tolka84 27.09.07, 02:40 czy ktos zna meble firmy boconcept? to bardzo prestizowa firma, wiec niewielu moze sobie na nie pozwolic, ja rozumiem, al jesli ktos ma.zna kogos kto je ma to bardzo prosze o opinie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
o-krentka Re: meble firmy boconcept 27.09.07, 13:42 witam. Sama jeszcze takich mebli nie posiadam, ale spotkałam się ostatnio wracając taksówką z katalogiem tej firmy i muszę że było to wysmienite urozmaicenie podróży:) mebelki wyglądały na bardzo solidne i co najważniejsze po prostu piękne, stylowe i niepowtarzalne! Odpowiedz Link Zgłoś
mini57 Re: meble firmy boconcept 27.09.07, 15:48 Boconcept to meble znane na naszym rynku od wielu lat ! Słyną z funkcjonalności , przepięknych prostych form i niestety wysokich cen, ale nie aż tak bardzo aby były nieosiągalne. Niewątpliwie właśnie dlatego są troszkę elitarne, a więc nie powtórzą się w co drugim mieszkaniu jak meble z Ikea. Mnie urzekły już dawno, i ciągle sa piękne,ponadczasowe. Polecam.Mam szczęście mieszkać na Sląsku. Odpowiedz Link Zgłoś
huber78 Re: meble firmy boconcept 27.09.07, 21:50 meble ikei powtarzajace sie w co drugim mieszkaniu?...raczej nie w Polsce :). Owszem, ikea nie jest droga, ale tez wcale nie taka tania. Chociaz zgodze sie, ze styl jest powtarzalny - przez 3 lata mieszkalem i pracowalem w Niemczech i na kilkanascie mieszkan, ktore odwiedzilem w tym czasie , dwie sofy z ikei sie powtorzyly..no dobra, kolor mialy inny :). A co do boconceptu, to owszem spotkalem sie z marka - prezes mial, jak sie dowiedzialem z plotek, bo pozre z niego byl. Ale poza tym, to tak boconcept, magra, iker, toz znane i cenione marki...i nie spotkalem doch takich samych mebli, pewnie dlatego, ze zadnego nie widzialem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
muphka Re: meble firmy boconcept 29.09.07, 10:52 ja co prawda nie byłam tam jeszcze, ale też widziałam katalogi w taksówkach - nie dość ,że fajny pomysł na promocję marki, to jeszcze i meble fajne;) pochodź po ich stronce to się zorientujesz w ich stylu;) Odpowiedz Link Zgłoś
huber78 Re: meble firmy boconcept 02.10.07, 17:26 design maja nowoczesny. to ksztalty laczace prostote i elegancje Odpowiedz Link Zgłoś
ola_pozytywna Re: meble firmy boconcept 09.10.07, 10:18 czy firma prestiżowa, hmm , raczej jak na warunki Zachodu dość przeciętna; to taka trochę lepsza ikea forniry mają dość delikatne, zwłaszcza ciemne (wenge) za to meble tapicerowane dośc przyzwoite ceny moim zdaniem nieco za wysokie w stosunku do jakosci (przynajmniej na polskie warunki) ale to moje zdanie subiektywne zupełnie. Odpowiedz Link Zgłoś
patite mam kilka mebli z bo 17.10.07, 13:24 mam też sporo dodatków, ceny są faktycznie wysokie, design fajny, zgadzam się z twierdzeniem, że to taka lepsza ikea. Mamy teraz dwa stoły i jestem z nich zadowolona, mamy też do nowego mieszkania kilka mebli i jeszcze nie wiem jak się sprawdzą bo na razie stoją opakowane folią. Odpowiedz Link Zgłoś
ryar Re: meble firmy boconcept 03.12.07, 15:11 mi niektóre się bardzo podobają, niestety nie na moją kieszeń Są jakieś inne tańsze firmy które robią nowoczesne meble i nie tak że robią 3-4 meble nie da się kompletu BTW w katalogu jest w artukuło parzez dwudziestoparulatków w hamburgu którzy urządzili sobie pokój meblami boconcept bo w wynajętym mieszkaniu nie chcieli wydawać fortuny na meble ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jurek7777777 Re: meble firmy boconcept 19.10.07, 16:46 Bardzo eleganckie nowoczesne wzornictwo; można zamówić sobie takie meble u stolarza i z pewnością zostanie na dobre wino ! Odpowiedz Link Zgłoś
mini57 Re: meble firmy boconcept 20.10.07, 14:38 Te od stolarza polecam oglądać tylko przy i po winie ! Odpowiedz Link Zgłoś
architkajd Re: meble firmy boconcept 06.12.07, 18:02 Bo concept to duńska firma o znacznie wyższej jakości niż Ikea. Mają serie, które można rozbudowywać dowolnie.Mój klient kupił z 7 lat temu sporo mebli z serii Transit, której już chyba nie ma. Meble nie są wielkie i zwaliste,więc świetnie się komponują w niedużym mieszkaniu, a ich jakość jest na tyle dobra, że spokojnie wytrzymają przeprowadzkę, czego nie można powiedzieć o meblach z Ikei czy BRW. Do tego Bo concept ma różne drobiazgi, tkaniny i trudno się powstrzymać, by ich nie kupić. Sofy mogą mieć 9 typów nóżek, do wyboru, do koloru. MNa dodatek w salonie sprzedawca może zrobić wizualizację komputerową zamawianego zestawu regałów. A że nie są tanie?! Jeśli chcesz mieć tanie meble, zapomnij o jakości, różnorodności elementów w serii, ciekawym wykończeniu itd Odpowiedz Link Zgłoś
janowka89 Re: meble firmy boconcept 19.01.08, 01:16 Meble tej firmy są w Polsce droższe o jakieś 20-30 % niż w Danii-drogim bądź co bądź kraju, z której się firma wywodzi :O Duńczycy maja "nieco" wyższe dochody (pomijam vat 25%)... Odpowiedz Link Zgłoś
janowka89 Re: meble firmy boconcept 19.01.08, 01:23 Pewnie wszyscy myślą jak Architektka: drogie musi być eksluzywne i vice cersa. Hasło dla podatnych na reklamę snobów. W Danii można znaleźć trochę sklepów z bardzo dobrymi nowoczesnymi meblami i gadżetami wszelkiej maści (w różnych cenach), tyle że Duńczycy kupują to co im się podoba, a nie żeby zabłysnąć przed znajomymi ceną... Odpowiedz Link Zgłoś