Dodaj do ulubionych

APEL DO PREZYDENTA

14.12.04, 15:49
APEL DO PANÓW PREZYDENTÓW - CZAPLI I CHOJNIAKA.
W imieniu starszej grupy kibiców piłkarek ręcznych MMKS Piotrcovia zwracamy
się o podjęcie stanowczych działań, które w rezultacie doprowadzą do
uratowania sekcji sportowej numer 1 w mieście - piłki ręcznej kobiet.
Ponieważ działania klubu owiane są od pewnego czasu tajemnicą, tzn. brak
wyjaśnienia zarządu klubu z nierozliczonych dotacji miejskich - rezygnacje z
działalności członków zarządu klubu - nie przeprowadzenie dotychczas zebrania
sprawozdawczego (te fakty podajemy za Radiem Piotków i wywiadów
p.Laskowskiego), słaba gra piłkarek w ostatnich meczach ligowych - prowadzą
do niechybnego upadku klubu i degradacji do niższej klasy rozgrywkowej.
To wszystko nie sprzyja na dobry wizerunek klubu w naszym mieście i kraju -
gdzieś tego są przyczyny...
Kierując się przywiązaniem od wielu lat do naszego klubu prosimy o podjęcie
stosownych działań mających na celu jego uratowanie. Brak prezesa klubu a
właściwie osoby, która potrafi wstrząsnąć tym towarzystwem nie wróży nic
dobrego. Osobą odpowiedzialną wydaje nam się na stanowisko prezesa klubu jest
pan Mękarski. To on po latach balansowania Piotrcovii na krawędzi przepaści
doprowadził do jej rozkwitu co zaowocowało srebrnym medalem w roku 2003.
Wydaje się, że osoba pana Mękarskiego jest najodpowiedniejsza na to
stanowisko. Odsunięcie zasiedziałych działaczy stwarzających pozory
działalności sportowej i administracyjnej, którzy doprowadzili do obecnej,
znanej w mieście sytuacji finansowo-sportowej klubu winno się stać dla panów
prezydentów i przyszłego prezesa (p.Mękarskiego, który powinien objąć funkcję
jak najszybciej) priorytetem sportowym miasta Piotrkowa Trybunalskiego.
Apelujemy o jak najszybsze podjęcie działań, które w skutkach doprowadzą do
ratowania sekcji piłki ręcznej w Piotrkowie. Sukcesy nie przyjdą szybko ale
jest to możliwe. Na odbudowę tego co zostało zniszczone przez obecny zarząd
Piotrcovii potrzeba minimum 2 lat. Czas odmierza swój krok - do przepaści
pozostało 5 miesięcy. Ratujmy wspólnie MMKS Piotrcovia! Myślimy, że o
podjętych działaniach przez panów prezydentów nie zapomni sportowy Piotrków.

Starsi Kibice Piotrcovii.
Obserwuj wątek
    • greenpl Re: APEL DO PREZYDENTA 14.12.04, 16:31
      Trafiliscie w samo sedno problemu, trzeba zdecydowanych decyzji, a nie chowania
      glowy w piasek. wladze miasta juz pozwolil aby jedna druzna pilkarska
      przeprowadzila sie do szczecna a o stadionie juz nie wspomne.POPIERAM Z CALEGO
      SERCA
    • torus27 Re: APEL DO PREZYDENTA 14.12.04, 16:37
      Popieram ten apel. Jestem zagorzalym kibicem naszych pilkarek. Od dawna mowilem
      ze odsuniecie p.Mekarskiego od kubu to byl blad i niestety mialem racje.
      Ratujmy nasz klub!!!Chce znowu przezywac takie chwile jak w 2002 roku kiedy to
      w ostatnim meczu sezonu nasze dziewczyny, przy wypelnionej po brzegi hali,
      pokonaly Nate Gdansk zdowbywajac tym samym srebrny medal. Nie niszczmy
      sportowej historii naszego miasta. Pozdrawiam
    • super.mundek Re: APEL DO PREZYDENTA 14.12.04, 16:59
      Rysiu mój przyjacielu, wracaj na prezesa a Safina na trenerkę! Skończ z głąbami
      Fedorowiczem i Laskowskim oraz resztą towarzystwa z zarządu. Rysiek wracaj,
      Piotrcovia cię potrzebuje !!!
    • polish.eagle Re: APEL DO PREZYDENTA 14.12.04, 22:50
      Przyłączam się do tego apelu. Nie pozwólmy zmarnować dorobku wielu wspaniałych
      lat na parkietach Polski i świata. Nie pozwólmy aby ktoś pod przykrywką
      pozornych działań - niszczył nasz klub!
      Mam nadzieję, że ten apel nie przejdzie on bez echa wśród tych, do których jest
      adesowany. Może wypowie się pan Rzecznik? Prosimy pana o opinię w tej sprawie.
      • m.pampuch Re: APEL DO PREZYDENTA 16.12.04, 14:29
        Panowie, na początku trochę faktów.

W 2003 roku Piotrcovia otrzymała od Urzędu Miasta
        - 150 tys zł z umowy promocyjnej, którą przygotowało Biuro Prasowe i Promocji
        Miasta, którym kieruje;
        - 30 tys zł na wyjazd do Astrachania;
        - 20 tys zł na stroje z emblematami Piotrkowa, które również zakupione zostały
        z inicjatywy Biura Prasowego i Promocji Miasta
        Razem 2003 rok daje nam kwotę 200 tys zł, które miasto przeznaczyło na klub.

Teraz rok 2004:
        - 200 tys zł dotacja Urzędu Miasta (w których mieszczą się te sławetne 123 tys
        zł)
        - 150 tys zł z umowy promocyjnej, którą przygotowało Biuro Prasowe i Promocji
        Miasta, którym kieruje;
        Razem 2004 rok daje nam kwotę 350 tys zł, które miasto przeznaczyło na klub.

Jak państwo zauważyliście Urząd Miasta pomaga klubowi finansowo w sposób
        znaczny, a przecież to nie jedyny klub w mieście. Według mnie problemem w
        klubach sportowych są jego działacze, którzy z całym szacunkiem (nie wszystkich
        to dotyczy) nie potrafia zarządzać. Proszę nie winić za wszystkie niepowodzenia
        Urzędu Miasta. Klub powinien pozyskiwać w znacznej mierze sponsorów, teraz jest
        do tego znakomita okazja, mecze pokazywane sa w TELE5. Klub powinien
        zainteresować sponsorów pokazywaniem się przy okazji telewizyjnych
        retransmisji. Ja w swoim budżecie na 2005 rok zaplanowałem już kolejne środki
        na promocję Piotrkowa Trybunalskiego poprzez sport. Zwrócę się do Prezydenta
        Miasta z wnioskami o podpisanie kolejnych umów sponsorskich z Piotrcovią,
        Piotrkowianinem Kiperem czy z maratończykiem Markiem Dryją.
        Przekazałem Państwa apel wiceprezydentom miasta.

• mrs_jackass Re: APEL DO PREZYDENTA 18.12.04, 21:45
          Piotrcovia sama powinna zadbać o siebie, znaleść sponsorów i brać przykład z np.
          Concordii która dostaje dużo dużo mniej pieniędzy, ma w opiece ponad 300 osób i
          jakoś sobie radzi. Pomoc Markowi Dryji powinna być chyba zwiększona bo jak
          czytam w prasie osiąga duże suksesy, a Kiperowi środki powinny być obcięte bo ma
          chyba dobrego sponsora KIPER. Pieniądze powinny iść na biedniejsze kluby które
          trenują młodzież np AKS czy wyżej wspomniana Concordia która ma już 95 lat.
          • kariera33 Re: APEL DO PREZYDENTA 18.12.04, 22:03
            Myślę, że pan rzecznik ukazał tutaj swoje preferncje sportowe. Ale czemu nie
            zamierza podpisać takich umów chociażby z zapaśnikami a AKS /chyba najbardziej
            im sie nalezy, bo wychowują młodzież naszego miasta/ czy też z bokserami bądź
            cięzarowami, lub może siatkarzami. Przecież to też są ważne sekcje w maszym
            mieście, i jakby te kluby miały tyle kasy, ja te preferowane i bardzo promowane
            przez miasto to mielibyśmy na pewno elimpijczyków. Bo sport indywidualny nie
            kosztuje tyle co zespołowy. A po dzisiejszym meczy piłkarek ręcznych określę to
            jednym słowem: żenujące.
        • 2bylec Re: APEL DO PREZYDENTA 18.12.04, 22:41
          I tak spokojnie pompuje Pan kasę w taki klub który orżnął miasto na 123.000
          złotych?? Co najmniej dziwne podejście jeśli chodzi o dbałość o publiczne
          złotóweczki.
          20 tysiecy na ciuchy dla zawodniczek??? Jak będę chciał kupić sobie nowy
          samochód i nakleję na nim logo miasta to też coś dostanę za promocję??? Jeżdżę
          po Polsce, czasami do Niemiec to przecież też sławię nasze miasto.
          A jaki był interes miasta w tym żeby zafundować klubowi wyjazd do Astrachania??
          A może ktoś ze szczytów władzy "tak przy okazji" skoczył sobie na wycieczkę???
          Jak dla mnie pompowanie tak olbrzymich funduszy w klubik który
          dzięki "wspaniałemu" zarządzaniu w wykonaniu prezesa Marusińskiego niedługo
          osiądzie na dnie jest totalnym marnotrawieniem pieniędzy, które mozna by
          wykorzystać na zupełnie inne cele. Jakie? Na przykład na pomoc studentom,
          którzy chcieliby wyjechać zagranicę na staż, ale niestety ich na to nie stać i
          są zmuszeni wegetować w naszym miasteczku.
          A klub? Klub niech szuka sobie sponsorów. Nie ich w mieście? A czy na
          Piotrkowie świat się kończy? Wystarczy rozejrzeć się trochę po województwie i
          na pewno chętni się znajdą
          Pozdrowienia
          Aha i chętnie przeczytałbym konkretne odpowiedzi Pana rzecznika na postawione
          pytania
          • torus27 Re: APEL DO PREZYDENTA 19.12.04, 14:22
            Czyli wedlug Was najlepiej dac zejsc Piotrcovii. Bardzo przykre ze tak mowicie.
            Duze firmy nie chca sponsorowac naszych klubow, poniewaz te nie dostaja od
            miasta zadnych ulg, jak jest to w innych miastach. A prosze nie zapominac ze te
            nierozliczone slawetne 123 tys. zaginely za czasow prezesury p.Marusinskiego
            ktory to byl "wepchniety" na to stanowisko przez pana prezydenta. Pozdrawiam
            • kariera33 Re: APEL DO PREZYDENTA 19.12.04, 16:14
              No własnie, pieniadze nie zostały roliczone i nikt za to nie "beknął". A
              przeciez normalnie powinien być już poinformowany prokurator. Ale widocznie w
              mieście rączka rączkę myje. Ciekawe kto ma w tym jakiś interes?
            • 2bylec Re: APEL DO PREZYDENTA 19.12.04, 19:38
              Oczywiście, że przykre ale rzeczywistość jest taka jak widzimy. Działaczom nic
              się nie chce robić - jedyne co potrafią to wyciągać łapy do miasta po kasę,
              opowiadając jak to oni ślicznie wypromują miasto i robią z Pana rzecznika wała.
              A to za czyjej prezesury zginęło 123 tysiące to akurat w tej całej sprawie
              drobnostka. Wydarzyło się to w PIOTRCOVII i miasto do chwili zwrotu
              nienależycie wydanej kasy powinno błyskawicznie zamknąć kurek a nie lekką ręką
              wydawać dalsze tysiące złotych.

A w których to miastach sponsorzy klubów dostają ulgi od miasta?? Jakos do tej
              pory nie słyszałem o takim przypadku
              Pozdrawiam
    • wiktor.wektor Re: APEL DO PREZYDENTA 20.12.04, 10:58
      Pierwszy raz postanowiłem zabrać głos w dyskusji na piotrkowskim forum, chociaż
      poruszane tu tematy śledzę od dość dawna.
      Sytuacja w zespole piłkarek Piotrcovii najwidoczniej nie jest najlepsza -
      świadczą o tym choćby wyniki ostatnich trzech spotkań naszej piotrkowskiej drużyny.
      Pan Pampuch przytoczył kwoty, które Piotrcovia otrzymała od UM - i bardzo
      dobrze, że to zrobił. Urząd robi to co do niego należy, czyli wspiera
      piotrkowski sport. I wszelkie gadanie, że dużo zawodniczek pochodzi z innych
      miast, klubów do mnie nie trafia - wszystkie one grają przecież dla miasta
      Piotrkowa Trybunalskiego i wspoerać je trzeba. Jako starszy kibic piłkarek
      serdecznie za to miastu dziękuję.
      Jednak coś jest zapewne nie tak jak potrzeba w zarządzaniu klubem. Nie znam
      osobiście ani pana Laskowskiego, ani Marusińskiego, ani Mękarskiego. Ale skoro
      kibice i przede wszystkim zawodniczki otwarcie mówią, że chcą jego powrotu to
      chyba coś w tym jest. Moim zdaniem opinia zawodniczek jest bardzo ważna.
      Pan M.Laskowski niewątpliwie zrobił wiele dla piłki ręcznej w Piotrkowie, jednak
      moim zdaniem łączy za dużo stanowisk. Jest kierownikiem, bodajże dyrektorem
      klubu i wiceprezesem. Nadmiar obowiązków najwyraźniej nie służy jemu i
      Piotrcovii. Dlatego też uważam, że najodpowiedniejszą osobą do zarządzania
      klubem jest pan Mękarski. Tylko - czy on teraz zechce z powrotem przyjąć funkcję
      prezesa w Piotrcovii? Pamiętamy przecież, w jaki sposób i przez kogo musiał
      zrezygnować z pełnionej funkcji.
      Odeszło przed sezonem wiele zawodniczek. Może była szansa na ich zatrzymanie,
      może nie. Nie wnikam w to, bo nie wiem jaka była sytuacja finansowa klubu w tym
      czasie. Jednak brak porozumienia z naszą kapitan E.Kopertowską to już bardzo
      niedobry sygnał. Pozwolono odejść zawodniczce, która nadal jeszcze w opinii
      piotrkowskich kibiców jest symbolem klubu.
      Dlatego przyłączam się do APELU - sytuacja jest bardzo zła i trzeba podjąć
      zdecydowane kroki aby nie dopuścić do likwidacji klubu. Proszę władze miasta o
      jak najszybszą interwencję.
      Panie Mękarski - proszę aby Pan powrócił. Dla dobra piłki ręcznej w Piotrkowie,
      dla dobra Piotrcovii ...
      • torus27 Re: APEL DO PREZYDENTA 20.12.04, 12:16
        Nie bojmy sie tego powiedziec. Odejscia od zespolu p.Mekarskiego najbardziej
        chcial nieobecny pan prezydent. Gdy wreszcie mu sie to udalo, wstawil na to
        stanowisko p.Marusinskiego. Jak dalej sie to skonczylo to wszyscy juz wiemy.
        Czy nie jest to dziwne ze za rzadow tego pana zginelo tyle pieniedzy, a miasto
        nadal daje pieniadze? A moze tu chodzi jeszcze o cos innego? Pozdrawiam
        • tygrys999 Re: APEL DO PREZYDENTA 20.12.04, 15:07
          jak wy nic nie rozumita.Dajeta sie łosukiwać imamić jak stado baranów.MENKARSKI
          zrezygnowoł bo pogniwoł sie na gazeta bo trzymoł baby od handbolu na etatach
          wswojej firmie łod wódy,ścieków i łogzewania cyli u nos wsystkich a MARUSIŃSKI
          był jeden głupek co sie zgodził ciungnuńć to dali.Spytojta
          Mynkarskiego,Laskoskiego,Pilcha cy Pełke ile dali na te dżołchy.Pomogoć trza
          ale mundże i bez cwaniaczków co tylko umiejom żondzić sie nie swojimi
          piniendzmi.
          • martuska11 Re: APEL DO PREZYDENTA 20.12.04, 16:44
            Nie jestem fachowcem ale widzę co się dzieje. Piłkarki grają słabo ale grają w
            ekstraklasie. Bez pomocy z miasta bez sponsora typu MZGK Piotrcovia chyba
            przestanie istnieć. I kogo wtedy będziemy rozliczać? Także władze miasta a więc
            pana ze Smutnej. Skoro to pan ze Smutnej pobawił prezesostwa prezesa
            Mękarskiego to należy rozliczyć za to pana ze Smutnej. I jego partyjnych
            koleżków. Jedna wielka banda łobuzów.
    • tadeusz.tu Re: APEL DO PREZYDENTA 21.12.04, 15:42
      WYPOWIADAM SIĘ W TEJ SPRAWIE PO RAZ PIERWSZY. JAK WIEM TO PO ATAKU NA MZGK I
      PREZESA MĘKARSKIEGO PRZEZ REDAKTORÓW RADIA PIOTRKÓW (STACHACZYK, JARSZAK I
      OSTAFIŃCZUK) O ZATRUDNIENIE W FIRMIE PIŁKAREK -ZOSTAŁA PODJĘTA DECYZJA O
      WYCOFANIU SIĘ ZE SPONSORINGU PIOTRCOVII.ZA TAKIM ROZWIĄZANIEM BYŁ RÓWNIEŻ PAN
      PREZYDENT MATUSEWICZ. TO BYŁ NIEWYBACZALNY BŁĄD. ZOSTAŁO ZNISZCZONE TO CO W
      2004 ROKU DOPROWADZIŁOBY NAWET DO ZDOBYCIA PRZEZ PIOTRCOVIĘ TYTUŁU NISTRZA
      POLSKI. WMAWIANO MIESZKANCOM MIASTA,ŻE JEST TO PRZYCZYNĄ WZROSTU CEN WODY. JAK
      WIDZIMY DZIŚ PIŁKAREK NIE MA W MZGK A CENY WZROSŁY. ALE DO RZECZY. KLUB
      OSIĄGNĄŁ SPORTOWE, FINANSOWE,SZKOLENIOWE DNO.SĄ SZANSE NA URATOWANIE KLUBU I
      EKSTRAKLASY KOBIET DLA PIOTRKOWA.JEST MAŁE GRONO LUDZI KTÓRZY CHCĄ TO RATOWAĆ!
      JEDNAK BEZ WSPARCIA MIASTA NIE DA SIĘ TEGO UCZYNIĆ. ZOSTAŁY WYKONANE PIERWSZE
      NIEŚMIAŁE, NA WYROST DZIAŁANIA MAJĄCE NA CELU UZUPEŁNIENIE SKŁADU ZESPOŁU.
      BO TO CO ZOSTAŁO UTRACONE W POTENCJALE ZAWODNICZYM NIE DA SIĘ DO CZERWCA I
      JESZCZE DŁUŻEJ ODZYSKAĆ. BEZ WZMOCNIEŃ NIE URATUJEMY EKSTRAKLASY.
      DZIWI W DALSZYM CIAGU BRAK REAKCJI PARY PREZYDENTOW. TRZEBA PODZIĘKOWAĆ
      RZECZNIKOWI PAMPUCHOWI ZA WSPIERANIE KLUBU ALE POTRZEBNE SĄ RADYKALNE, SZYBKIE
      DECYZJE. JEŻELI DO KOŃCA ROKU NIE ODBĘDZIE SIĘ WALNE ZEBRANIE BYŁYCH PREZESÓW I
      DZIAŁACZY KLUBU MMKS PIOTRCOVIA TO MYŚLĘ, ŻE KLUB PRZESTANIE ISTNIEĆ.
      UŚWIADOMIŁA MNIE W TYM WCZORAJSZA WYPOWIEDZ IWONY NIEDŹWIEDŹ DO ŁÓDZKIEJ GAZETY
      WYBORCZEJ. UKAZAŁA W SWOIM WYWIADZIE CAŁE DNO SZKOLENIOWE OBECNE W PIOTRCOVII.
      A PRZED SEZONEM CIESZONO SIĘ Z POJEDYNCZYCH WYGRANYCH SPARINGOWYCH MECZÓW
      PIOTRCOVII. TRENER I OBECNY SUPERDZIAŁACZ (BEZ NAZWISKA) PEŁNI OPTYMIZMU
      WYPOWIADALI SIĘ O TYM, KTO ZASTĄPI W 100% ZAWODNICZKI, KTÓRE ODESZŁY Z KLUBU.
      PRZYJŚCIE NOWEGO TRENERA MIJASA (DO KTÓREGO NIE CZUJĘ JAKIEJKOLWIEK AWERSJI)
      TEŻ NICZEGO CHYBA NIE ZAŁATWI. POTRZEBNE SĄ ZDECYDOWANE DZIAŁANIA PRZY POMOCY I
      GWARANCJACH URZĘDU MIASTA. PANOWIE PREZYDENCI, PANIE RZECZNIKU - RETURN TEGO
      TEKSTU JEST PO WASZEJ STRONIE. JEŻELI ZALEŻY WAM NA URATOWANIU PIOTRCOVII
      MUSICIE DOPROWADZIĆ DO TEGO SPOTKANIA.
      • martuska11 Re: APEL DO PREZYDENTA 21.12.04, 20:00
        Szkoda byłoby tej Piotrcovii i szkoda zaangażowania tylu ludzi. No i szkoda, że
        jakieś interesy i paru redaktorków potrafi zniszczyć klub z takimi tradycjami.
        Mój pomysł jest taki: trzeba o tym wszystkim doniś do władz centralnych i może
        powołać jakąś Komisję Śledczą????!!!! I rozliczyć
        • makowski12 Re: APEL DO PREZYDENTA 21.12.04, 21:27
          Za upadek klubu należy winić, tylko i wyłącznie rządzący obóz prezydencki. Pan
          na Smutnej chciał wsadzić na stanowisko prezesa swojego "konia" czyli Jacka
          Marusińskiego. Wsadził, ale niestety nie przypuszczał, że prezes Jacuś będzie
          potrafił źle rozliczyć pieniądze klubowe - 123 tysiące złotych (poszły na
          pensje zawodniczek, a nie mogły tak zostać roliczone). Miasto Piotrków przejęło
          obowiązek finansowania klubu od MZGK i dawało dużo większą dotację dla klubu.
          Niestety źle rozliczona miejska dotacja spowodowała, że klub nie będzie mógl
          jej otrzymać przez najbliższe trzy lata.
          I jeszcze jedno: sytuacja finansowa klubu wcale nie była w 2003 i 2004 roku
          taka zła. Wystarczy spojrzeć na skład zespołu: Łabul, Augustyniak, Kowalczyk,
          Sebrala i obecne zawodniczki, które jeszcze się "męczą". Niestety zle rządy
          trenerki Safiny spowodowały, że zespół zamiast walczyć o złoto i przyciągnąć
          sponsorów, walczył o siódme miejsce w lidze.
          Niestety prezes Jacek i jego niczego nieświadomy kolega Mirosław L.
          doprowadzili ten klub nad przepaść. Z tej przepaści klub może spaść jeśli Adama
          Fedorowicza zastąpi Stanisław Mijas. Nie od dziś wiadomo, że ma straszne
          problemy z alkoholem.
          Interesuję się zespołem Piotrcovii od dawna i moim zdaniem ratunek klubowi
          mógłby przynieść sponsoring FMG PIOMA - bo to właśnie za Piomy Piotrcovia miała
          pieniądze. MZGK to spólka z udziałem miejskim, więc chyba nieładnym było
          zatrudnianie piłkarek na lewych etatach. Etatach, które utrzymują podatnicy. To
          nie jest nawet zgodne z ustawami.
          Szkoda, że wielkie firmy działające w Piotrkowie: Emerson, Haering (Pan
          Banaszczyk w setce najbogatszych Polaków) - nie chcą dać 1/10000 swoich
          przychodów na Piotrcovię. Wtedy klub miałby szanse na medale mistrzostw Polski.

Mam jednak nadzieję, że kiedyś Piotrcovia jeszcze sięgnie po medal MP.
          Pozdrawiam wszystkich forumowiczów (tych zorientowanych w sytuacji w mieście i
          sporcie), a także te "małe dzieciaczki", które uwielbiają obrzucać ludzi
          błotem. Pozdrawiam. Jerzy. M.
    • cenzura22 [...] 21.12.04, 22:50
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • martuska11 Re: APEL DO PREZYDENTA 21.12.04, 23:51
        Napisz które to ja się zgłoszę :) A tak poważnie to pisz sobie bzdety na innych
        stronach albo w innych tematach stary. To forum w większości składa się z ludzi
        chcących coś naprawić czy zmienić Ty takie rzeczy... Daj spokój. No chyba, że
        któraś Ci nie dała :))) to wtedy możesz się wyżalić. Piotrcovii zginąć nie
        możemy pozwolić - to chyba nie tylko moja opinia choć na mecze chodzę dość
        rzadko. I może dlatego nie zauważyłem majtek zawodniczek :) Pozdrowienia od
        nocnego Marka.
        • torus27 Re: APEL DO PREZYDENTA 22.12.04, 11:18
          Z tego co wiem takie praktyki jak zatrudnianie zawodnikow w firmach
          sponsorujacych klub nie nalezy do rzadkosci. Nie wiem jak jest teraz, ale
          jeszcze dwa lata temu niektorzy zawodnicy Skry Belechatow byli zatrudnieni w
          elektrowni. Jak zawodniczki byly zatrudnione w MZGK to i tak woda w Piotrkowie
          byla jedna z najtanszych w Polsce. Teraz nie ma tam zawodniczek a woda i tak
          zdrozala. Pozdrawiam
    • skurcz1 Re: APEL DO PREZYDENTA 22.12.04, 23:53
      Przyłączam się do tego apelu i mam nadzieję że przyniesie on oczekiwane przez
      wszystkich kibiców Piotrcovii skutki. Pozdrawiam!
      • martuska11 Re: APEL DO PREZYDENTA 23.12.04, 18:26
        Piłkarki ręczne MMKS Piotrcovia kończącego się roku nie mogą zaliczyć do
        udanych. Niestety nadal trwa niepewna sytuacja związana z działaniami władz
        klubu...

O sytuacji w zespole Piotrcovii Piotrków Trybunalski na reczna.pl pisano już
        wielokrotnie. Niestety nadal sytuacja ta nie jest dobra... Ostatnie wyniki
        drużyny w ekstraklasie są wręcz kompromitujące, na dodatek nadal trwają
        zawirowania wokół władz klubu.
        W piotrkowskim środowisku piłki ręcznej głośno ostatnio na temat ewentualnego
        powrotu na stanowisko prezesa Ryszarda Mękarskiego. To za rządów tego człowieka
        Piotrcovia zdobyła w sezonie 2002/2003 srebrny medal Mistrzostw Polski, lecz w
        niejasnych okolicznościach musiał opuścić posadę prezesa. Piotrkowscy kibice
        wręcz domagają się aby były prezes znów objął najważniejszą funcję w klubie.
        Domagają się tego między innymi na oficjalnym forum miasta Piotrkowa
        Trybunalskiego. Piotrcovia - po rezygnacji Jacka Marusińskiego obecnie
        zarządzana jest obecnie niemal jedynie przez Mirosława Laskowskiego, który
        obecnie łączy funkcje kierownika zespołu, dyrektora i wiceprezesa klubu.

Niestety niedobre sygnały docierają także z samej drużyny. Z pełnionej funkcji
        zrezygnował trener Adam Fedorowicz, który przebywa obecnie w Słupsku. Jednakże
        w stosunku do niego władze klubu mają nadal zaległości finansowe. Największe
        szanse na objęcie stanowiska trenera Piotrcovii ma Stanisław Mijas, obecnie
        trener MKS Zgierz - zespołu, który jak dotąd w 11 meczach w I lidze
        zgromadził ... 2 punkty.

O sytuacji w klubie wypowiedziała się także czołowa obecnie zawodniczka
        Piotrcovii Iwona Niedźwiedź-Cecotka - w wywiadzie dla Gazety Wyborczej
        powiedziała niedawno: `Brakuje nam nawet piłek na treningach. Nie tak powinien
        wyglądać klub (...) Chciałbym, żeby wróciły czasy, kiedy prezesem był Ryszard
        Mękarski. Wtedy wszystko było na czas. Nie musiałam się niczym martwić, miałam
        podpisany kontrakt. Teraz nie wiąże mnie żadna umowa oprócz ustnej`.
        Już wiadomo, że rozgrywającą Piotrcovii i reprezenracji Polski w swoim składzie
        bardzo chętnie widziałby trener SPR Lublin Edward Jankowski.

O sytuacji w MMKS Piotrcovia będziemy informować w miarę pojawiania się nowych
        informacji.

©
        opracował: Michał Braun (reczna.pl)

--------------------------------------------------------------------------------
        Powiadom znajomego o tej informacji! Wyślij e-maila! Powrót «
        Wasze komentarze
        Opinie na powyższy temat. Każda z wypowiedzi jest opinią wyłączie jego autora
        lub grupy ludzi, którą reprezentuje w swoim imieniu. Serwis reczna.pl nie
        ponosi odpowiedzialności za komentarze pozostawiane przez użytkowników.
        Jeśli masz problemy z logowaniem, kliknij tutaj

--------------------------------------------------------------------------------

autor: skurcz IP»Autoryzowany 23:04 21-12-2004
        Piotrcovia nie upadnie tylko gdy wróci prezes Mękarski. Mieliśmy
        już
        superprezesa Marusińskiego, mamy teraz nieudacznika Laskowskiego, który nie
        ma
        wstydu za grosz, bo już dawno sam powinien odejść. Panie Mękarski prosimy
        niech
        pan wróci i wywali na zbity pysk nieudaczników !
        A co do pana Mijasa to
        wielkie nieporozumienie. Czy taki człowiek może wyprowadzić Piotrcovię z
        kryzysu? Niestety wydaje mi się że nie.

autor: ostry IP»Autoryzowany 07:46 22-12-2004
        Ano trzeba chyba przypomnieć kto doprowadził to tego, że R.Mękarski musiał
        opuścić stanowisko prezesa. Dobrze pamiętam, jak w pani Jarszak z radia piotrków
        w tygodniu trybunalskim pisała paszkwile - jak to strasznie źle, że MZGK
        sponsoruje klub. Także w pseudo programach sportowym pana Ostafirczuka można się
        było doszukać negatywnego nastawienia do klubu. No ale skoro pisze i mówi się
        dobrze tylko o tych, od których można oczekiwać różnego rodzaju korzyści to nic
        dziwnego.

autor: WIELKI SZU IP»Autoryzowany 10:38 22-12-2004
        Może pan Mijas sprowadzi jakieś super zawodniczki ze Zgierza do Piotrkowa?
        Uważam, że byłoby to super wzmocnienie. To kpina z klubu i z kibiców.
        Zatrudnienie tego skończonego alkoholika może przyczynić się jedynie do upadku
        klubu. Pomyślcie trochę, kogo zatrudniacie !!!

autor: ~MMKS IP»195.136.148.56 11:10 22-12-2004
        Jezeli chodzi o Radio Piotrkow i Tydzien Trybunalski to pamietajcie w czyjej
        kieszeni siedzi p.Stachaczyk. Przeciez do odsuniecia p.Mekarskiego przyczynil
        sie nieobecny prezydent miasta, a ze wlasciciel radia i pan prezydent wspieraja
        sie wzajemnie dlatego byla ta cala nagonka na klub.

autor: cietrzew IP»Autoryzowany 11:46 22-12-2004
        Radio Piotrków bardzo przyczyniło się do tego co obecnie dzieje się w
        Piotrkovii. Publikacje p.Jarszak oraz p.Ostafijczuka były w moim odczuciu
        stronnicze i miały na celu okłamanie opinii publicznej, wywiązanie złej
        atmosfery wokół klubu. I to im się udało, choć dziennikarzami są miernymi.
        Zarówno Radio Piotrków jak i TydzieńTrybunalski tylko szkodziły Piotrcovii.
        Takie to mamy w Piotrkowie media przyjazne klubom sportowym. Radio jest
        własnością P.Stachaczyka i może on robić w nim różne rzeczy, np. kręcić filmy
        porno ale gdy szkodzi klubowi w imię swoich chorych ambicji to chyba mamy prawo
        do krytyki.

autor: ~TADEUSZ IP»81.15.180.162 12:14 22-12-2004
        Z TEGO CO WIEM RADIO PIOTRKÓW ROBIŁO NAGONKĘ NA MZGK I PANA
        MĘKARSKIEGO ZA
        ETATY PIŁKAREK - TERAZ WIEM DLACZEGO WŁAŚCICIEL
        RADIA PO PROSTU JEST
        PRAWDOPODOBNIE W RADZIE NADZORCZEJ MZGK
        - I TACY PRZECIWNICY SPORTU PIŁKI
        RĘCZNEJ SĄ ORGANIZATORAMI BALU SPORTOWCA W PIOTRKOWIE . PANIE STACHACZYK PO
        PROSTU WSTYD.NIECH PAN WYBIERZE POLITYKA LUB SPORT.

autor: ~MMKS IP»195.136.148.41 12:33 22-12-2004
        Przeciez pan Ostafijczuk robi wszystko na korzysc komus jezeli widzi w tym swoj
        wlasny interes. A dlaczego wtedy o sprawie pilkarek pisala p.Jarszak ktora chyba
        nie zajmuje sie sportem to nie wiem. Pewnie kazal jej o tym napisac wlasciciel.

autor: stały bywalec IP»Autoryzowany 12:46 22-12-2004
        Jako stały bywalec spotkań MMKS Piotcovia od ponad 14 lat pozwolę sobie na
        wyrażenie mojej opinii. Piotrcovia jest zbyt zasłużonym klubem, zbyt wielu ludzi
        pracowało nad jego utworzeniem, nad tym ay odnosił sukcesy aby był teraz
        prywatnym folwarkiem pana Laskowskiego. Władze miasta to widzą i nie grzmią
        ?!
        Radio Piotrków zawsze było przeciwko Piotrcovii. Też nie wiem czemu wtedy o
        klubie kłamstwa wypisywała Jarszak a nie Ostafijczuk. Pan Ostafijczuk to podobno
        szuja jakich mało - wystarczy posłuchać kibiców na meczach. Ale prawda jest
        taka, że niestety cały sport w mediach piotrkowskich jest pod kontrolą tego
        super-redaktorka. Piotrcovia !!!

autor: ~TADEUSZ IP»81.15.180.162 12:57 22-12-2004
        I JESZCZE JEDNO, MEDIA W POLSCE SĄ NIEZALEŻNE, PO TYM CO PISZECIE O RADIU
        PIOTRKÓW I TYGODNIKU PIOTRKOWSKIM TO WIEM, ŻE STACHACZYK I JEGO DRUŻYNA SĄ NA
        PASKU PANA ZE SMUTNEJ.GDZIE SĄ NIEZALEŻNE MEDIA, WSZĘDZIE TYLKO NIE W
        PIOTRKOWIE. OJ, PRZYDAŁ BY SIĘ W PIOTRKOWIE MARSZAŁEK PIŁSUDSKI. STACHACZYK I TY
        ZOSTANIESZ ROZLICZONY JUŻ NIEDŁUGO.

autor: cietrzew IP»Autoryzowany 15:19 22-12-2004
        Niestety Radio Piotrków to od dawna tuba propagandowa pana Matusewicza. Wielki
        prezydent Piotrkowa
        • martuska11 Re: APEL DO PREZYDENTA 23.12.04, 18:31
          autor: cietrzew IP»Autoryzowany 15:19 22-12-2004
          Niestety Radio Piotrków to od dawna tuba propagandowa pana Matusewicza. Wielki
          prezydent Piotrkowa siedzi od miesięcy w areszcie !!! Ciekawe jak często pan
          Stachaczyk jeździ na widzenia do aresztu na Smutną w Łodzi.
          Piotrków nie ma
          normalnych mediów i jest to przykre. Radio, które ogólnie nie jest takie złe
          (słucham go jednak sporadycznie) nie powinno mieszać się w takie brudy, przez to
          moze stracić na popularności. Często zdarza się tak, że nie mogę być na meczu
          Piotrcovii i niestety - choć pan Ostafijczuk trąbi na wszystkie strony, że
          będzie bezpośrednia relacja z meczu - są to zdecydowanie niezbyt częste
          łączenia. Legendy krążą po Piotrkowie odnośnie wycieczki pana Ostafijczuka do
          Astrachania - miała być relacja live, pół Piotrkowa siedziało przy
          radioodbiornkach a pan Ostafijczuk połączył się 2-3 razy... Super relacja, pełen
          profesjonalizm. Gratuluję Panu Stachaczykowi super rozgłośni radiowej.

autor: cietrzew IP»Autoryzowany 15:21 22-12-2004
          Czy ktoś zorientowany może napisać, cjakie są szanse na powrót p.Mękarskiego na
          stanowisko prezesa Piotrcovii ?

autor: wampirek IP»Autoryzowany 20:24 22-12-2004
          To wszystko prawda.To co sie dzieje w klubie nie przypomina dawnej Piotrcovi.
          Czekamy na nowgo prezesa może to będzie ponownie p.Mękarski. Ale jedna rzecz
          jest w tym dobra, mamy nowego trenera.Tak jak pisał Dziennik Łódzki i dziś
          podało Radio Piotrków szkoleniowcem naszych piłkarek został p. Stanisław Mijas.
          I teraz czekamy na lepsze wyniki w lidze. Do 15.01.2005 może coś zrobi w
          klubie.Czy będzie zwycięstwo z Sośnicą czy znowu dostaniemy lekcje pokory i
          kolejna porażka przybliżająca nas do gry w pierwszej! lidze. Brrry aż strach
          myśleć co to będzie jak do tego dojdzie.

autor: Pit IP»Autoryzowany 10:24 23-12-2004
          A kto z was uważa że p. Ostafijczuk jest dobrym redaktorem sportowym. Odką
          pamiętam to nigdy nie był obiektywny, i zawsze był na innym meczu niż ja

Tej sprawy chyba nie można tak zostawić. Nie wiedziałem co tu się dzieje,
          Internet mam od niedawna ale dzięki niemu dowiedziałem się wielu ciekawych
          rzeczy. Wiedzieliście o tym wszystkim? Myślałem, że Piotrcovia gra słabo, bo po
          prostu jest słaba a teraz już wiem dzięki komu jest jak jest. Powtarzam: trzeba
          rozliczyć tych ludzi! Do czego to podobne żeby jakieś dziennikarzyny o opini
          fatalnej co potwierdza wiele osób, niszczyły taki zasłużony klub!
          • kosmala2 Re: APEL DO PREZYDENTA 24.12.04, 14:12
            To tylko potwierdz moją opinię o niektórych dziennikarzach z Radia Piotrków.
            Nie wszystkich, co podkreślam, ale ...
            A dziś życzę wszystkim Spełnionych Świąt i lepszego Nowego Roku!
            • martuska11 Re: APEL DO PREZYDENTA 26.12.04, 20:51
              autor: ~!!!Stefan!!! IP»80.48.174.2 20:33 25-12-2004
              to wszystko przez to ze odeszly czolowe zawodniczki augustyniak i kowalczyk bez
              nich nie ma gry bramkarka nie chce sie bronic i wpuszczaj takie szmaty za
              paralityk by obronil a kto qrwa wymyslil zaby grala 43 letnia jefimowa.

autor: ~!!!Stefan!!! IP»80.48.174.2 20:34 25-12-2004
              jak sprzedadza Niedzwiedziowa to bedie koniec piotrcovii..............

autor: ~sławko IP»195.136.66.45 11:53 26-12-2004
              Koniec nadchodzi! Bez Mękarskiego chyba będzie tutaj wielkie g.....

autor: gruszka5 IP»Autoryzowany 12:12 26-12-2004
              Nie wiem jak można było na to wszystko pozwolić. Władze miasta kłocą się między
              sobą, a dziennikarze, nawet ci sportowi, występują przeciwko klubowi! W innych
              miastach to jest po prostu niemozliwe. Wszyscy grają w jednej drużynie. A tutaj!
              Jakieś szuje, podkopywanie pisanie perfidnych artykułów, zwalnianie prezesa,
              który odnosił sukcesy... Z tego zasłynął w tym roku Piotrków Trybunalski.
              Gratuluję Wam, a dziennikarzy Radia Piotrków serdecznie pozdrawiam. Róbcie tak
              dalej, ale na przychylność kibiców nie liczcie. PS: Do kibiców Piotrcovi: może
              by tak odpowiednio przywitać tych, którzy tak opisują i opisywali Piotrcovię na
              meczu z Sośnicą? Może odpowiednie przywitanie, jakieś gwizdy, okrzyki pod ich
              adresem czegoś nauczą? Spróbujcie.

autor: SMOK IP»Autoryzowany 18:01 26-12-2004
              Jeśli polityka miesza się do sportu to trzeba liczyć się z najpoważniejszymi
              tego konsekwencjami. Radio Piotrków jest wygodnym nadzędziem we wszelkiego
              rodzaju sporach i na pewno często jest wykorzystywane do celów właściciela czy
              też niektórych miejskich zarządców. To nie jest normalne.
              Odnośnie
              p.I.Jefimovej - dla mnie jej gra to wielkie nieporozumienie. Mam dla niej
              ogromny szacunek bo podziwiałem jej grę wiele lat temu, jeszcze na starej
              piotrkowskiej hali. Obecnie jest cieniem samej siebie z tamtego czasu. Nie mam
              do niej pretensji bo podobno nie trenowała 4 czy 5 lat. Tak więc czemu ją
              sprowadzono? Kto byl odpowiedzialny za ten powrót - Laskowski, czy ktoś inny?
              Ten kto wpadł na pomysł aby znów grała jest chory psychicznie. Przecież ona w
              wieku 50 lat będzie jeździla na wózku inwalidzkim bo nogi definitywnie odmówią
              posłuszeństwa.

autor: SMOK IP»Autoryzowany 18:10 26-12-2004
              Pamiętam, że jak trener Fedorowicz obejmował stanowisko trenera to była mowa, że
              do Piotrcovii przyjdą najlepsze zawodniczki ze Słupii. Jestem ciekawy, dlaczego
              tak się nie stało?! Nie chciały, klub nie chciał czy też nie było pieniędzy?
              Uważam, że Piotrcovii przydał by się taki dopływ świeżej krwi, bo to mogłoby
              uzdrowić atmosferę w drużynie. Mimo wszystko szkoda mi odejścia trenera
              Federowicza - uważam, że pan Mijas nie poradzi sobie w Piotrkowie.

"Największe szanse na objęcie stanowiska trenera Piotrcovii ma Stanisław
              Mijas, obecnie trener MKS Zgierz - zespołu, który jak dotąd w 11 meczach w I
              lidze zgromadził ... 2 punkty" - te słowa są najlepszym komentarzem tego na co
              aktualnie stać tego szkoleniowca. Obym się mylił. Pozdrawiam!

autor: ostry IP»Autoryzowany 18:35 26-12-2004
              SMOK - zgadzam się z tym co piszesz. Powrót Jefimowej to nieporozumienie. Jeśli
              na stanowisko PREZESA nie powróci jak najszybciej pan R.Mękarski to złodzieje
              już do końca ograbią ten kliub i nie będzie czego ratować.

• tygrys999 Re: APEL DO PREZYDENTA 28.12.04, 18:10
                a czy wy wieta, że mękarski nie bedzie prezesem spółki nie miejskiej a
                prywatnej MZGK.AJAK NIE BEDZIE TO SKUND WEZMIE KASH,WŁASNYCH CHYBA NIE
                DO.ZAINTERESUJTA SIE KTO ZARABIO NA WOS GŁUOTOKI,KUMU I ILE PŁACITA ZA WÓDE,
                ŚCIEKI I ŁOGRZEWANIE,KUMU RADA MICHAŁA ZŁOTOUSTEGO JUTRO DO GWARANCJE NA ZAKUP
                WYNGLA I DLOCZEGO MO NOS WSYĆKICH W D...E BARANKI BOZE.
    • mmkspiotrcovia PIOTRCOVIA !!! !!! !!! 28.12.04, 14:55
      Trzeba działać zdecydowanie i odważnie! Nie ma już czasu na czekanie - klub
      popada w totalną ruinę, co jest efektem działań wielu szkodników i pasożytów.
      Piotrcovia - sportowa wizytówka miasta Piotrkowa Trybunalskiego stała się
      przedmiotem wewnętrznych gier niektórych piotrkowskich cwaniaków - przyjdzie
      jeszcze pora aby wymienić ich wszystkich z imienia, nazwiska, wraz z opisem
      dokonanych przez nich "zasług". Tymczasem szykowany jest kolejny list - do
      władz miasta, do obecnych władz klubu. Chcemy przedstawić nasz kibicowski punkt
      widzenia. W kilku słowach prawdy podziękujemy też wszystkim "życzliwym"
      Piotrcovii dziennikarzom i działaczom. Osoby zainteresowane planami działania
      piotrkowskich kibiców i dalszymi akcjami proszone są o pisanie na adres:
      mmkspiotrcovia@gazeta.pl .
      Pozdrawiam - Artus.

NIGY NIE ZGINIE, PIOTRCOVIA NIGDY NIE ZGINIE !!!
      • obserwator72 Re: PIOTRCOVIA !!! !!! !!! 28.12.04, 19:18
        Obserwuję te Wasze prośby, listy i apele z politowaniem. Nie widzicie, e to nic
        nie daje? Z tego co mi wiadomo do końca tygodnia wyjaśni się czy Mękarski
        zostanie prezesem MZGK czy nie. Moim zdaniem nie pozwolą mu na to główni
        mafiozi miasta czyli Ojciec Chrzestny Witold i jego odźwierny Andrzej.
        Chciałbym się mylić, ale obawiam się, ze się nie pomylę. A bez Mękarskiego
        Wasza ukochana Piotrcovia padnie jak mucha. I co wtedy? Już nic, będzie za
        późno. Mozemy sobie tak pisa, akurat ja robię to po raz pierwszy, i pisać i nic
        z tego. To mafia: obrabiają sobie dupy nawzajem, ale i wykaczają razem. Ojciec
        chrzestny kupił juz prawie wszystkich, a tych których nie udało mu się kupic
        Stachaczyk wykancza przez radio i gazetę. Rzanek i Mękarski niewygodni?
        Załatwimy ich. A inni? Dostaną w łapę, to będą cicho siedziec. Tak to wygląda.
        Moze Was dziwi skąd to wiem? Bo jestem blisko tego wszystkiego, ale nie mogę
        się ujawnić. Kiedyś jednak nadejdzie czas zemsty. Do kibiców Piotrcovi: piszcie
        dalej, zanieście do UM pismo z podpisami, proście o powrót Mękarskiego, ale
        uwierzcie mi, ze decyzje zostały już podjęte. Piotrcovia padnie, zawodniczki
        rozejda sie po Polsce, ale wkrótce Ojciec będzie miał kolejnego swojego
        prezydenta. Będzie miał na imię Andrzej. Czy skończy jak Waldemar? Mafiozo,
        krętacze, złodzieje, sprzedawczyki, skorumpowani radni, płatni dziennikarze
        (Ostafijczuk to rzeczywiście szuja jakich mało)i kryminaliści... Oto Piotrków
        właśnie. Jedno wielkie bagno. Ale kiedyś i to się skończy. Zobaczycie. Szkoda
        tylko tej tradycji i sukcesów Piotrcovi, szkoda dziewczyn i Was kibiców.
        Pozdrowienia dla człowieka, który moim zdaniem został wykołowany jak nikt
        przerd nim. Panie Mękarski: szkoda, ze coś już się skończyło. Obawiam się, ze
        na zawsze. Ale i tak dziękuję za wspaniałe chwile i wicemistrzostwo Polski.

Nastał czas mafioza i jego przydupasów.
        Do Marcina Pampucha! Moze Ty cos pomozesz? Przeciez Ojciec Mafiozo tylko czeka
        zeby Cie usunac!!! Postaraj sie.
        Fajnych czasów dożyliśmy. Nie ma co. I najgorsze, ze sami na nich
        zagłosowaliśmy. To moja osobista tragedia i wstyd. kto tu moze zrobić porządek?
        • tygrys999 Re: PIOTRCOVIA !!! !!! !!! 29.12.04, 14:47
          Po co wypisujes gupoty i jako jak som twierdzis zorientowana aleć cośik
          wystrasuna łosoba wis syćko najlepi.Kto nos uscenśliwi a kto pogrunzy.Lepi sie
          napi ziółek na wiatry coby niekuntrolowane nie cadziły z twy gymby.Se weż
          mynkarskiego,pampucha,munika,rzanka cy jesce kogo wymuślis tylko zapytoj ich
          wpierw ile dali na kuchany pzez ciebie klub gamuniu jedyn.ciekaw jestem ile to
          będzie suma sumarum.Potym zaś usiundż i włuncz kiepełe,moze cusik z tego
          wyniknie.
        • panasonic69 Re: PIOTRCOVIA !!! !!! !!! 29.12.04, 18:18
          Ej ludzie, ludzie. Niby się znacie, ale chyba mało. Przecież klub mogą uratować
          tylko 3 osoby: Mękarski, Maćkowiak i Banaszczyk. Raczej mało realna jest
          współpraca między nimi więc? Będzie ciężko, ale nie beznadziejnie. Jakieś chcęci
          ze strony władz są. Teraz potrzeba jeszcze pomocy tych osób. I to do nich
          powinniśmy apelować. Maćkowiak z tego co wiem pieniądze na klub już dawał. Skąpy
          nie jest więc dlaczego nie udać się do niego? Może nie taki diabeł straszny jak
          go malują? Spróbujcie. Mękarski da jeśli zostanie na swoim stamowisku w MZGK, a
          jeśli nie, to z czego ma dać? Banaszczyk mógłby założyc nowy klub i zdobyć z nim
          eurpejskie puchary, ale nie chce. Kto jest teraz jedynym sponsorem klubu? Chyba
          tylko firma PEUK Tomasza Kaczmarka. Dają jakąś kasę, a i tak byli atakowani
          przez lokalne media, że niby lewe etaty zwodniczkom dają... I jak w tym mieście
          pomagać sportowi skoro i tak kłody ci pod nogi rzucają? I sprawa ważna i nie
          zauważona przez kibiców: czy te zaodniczki są w stanie utrzymać pierwszą ligę w
          tym sezonie? Bo mnie się wydaje, że nie bardzo. Na poziomie widzę tu 3 może 4.
          Reszta jest chyba za słaba. Pomyślcie i o tym.
          PS: Fajnie, że udało się założyć stronę o sytuacji Piotrcovi. Teraz czekamy na
          konkrety ze strony władz miasta i ze strony najbogatszych ludzi w mieście, bo
          tylko oni mogą pomóc. Pomóżecie? :)))))
    • mmkspiotrcovia STRONA 29.12.04, 10:29
      W imieniu piotrkowskich kibiców zapraszam na stronę:
      www.naszapiotrcovia.prv.pl
      Musimy działać by Piotrcovia nie zginęła !!! !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka