Dodaj do ulubionych

Oferty netto

29.06.06, 12:49
Nie jestem konsultantka,ale wiem co to jest oferta netto,znam zasady.Wydaje
mi sie ze to fajnie czasem miec w nia wglad,bo moze czegos konsultantka nie
zamawia a ktos by sie ucieszyl??
Ja bardzo bym chciala zeby w takiej ofercie pojawilo sie Blue dla niej i zeby
mi ktos zaproponowal zakup smilesmile Pozdrawiamsmilesmile
Obserwuj wątek
    • jaurszula Re: Oferty netto 29.06.06, 18:29
      nie ma problemu, dołącz do nas i bez szemrania będziesz miała dostęp do ofert...
      • madzialenka82 Re: Oferty netto 29.06.06, 21:09
        I co z tego, że to jest w netto jak przeważnie już ich nie ma?
      • tullinka Re: Oferty netto 30.06.06, 08:37
        'nie szemram' tak tylko sie zastanawialam po co cale to 'ukrywanie', nie oplaca
        mi sie byc konsult. ja i kolezanki zamawiamy u jedenj i tej samej,ona daje nam
        upust fajny i tak sobie w zgodzie zyjemy smilesmilesmilesmile
        • joasia_23 Re: Oferty netto 04.07.06, 10:32
          Jakie ukrywanie? Oferta netto jest dla nas, konsultantek.
          • tullinka Re: Oferty netto 04.07.06, 12:20
            A czy masz koleżanki ktore od Ciebie kupuja?? Jak sama nie zamawiasz to im
            proponujesz?? Moze tak,ale wiekszosc konsultantek tak nie robi i to nazywam
            ukrywaniem,poprostu tego nie rozumiem.
            • olenka_ja Re: Oferty netto 04.07.06, 12:45
              A ja teraz podam ci przyklad: w ofercie netto jak wiadomo sa produktu, ktore ani
              nie wliczaja sie do bazy opustowej ani tez nie ma na nie opustu. Konsultantka
              dajac ci wglad do oferty nic z tego nie ma - a czasem ma - powazne problemy z
              tlumaczeniem dlaczego dany produkt nie przyszedl. Poza tym w ofercie wiadomo ze
              sa kosmetyki ktore kiedys byly w katalogach i jesli np ty kupisz balsam do ciala
              z oferty za 4,9 (400ml) to malo tego ze konsultantka nic nie zarobi ale jeszcze
              na dokladke traci potencjalna klientke na balsam z katalogu na jakies 4-5
              miesiecy(tyle srednio zluzywa sie ten kosmetyk). Prosty rachunek - nie dosc ze
              sie nie zyskuje nic, to jeszcze sie traci. Moze to egoistyczne podejscie, ale
              sprobuj zrozumiec tez te osoby, dla ktorych te pare groszy ustukane na Avonie
              jest bardzo wazne.
              • ewa_cz5 Re: Oferty netto 04.07.06, 21:30
                Osobiście bardzo rzadko pokazuję ofertę klientkom,a to z tego względu że mam
                ich ok 40 a ofertę jedną, mogłabym zrobić ksero ale po co, pozamawiają kilka
                rzeczy a potem rozczarowanie że nie ma a zwłaszcza na drugi termin. Druga
                sprawa, że zakupione produkty z oferty nie podlegają zwrotom a niektóre
                klientki są wybredne i niezadowolone a wtedy koszty ponoszą konsultantki.
                Pozdrawiam.
                • tullinka Re: Oferty netto 05.07.06, 09:27
                  Moze faktycznie macie racje,ja jak zamawialam od kogos z oferty netto to
                  liczylam sie z tym ze nie bedzie itd. Jesli macie ponosic na tym straty to
                  faktycznie nie warto pokazywac. Pozdrawiam smilesmile
              • jaurszula Re: Oferty netto 05.07.06, 10:12
                dokładnie...ja także jestem takiego zdania...nawet nie można zwrócić ,jeśli coś
                będzie nie tak...nawet dla siebie sporadycznie zamawiam,wolę z katalogu...
                • tullinka Re: Oferty netto 05.07.06, 11:00
                  Ale to tez troche smieszne,ze avon daje cos do oferty netto a pozniej i tak to
                  nie przychodzi,bardzo czesto sie tak zdazalo mojej konsultantce,a zamawiala w
                  pierwszym terminie.
                  • olenka_ja Re: Oferty netto 05.07.06, 15:55
                    Oferta netto jest sowjego rodzaju wyprzedażą - jak drukują ją to na magazeynie
                    może tego być 100szt a moze byc i 1000. Rózne jest zapotrzebowanie, a to są
                    końcówki "kolekcji". Ja osobiście też wolę sobie z katalogu zamówić. Poza tym
                    zdarzyło mi się, że niektóre rzeczy przychodzą i są poprostu nieświerze.
                    • madzialenka82 Re: Oferty netto 05.07.06, 20:39
                      Lubie oferty netto, ale liczę się z tym, że coś nie przyjdzie. Nie pokazuje tego klientków z powodów, które zostały tu opisane.
    • lucia4444 Re: Oferty netto 06.07.06, 09:22
      Ja niezawsze ale czasem pokazuję netto np. przed świętami. Wtedy moje klientki
      są zadowolone, i ja też bo mam ich więcej poprzez pocztę pantoflową ( bo one
      później mówią u kogo można kupić coś taniej niż w katalogu ). Ja zawsze xeruję
      netto i dodaję do katalogu jednak uprzedzam,że coś może nie przyjść i niepodlega
      zwrotom. Bo przecież ja czegoś nie zamówię, a komuś innemu może się przydać?
      Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka