IP: 195.117.14.* 26.04.02, 09:08
Miałem okazję podróżować ostatnio pociągiem Kmicic relacji W-wa - Cz-wa. Opłata
za bilet wynosi ok. 28,- zł. i jest to pociąg pospieszny. Dla mnie to kpina, bo
pociąg ten (bez przedziałów - jak zwykła bonanza)powinien jeździć jako osobowy
na trasie Piotrków - Gorzkowice (bez urazy).Wszędzie brud, syf, a natężenie
hałasu jak na Marszałkowskiej. Wiem, że PKP to bankrut, ale ten pociąg to jest
przegięcie.
Obserwuj wątek
    • jasiu74 Re: PKP 26.04.02, 10:40
      na ten temat pisalem juz do dyrekcji generalnej pkp, bylo tez nawet cos w
      wyborczej - ale ich to "wali". mamy za slaby lobbing w pio aby cos zadzialac, a
      tak wogole to wina wladz (zaraz schab sie bedzie czepial) np w zyrardowie
      wladze dofinansowuja kazdemu kto ma bilet miesieczny, oraz partycypuja w
      kosztach utrzymania bardzo dobrego rozkladu jazdy lodz-wawa (srednio co godzine
      posp. do wawy lub lodzi, a do tego jeszcze osobowe). w lodzi caly czas glosno o
      szybkim pociagu lodz-wawa (a odlegosc lodz-wawa i pio-wawa jest niemal taka
      sama) tylo ze u nas imbecyle na stolkach nawet nie pomysla ze czesc bezrobocia
      mozna zlikwidowac wozac ludzi do pracy np do wawy (w lodzi sprawdza sie to z
      powodzeniem)
      ech szkoda gadac, acha - i jestem niemal pewien ze obiecana przez sld ustawa o
      wyborach bezposrednich prezydentow miast nie wejdzie, bo juz cos kombinuja
      wsiarze ...
      • Gość: jajo14 Re: PKP IP: 195.117.14.* 26.04.02, 11:03
        Powiem Ci, że też coś słyszałem o planach wyborów prezydentów, tzn. I - tura -
        wybór przez społeczeństwo-jak nikt nie uzyska pow. 50 % (a to jest pewne), to
        prezydenta wybierają palanty na stołkach w Radzie M. Czyli wszystko po staremu
        i chyba o to chodziło.
        • schab Re: PKP 26.04.02, 11:21
          I tym sposobem prezydentem zostanie pijak Kazana a nie Waldek Matusewicz.
          • Gość: jajo14 Re: PKP IP: 195.117.14.* 26.04.02, 11:32
            Obyś nie miał racji. Jak Waldek będzie tylko startował, na pewno ma u mnie mój
            głos. Czy propaganda obecnych władz nie zniszczy jego pozycji? Gwarantuję, że
            jego wybór przyniósłby same korzyści. Tylko jak go namówić?
            A tak w ogóle to tę dyskusję trzeba przenieść na forum prezydenckie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka