Dodaj do ulubionych

Korfu San George

25.01.05, 20:18
czy ktoś był? jak wygląda okolica? Chodzi mi tez o hotel Alkyon Beach.
Gdzieniegdzie znajduje się informację, że hotel jest w Agios Georgios na
południowo-zachodnim wybrzeżu. Tymczasem jest on w San George na pólnocnym
zachodzie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Rezydent z Korfu Re: Korfu San George IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 25.01.05, 23:10
      Hotel Alkyon Beach znajduje sie w A.G. polnocnym,przy plazy.Hotel w tradycyjnym
      greckim stylu klimatyzowany z basenem.
    • Gość: Rezydent z Korfu Re: Korfu San George IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 25.01.05, 23:14
      Jezeli pytasz o okolice to juz pisalem na tym forum.Jedna z najladniejszych
      zatok na Korfu.Miejscowosc raczej spokojna,plaza szeroka piaszczysta.Blisko do
      Sidari,Rody.
      • kocio22 Re: Korfu San George 26.01.05, 19:05
        Dzięki za odpowiedź. Czy do samodzielnego poruszania sie po wyspie (okolicach
        san George) wystarczy autobus. Obawiam się że nie starczy mi kasy na wynajęcie
        auta na dłużej. Jakie miejscowości w okolicy są najciekawsze? Nie chodzi mi o
        tzw. rozrywkowe, a wręcz przeciwnie, o typowe greckie, z typowym dla nich
        klimatem i urokiem. Pozdrawiam
        • mike_ Re: Korfu San George 26.01.05, 19:56
          To i ja skorzystam i dołożę pytanie. Tez sie zastanawiam nad Agios Gergios. i
          pytanie: jak jest z wynajmem samochodów? Czy istnieje szansa że spokojnie jakiś
          znajde w sierpniu czy tez bedę miał trudności i lepiej wczesniej zarezerwowac
          przez biuro (choć dmyślam się że to ta droższa opcja).
        • mike_ Re: Korfu San George 26.01.05, 20:54
          Aha, i jeszcze jedno, bo może ktoś wie: czy w Agios Georgios znajdę jakiś
          bankomat czy też na to nie ma szans i trzeba sie zaopatrzyć wyłacznie w gotówkę.
          Dziękuję z góry.
    • Gość: malwa Re: Korfu San George IP: *.chello.pl 26.01.05, 19:06
      ??
      • Gość: Rezydent z Korfu Re: Korfu San George IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 26.01.05, 23:20
        Kochani.Jeżeli chodzi o Ag.Georg. to znakomita większość atrakcji Korfu lezy w
        promieniu 20km za wyjątkiem stolicy ok.35km
        Sidari,Paleokastritsa,Pantokrat or,Afionas,Perulades,Kasiopi,wy marła wioska
        Perythia,dwa Aqaparki jeden w Acharavi drugi w Ag.Ioanis i jeszcze wiele innych
        miejsc np.droga Bonda z Ano Korakiany do Sokraki.Korfu najciekawsze jest
        powyzej stolicy zarowno na zachodnim jak i na wschodnim wybrzeżu. Co do
        samochodu to nie ma najmniejszego problemu od 30 do 55 eur za dobę.Wezmiesz na
        kilka dni to oczywiście taniej.Jak nie samochód to skuter który jest najlepszym
        środkiem lokomocji na wyspie bo wszędzie na nim dojedziesz.Jak nie skuter to
        rower nie pamietam ile ale mysle ze ok.5 eur za dobe(sprawdze).Z bankomatami
        bez problemu Visa i Master.Pozdrawiam i dalej sluze pomoca.
        • mike_ Re: Korfu San George 27.01.05, 16:09
          No to chyba mnie przekonałeś....raczej zdecyduję się na Agios Georgios...i chyba
          żałować nie będę?;)) i chyba apartamenty Alkyon, choć to pewne nie jest (cena!!)..
          • mike_ Re: Korfu San George 27.01.05, 18:53
            Co do hotelu Alkyon to ma on jedną wadę.. - nie ma lodówki:(
            • Gość: Rezydent z Korfu Re: Korfu San George IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 28.01.05, 12:11
              Z tego co pamientam a obslugiwalem tam klientow Nekermana to lodowki byly.Ale
              pewny nie jestem.Jest natomiast klimatyzacja to wiem napewno.
              • mike_ Re: Korfu San George 28.01.05, 16:13
                Z katalogu: klima wymieniona jest, lodówki niet;)
                Tak czy siak...po Twojej reklamie tej wyspy postanowiłem, że teraz nadszedł czas
                na KORFU:)) Pewnie jescze jakies pytania mi sie urodzą wtedy na pewno spytam...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka