funkcjonariusz 28.04.05, 22:03 Czy ktoś takowych zna? Szukam, bo do artykułu potrzebuję. Mogą być Ci, co jeszcze żyją. Wyejechali za chlebem w Polskę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tygrys999 Re: Sławni Piotrkowianie !!! 28.04.05, 22:46 funkcjonariusz napisał: > Czy ktoś takowych zna? Szukam, bo do artykułu potrzebuję. Mogą być Ci, co > jeszcze żyją. Wyejechali za chlebem w Polskę. Vinci 2,Kregi.To na początek. Odpowiedz Link Zgłoś
kasja8001 Re: Sławni Piotrkowianie !!! 28.04.05, 22:46 ja pamietam taka afere z piotrkowa co dentysta okazal sie byc kowalem czy kims takim i leczyl bez uprawnien ludzi a ci jeszcze byli z niego zajebiscie zadowoleni i bronili go pozniej! w telewizji byl nawet:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
noname10 Re: Sławni Piotrkowianie !!! 28.04.05, 23:57 Bogusław Wołoszański Biskup Życiński (z Rozprzy) Grot Rowecki Skobntaktuj się z p. Marcinem Gąsiorem - dyrektorem muzeum, lub dyr. Z.Bartczakiem byłym dyrektorem Chrobrego Odpowiedz Link Zgłoś
coloquez Re: Sławni Piotrkowianie !!! 29.04.05, 08:25 Dodam jeszcze Anitę Lipnicką :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kregi Re: Sławni Piotrkowianie !!! 01.05.05, 10:53 Z tego co słyszałem podczas jednego wywiadu zapytana skąd pochodzi wstydziła się powiedzieć że z PT. Powiedziała że z malego miasteczka pod Łodzią, niektórzy moi znajomi przestali ją lubić. Nie ma to jak się wstydzić swoich korzeni. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bogd2 Re: Sławni Piotrkowianie !!! 02.05.05, 11:27 Co do Anity masz rację!! Byłem wtedy w wojsku i pochwaliłem się przed kolegami że ona jest z Piotkowa, a był z nią wywiad, i powiedziła (do dziś pamietam); ..."ja jastem z takiego małego miasteczka pod Łodzią: Piotków Trybunalski..." A za co pomidory poleciały na nią, w nieistniejącej już, hali na stadionie, podczas koncertu?? (już jako solistka, bo z nimi śpiewała wtedy Kasia). Odpowiedz Link Zgłoś
bogd2 Re: Errata ;( 02.05.05, 11:30 Przepraszam!!! "Zamotałem" się, miało być; jestem zamiast jastem.... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejd6 Re: Sławni Piotrkowianie !!! 30.04.05, 15:40 Jeden z słynniejszych żyjących Piotrkowian-Roman Staszór Złodziej i oszóst. Odpowiedz Link Zgłoś
kregi Re: Sławni Piotrkowianie !!! 01.05.05, 10:18 Dla mnie nieżyjący od dawna wielki społecznik Michał Rawita-Witanowski. Jakbyśmy mieli takich ludzi wiecej teraz w PT interes społeczny byłby ponad wszystkim. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maladiec Re: Sławni Piotrkowianie !!! 01.05.05, 10:30 Znajoma ktora pisze ksiazki dla dzieci. Slawna to moze nie jest ale kilka ksiazek juz wydala. Pochodzi z Piotrkowa i ... jeszcze zyje. Odpowiedz Link Zgłoś
darul20 Re: Sławni Piotrkowianie !!! 01.05.05, 11:25 Codzi ci o pania Danutę M. ??? Fantastyczna kobieta :) Ja dodam: Kisona-Jaszczyńskiego, ŚP - Nowakowski, Odpowiedz Link Zgłoś
maladiec Re: Sławni Piotrkowianie !!! 01.05.05, 12:39 Nie, to nie o tej Pani myslalem. Napisz o niej cos wiecej, bo - wstyd sie przyznac - nie znam Danuty M. I to z "naszego kochanego" Piotrkowa? Odpowiedz Link Zgłoś
perla16 Re: Sławni Piotrkowianie !!! 01.05.05, 15:50 maladiec - Danuta M. to (popraw mnie darul20 jeśli sie mylę) Danuta Mucha pisarka piotrkowska. Pisze bajki dla dzieci i poezje ... Wykłada na AŚ - prowadzi fantastyczne zajecia z lit.rosyjskiej i warsztaty literackie :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
maladiec Re: Sławni Piotrkowianie !!! 01.05.05, 19:14 Wielkie dzieki - tworczosci Pani Danuty nie znam - myslalem o Marioli J. Odpowiedz Link Zgłoś
darul20 Re: Sławni Piotrkowianie !!! 02.05.05, 21:39 perlo16 nie mylisz sie chodziło mi dokładnie o panią Danutę Muchę - cool babeczka Odpowiedz Link Zgłoś
coloquez Re: Sławni Piotrkowianie !!! 04.05.05, 12:19 Pani Danuta Mucha nie jest piotrkowinką. Jest łodzianką, a mieszka w Piotrkowie od kilku lat (bodaj 3-4). Ale jest naprawdę ok. Odpowiedz Link Zgłoś
palecsprawiedliwy Re: Sławni Piotrkowianie !!! 01.05.05, 19:29 Sławomir Dąbrowa - polski dyplomata, ambasador i przedstawiciel w ONZ Odpowiedz Link Zgłoś
maladiec Re: Sławni Piotrkowianie !!! 02.05.05, 10:19 Do funkcjonariusza - ale nie tylko :) Jesli nadal jestes zainteresowany, moge podac Ci adres internetowy strony Pani Marioli J - znajdziesz tam wiecej informacji o samej pisarce no i przyklady jej opowiesci. Odpowiedz Link Zgłoś
zjawiskowa Piotr 2005 i Złota Wieża Trybunalska 11.05.05, 09:33 Tylko vinci2. Laureat Piotra 2005 i Złotej Wieży Trybunalskiej. W 2006 roku Nobel Pokojowy. Taki nie za duży, żeby vinci2 mógł go sobie w pokoju postawić. Odpowiedz Link Zgłoś
maddox84 Re: Sławni Piotrkowianie !!! 11.05.05, 13:18 No to ja dorzucę siatkarza - Michała Bąkiewicza :) Odpowiedz Link Zgłoś
krystyna.z.gazowni Re: Sławni Piotrkowianie !!! 30.04.06, 20:42 Bez wątpienia Stanisław Srzednicki herbu Pomian. Ale on już nie żyje. Odpowiedz Link Zgłoś
daos Re: Sławni Piotrkowianie !!! 30.04.06, 21:15 krystyna.z.gazowni napisała: > Bez wątpienia Stanisław Srzednicki herbu Pomian. Ale on już nie żyje. Serio, Krycha? Odpowiedz Link Zgłoś
kamikaze_pkow1 Re: Sławni Piotrkowianie !!! 01.05.06, 09:39 watek z lekka przeterminowany ale ja bym mimo wszystko dorzucil slynnych, z roznych wzgledow, poslow piotrkowskich jak np. marszalek Jurek Marek czy tez Stanislaw Automaniak Lyzwinski :) Malo kogo przeciez supergazeta jak Super Express wyroznia na superokladce superzdjeciem :)) Odpowiedz Link Zgłoś