soqol 07.03.05, 13:07 Witam! Podpisałem umowe z softem w zeszłym roku i to był błąd. Internet działał dobrze ale na początku a od pewnego czasu nie da się z niego korzystać. Czy ktoś potrafi mi pomóc zerwać umowe z nimi bez płacenia kary? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
soqol Re: Soft Partner c.d. 07.03.05, 17:07 piszcie cos, nie wierze że nagle wszystkim net z softu zap........ bo to jest nie możliwe! :) nie ma na nich sposobu?? a zwlaszcza na tą ich umowe?? Odpowiedz Link Zgłoś
prezess00 Re: Soft Partner c.d. 07.03.05, 17:12 Niestety nie pociesz Cie.Mój kumpel miał podobne problemy i przeglądał tą umowe z prawnikeim-niestety nie ma możliwości zerwania jej przed czasem... Odpowiedz Link Zgłoś
helek1 Re: Soft Partner c.d. 07.03.05, 20:30 też miałem podobny problem ,na początku jakoś działało póżniej same kłopoty.Doszło do tego że p.J.zwany właścicilem zaczoł sugerować że sam uszkadzm komputer żeby nie działał internet.Przetem przjerzdzali monterzy i tak mówili, że to jakiś chwilowe zkłócenia ,zmiany nadajników i takie tam szuczne problemy .Byłem nawet u rzecznika praw obywatelskich, proponował sprawę do sądu.Ale na to wszystko szkoda czsu i nerw.Rozwiązałem umowę z karą i mam spokój.Czasami tylko myślę czy w tym mieście nie ma mocnych na tych ludzi z softu. ps. założłem z internet pilicy naraźe śmiga pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
soqol Re: Soft Partner c.d. 07.03.05, 22:43 ...no ja narazie wcale mnie nie pocieszacie, wyrzucenie 500zł w błoto to żadna przyjemność... ale to chyba mi tylko zostanie, szarpność sie i wybulić ta kase... człowiek sie uczy na błedach, wiem ze juz nigdy nie skorzystam z ich usług, jakie by to nie były, nawet czystego CDka nie kupie w tym sklepie... Odpowiedz Link Zgłoś
bogd2 Re: Soft Partner c.d. 07.03.05, 23:22 Ten wątek już jakiś czas temu był "mielony" na tymże forum, tyle że tu; forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=164&w=15808041&a=18466382&wv.x=2 i tu; forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=164&w=8667115&wv.x=2&a=18339550 pozdro... Odpowiedz Link Zgłoś
mikimaco Re: Soft Partner c.d. 08.03.05, 03:13 Ja Juz tam nie robie zakupow od dwoch lat,chociaz bylem ich stalym klientem to wrecz zachowanie Pana S.J. zemdlilo mnie do tego rozmiaru ze splunalem na wycieraczke i Moja noga tam juz nigdy nie zawita.Zreszta Wszystkim odradzilem zakupy w tym "Salonie" hehehe Pozdrawiam szefostwo i zycze postepu w rozwoju "Firmy" Odpowiedz Link Zgłoś
monsignore Re: Soft Partner c.d. 07.03.05, 23:25 Soft to nie jest firma godna zaufania. Ja się cieszę, bo niedługo wygasa mi umowa i nie mam zamiaru jej przedłużać. Nareszcie uwolnię się od tych ignorantów. Odpowiedz Link Zgłoś
soqol Re: Soft Partner c.d. 08.03.05, 10:15 A co sie stanie jesli np przestane im płacic? Umowa jest na mnie, ja nie pracuje więc skąd mi sciagną kase ?? ;) Dowiedziałem się, ze ludzie przestają im płacić a soft póki co nic im nie robi za to... to moze to jest sposób? skoro oni leją na kienta to teraz może niech klienci oleją tą firmę ...:-) ...ja mam jeszcze ponad 1,5 roku umowy... i to mnie przeraża :( Nawet wrogom nie będę polecał tej firmy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
harc07 Re: Soft Partner c.d. 08.03.05, 11:16 Wspolczucie dla Was. SOFT to nie jest zadna firma, oni sie na niczym nie znaja, Jak kiedys chcialem kupic kompa i pytalem sie o amgistrale FSB to koles polecial na serwis zapytac co to jest :] Podobno niektorzy doksdztalcaja sie na studiach informatycznych :] ... moze im cos to da, chociaz watpie bo wiedza te jedno a podejscie do klienta to drugie. Mam tylko nadzieje ze czytajac te informacje na temat softu dotra do Was wszystkich i sami sie zorientujecie o co tym ludziom chodzi. Zapraszam do odwiedzenia innych stron o tym, ze ludzie NIE TRAWIA SOFTU !!! ->>>mojpiotrkow.pl/modules.php? name=Forums&file=viewforum&f=5&sid=be803ed41a7b97b80b0f3b61e519b7da ->>>e-piotrkow.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=3 ... a tak wogole to soft ma jakas oficjalna strone (czyt. aktualna) ?? Odpowiedz Link Zgłoś
szch69 Re: Soft Partner c.d. 08.03.05, 15:12 A ja jestem muzykiem i chcialem zamowic u nich profesjonalna karte dzwiekowa do domowego studia. Oczywiscie nawet nie wiedzieli o czym mowie, ale udawali znawcow tematu i stwierdzili ze mi taka karta w ogole nie potrzebna i zebym sobie sciagnal najnowsze sterowniki do mojego starego sound blastera live'a :) Wiec zamowilem gdzie indziej. A jesli chodzi o internet na szczescie dwuletnia umowa wygasa mi w czerwcu :) Odpowiedz Link Zgłoś
kordzio Re: Soft Partner c.d. 08.03.05, 23:14 Ja umowe podpisalem w śerpniu i tez zaluje. :( Od poczatku mi sie cos pi******ło, a oni swoj stary tekst <trzeba sformatowac komputer, a formata mialem 2 tygodnie wczesniej :D>. Potem pare razy mi net po 3 dni nie dzialal <ktos im kable w nadajniku poprzecinal>. Jeszcze w nich wierzylem... Na prozno! :( Jak pingowalem to srednie straty wynosily 40%... Ostatni raz byli u mnie 5 dni temu bo mialem straty po 70-80%. Pierwsze 2 dni chodzilo lux... Ale potem znowu sie zaczelo je**c. Gdyby sie udalo zorganizowac akcje ktora miala by na celu wypowiedzenie im tylu procesow ze by sie nie pozbierali (pokrycie kosztow wszystkich procesow) to ja w to wchodze :) <gwarantuje ze by znikneli z rynku> :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
soqol Re: Soft Partner c.d. 08.03.05, 23:53 ...gdyby to było takie proste to sam bym sprawe zalożył, ale nie mam na to ani czasu ani kasy :( Przypuszczam ze gdyby zebrało sie kilku, np z 10 uzytkownikow mieli jakies dokumenty ktore potwierdzaja awarie netu a wlasciwie jego nie dzialanie,jak np: zgloszenia pisemne awarii, podspisane przez "sofciarzy", kazac instalatorom w trakcie wizyty opisc problem, jego rozwiazanie itd i sie pod tym podpisac, byli, naprawili, a jesli np jutro nie dziala od nowa, to znowu wzymamy serwis...itd... to by sie troche tego zebralo i by wyszlo ze polowe miesica net nie dziala... to moze mozna by si epokusic o jakis mały pozew, zwłaszcza ze byłby udokumentowany nie tylkood jednego uzytkownika Odpowiedz Link Zgłoś
sztygar2 Re: Soft Partner c.d. 09.03.05, 00:44 Soqol - zgadzam sie z tym. Trzeba byc doskonale przygotowanym na potyczkę sądową z Softem. Jeśli chodzi o koszty... Samo złożenie pozwu przecież nic nie kosztuje. W przypadku wystąpienia sądu o uzupełnienie braków formalnych (np. kwoty której się domagamy jako zadośćuczynienia za nienależyte wykonianie usługi -dostarczenie internetu- prze firmę Soft można przecież złożyć wniosek o zwolnienie z opłaty sądowej i jeśli rzeczywiście nie mamy pieniędzy na opłatę sąd nas z tego przykrego obowiązku zwolnić. Dziwię się, że jeszcze nikt nie zareagował jesli chodzi o złożenie pozwu. Ja kiedyś próbowałem zebrać tych "niezadowolonych" ale chyba się przestraszyli sądu. Ja mam z nim do czynienia prawie na co dzień i się go nie boję, wiem, że może pomóc. A Soft na pewno jest firmą, która wymaga interwencji w sądzie. W razie pytań proszę pisać: sztygar2@gazeta.pl Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
soqol Re: Soft Partner c.d. 09.03.05, 09:24 Byłbym skłonny dopisać się do takiego pozwu (szkoda ze sam nie ,mam zadnych dokumentów potwierdzających zgłoszenia awarii), do sądu można iść i myśle ze mamy szanse ale trzeba mieć to udokumentowane, bo tak pójdzie kilka osób bez dowód to zostaniemy wyśmiani. Faktem jest to że umowa która podpisaliśmy z softem, za dużo nam nie gwarantuje co do jakosci świadczonej usługi ale konkurencja ma podobne umowy. PRzecież wg mnie to czysta przyzwoitość nakazuje dbać o działanie tej sieci, do mnie nie trafia od nich zadne argumenty typu w piotrkowie jest eter zasmiecony albo, wypowiedź jednego Pana z softu że "tak juz musi być" No ludzi przecież to jest absurd. Ja nawet nie winie pracowników firmy, bo jakie szefostwo tacy pracownicy, i z tym sie chyba każdy zgodzi. Jedyny i chyba najwiekszy problem, to ile to wszystko będzie sie ciągnąć... możliwe że lepiej wyjdziemy na zapłaceniu tej absurdalnej kary, niż na pecesie, który bedzie się ciągnął sporo czasu jak przypuszczam, a abonament trzeba płacić... Odpowiedz Link Zgłoś
kordzio Re: Soft Partner c.d. 09.03.05, 14:31 Prawda jest ze umowa na duzo nie gwarantuje ale jest pewna norma ktorej nie mozna przekroczyc <mam na mysli ping, ktorego straty nie moga wynosic mniej nie 10% i czas powrotu sygnalu ma tez swoje okreslone granice>. Nie ma mozliwosci zebrania dowodow bo ludzie z softu ci nic nie podpisza bo wiedza o co chodzi. Ja mialem kiedys przypadek ze przyjechal cwaniaczeka taki mlody <wtedy mi net wcale nie chodzil> , cos pogrzebal, pokombinowal, nic nawet nie poprawil a na koniec chcial 50 zl za naprawe. Szczyt bezczelnosci i zupelnego ignorowania klienta! Oczywiscie nie zaplacilem za naprwe, bo pojechalem do firmy i poprosilem o potwierdzenie zlecenia <czy jakos tak, nie wiem dokladnie bo to moj stary tam byl>, zrobili wielkie oczy i powiedzieli ze nie maja. :D Powiem krotko: NIE KUPUJCIE SOFTU!! NIGDY!! Odpowiedz Link Zgłoś
soqol Re: Soft Partner c.d. 09.03.05, 16:39 własnie, jakim prawem oni chcą od nas pieniądze za "naprawę" ?? nie dość że nic nie robią, łaskawie przyjadą po kolejnym telefonie... ja osobiście im nigdy nie płaciłem za "serwis" !! Odpowiedz Link Zgłoś
tatkoo Re: Soft Partner c.d. 09.03.05, 16:40 A ja już zakończyłem przygodę z softem !Odradzam tę firmę każdemu. Odpowiedz Link Zgłoś
soqol Re: Soft Partner c.d. 09.03.05, 16:42 zapłaciłeś im karę?? po jakim czasie zrezygnowałeś?? Odpowiedz Link Zgłoś
tatkoo Re: Soft Partner c.d. 09.03.05, 18:42 szczęśliwie dożyłem końca dwuletniej umowy ma czas określony.Odpuściłem sobie antenę i kartę sieciową.Pomimo tego bardzo się cieszę,że nie będę miał doczynienia z tak chamską firmą jak SoftPartner.O moich kłopotach z softem można by napisać niezłego thrillera.Po prostu odczekałem aż dwuletnia umowa dobiegnie końca.W tym czasie nauczyłem się jakie wymówki może zastosować Soft.Dochodzenie z nimi swoich praw wymaga sporej wiedzy w dziedzinie komputerów.Jako wymówkę że "Internet nie działa" nie zastosowali chyba tylko plam na słońcu.Adieu SoftPartner-nie zatęsknie za wami Odpowiedz Link Zgłoś
bogd2 Soft Partner c.d. 09.03.05, 20:37 W@bring'a też Ci nie polecam, p2p nie ściąga(!), w gry multiplayer grać się nie da (!), a jak się zapytasz "czemu" to sie na Ciebie obrażają!!! Uwaga!! Pomawiają też o niepłacenie rachunków, i blokują Internet..możesz płacić regularnie, i tak mają taki bałagan że Ci zablokują. Trzeba potwierdzenie przelewu wysyłać, no i obiecują "gruszki na wierzbie". Podpisujesz że niby masz 128, a obiecują 256 PREMIUM. Jeśli tylko zgłosisz jakiś problem to natychmiast Ci ściągają do tego co w umowie..... no bo skoro sam prosisz........ Odpowiedz Link Zgłoś
kellycook Re: Soft Partner c.d. 10.03.05, 09:12 soqol napisał: > Witam! > > Podpisałem umowe z softem w zeszłym roku i to był błąd. Internet działał dobrze > ale na początku a od pewnego czasu nie da się z niego korzystać. Czy ktoś potr > afi mi pomóc zerwać umowe z nimi bez płacenia kary? Mieliście Panowie szanse na rozwiązanie umowy z Soft`em bez płacenia żadnej kary. Otóż zostały podniesione ceny usługi poprzez wprowadzenie Vat`u na internet, zgodnie z przepisami mogliście nie zaakceptować nowej ceny i rozwiązać umowę na świadczenie tej usługi bez konsekwencji. pozdrawiam wszystkich co narzekają, chociaż ja chyba nie mogę narzekać Pa! Odpowiedz Link Zgłoś
soqol Re: Soft Partner c.d. 10.03.05, 09:42 nie wiem czy widziales umowe jest tam taki punkt: "Abonent może wypowiedzieć umowę ze skutkiem natychmiastowym w przypadkju zmiany wysokości abonamentu przekraczającej 50% jego wartości w skjakli roku" Odpowiedz Link Zgłoś
karpiu.lap.pl Re: Soft Partner c.d. 10.03.05, 16:34 Witam wszystkich Jezeli macie problemy z ta firmą prosze o kontakt na gg 7635724 lub @ skate_16@poczta.fm Chetnie pomoge w rozwiazaniu kłpotów i zdradze "dziury" w umowach Pozdro Były Instalator Internetu Soft Partner Sam chetnie wytocze im proces. Odpowiedz Link Zgłoś
soqol Re: Soft Partner c.d. 11.03.05, 11:27 powiem tylko jedno...nie zakładajcie internetu z softu!!!!!!! bedziecie żałować!! Odpowiedz Link Zgłoś
helek1 Re: Soft Partner c.d. 13.03.05, 10:18 Może na tą stronę zaglądają jakieś miedia ,był by to chyba dobry materiał na artykuL lub audycję.Może by ostrzec następnych przed tymi naciągaczmi. Na ich stronie www.internet.piotrkow.pl zakładka kontakt cztamy gdzie docierają Wola krzytoporska ,Raków,Bujny,itd i dodane "wkrótce Witów" (będzie naciągnięty) Odpowiedz Link Zgłoś
soqol Re: Soft Partner c.d. 13.03.05, 13:11 Jakieś media to może i zaglądają, ale co z tgo, skoro żadnego rozgłosu w tej sprawie nie ma... a soft jak robił w jajo klientów tak dalej robi, a do tego Witowa masz racje, wkrótce następni będą naciągnięci... Odpowiedz Link Zgłoś