Dodaj do ulubionych

Piotr 2005.

28.05.05, 09:44
Otwieram sobie Tygodnik Trybunalski i co widze kandydatów. I padłem przy
ostatnim nazwisku.
Paweł Załoga - Za godną postawe i przedłożenia interesów piotrkowskiego
samorządu ponad interesy własne.
Ja czegoś nie rozumiem to on lub jego rodzina oddał kamienice na której miasto
straciło ponad 100tys. nie licząc gruntów ? A moze za to że mógł sie jeszcze
procesowac i nie zostawiać mandatu radnengo przez kilka miesiecy.
Niech ktos mnie oswieci bo naprawde nie wiem za co został kandydatem do nagrody ?

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mamatyzi Re: Piotr 2005. 01.06.05, 23:20
      A Bujakowski Cię nie zdziwił?
      • kregi Re: Piotr 2005. 02.06.05, 07:50
        Widocznie przeoczyłem. :-((.
        • prezess00 Re: Piotr 2005. 02.06.05, 08:32
          Nominacje kilku osób do tej nagrody maja przedziwne uzasadnienie.Rozumieim
          nawet nominacje p.Maćkowiaka i wielu ludzi,którzy naprawde coś zrobili , ale za
          cholere nie rozumiem jak można nominować Załoge czy też Bujakowskiego?!-tych
          panów powinni raczej denominować , bo inaczej ta nagroda powinna się
          nazywać "Naciągacz-defraudator 2005"
          • pringles1 Re: Piotr 2005. 02.06.05, 23:36
            Na te listy nikt nie nominuje, tam wszyscy zgłaszają się sami (jesli tylko
            maja na to ochotę). A właściwie to i tak nie ma to większego znaczenia, gdyż w
            tym pseudoplebiscycie i tak z góry jest w szystko ustalone. Jakieś wybory,
            nominacje, to czysta fikcja.
            A co do tych kandydatów, to jestem tego samego zdania, w 99 % to ludzie,
            którzy ni dla miasta nie zrobili, ani nigdy w niczym sie nie zasłużyli. Po
            prosty brakuje im wstydu i samokrytyki. W kazdym plebiscycie wystepuja te same
            naziska ,,zasłuzonych i wybitnych''. Do ,,Piotra,, czy innych konkursow
            zgłaszaja się tylko dlatego, że gdzies pracują i biora za to pensje. Ja tego
            nie jestem w stanie zrozumiec, jak ci ludzie nie wstydza domagać sie jakichś
            wyróznień, zaszczytów, np. pezes sadu Cichocka - za to, ze przychodzi do pracy
            trzeba ją wyroznić, czy jakies instruktorki z MOK-u, za to że pracuja, dosaja
            pensje domagają sie jeszcze wyroznień. Jasne świat powinien ich za to ich
            ogromne ,,osiagnięcie'' wynagrodzić, no bo przeciez mogliby nie pracować, nie
            zarabiac...
            Albo taka Łagwa-Szelągowska, dostaje pensje, do tego dodatkowo kupe szmalu z
            miasta na to, że dzieci w przedszkolu ucza się mówić wierszyków i spiewac
            piosneczki. Kobito, za co ty chcesz te nagrodę, przeciez w każdym przedszklu
            dzieci sie tego uczą, a pracownicy tych przedszkoli nie domagagaja sie za to
            wyroznień.
        • vinci2 Piotr ;)) 03.06.05, 00:42
          P.Załoga może otzymać Piotra za to, że kupił kamienicę po grubo zaniżonej
          kwocie, a przecież mógł ją sobie wziąć za darmo ;))
          Bujakowski natomiast za to, że mógł więcej wyciągnąć z MOK-u, a nie wyciągnął ;))
          • kregi Re: Piotr ;)) 03.06.05, 08:34
            Ja zgłaszam nominacje na Piotra 2005 wszystkich członków komisji przetargowej
            która tą kamienice sprzedała, a co jak bawić to bawmy się na całego.
            I nastepnym razem tak zrobie, jak można tak zgłaszać samemu to musimy pokazać
            jaka to farsa i jakie ten tygodnik wypisuje głupoty.

pozdrawiam
            • majka_bergis Re: Piotr ;)) 03.06.05, 09:22
              a ja proponuje tow. edwarda gierka. postac zasluzona dla miasta. ma nawet swoja
              ulice (rondo) czym nie moze sie pochwalic nikt inny z kandydatow. i wogole
              przeciez zrobil tyle dobrego dla naszego miasta ze jeszcze trzecie pokolenie
              bedzie czerpac z tej jego nieskonczonej dobroci...
              ps. jakie sa zasady i kto decyduje o wyborze? jakies kolegium czy glosowanie
              powszechne ?
              • prezess00 Re: Piotr ;)) 03.06.05, 15:29
                To ja chyba tez się zgłosze do tego plebiscytu za czynny udział w "pracach
                forum Piotrkowa na stronach GW" . Może wygram...:P;))
                Wiem , że np. p.Załodze nie dorównam , ale może ...
                • tygrys999 Re: Piotr ;)) 03.06.05, 23:29
                  Zgłoś się.
    • montechristo2 Re: Piotr 2005. 06.06.05, 11:30
      A gdzie pośród kandydatów obecny prezydent miasta ???
    • grzegorz39 Kregi to żałosny żółtodziób 06.06.05, 13:03
      kregi napisał:

> Otwieram sobie Tygodnik Trybunalski i co widze kandydatów. I padłem przy
      > ostatnim nazwisku.
      > Paweł Załoga - Za godną postawe i przedłożenia interesów piotrkowskiego
      > samorządu ponad interesy własne.
      > Ja czegoś nie rozumiem to on lub jego rodzina oddał kamienice na której miasto
      > straciło ponad 100tys. nie licząc gruntów ? A moze za to że mógł sie jeszcze
      > procesowac i nie zostawiać mandatu radnengo przez kilka miesiecy.
      > Niech ktos mnie oswieci bo naprawde nie wiem za co został kandydatem do
      nagrody
      > ?
      >
      > pozdrawiam

A chociażby za to,
      - że ze swojej prywatnej kieszeni wykłada niemałe pieniądze na różne miejskie
      przedsięwzięcia o charakterze kulturalnym i sportowym.
      - że wspomaga finansowwo społeczność katolicką z parafii Łódzka.
      - że zaopatruje gratisowo w mięso i wyroby placówki miejskie dla dzieci i
      młodzieży.
      - że odpowiada w formie rzeczowego wsparcia na apele i prośby różnych
      organizacji i stowarzyszeń (choćby ta parzysłowiowa kiełbasa na ognisko dla
      harcerzy, uczniów szkół, koła niepełnosprawnych piotrkowian itp.)
      - że bez udziału prasy i jupiterów telewizji daje grube pieniądze tym, co ich
      najbardziej potrzebują, np. chorym zmagającym się z chorobą nowotworową. Tak
      zwyczajnie, z ręki do ręki. Wiedzą o tym tylko rodziny chorych.
      - że jako radny zrezygnował i nigdy nie pobierał żadnych diet za pracę w
      samorządzie lokalnym.

A Ty, drogi kregi? Przedstaw się imieniem i nazwiskiem, bo piszesz jawnie o
      Załodze - ale chcielibyśmy wiedzieć - na zasadzie równowagi, kim Ty jesteś i,
      oczywiście, poinformuj nas tu na tym forum, co Ty zrobiłeś ponadprzeciętnego,
      wystającego ponad zakres Twej etatowej pracy.
      Ponieważ łatwo się domyśleć, że nic nie jesteś w stanie wymienić, może za
      wyjątkiem przeprowadzenia w dzieciństwie jako zuch staruszki na drugą stronę
      ulicy, więc spadaj, mały! Dziób schowaj, bo jest jeszcze żółty! Młody jesteś, a
      już Ci łyso!
      P.S. Pamiętaj, zuchu. Jeżeli poważnie zachorujesz, to taki Załoga albo jemu
      podobny może Ci nie odmówić kasy. Weź to pod uwagę, smutasie.
      • kregi Re: Kregi to żałosny żółtodziób 06.06.05, 13:58
        Wcale mi nie łyso :-)) mam wieksze autorytety niż Pan Zaloga.
        Teraz odpowiem ci na pytanie. Jesli w Tygodniku byłoby napisane za wspieranie
        ubogich i działalność charytatywną to być może by nie przykuło mojej uwagi,
        natomiast jesli pisze że Pan Załoga interes społeczny traktuje wyzej niż własny
        a w gazecie opisano w jaki sposób Pan Zaloga (jego rodzina) zarobiła na mieniu
        miasta to jednak bije po oczach może nie Ciebie ale wielu. Z tego co wiem to Pan
        Załoga nie pozwał gazety do sądu wiec zgadza się z artykułem także nie mam nic
        do dodania.

pozdrawiam i życze troche wiecej obiektywizmu

• grzegorz39 Re: Kregi to żałosny żółtodziób 06.06.05, 14:05
          kregi napisał:

> Wcale mi nie łyso :-)) mam wieksze autorytety niż Pan Zaloga.
          > Teraz odpowiem ci na pytanie. Jesli w Tygodniku byłoby napisane za wspieranie
          > ubogich i działalność charytatywną to być może by nie przykuło mojej uwagi,
          > natomiast jesli pisze że Pan Załoga interes społeczny traktuje wyzej niż
          własny
          > a w gazecie opisano w jaki sposób Pan Zaloga (jego rodzina) zarobiła na mieniu
          > miasta to jednak bije po oczach może nie Ciebie ale wielu. Z tego co wiem to
          Pa
          > n
          > Załoga nie pozwał gazety do sądu wiec zgadza się z artykułem także nie mam nic
          > do dodania.
          >
          > pozdrawiam i życze troche wiecej obiektywizmu
          >

Wcale Ci nie łyso? A powinno. Liczą się fakty. I czyny. Cała reszta to
          pieprzenie kotka za pomocą młotka.
          >
          • kregi Re: Kregi to żałosny żółtodziób 06.06.05, 14:08
            Zgadzam się z Tobą grzegorzu liczą się fakty i czyny
            • zjawiskowa KONIEC WĄTKU 06.06.05, 17:10
              KONIEC WĄTKU, bo werdykt już podałam w osobnym komunikacie.
              • kregi Jeszcze ważne pytanie do grzegorza 06.06.05, 18:03
                >A Ty, drogi kregi? Przedstaw się imieniem i nazwiskiem, bo piszesz jawnie o
                >Załodze - ale chcielibyśmy wiedzieć - na zasadzie równowagi,

Z treści Twojego postu doszedłem do wniosku że przed monitorem siedzi kilka
                osób. Jesli możesz to podziel się z nami pseudonimami współpiszących :-)).

pozdrawiam
                • grzegorz39 Re: Jeszcze ważne pytanie do grzegorza 06.06.05, 21:13
                  kregi napisał:

> >A Ty, drogi kregi? Przedstaw się imieniem i nazwiskiem, bo piszesz jawnie
                  > o
                  > >Załodze - ale chcielibyśmy wiedzieć - na zasadzie równowagi,
                  >
                  > Z treści Twojego postu doszedłem do wniosku że przed monitorem siedzi kilka
                  > osób. Jesli możesz to podziel się z nami pseudonimami współpiszących :-)).
                  >
                  > pozdrawiam

Młody jesteś i jeszcze nie wyrobiony: mało lektur, oczytania, osłuchania i
                  otrzaskania. Coś węszysz, ale po co? "Chcielibyśmy wiedzieć" - to oznacza my,
                  uczestnicy forum. Niekoniecznie znaczy to, że ze mną siedzi przed monitorem
                  teraz zastęp zuchów. Albo że piszę, jak tu sugerują spryciarze pod innymi
                  nickami. Bo nie piszę. Może oni, skoro kogoś o to podejrzewają. Zresztą i tak
                  was nie muszę przekonywać. Moge sobie pisać pod stu nickami.
                  To podasz wreszcie to swoje nazwisko? CHĘTNIE JE WSZYSCY POZNAMY.
      • vinci2 Grzegorz - twardziel walczący w wietnamie ;) 06.06.05, 19:21
        Grzegorz napisał:
        już Ci łyso!

Nie no Ty naprawdę mnie powalasz swoją tępotą, chamstwem i dziecinadą (o
        analfabetyźmie już pisałem).
        Niedługo napiszesz "a ciuś, ciuś" Kregi ;D
        Gdzie się rodzą takie ułomne dzieci???
        Przecież Ty powinieneś mieć zakaz dostępu do netu bo krzywdę możesz sobie zrobić!!!

P.S. O tym, że ktoś pomaga parafii to mnie po prostu położyło!!
        Rzeczywiście księża to biedule jedzący chleb z masłem ;))
        • kregi Re: Chyba masz racje 06.06.05, 19:50
          Chyba miałeś racje, porobili sobie kilka nicków i tak się chwalą. Nie rozumiem
          ludzi stwierdzam, bo jaka wielka musi być obłuda tych gosci.
          A już grzegorz mnie rozbawił totalnie pisząc w liczbie mnogiej. Nie dziwie sie
          ze zaraz zjawiła sie zjawiskowa chcąc szybko zamknąć wątek :-)).

pozdrawiam

p.s. Grzegorzu pozdrów kolegów :-))

• edek-od-kredek Re: Piotr 2005. 06.06.05, 23:55
      Piotr 2005. Ja proponuję jeszcze inne:
      Waldemar 2005.
      Witold 2005.
      Michał 2005.
      Kurator 2005.
      Alama 2005.
      Marian 2005.
      Marcin 2005.
      Bogdan 2005.