baba_jaga_100 10.01.10, 18:26 www.rp.pl/artykul/417184_Chrzescijanskiej_Europie_grozi_islamizacja__.html ja dziękuje bardzo !!!! Zapieprzasz cala zakryta, maz moze miec 3 zony, a ty sluchasz sie go we wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alpepe Re: Chciałybyście zapieprzać w chustach?:) 10.01.10, 18:31 ja nawet tak, zgoliłabym włosy i nikt by się nie dziwił, że łysa czacha. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Chciałybyście zapieprzać w chustach?:) 10.01.10, 18:36 jak siebie znam, otrułabym męża, jakby był za bardzo zamordystyczny Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Chciałybyście zapieprzać w chustach?:) 10.01.10, 18:52 ta, mów mi Lukrecjo? :-D Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Chciałybyście zapieprzać w chustach?:) 10.01.10, 18:54 alpepe napisała: > ta, mów mi Lukrecjo? :-D Anno Lukrecjo, si, si, signora ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
sabriel Re: Chciałybyście zapieprzać w chustach?:) 10.01.10, 18:57 Zdecydowanie nie. Z resztą nie rozumiem czemu to służy. Po co mam się owijać tą szmatką? Odpowiedz Link Zgłoś
bakejfii Re: Chciałybyście zapieprzać w chustach?:) 10.01.10, 19:02 Nigdy.Szkoda wlosow. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Chciałybyście zapieprzać w chustach?:) 10.01.10, 19:10 takie są fajniejsze religiapokoju.blox.pl/resource/burka.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Chciałybyście zapieprzać w chustach?:) 10.01.10, 19:03 Po co mam się owijać tą > szmatką? Bo założenie jest takie, że kobieta kusi chłopa i jest temu winna. Chłop nie musi i nie powinien kontrolować chuci. Leci na twoją kostkę - jesteś winna, bo prowokujesz chłopa. Zgwałci cię - też jesteś winna. Odpowiedz Link Zgłoś
nutka07 Re: Chciałybyście zapieprzać w chustach?:) 10.01.10, 19:07 Zeby trafic do raju. Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Chciałybyście zapieprzać w chustach?:) 10.01.10, 19:40 A co Wy tam, w tym muzułmańskim raju macie? Mężczyźni mają po 72 dziewice, dla kobiet 72 prawiczków chyba nie przewidziano. :D Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Chciałybyście zapieprzać w chustach?:) 10.01.10, 19:43 strikemaster napisał: > A co Wy tam, w tym muzułmańskim raju macie? Mężczyźni mają po 72 dziewice, dla > kobiet 72 prawiczków chyba nie przewidziano. :D \ Odmłodzonego małża, sztuk jedna. Aczkolwiek niektóre źródła twierdzą, że dziewice pojawiły się w wyniku interpretacji tłumacza i być może chodzi o winogrona. 72 winogrona, phi. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Chciałybyście zapieprzać w chustach?:) 10.01.10, 20:08 > Aczkolwiek niektóre źródła twierdzą, że dziewice pojawiły się w wyniku > interpretacji tłumacza i być może chodzi o winogrona. 72 winogrona, phi. ;-) Trzeba im o tym powiedzieć, wysadzają się dla 0,3 kg winogron? Odpowiedz Link Zgłoś
nutka07 Re: Chciałybyście zapieprzać w chustach?:) 10.01.10, 20:07 Nie wiem i chyba nie dane mi bedzie sprawdzic, bo nie przestrzegam Koranu. Napisalam co twierdza kobiety muzlumanki, ktore znam. Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Chciałybyście zapieprzać w chustach?:) 10.01.10, 19:39 W tej chwili służy to prawicowym politykom do szantażowania. Albo się rozmnażacie i wysyłacie dzieci do kościoła, albo wam islamistów sprowadzimy. Odpowiedz Link Zgłoś
kadfael Re: Chciałybyście zapieprzać w chustach?:) 10.01.10, 19:03 a niby dlaczego miałabym w tej chuście chodzić? Nie jestem muzułmanką. Odpowiedz Link Zgłoś
black-emissary Re: Chciałybyście zapieprzać w chustach?:) 10.01.10, 19:24 Kościół zawsze lubował się w próbach umacniania swojej pozycji strachem. Europa wyrzekła się swoich chrześcijańskich korzeni, z których wyrosła i które mogłyby dać jej siłę do odparcia zagrożenia, że zostanie podbita przez muzułmanów, co stopniowo się staje. W jaki sposób "chrześcijańskie korzenie" mają zapobiec napływowi muzułmanów? Mamy się modlić o to, żeby ich mniej było? Czy może powrócić do nawracania ogniem i mieczem? Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Chciałybyście zapieprzać w chustach?:) 10.01.10, 19:31 podbita przez muzuł > manów, co stopniowo się staje.[/i] > W jaki sposób "chrześcijańskie korzenie" mają zapobiec napływowi muzułmanów? Z tego co mi wiadomo mamy się raczej rozmnażać. ;-) A rozmnaża się każdy w imię swojej religii. Chrześcijanin dla wypełnienia nakazów Boga w Trójcy Jedynego, muzułmanin ku chwale Allaha. Odpowiedz Link Zgłoś
black-emissary Re: Chciałybyście zapieprzać w chustach?:) 10.01.10, 19:43 maitresse.d.un.francais napisała: > Z tego co mi wiadomo mamy się raczej rozmnażać. ;-) Kurcze, co kto lubi w sumie, ale zawsze mi się wydawało, że do tego nie potrzeba mieszać żadnych sił nadprzyrodzonych... Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Chciałybyście zapieprzać w chustach?:) 10.01.10, 19:44 > Kurcze, co kto lubi w sumie, ale zawsze mi się wydawało, że do tego nie potrzeb > a > mieszać żadnych sił nadprzyrodzonych... Błąd. Rozmnażanie,jako wpływające na liczebność społeczności, zawsze było obiektem zainteresowania religii danej grupy. Odpowiedz Link Zgłoś
black-emissary Re: Chciałybyście zapieprzać w chustach?:) 10.01.10, 19:50 Ja rozumiem, że oni walczą o przetrwanie. Tylko czemu tak durnie?! Odpowiedz Link Zgłoś
marguyu Re: Chciałybyście zapieprzać w chustach?:) 10.01.10, 19:34 No popatrzcie! Musze wchodzic na polskie strony po to zeby sie dowiedziec co powiedzial czeski biskup, bo w samych Czechach psa z kulawa noga to nie interesuje. Wlasnie ogladam informacje w czeskiej tv i nikt sie tym nie przejal. Glownie informuja o zimie i jej skutkach a biskup... "Lęk części chrześcijan wzbudza jednak fakt, że wyznawców islamu przybywa, a tymczasem z powodu laicyzacji zachodnich społeczeństw liczba katolików i protestantów zdaje się zmniejszać." Laicyzuje sie takze wielu wyznawcow islamu, wiec bez obaw o Francje. W Polsce obawiaja sie galopujacej laicyzacji katolikow, bo owieczek ubedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Chciałybyście zapieprzać w chustach?:) 10.01.10, 19:38 marguyu napisała: > No popatrzcie! Musze wchodzic na polskie strony po to zeby sie > dowiedziec co powiedzial czeski biskup, bo w samych Czechach psa z > kulawa noga to nie interesuje. To może gugiel czeski cię poratuje? Odpowiedz Link Zgłoś
marguyu maîtresse 10.01.10, 19:56 Jestem w Czechach wiec i googel czeski mam. Moze pojde popytac sasiadow jesli tak wam zalezy na tym, zeby ktos sie tu biskupem przejmowal. Zaznaczam, ze mieszkam w najbardziej katolickiej czesci Czech. Az 20% jej ludnosci przyznaje sie do katolicyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: maîtresse 10.01.10, 20:10 marguyu napisała: > Jestem w Czechach wiec i googel czeski mam. Moze pojde popytac > sasiadow jesli tak wam zalezy na tym, zeby ktos sie tu biskupem > przejmowal. Ależ nie zależy mi specjalnie. Chciałam ci tylko ułatwić życie. Zawsze można o czymś nie pomyśleć z chwilowego ogłupienia. Odpowiedz Link Zgłoś
marguyu Re: maîtresse 10.01.10, 21:28 Dziekuje, to milo z twojej strony ale tego rodzaju stany jak chwilowe oglupienia jeszcze mnie nie dosiegnely. Mniemam, ze zjawisko znasz z autopsji, bo tak szczegolowo o nim piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: maîtresse 10.01.10, 22:51 marguyu napisała: > Dziekuje, > to milo z twojej strony ale tego rodzaju stany jak chwilowe > oglupienia jeszcze mnie nie dosiegnely. > Mniemam, ze zjawisko znasz z autopsji, > bo tak szczegolowo o nim piszesz. Mniemam, że mnie nie lubisz, bo dowalasz mi bez powodu. > Odpowiedz Link Zgłoś
marguyu Re: maîtresse 11.01.10, 00:10 Naprawde tak sadzisz? "Zawsze można o czymś nie pomyśleć z chwilowego ogłupienia." Oprocz tego nic na dzialkach sie nie dzieje. Tylko czasami zaskakuja mnie styl twoich wypowiedzi. Sprecyzuje: dziwi mnie, ze inteligentna kobieta potrafi czasami napisac cos, co forma i trescia kloci sie z caloscia. Oczywiscie subiektywna, taka jak ja ciebie widze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: maîtresse 11.01.10, 00:18 marguyu napisała: > Naprawde tak sadzisz? > "Zawsze można o czymś nie pomyśleć z chwilowego ogłupienia." > > No i? U mnie jako osoby roztrzepanej i kiepsko "stojącej na ziemi" chwilowe ogłupienie występuje bardzo często i nie kłóci się z inteligencją. Odpowiedz Link Zgłoś
marguyu Re: maîtresse 11.01.10, 00:29 No i to, ze tak jak ty jestes czasami roztrzepana, ja jestem zbyt rzeczowa. Okropne to ale sie lecze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Chciałybyście zapieprzać w chustach?:) 10.01.10, 19:41 A przede wszystkim, co to są te chrześcijanskie korzenie? Kultura Europejska powstała głównie na bazie religii przedchrześcijańskich. Odpowiedz Link Zgłoś
baba_jaga_100 Europa oparta na judaizmie i chrzescijanstwie 10.01.10, 19:56 np co jest oparte na "przedchrzescijanstwie" ? Europa oparta jest o tradycje chrzescijanska (rozowj jezykow, rozwoj narodow = Kosciol przez wieki jako jedyna instytucja prowadzil szkoly = przepisywali ksiegi w klasztorach; lata liczymy od narodzin Chrystusa; wszystkie swieta)i judaistyczną = w PL jak wiemy osiedlili sie Zydzi wypedzeni przez przesladowania z Hiszpanii, Francji itd itd. jak wiadomo sprowadzil ich (pozwolil sie osiedlac jako I) Kazimierz Wielki. To oni rozwineli u nas handel i gospodarke. islamu autentycznie sie boje. Nie mowie tu o atakach bombowych, to by bylo uproszczenie i to obrazajace, mowie o pozycji kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
black-emissary Re: Europa oparta na judaizmie i chrzescijanstwie 10.01.10, 20:05 baba_jaga_100 napisała: > Nie mowie tu o atakach bombowych, to by bylo > uproszczenie i to obrazajace, mowie o pozycji kobiet. To i wizja "powrotu do chrześcijańskich korzeni" powinna Cię strachem napawać. Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Europa oparta na judaizmie i chrzescijanstwie 10.01.10, 20:13 > np co jest oparte na "przedchrzescijanstwie" ? Np. prawo rzymskie, styl klasycystyczny, nauka itd. > chrzescijanska (rozowj jezykow, rozwoj narodow = Kosciol przez wieki jako jedyn > a > instytucja prowadzil szkoly = przepisywali ksiegi w klasztorach; Na łacinę. :) Przy okazji od czasu do czasu trochę zmieniał ich treść, gdy nie były zgodne z papieską wizją świata. > judaistyczną = w PL jak wiemy osiedlili > sie Zydzi wypedzeni przez przesladowania z Hiszpanii, Francji itd itd. jak > wiadomo sprowadzil ich (pozwolil sie osiedlac jako I) Kazimierz Wielki. To oni > rozwineli u nas handel i gospodarke. Judaizm też jest przedchrześcijański. > islamu autentycznie sie boje. Nie mowie tu o atakach bombowych, to by bylo > uproszczenie i to obrazajace, mowie o pozycji kobiet. Wizja islamu, jako religii dominującej w Polsce też mi się nie uśmiecha, ale to jeszcze nie powód do paniki, groźby dominacji jak na razie nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
marajka Re: Europa oparta na judaizmie i chrzescijanstwie 10.01.10, 21:51 Nikt nie kwestionuje wpływu prawa rzymskiego na prawo europejskie. Styl klasycystyczny pomieszał Ci się z klasycznym, ale to nic. Wszak cała Europa usiana jest wręcz klasycznymi budowlami:D Nauka... Tak, już nasi pradziadowie Wiślanie prowadzili badania nad ociepleniem klimatu... Nauka to akurat z żadną religią nie ma wiele wspólnego. Można sobie mówić co się chce, nie zmienia to faktu, że współczesna Europa ma korzenie chrześcijańskie. Nikt nie kwestionuje wpływu starożytnej Grecji i Rzymu na rozwój Europy, ale wpływu chrześcijaństwa też nie można kwestionować. Każda kultura ma swoją religię i swoich bogów. Tak się składa, że religią europejską było i w większości krajów wciąż jest chrześcijaństwo. Europejczycy wypierając się chrześcijaństwa jako swoich korzeni wypierają się też swojej tożsamości. A muzułmanie poczucie tożsamości mają bardzo silne. I tu jest zagrożenie. Nie w tym, że jeden czy drogi Europejczyk nie chodzi do kościoła, ale że chrześcijaństwo zaczyna kojarzyć się pejoratywnie i niektórzy chcieliby je wymazać z dziejów Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
kicia031 jest taki dowcip turecki 10.01.10, 20:16 Mezczynz ma w rodzinie ostatnie slowo. A brzmi ono: Tak, zono. Odpowiedz Link Zgłoś
nutka07 Re: jest taki dowcip turecki 10.01.10, 20:33 A jak ma sie ten dowcip do ich wolnosci osobistej? Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: jest taki dowcip turecki 10.01.10, 20:48 Widział ktoś wolność osobistą w Turcji (nie tylko wolność kobiet, to bardzo zamordystyczny kraj)? Odpowiedz Link Zgłoś
nutka07 Re: jest taki dowcip turecki 10.01.10, 21:31 Muzlumanie to nie tylko Turcja. Odpowiedz Link Zgłoś
tytus_flawiusz Wy jeszcze nie, ale nasze wnuczki już będą nosić 10.01.10, 21:11 albo będą kęsim. Jacquerie już dziś sobie nie radzą, a za jakiś czas reszta "polieznych idiotow" też przestanie sobie radzić. I że tak sobie sparafrazuje Lenina: "podarujemy Maurom sznur, na którym nas powieszą". Wbrew pozorom, to nie jest na tyle problem religijny, co raczej starcie różnych cywilizacji. Głodnej i sytej dekadenckiej. I nie raz w historii już takie zjawisko miało miejsce. Choćby w przypadku Rzymian, Gotów i Wandalów. Czy też Bizancjum i Turków Seldżuckich. A reconquisty już nie będzie komu robić. Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Wy jeszcze nie, ale nasze wnuczki już będą no 10.01.10, 21:26 Kto w starciu Rzymian i Wandalów był stroną wyżej rozwiniętą? Odpowiedz Link Zgłoś
tytus_flawiusz Re: Wy jeszcze nie, ale nasze wnuczki już będą no 10.01.10, 21:47 strikemaster napisał: > Kto w starciu Rzymian i Wandalów był stroną wyżej rozwiniętą? ? do czego zmierzasz zadając tego typu pytanie ? Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Wy jeszcze nie, ale nasze wnuczki już będą no 10.01.10, 21:54 Zgadnij. :) Odpowiedz Link Zgłoś
tytus_flawiusz Re: Wy jeszcze nie, ale nasze wnuczki już będą no 10.01.10, 22:09 strikemaster napisał: > Zgadnij. :) jakbym miał ochotę na czat, to by siedział na czacie Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Wy jeszcze nie, ale nasze wnuczki już będą no 10.01.10, 22:17 Więc po co chcesz znać powody, dla których zadaję pytania? To chyba oczywiste, że dążę do obalenia Twojej tezy, bo coś mi w niej merytorycznie nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
tytus_flawiusz Re: Wy jeszcze nie, ale nasze wnuczki już będą no 10.01.10, 22:21 No to przedstaw merytoryczne argumenty za jej obaleniem, a nie baw się w quiz z audiotele. Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Wy jeszcze nie, ale nasze wnuczki już będą no 10.01.10, 22:30 Strzeliłeś nieadekwatne porównanie, Wandalowie byli nieco wyżej rozwinięci od Rzymian, dowodem może być choćby wprowadzony przez nich po zajęciu Rzymu zakaz krwawych widowisk. Wandalowie uważali je za barbarzyńskie i bezsensowne (zgodnie zresztą z naszym obecnym postrzeganiem moralności i zasad społecznych). Rzymianie nie widzieli w tym nic złego, byli zezwierzęceni, czyli mniej cywilizowani. Padło więc jedno z dwóch twoich katastroficznych porównań. Tak na prawdę wcale nie wiadomo, czy muzułmanie rzeczywiście przejmą kiedykolwiek kontrolę nad Europą, niewykluczone, że znaczna część imigrantów się wcześniej zlaicyzuje na wzór europejskich chrześcijan. Nie jest też prawdą stawiana przez niektórych teza, że chrześcijaństwo może obronić Europę przed islamem. Nie może, ateistę jest na islam trudno nawrócić, chrześcijanina dużo łatwiej, dodatkowo ekstremiści obu wyznan mają ze sobą wiele wspólnego i nie wykluczam scenariusza, w którym się sprzymierzą przeciw laicyzmowi i pomogą islamistom przejąć kontrolę. Odpowiedz Link Zgłoś
tytus_flawiusz Re: Wy jeszcze nie, ale nasze wnuczki już będą no 10.01.10, 22:40 W okresie gdy Wandalowie spustoszyli Rzym (nie wydaje mi się by tam wprowadzali swe trwałe panowanie). Religią dominująca w Rzymie było chrześcijaństwo, zaś sami Wandalowie byli Arianami. Oficjalnie zakazano walk na około pół wieku przed tym gdy Wandalowie wkroczyli do Rzymu. Coś tu nie gra. Ale być może nie znam wszystkich szczegółów Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Wy jeszcze nie, ale nasze wnuczki już będą no 10.01.10, 23:08 Tego, która wersja jest prawdziwa chyba już nie ustalimy, Ty opierasz się na ich obrazie wytworzonym przez wrogów Wandalów, czyli rzymskim. Rzymianie mieli to do siebie, że lubili oczerniać przeciwników, to samo robili z Dakami, Celtami itd. Wszyscy byli dla nich strasznymi rozbójnikami i piratami. Historia, którą zaprezentowałem oparłem na programie z Discovery, który niedawno widziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
tytus_flawiusz Re: Wy jeszcze nie, ale nasze wnuczki już będą no 10.01.10, 23:10 Zapytam konkretnie kiedy Wandalowie zdobyli i osiedli (nie tylko złupili) Rzym i zaczęli stanowić w nim swoje prawa ? Odpowiedz Link Zgłoś
flama.ster Grzywny za burki 10.01.10, 21:52 www.tvp.info/informacje/swiat/francja-750-euro-grzywny-za-noszenie-burki Muzułmanki, które będą nosić we Francji burkę w miejscu publicznym, zostaną ukarane grzywną w wysokości 750 euro Odpowiedz Link Zgłoś
baba_jaga_100 Re: Grzywny za burki 10.01.10, 22:51 Francja jest najbardziej nietolerancyjnym krajem jaki znam i w jakim bylam. Odpowiedz Link Zgłoś
flama.ster Re: Grzywny za burki 10.01.10, 23:12 W szkołach nie wolno mieć krzyżyków na szyi ani muzułmańskich chusteczek. Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: Chciałybyście zapieprzać w chustach?:) 10.01.10, 22:19 Ja czasem chodzę w chuście i co z tego, ktoś Cię do tego zmusza czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
ursyda Re: Chciałybyście zapieprzać w chustach?:) 10.01.10, 23:09 ja to nie chciałabym wcale zapieprzać ani w chuście ani bez Odpowiedz Link Zgłoś
liisa.valo Re: Chciałybyście zapieprzać w chustach?:) 11.01.10, 00:37 Ja bym chciała, bo mi ładnie w takiej chuście. Odpowiedz Link Zgłoś
mala_mee Re: Chciałybyście zapieprzać w chustach?:) 11.01.10, 10:41 Nie mam najmniejszego zamiaru. Jak my mamy jechać do jakiegoś takiego kraju, to powinniśmy się dostosować. Pewnych rzeczy nie zakładać a inne zą wręcz zalecane. Ale już jak oni sie garną tutaj to maja w dupie nasze obyczaje. I jak staram sie być raczej otwarta i tolerancyjna to ostatnio na fali takich wydarzeń mam ochotę wrzasną - "Jak sie nie podoba to wracajcie do siebie". Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: Chciałybyście zapieprzać w chustach?:) 11.01.10, 10:51 masz jakiegos "nafciarza" na oku i konsekwencji sie boisz?? Odpowiedz Link Zgłoś