16.06.05, 16:20
mam pytanie przeprowadzam sie do piotrkowa czy jest tam porodowka jakie
standardy ile kosztuje polozna ile porod rodzinny za kazda informacje dziekuje
a moze jest jakas strona albo tel do porodowki
Obserwuj wątek
    • zjawiskowa Nie rób dziecku krzywdy na całe życie ! 16.06.05, 16:26
      owszem, jeśli chcesz urodzić dziecko żywe, zdrowe, i aby nie podłapało jakiegoś
      szpitalnego zakażenia, to zdecyduj się na poród prywatnie w Warszawie.
      Dodatkowo taki atut, że miejscem urodzenia dziecka będzie Warszawa, miasto
      słabo, bo słabo, ale jakoś tam kojarzone od biedy w świecie, a jakiś Piotrków
      Zasrany. Chcesz dziecku na całe życie krzywdę zrobić? I nadaj mu jakieś trochę
      światowo brzmiace imię, nie wiem, poszukaj, choćby Alan, jak Górniakowa
      swojemu, bo co, Krzysztof go nazwiesz albo Stanisław? Gdzie on miałby się z tym
      pokazać w świecie? Stanisław z Piotrkowa Trybunalskiego. A tak - Alan i Warsaw.
      Dobrze ci radzę.
      • ola9922 Re: Nie rób dziecku krzywdy na całe życie ! 16.06.05, 16:40
        to prawda ze mieszkam obecnie w warszawie ale pytam o warunki w tym piotrkowie
      • kregi Re: Nie rób dziecku krzywdy na całe życie ! 16.06.05, 20:00
        Oj zjawiskowa Piotrków czasami wiecej znaczy niż ta Warszawka :-)).
        Ilu moze powiedziec ze urodziło sie w wawie wielu, a ile w pT tylko wybrańcy
        tacy jak ty ;-)).
      • ola9922 Re: Nie rób dziecku krzywdy na całe życie ! 18.06.05, 19:36
        jak widze to tobie rodzice krzywde zrobili ?
    • panbrzydki Re: szpital 16.06.05, 18:37
      Daj sobie spokój z tym Piotrkowem. To dziura i straszliwe zadupie. Ludzie
      wredni, a służba zdrowia zgniła. Rzeczywiście, nie krzywdź dzieciaka.
    • moonikaa77 Re: szpital 16.06.05, 22:36
      Ja w listopadzie rodziłam dziecko w Piotrkowie i nie było tak źle. W Piotrkowie
      są dwa szpitale i tym samym dwie porodówki. Warunki takie sobie ale da się
      przeżyć, zależy co kto lubi.
      Co do płatności to nie wiem bo nie płaciłam (mąż był przy porodzie).
      Pozdrawiam.

• ola9922 Re: szpital 18.06.05, 14:22
      ludzie napiszcie cos wiecej? prosze
      • zjawiskowa Re: szpital 18.06.05, 14:26
        ola9922 napisała:

> ludzie napiszcie cos wiecej? prosze

Nie truj już. Polej prześcieradło wrzątkiem, znajdź gdzieś kawałek wolnego
        miejsca w domu i urodź sama siłami natury. Obok położ sobie nożyczki, żebyś
        miała czym odchechłać pepowinę. Po bólu rąbnij stakanczik wodki, co by stres
        minął.
        • kregi Słuchaj Ola 18.06.05, 17:52
          Ola ja bym sie nie przejmował to co pisze zjawiskowa.
          Jest tak jak wszedzie.
          Znajomego żona pracuje w szpitalu jako położna i nic mi nie wiadomo aby były
          jakie s kłopoty dzieci sie rodzą aż miło. Jak jestes zainteresowana to na priva
          z chęcią ci pomoge pójdziesz zobaczysz porozmawiasz i sobie zdecydujesz. :-))

pozdrawiam
          • zjawiskowa Re: Nie słuchaj Ola 18.06.05, 18:36
            kregi napisał:

> Ola ja bym sie nie przejmował to co pisze zjawiskowa.
            > Jest tak jak wszedzie.
            > Znajomego żona pracuje w szpitalu jako położna i nic mi nie wiadomo aby były
            > jakie s kłopoty dzieci sie rodzą aż miło. Jak jestes zainteresowana to na
            priva
            > z chęcią ci pomoge pójdziesz zobaczysz porozmawiasz i sobie zdecydujesz. :-))
            >
            > pozdrawiam

Ola, nie słuchaj tego kregi. On się nie zna na służbie zdrowia, choć nastawia
            kręgi ludziom pokątnie. Po lamperii w naszym szpitalu spływają ławice bakterii,
            a na priva z kregim nie wchodź, bo to znany w mieście uwodziciel i zapewne
            marzy mu się jakieś małe molestowanko. Poszłam z nim na kawę raz a on do razu
            do mnie! Dobrze, że się obroniłam!
            • kregi Re: Nie słuchaj Ola 18.06.05, 19:19
              Musiałaś mnie z kimś pomylić, ja z facetami się nie umawiam :-))
            • ola9922 Re: Nie słuchaj !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.06.05, 19:35
              boze jacy ludzie w piotrkowie ??? zjawiskowa wiesz do czego sluzy forum?
              dziekuje niczego sie niedowiedzialam ani szpitalu ani na forum z gory dzieki
    • mamatyzi Re: szpital 18.06.05, 21:08
      Porody rodzinne są bezpłatne. Mąż po prostu wchodzi z tobą na porodówkę. Jeśli
      chcesz, żeby lekarz był przy porodzie prawdopodobnie musisz dać w łapę. Ale
      najważniejsza jest położna. Lepsza dobra położna przy porodzie niż lekarz. To
      ona jest najważniejsza.
      Jeśli chodzi o warunki panujące w szpitalu, to są porównywalne.
      Pozdrawim!A nimi się nie przejmuj, oni tak zawsze.
    • aksa Re: szpital 18.06.05, 21:39
      hej Ola, napisalam do Ciebie na priv, nie mam ochoty dawać okazji do komentarzy
      różnym oszołomom. Głupota ludzka nie zna granic, niestety.
      • maddox84 Re: szpital 20.06.05, 14:31
        Niestety. Ja tylko dorzuce od sibie ze z doswiadczen moich znajomych wynika ze
        duuuzo lepszym miejscem do porodu jest SSW im. Mikolaja Kopernika przy
        Rakowskiej natomiast radze unikac szpitala miejskiego :( W koperniku maja bardzo
        mile polozne :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka