katarynka72 Re: cegła na ścianie 09.01.07, 13:09
      cześć, poszukaj w necie płytek elewacyjnych, sa różne wzory, cegła również. Na
      szybko udało mi się znaleźć to www.stonemaster.com.pl/kamien.html Myślę
      tez ze w kazdym supermarkecie budowlanym znajdziesz takie płytki w różnych
      wybarwieniach i formach. Powodzenia :)
      • patti78 Re: cegła na ścianie 09.01.07, 17:21
        Dzięki za poradę:) już się zdecydowałam na te płytki "ceglane", mam nadzieję,
        że będzie fajnie wygladało w połączeniu z drewnem sosnowym i
        kinkietami "galeryjkami". Uch, nie mogę się doczekać:) jak zrobię, to pokażę
        efekt;)
        Pozdrawiam
    • aga20021 Re: cegła na ścianie 10.01.07, 14:07
      Ja kupiłam cegłę( bardziej bordową z takim nalotem szaro-piaskowym) na jedna
      ze ścian do przedpokoju w Castoramie za ok. 200zł. Polecam sprawdzić właśnie
      tam. Pozdrawiam Aga
    • marialuka Re: cegła na ścianie 12.01.07, 09:51
      Sama dość długo szukałąm cegieł, które wygładałyby faktycznie staro, a nie jak
      nowe cegły "zrobione" na stare.
      Udało się. Podobno mają też w ofercie płytki wyglądające, jak cegła
      www.nelissen-polska.pl
      Pozdrawiam serdecznie.
      • patti78 Re: cegła na ścianie 13.01.07, 19:00
        Zakochałam się w tych cegłach nelissen, ale niestety, są to całe cegły, nie
        okładzina (czyli płytki:), mają szerokość około 8,5 cm, trzeba byłoby ciąć, a
        mój fachowiec, który wykańcza mieszkanie (bardzo dokładny porządny fachowiec!)
        powiedział, że przy przecinaniu mogą te cegły pękać:( zastanawiam się czy warto
        niszczyć cegłę, a z drugiej strony całe są za szerokie:( buuu
        • mich39 Re: cegła na ścianie 15.01.07, 10:30
          ja buduję dom i będę miała salon - ok 25 m2, nie mam zamiaru go zagracać,więc
          myślę ze jednak na tę cegłe Nelissen się skuszę.W castoramie oglądałam wszystko
          co się da,i nie wiem miałam wrażenie że to jednak nie to.Nie chciałabym kogoś
          obrazić, ale produkty wydawały mi się takie bez wyrazu, zbyt popularne.Szukam
          czegoś "innego", oryginalnego..
    • aar_on Re: cegła na ścianie 21.05.15, 01:19
      Moja znajoma też ma prawdziwe cegły wystające ze ściany a nie płytki ceglane no i przyznam szczerze, że robi to ogromna różnicę, oczywiście na plus
      • lukaszbyk Re: cegła na ścianie 25.05.15, 14:23
        Widziałem też w jakiejś gazecie zdjęcie regału na książki wykonanego z cegieł.
        Jakbym sam to potrafił zrobić to już bym miał coś takiego. Wyglądało super
    • warzechaania Re: cegła na ścianie 27.05.15, 14:45
      Jeżeli cegła jest dobrej jakości i położona przez fachowca ? będzie super wyglądać.
    • klaudyna12345 Re: cegła na ścianie 19.08.16, 11:38
      No własnie, a może po prostu zbić tynk w przedpokoju i odsłonić cegłe? No chyba, że wszystko z płyt g-k :P
      • biel113 Re: cegła na ścianie 12.09.16, 07:10
        Bywa, że to wyglada gorzej. Zależy jakie masz cegły
    • dagalubimaliny Re: cegła na ścianie 16.09.16, 09:34
      Ja też słyszałam tylko o klinkerze
    • thomshon3 Re: cegła na ścianie 19.09.16, 14:57
      może klasyka szary białe, skórzane fotele, łóżko eleganckie klasyczne, do tego bym zrobił ścine na magnesu i tablice do pisania kredą np
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka