daniela25 22.03.10, 17:10 Jak wyglądają warunki zatrudnienia, sposób traktowania pracowników i wynagrodzenia w emersonie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maddox84 Re: Praca w firmie Emerson 25.03.10, 00:08 Przywracam wątek. Nie wziąłem pod uwagę tego, że zarchiwizowanych wątków nie można kontynuować. Za pomyłkę przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela25 Do Maddox 25.03.10, 11:25 W porządku. Dzięki. Nie bardzo też rozumiem, dlaczego Pan go usunął. Ale - najważniejsze, że jest z powrotem. Teraz żadna firma nie uniknie opinii internautów. Nie da się skontrolować całej sieci. Pozdrawiam. Ciekawe, czy doczekam się jakiejkolwiek opinii... Liczę, że ktoś z pracowników tu zajrzy. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrkowiankaanka Re: Do Maddox 11.04.10, 17:05 Mam przyjaciolke, ktora tam pracuje. Nie poleca, ale sama nie moze teraz znalezc pracy innej, wiec siedzi tam i tylko narzeka.Ponoc strasznie sztywno i nieprzyjemna atmosfera.Ale z zewnatrz wyglada na profesjonalna firme, tylko jakos rzeczywiscie malo znam stamtad ludzi spoza produkcji. Chyba maja swoje 'elitarne' kluby i miejsca, gdzie chadzaja.... Odpowiedz Link Zgłoś
daniela25 Re: 04.05.10, 14:26 No chociaż jedna osoba uchyliła rąbka tajemnicy. Dzięki! Polacy tak mają, że narzekają.... A do pracy idzie się DO PRACY, a nie dla przyjemności. Prawdopodobnie wysokie wymagania idą w EMERSONIE parze z dobrą pensją. Co komu po "miłej" atmosferze skoro nie może związać końca z końcem ? Odpowiedz Link Zgłoś
tymon_1 Re: 11.05.10, 14:37 W Emersonie nie ma ani dobrej atmosfery ani dobrych zarobków. Jest sztywno i gburowato. Słowem nie polecam. Z reszta każy tam jest tylko dlatego że musi:-) a praca nie tylko po to jest żeby się męczyć. Bo jeśli nie lubi się miejsca gdzie sie pracuje to nie będzie sie dobrym pracownikiem. Z reszta po co sie meczyc w takiej atmosferze. W końcu praca to prawie 1/4 naszego życia. Odpowiedz Link Zgłoś
lwica83 Re: 12.05.10, 07:24 ja akurat tam nie pracuje ale moji znajomi tak i z ich opowiadań wynika ze za długiego starzu pracy sie tam nie zrobi bo taniej ich wychodza młodzi niedoswiadczenie pracownicy niz jeden z wiedza i doświadczeniem temu zwalniaja tak czesto Odpowiedz Link Zgłoś
daniela25 Re: serdecznie dziękuję ! 12.05.10, 14:16 Wszystkim osobom, które przesłały mi garść informacji. NIESTETY, wiele firm, w tym dużych przedsiębiorstw, powszechnie stosuje takie praktyki cięcia kosztów. Zamiast jednej osoby zatrudniają dwie, bo i tak wychodzi taniej. Doświadczony pracownik ląduje na bruku z dnia na dzień, w zasadzie bez powodu. Nie wiem, z kim Państwo rozmawialiście i na jakim stanowisku pracują Państwa znajomi. Jeżeli na produkcji - to trudno się dziwić. Mam nadzieję, że w biurze jest nieco inaczej. Choć - jakie by to nie było stanowisko - jako pracownik nadziwić się nie mogę, że wciąż nie docenia się doświadczenia, zaangażowania i potencjału ludzi w naszym kraju. Jesteśmy naprawdę "do tyłu". Wiadomo, że osoba z doświadczeniem wykona to samo działanie szybciej, dokładniej i lepiej..... Odpowiedz Link Zgłoś