archiwum.tv gienia28 17.11.05, 22:28 Re: Dajcie spokój Ewelince!!! Autor: gienia28 Data: 25.08.05, 09:45 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz No Ewelinko czas twojego gwiazdorstwa w Piotrkowie się skończył. Marek Ich stracił kolejną telewizje kablową - ostatnią jaką miał. I teraz już na całe szczęście nie bedziemy już musieli oglądać cię w naszych telewizorkach. Nawet nie wiesz jaki to plus dla ludzkości. Idź lepiej do szkoły i zdobądź wykształcenie bo z tego co wiem masz jak na ten czas podstawowe. Odpowiedz Link Zgłoś
archiwum.tv elmer_lonstar 17.11.05, 22:30 zgadzam się Autor: elmer_lonstar Data: 17.02.05, 10:25 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz zgadzam się z ostatnią częścią pana wypowiedzi. do robienia telewizji trzeba mieć nie tylko chęci, ale wiedzę i erudycję. pokazywanie upudrowanych manekinów mających świetne samopoczucie, ale będących esencją pustoty nie pchnie piotrkowskiej telewizji na przód. popieram pana w całej rozciągłości Odpowiedz Link Zgłoś
archiwum.tv malywielki 17.11.05, 22:31 Re: Piotrów a TV ... Autor: malywielki Data: 15.02.05, 15:46 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz Tak niskiego poziomu prowadzenia telewizji jak telewizja Mich, nie spotkałem nigdzie. Zmienia ekipę co miesiąc, zatrudnia amatorów ze szkół średnich, nie płaci Im, do tego sam jest mało inteligentny. Czy może ktoś w naszym mieście zaopiekować się tym profesjonalnie. Tylko pod jednym warunkiem - nich nie chodzi z gaśnicą po MOKu i go nie zalewa. Odpowiedz Link Zgłoś
archiwum.tv hm_hm 17.11.05, 22:38 Re: Telewizja bez wizji???? Autor: hm_hm Data: 21.06.05, 14:01 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz cytując + odpowiedz -------------------------------------------------------------------------------- Popieram stwierdzenie, że nasza tv upada - ona już upadła i nic dobrego nie da się z nią zrobić! Pracują w niej sami amatorzy, którzy wyżej srają niż dupę mają, np. nijaka E. Górnik. Totalne bezguścia!!! Powinni oskarżyć ich o plagiat, bo materiały są ściągane - wszyscy dobrze wiedzą skąd! Jak tak dalej pójdzie zejdziemy na dno. Odpowiedz Link Zgłoś
archiwum.tv tygrys999 17.11.05, 22:44 Re: Telewizja bez wizji???? Autor: tygrys999 Data: 07.06.05, 23:53 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz Całkowicie się z tobą noname zgadzam. Mnie także brakuje codziennych bądż cyklicznych informacji społeczno -gospodarczych o wydarzeniach, życiu naszego miasta. Bezproduktywne pyskówki na FORUM, kiepskie ,niepełne, przemycone wiadomości w DZIENNIKU, TV. TYDZIEŃ jaki jest każdy widzi. A to przecież jeszcze prawie 80-tysięczne miasto w którym wraz z powiatem coś się dzieje. Mam wrażenie,że dorażne korzyści polityczne wzięły górę nad rzetelnością. Oby mieszkańcy w porę się obudzili i wskazali czego naprawdę potrzebują. A może tak jest dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
archiwum.tv ziolko666 17.11.05, 22:45 Re: Czy były ESBEK powinien prowadzic telewizję? Autor: ziolko666 Data: 04.03.05, 23:43 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz Cały Stacharczyk i jemu podobni, tzw. przyklejacze do dup, ośmieszają się coraz bardziej. I nic dziwnego, że ludzie inteligentni omijają tą częstotliwość radiową, gazetopodobne czasopismo(kiedyś mogło służyć za papier do pupy). I jest tylko nic. Odpowiedz Link Zgłoś
archiwum.tv batnarade 17.11.05, 22:48 Re: Czy były ESBEK powinien prowadzic telewizję? Autor: batnarade Data: 05.03.05, 06:18 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz Nie obrażaj papieru którym wycierasz to co nazywasz pupą mąż cię nawet tam bzyknąć nie chce i posiłkujesz się kolegą radnym który komin czyścić musi bo stołeczek obok siebie w zamian mu dajesz . Zdesperowany jest koleżka mała pensja . Bo nie wierzę że to sex. Masz ty męża a on żonę. A tu wychowanie jest w rodzinie to kurator daje przykład młodemu pokoleniu. Zanim zrobisz to co robisz najpierw pomyśl jak cię ludzie oceniają i twoją frakcję i to coś ma dawać przykład moim dzieciom. Zanim kogoś oskarżysz to pomyśl nad swoim zachowaniem roztrzepana fryzuro.~!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
archiwum.tv augustyn8 17.11.05, 22:49 Re: Czy były ESBEK powinien prowadzic telewizję? Autor: augustyn8 Data: 24.02.05, 16:11 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz Witam, podzielam zdanie, iż wszyscy którzy mają łapy splamione współpracą z SB,winni byc napiętnowani i wyrzucani na śmietnik pseudo historii.On i ten młot zezdjęcia na drugiej stronie tygodnika Tydzień Trybunalski, powinni przeprosićwszystkich mieszkańców Piotrkowa Trybunalskiego i usunąć się precz z życiaspołeczno-politycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
archiwum.tv zorro2 17.11.05, 22:50 Re: Czy były ESBEK powinien prowadzic telewizję? Autor: zorro2 Data: 24.02.05, 14:18 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz tacy robią referendum, jest ich tam pełno Odpowiedz Link Zgłoś
archiwum.tv zaloga2 17.11.05, 22:51 Re: Telewizja dworska i tuba propagandowa, nic wi Autor: zaloga2 Data: 16.06.05, 16:48 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz Że Pampuch wspiął sie na wyżyny absudru - to akurat prawda. I to dawno, jest już nawet na szczycie. Poinformował media, że telewizja została sprywatyzowana. On musi mieć jakies problemy z glową, skoro tak twierdzi. Telewizja MOK-owska nie została sprywatyzowana (myślę, że co większość osób tym forum wie co znaczy słowo ,,prywatyzacja'', więc nie bedę tłumaczył). Wiekszośc, ale nie Pampuch. On, niestety, nie zna znaczenia tego slowa i wypisje bzdury.Taka sama bzdura jest pisanie, że przedtem telewizja była dworska, a teraz jest w mniejszym stopniu. Była i jest (a teraz jeszcze bardziej) dworska. Każdy, kto opłaca telewizję ( a w tym przypadku jest to prezydent miasta) żąda, by telewizja mu służyła i w przypadku tej tv będzie tak zawsze. Szkoda tylko, że prezydent i jego świta promują się w tej telewizji za nasze, czyli podatników pieniadze (przedtem kosztoalo to 35 tys. zł miesięcznie, teraz niewiele mniej, gdyz pod róznymi pretekstami przelewa sie pieniadze do kieszeni tzw. producenta). Ze społecznego punktu widzenia jest to bardzo niesprawiedliwe. No i podatnikom chyba wcale niepotrzebne.A wracając do Pampucha, jaki to rzecznik, który wypisuje takie niedorzeczności i wprowadza ludzi w błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
archiwum.tv hyrpo 17.11.05, 22:55 Telewizja dworska i tuba propagandowa, nic więcej! Autor: hyrpo Data: 16.06.05, 00:24 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz Marcin Pampuch wspiął się tym razem już na wyżyny absurdu. Oto humor roku: "Dyrektor Miejskiego Ośrodka Kultury, właściciel koncesji na nadawanie programu lokalnego ogłosi przetarg nieograniczony na produkcję materiałów do programu telewizyjnego "Informacje Piotrkowskie”. Zainteresowanych odsyłam do internetowego Biuletynu Informacji Publicznej lub do MOK, tel. (0-44) 732-52-37 wew. 20. Po zakończeniu procedury przetargowej wyłoniony w niej prywatny podmiot rozpocznie produkcję Informacji Piotrkowskich od 1 września 2005 roku. Już niebawem Informacje Piotrkowskie wrócą także na antenę sieci kablowej POL- Net, która czasowo zawiesiła nadawanie programu do czasu otrzymania potrzebnego rozszerzenia koncesji przez MOK. Przypomnę, że Miejska Telewizja sprywatyzowana została na początku 2004 roku. Teraz to MOK, w drodze przetargu nieograniczonego wybiera niezależnego producenta programu telewizyjnego. To, jaki program i poziom prezentuje Telewizja Piotrków zależy od jakości przygotowanej specyfikacji istotnych warunków zamówienia i umów, jakie właściciel koncesji KRRiTV, czyli MOK podpisze z potencjalnym producentem wyłonionym w przetargu. Przed zmianami organizacyjnymi Telewizja Miejska finansowana była ze środków miasta w wysokości 35 tys zł m-ce. Taka struktura organizacyjna powodowała, iż telewizja ta była „telewizją dworską”,”tubą propagandową” uzależnioną, w znacznie większym stopniu niż obecnie, od władzy samorządowej." I co, wyobrażasz sobie, człowiecze, że teraz będzie inaczej? Że nie będzie „telewizją dworską”,”tubą propagandową” uzależnioną od władzy samorządowej??? Jakieś wystraszone dziennikarzynki nie usłuchają rozkazu szefa z MOK-u, albo twojego huknięcia, czy też nakazu Matusewiza? No nie bądź chociaż śmieszny. Musisz jako rzecznik głosić głupoty, to jasne, ale byś chociaż jakoś sprytniej te brednie tłumaczył. Przecież ludzie to czytają. Odpowiedz Link Zgłoś
archiwum.tv slowoprawdy 17.11.05, 23:24 Re: będzie nowa tv!!! Autor: slowoprawdy Data: 25.08.05, 17:48 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz Bedzie nowa :) ale czy napewno ??? mam nadzieje ze nie powieli błędów strarejtv !!! A co do radiowców to błagam może ich da sie słuchac ale czy napewno oglądać ... ? Ja bym postawił na młodość i wykształcenie kierunkowe i doświadczenie (mamnadzieje ze da sie znaleźć osoby w piotrkowie które mają takie auty) a co niechwiedzą co robia a nie tak jak pani Górnik - udawała ze wiedziała !!! No obyśmysie nie zdziwili jak zobaczymy na ekranie panią Górnik :P Nowy właścicielu jakjuż masz wybierać kogoś ze starych pracowników to ci powiem ze byli w tymśmiesznym tworze lepsi więc może na nich warto postawić ????Ja tylko mam pytanie co to za firma ta MALUPA i co ma z nia wspólnego Marcin P.i były naczelny starej tv iTePe (która działała nielegalnie) Łukasz K. ... ????? Odpowiedz Link Zgłoś
archiwum.tv 2bylec 17.11.05, 23:25 Re: będzie nowa tv!!! Autor: 2bylec Data: 29.08.05, 23:49 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz slowoprawdy napisał: > Ja tylko mam pytanie co to za firma ta MALUPA i co ma z nia wspólnego Marcin P> .> i były naczelny starej tv iTePe (która działała nielegalnie) Łukasz K. ... ????Co mają wspólnego?? udziały w niej mają... Odpowiedz Link Zgłoś
huckleberry_hound Wyrzucanie w błoto pieniędzy podatnika 18.11.05, 12:15 Święte słowa! Gratulacje za odważane postawienie sprawy. To zbędny twór i wyrzucanie w błoto pieniędzy podatnika. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek491 Re: Prosimy nie regulować telewizorów! (cz. 1 18.11.05, 15:40 Uff.. coraz dłuższe są Pańskie wstępy do wątków. Obecnym chyba Pan pobił swój poprzedni rekord. Z tym, że dla mnie takie przedstawienie sprawy (tj. wyłuszczenie problemu + kilkadziesiąt archiwalnych wypowiedzi) zaciemnia obraz wątku. Może trzeba było odświeżyć jakiś zapomniany wątek, w którym naszej telewizji się dostawało, może byłoby to bardziej strawne. (chyba, że te archiwalne wypowiedzi, to nie Pańska robótka, tylko ktoś inny wpinał do wątku, jeśli tak, to od razu przepraszam za poprzednie zdanie). Jak widzę, chyba nie tylko ja się pogubiłem, bo poza Psem Huckleberry (witam nowego forumowicza) nikt więcej nie zaszczycił wątku. W skrócie, jak zrozumiałem: 1. wystąpiły rzekome nieprawidłowości we współpracy z poprzednim "producentem" TV 2. obecny producent został wybrany na podstawie niezbyt jasnych przesłanek 3. UM nie realizuje uchwały RM w zakresie wniosków pokontrolnych 4. jakość usług realizowanych przez producenta na rzecz UM, pozostawia wiele do życzenia 5. jakość programu realizowanego przez producenta pozostawia wiele do życzenia. W świetle moich powyższych ustaleń, w tej historyjce występują same czarne charaktery, dwóch producentów telewizyjnych którzy robili i robią więcej niż im wolno, a mniej niż by sobie życzył przeciętny oglądacz oraz UM, który nie potrafi wymusić, aby za jego (nasze) pieniądze była wykonywana w sposób oczekiwany zamówiona usługa. Sytuacja trochę podobna do naszej telewizji publicznej, gdzie za (między innymi) moje pieniądze realizowana jest misja społeczno-kulturalna (np. Moda na sukces, albo Pożegnanie lata z kolejnych nadbałtyckich kurortów i inne bzdury). Jestem zwolennikiem teorii, że rynek lepiej sobie radzi bez pomocy decydentów, a gdzie jak gdzie, ale w mediach taka weryfikacja jest stosunkowo najprostsza (widz - kasa z reklam - dobry program - więcej widzów - więcej reklam - więcej dobrego programu, itp), tylko Polak jak zwykle musi poprawiać po swojemu. O ile dobrze zrozumiałem treść Pańskiego postu, to "lokalna telewizja" jest kolejnym wcieleniem tuby propagandowej samorządu (analogicznym do kącików samorządowych w Radiu Piotrków i w piotrkowskich gazetach) i pewnie informacje tam podawane są kalką tekstów z pozostałych środków masowego przekazu (Oczywiście w zakresie umowy zawartej pomiędzy UM, a producentem). Podejrzewam, że mieszkańcy mogliby się bez tego obejść, tym bardziej, że wybór metody nadawania sygnału (poprzez kabel) dyskryminuje większość mieszkańców Piotrkowa, którzy nie są okablowani, za to niewielkim kosztem (wpuszczenie sygnału w kabel zamiast wynajmu nadajników) pozwala na realizację misji statutowej (dotarcie do jak największej liczby odbiorców). Zakładając, że Pański artykuł zawiera fakty, a nie domniemania i przypuszczenia, to chyba istnieją podstawy, aby przyjrzało się temu procederowi kilka, powołanych w takich celach, instytucji. Odpowiedz Link Zgłoś
zjawiskowa A idźta w pizdu z tom telewizjom! 18.11.05, 18:52 O Jezu, Krzysiek jakaś tam liczba. Gadasz jak minister. Rany, ty do gazety pisz. Ja nie mogę przebrnąć przez te twoje czytadła. Sorry, telewizja miejska i większość takich tworów na usługach Ważnych Urzędów są do dupy. Rozwijasz wątek, motasz, a ja z tej plątaniny pod koniec wyjść nie mogę. Ty jesteś ten, no... intelektualista, a to forum jest dla prostych ludzi. Dziś np., czyli w piątek informacje piotrkowskie zaczęły się od twarzy i gaworzenia Pampucha, potem urząd miasta i radni, potem naczelnik urzędu celnego, potem jeszcze rewelacja urzędu czyli parkomaty! Do tego w tym studiu przed kamerą siedział jakiś dzieciak pogięty prze lumbago z fryzem na czole jak mój brat na zdjęciu, będącym jego pamiątką Pierwszej Komunii Świętej. A idźta w pizdu z tom telewizjom! A ty z tymi swoimi tyradami. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek491 Re: A idźta w pizdu z tom telewizjom! 21.11.05, 09:18 Nie wszyscy sa tak prości jak Ty, ale z grubsza kumam o co biega. Pewnie jakbym, czytał wszystkie gazety piotrkowskie, słuchał loklanego radia i oglądał tą ... telewizję, to bałbym się otworzyć lodówkę. A skoro wiedzę o Piotrkowie czerpię tylko z tego forum, to czasem staram się sobie poukładać to piotrkowskie kto jest kim. Tylko czy warto? Odpowiedz Link Zgłoś
zjawiskowa Krzysiek nie kuma??? 21.11.05, 09:31 krzysiek491 napisał: > Nie wszyscy sa tak prości jak Ty, ale z grubsza kumam o co biega. Pewnie jakbym > , > czytał wszystkie gazety piotrkowskie, słuchał loklanego radia i oglądał tą ... > telewizję, to bałbym się otworzyć lodówkę. A skoro wiedzę o Piotrkowie czerpię > tylko z tego forum, to czasem staram się sobie poukładać to piotrkowskie kto > jest kim. Tylko czy warto? No, taka prosta to ja nie jestem. Mam tu i tam. A ty przynudzasz z lekka, to miałam na myśli. Nie lubię flaków. Ani oleju nie lubię. A już na pewno flaków z olejem. I nie popadaj w przesadę, bo jednym "kumam" nie zniżysz sie do poziomu ludzi prostych na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek491 Re: Krzysiek nie kuma??? 21.11.05, 09:37 A ile razy muszę "zakumać", żeby się zniżyć do poziomu prostych ludzi na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
zjawiskowa Re: Krzysiek nie kuma??? 21.11.05, 09:48 krzysiek491 napisał: > A ile razy muszę "zakumać", żeby się zniżyć do poziomu prostych ludzi na forum? Przecież nie o to chodzi, żebyś się zniżał, zaniżał czy zawyżał poziom. Nie nudź. O to "biega". Kumasz? Swoją drogą, prosta ze mnie dziewczyna, rzeczywiście, ale to kumam jakoś mi nie leży. Coś mi za bardzo żabę przypomina. I jej kumkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
smarki-skwarki Re: Prosimy nie regulować telewizorów! (cz. 1 21.11.05, 08:13 A czy moze ktos wie dlaczego tym razem ten material nie ukazal sie jako platne ogloszenie w Tygodniku Trybunalskim jak co tydzien? Odpowiedz Link Zgłoś
sariusz Panie Krzyśku, pora na odwagę cywilną! 21.11.05, 09:57 Panie Krzyśku! Jest Pan uczciwym człowiekiem, co wynika z Pańskich postów. Przyzna więc Pan, że koresponduje teraz z pracy? P.S. Link dla Pana i innych "pracusiów". wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,3020426.html Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek491 Re: Panie Krzyśku, pora na odwagę cywilną! 21.11.05, 10:02 > Jest Pan uczciwym człowiekiem, co wynika z Pańskich postów. Przyzna więc Pan, > że koresponduje teraz z pracy? Tak, piszę z pracy, ale nie marnuję w ten sposób pieniędzy podatników, ani Pańskich w szczególności. Odpowiedz Link Zgłoś
zjawiskowa Re: Panie Krzyśku, pora na odwagę cywilną! 21.11.05, 10:56 krzysiek491 napisał: > > Jest Pan uczciwym człowiekiem, co wynika z Pańskich postów. Przyzna więc > Pan, > > że koresponduje teraz z pracy? > Tak, piszę z pracy, ale nie marnuję w ten sposób pieniędzy podatników, ani > Pańskich w szczególności. Czyli robisz na swoim, tak? Pieniędzy podatników może i nie marnujesz więc. Pieniędzy Sariusza ani moich też pewnie nie marnujesz. Ale starą i dzieciaki okradasz! Mógłbyś więcej zarobić i zamiast wczasów w Sulejowie spędzić je w Rimini. A jeśli leżysz w Rimini i nie robi to na tobie wrażenia, to mógłbyś się kopnąć na wyspę Bali. Zawsze można mieć większe potrzeby. Jak i Bali ci zwisa, to zabierz starą w podróż dookoła świata. W 80 dni, na przykład. A ty się opierdalasz przy kompie. Albo śpisz z głową opartą o monitor. Albo zakraplasz krople do oczu. Albo właśnie próbujesz leżąc na podłodze wetknąć wtyczkę od myszki. Swojom drogom ciekawam, jaki ty byznes prowadzisz, każden by tak chciał. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek491 Re: Panie Krzyśku, pora na odwagę cywilną! 21.11.05, 10:59 Może dla odmiany napisz nam coś o sobie, szczególnie jak pisząc takie durnoty, jesteś w stanie utrzymać siebie i wszystkie swoje klony? Bo o reszcie rodziny, to chyba nie mam co wspominać, bo kto by wyrobił na Twojej pomidorowej? Odpowiedz Link Zgłoś
zjawiskowa Re: Panie Krzyśku, pora na odwagę cywilną! 21.11.05, 11:22 krzysiek491 napisał: > Może dla odmiany napisz nam coś o sobie, szczególnie jak pisząc takie durnoty, > jesteś w stanie utrzymać siebie i wszystkie swoje klony? Bo o reszcie rodziny, > to chyba nie mam co wspominać, bo kto by wyrobił na Twojej pomidorowej? O, obraził się. Zamiast ustosunkować się rzeczowo do Sulejowa, Rimini, Bali i podróży dookoła świata w 80 dni, puściły mu nerwy i obraził się. Ale tu chyba nie o to chodzi, że ja piszę durnoty (takie), a ty same rozprawki (literackie), jeno o to, że w ogóle siedzimy w necie. A przecież mój apel do ciebie jest aktualny, wszak mógłbyś więcej kasy wyciągnąć, gdybyś nie pisywał w robocie rozprawek, bo stara twoja myśli, że jak wychodzisz z chałupy, to żyły z siebie wypruwasz, a ty, no, nie bardzo! A zima za oknem i każdej kobicie nowe futro to by się jednak przydało. Ty tam przy jej futerku jakoś się ogrzejesz, ale ona musi mieć w czymś wyjść na sumę!!! Co do mojej sytuacji rodzinnej: nie mam rodziny, bo jestem panną, a utrzymuje mnie narzeczony. Prowadzi własną działalność i nic do niej podatnikom ani tym bardziej Krzyśkom z forum. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek491 Re: Panie Krzyśku, pora na odwagę cywilną! 21.11.05, 11:43 Zaczynam używać argumentów, które i Ty będziesz w stanie zrozumieć. Ukłony dla narzeczonego. Nie rozumiem Twojego apelu o nie pisanie na forum. Czyżbym robił Ci zbyt poważną konkurencję? Odpowiedz Link Zgłoś
zjawiskowa Re: Panie Krzyśku, pora na odwagę cywilną! 21.11.05, 13:25 krzysiek491 napisał: > Zaczynam używać argumentów, które i Ty będziesz w stanie zrozumieć. Ukłony dla > narzeczonego. > > Nie rozumiem Twojego apelu o nie pisanie na forum. Czyżbym robił Ci zbyt poważn > ą > konkurencję? Ty używaj takich argumentów jakie uważasz za zasadne, bez przesadnej troski o możliwość ich zrozumienia przeze mnie. Nigdzie nie zawarłam apelu, abyś nie pisał na forum, a konkurować z Tobą, a tym bardziej poważnie, nie mam zamiaru. Ja się po prostu martwię o to futro dla twojej żony. Mógłbyś kobicie zrobić niespodziankę. To zawsze miłe. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek491 Re: Panie Krzyśku, pora na odwagę cywilną! 21.11.05, 13:46 Szkoda by mi było tych wszystkich zwierząt, które miałyby oddać życie dla futra dla mojej żony. Dlatego nosimy z żoną odzież termoaktywną. Tobie nie polecam, bo się źle komponuje z moherowym berecikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
zjawiskowa Re: Panie Krzyśku, pora na odwagę cywilną! 21.11.05, 14:49 krzysiek491 napisał: > Szkoda by mi było tych wszystkich zwierząt, które miałyby oddać życie dla futra > dla mojej żony. Dlatego nosimy z żoną odzież termoaktywną. Tobie nie polecam, b > o > się źle komponuje z moherowym berecikiem. Miałam na myśli przecież futro sztuczne. To ty nie wiesz, że tylko takie się nosi?! Sorry, ale dwudziestoparoletnie laski nie noszą moherowych beretów!!! A z tą odzieżą termoaktywną, to o co chodzi? Żeby aktywnym być w łóżku, a do tego ma być termofor? I jak wy to nosicie, na zmianę? Czy majtki są te same dla partnerów? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek491 Re: Panie Krzyśku, pora na odwagę cywilną! 21.11.05, 15:18 Nie chciałaś nic napisać o swoim narzeczonym, a sama zadajesz tyle pytań w jednym poście. A z ciekawości to co noszą dwudziestoparoletnie laski? Napisz jak jakąś spotkasz Odpowiedz Link Zgłoś
zjawiskowa Re: Panie Krzyśku, pora na odwagę cywilną! 21.11.05, 18:57 krzysiek491 napisał: > Nie chciałaś nic napisać o swoim narzeczonym, a sama zadajesz tyle pytań w > jednym poście. A z ciekawości to co noszą dwudziestoparoletnie laski? Napisz ja > k > jakąś spotkasz A co podgrzybiałych gości obchodzi, co laski noszą? Skoro nie wiesz, to już dawno musisz być na marginesie... Ale taka jest kolej rzeczy... Odpowiedz Link Zgłoś
politykierek Re: Panie Krzyśku, pora na odwagę cywilną! 21.11.05, 14:54 Sposób na nowe futerko! Niedaleko mostu kąpałem się z babką, babka się topiła do góry kuciapką, Nie żal mi tej babki, tylko tej kuciapki Bo bym miał na zimę futerko do czapki... Odpowiedz Link Zgłoś
kamikaze_pkow1 Re: Panie Krzyśku, pora na odwagę cywilną! 21.11.05, 22:52 ooooo....... te twoje dane sie zmieniaja jak w kalejdoskopie bo juz kiedys byl jakis maz co to gdzies za granice wyjechal, byli kochankowie (w liczbie mnogiej) ....a nie bylo mowy o narzeczonym. Ciekawe czym jeszcze nas zaskoczysz. Moze tym ze to narzeczona a nie narzeczony ? :)) Wez ty sie walnij w glowe, tylko uwazaj by echo ci nic nie wybilo. A to ze jestes panna to sie nie dziwie. Odpowiedz Link Zgłoś
zjawiskowa Kamikaze??? W rzeczy samej? 21.11.05, 23:10 kamikaze_pkow1 napisał: > ooooo....... te twoje dane sie zmieniaja jak w kalejdoskopie bo juz kiedys byl > jakis maz co to gdzies za granice wyjechal, byli kochankowie (w liczbie mnogiej > ) > ....a nie bylo mowy o narzeczonym. Ciekawe czym jeszcze nas zaskoczysz. Moze ty > m > ze to narzeczona a nie narzeczony ? :)) Wez ty sie walnij w glowe, tylko uwazaj > by echo ci nic nie wybilo. A to ze jestes panna to sie nie dziwie. O, kurwa, to ty żyjesz? A mnie się wydawało, takie mgliste wrażenie, że gdzieś na którymś murze jesienny wiatr szarpał z cicha jakimś strzępem klepsydry z twoim nazwiskiem. Ale skoroś pośród żywych, to witaj! Ad rem. Czemuż to ja mam się walnąć w pecynę, jak radzisz? Co to, nie można było mieć męża, potem kochanków (w liczbie mnogiej), a teraz narzeczonego? Ty nie przypadkiem z PIS-u jesteś? A jeśli już panną, jak naklikałeś (tfu!) to najwyżej, z odzysku. Wrzuć na luz człecze, bo w następnym poście gotowy jesteś ze mnie dziewicę zrobić... A w ogóle, nadal jesteś trendy? I gdzie się podziewałeś, kiedy nie produkowałeś się tu nam, sierotom. Dobrze, żeś wstał z martwych. Bo nudą tu powiewa... Odpowiedz Link Zgłoś
kamikaze_pkow1 Re: Kamikaze??? W rzeczy samej? 21.11.05, 23:44 niezmiernie sie ciesze z tak cieplego powitania :) No wiesz skoro moze byc panna z odzysku to dlaczego nie moze byc dziewica z odzysku ? :)) PS. nie wiesz jak mam na nazwisko, wiec nawet jak zobaczysz klepsydre to nie bedziesz wiedziala ze to akurat moja. No i nigdy nie wiadomo kto pierwszy z brzegu :) Odpowiedz Link Zgłoś
zjawiskowa Re: Kamikaze??? W rzeczy samej? 22.11.05, 13:47 kamikaze_pkow1 napisał: > niezmiernie sie ciesze z tak cieplego powitania :) > No wiesz skoro moze byc panna z odzysku to dlaczego nie moze byc dziewica z > odzysku ? :)) > > PS. nie wiesz jak mam na nazwisko, wiec nawet jak zobaczysz klepsydre to nie > bedziesz wiedziala ze to akurat moja. No i nigdy nie wiadomo kto pierwszy z > brzegu :) Sięgnij choćby do postów prezessa00. Też chełpił się, że nikt się nigdy nie dowie, kim jest. Ale już każdy wie, kto zacz. Kamikaze, zgadzam się, że nigdy nie wiadomo, kto pierwszy z brzegu. Natomiast co do nazwiska: ja wiem, jak się nazywasz i wiem całą resztę. Sorry. Odpowiedz Link Zgłoś
kamikaze_pkow1 Re: Kamikaze??? W rzeczy samej? 22.11.05, 16:44 no to fajno :) Szkoda tylko ze bredzisz od rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
zjawiskowa Re: Kamikaze??? W rzeczy samej? 22.11.05, 17:07 kamikaze_pkow1 napisał: > no to fajno :) Szkoda tylko ze bredzisz od rzeczy. Gratuluję dobrego samopoczucia, jak zwykle, zresztą. Prezessowi00 też się wydawało, że bredzi. Wiem, jak się nazywasz, gdzie mieszkasz i czym się zajmujesz. P.S. Nie można bredzić od rzeczy. Jeżeli przyjąć by twoją tezę, to okazałoby się, że można bredzić... do rzeczy. Więc wystarczyło napisać, że bredzę. Można mówić od rzeczy. I do rzeczy. Przykro mi, ale nie jesteś doskonały. Odpowiedz Link Zgłoś
kamikaze_pkow1 Re: Kamikaze??? W rzeczy samej? 22.11.05, 18:27 no to ty bredzisz w obie strony i od rzeczy i do rzeczy. Uwaga gadanie do przedmiotow oznacza ze Tworki stanowia plany na najblizszych kilka lat:) Jezeli znasz to mam propozycje. Przeslij mi maila na adres gazetowy z twoim typem to sie przekonamy czy masz racje. Jezeli takowego maila nie znajde dzis na skrzynce znaczy ze to blef lub skrewilas. O wyniku nie omieszkam zawiadomic forumowiczow:) Wiec jak. Podejmujesz wyzwanie? Odpowiedz Link Zgłoś
kamikaze_pkow1 Re: Kamikaze??? W rzeczy samej? 22.11.05, 22:14 uprzejmie donosze iz pomimo poznej pory zjawiskowa nie skreslila do mnie nawet pol slowka. Odpowiedz Link Zgłoś
zjawiskowa Re: Kamikaze??? W rzeczy samej? 22.11.05, 22:23 kamikaze_pkow1 napisał: > no to ty bredzisz w obie strony i od rzeczy i do rzeczy. Uwaga gadanie do > przedmiotow oznacza ze Tworki stanowia plany na najblizszych kilka lat:) > > Jezeli znasz to mam propozycje. Przeslij mi maila na adres gazetowy z twoim > typem to sie przekonamy czy masz racje. Jezeli takowego maila nie znajde dzis n > a > skrzynce znaczy ze to blef lub skrewilas. O wyniku nie omieszkam zawiadomic > forumowiczow:) Wiec jak. Podejmujesz wyzwanie? 1. Ani bluff ani nie skrewiłam. Są jeszcze inne opcje, wymykające się spod twojego ultymatywnego postu. Ta opcja - akurat w tym przypadku to taktyka. TAKTYKA. Czyli - wszystko w swoim czasie. Ale, śpij dobrze. 2. Tworki? Z racji miejsca zamieszkania raczej łódzki Kochanówek. Miałbyś bliżej, żeby mnie odwiedzać. Odpowiedz Link Zgłoś
kamikaze_pkow1 Re: Kamikaze??? W rzeczy samej? 23.11.05, 07:27 uprzejmie donosze iz nie dostalem zadnej odpowiedzi, nawet zyczen. A dziekuje spie dobrze :) Jak juz cie zamkna podaj adres, odwiedzac moze nie bede ale paczki wysylac obiecuje. Nawet jesli by to miala byc Lodz ul. Beskidzka. Odpowiedz Link Zgłoś
zjawiskowa Re: Kamikaze??? W rzeczy samej? 23.11.05, 11:56 kamikaze_pkow1 napisał: > uprzejmie donosze iz nie dostalem zadnej odpowiedzi, nawet zyczen. > A dziekuje spie dobrze :) > Jak juz cie zamkna podaj adres, odwiedzac moze nie bede ale paczki wysylac > obiecuje. Nawet jesli by to miala byc Lodz ul. Beskidzka. Ale właściwie dlaczego ty mi aż tak źle życzysz? Może więcej pokory, bo jeśli nawet nie siedziałaś, (nie siedzisz - skoro piszesz), ale być może będziesz i ty siedział? Podobno ludzie dzielą się pod tym względem na trzy grupy. Ta trzecia wciąż aktualna. Także dla ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
kamikaze_pkow1 Re: Kamikaze??? W rzeczy samej? 23.11.05, 17:27 mam zla wiadomosc dla ciebie. Niestety 3 grupa mi nie grozi :) Wiec niestety pogrypsowac sobie nie pogrypsujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
zjawiskowa Re: Kamikaze??? W rzeczy samej? 23.11.05, 21:51 kamikaze_pkow1 napisał: > mam zla wiadomosc dla ciebie. Niestety 3 grupa mi nie grozi :) Wiec niestety > pogrypsowac sobie nie pogrypsujemy. Losy ludzkie co i rusz pokazują, że zbytnia pewność siebie często człowieka gubi. Odpowiedz Link Zgłoś
kamikaze_pkow1 Re: Kamikaze??? W rzeczy samej? 23.11.05, 22:26 zatem nie badz taka pewna siebie Odpowiedz Link Zgłoś
zjawiskowa Re: Panie Krzyśku, pora na odwagę cywilną! 21.11.05, 11:23 krzysiek491 napisał: > Może dla odmiany napisz nam coś o sobie, szczególnie jak pisząc takie durnoty, > jesteś w stanie utrzymać siebie i wszystkie swoje klony? Bo o reszcie rodziny, > to chyba nie mam co wspominać, bo kto by wyrobił na Twojej pomidorowej? A specjalizuję się w krupnikach, nie plącz faktów, chciałam powiedzieć, zup. Odpowiedz Link Zgłoś
politykierek Re: Panie Krzyśku, pora na odwagę cywilną! 21.11.05, 10:46 Numer z marynarką jest super!! Już kupiłem sobie drugą marynarkę w lumpeksie (to ta co ma wisieć na krześle). Ponieważ u nas na wsi nie ma "kablówki", więc nie muszę oglądać tej niechcianej telewizji. Sądząc po wypowiedziach to jej poziom nie rzuca na kolana. Zamiast ślęczeć przed szklanym ekranem, znacznie przyjemniej można spędzić wieczór w miłym towarzystwie, w zadymionym barze przy literku dobrej wódeczki! Pozwoliłem napisać sobie ten tekścik ponieważ jestem na urlopie (dziekańskim). Studiuję mniemanologię stosowaną u prof. Stanisławskiego. Pozdrawiam i życzę dalszej owocnej dyskusji dot. lokalnej telewizji. I to by było na tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
jajcajakberety Re: Prosimy nie regulować telewizorów! (cz. 1 24.11.05, 22:56 Straszliwa jest ta telewizja, przyznać muszę. Bezdyskusyjnie jest to wyrzucanie pieniędzy w błoto. Lepiej byście dzieciom kanapki zrobili na dużej przerwie z jajkiem i mortadelą albo przeszli się po klasach i spojrzeli, że niektóre dzieciaki butów na zimę nie mają! Odpowiedz Link Zgłoś
guzgu Re: Prosimy nie regulować telewizorów! (cz. 1 25.11.05, 22:08 Panie Jajcarz,Pan wszystko przelicza na bułki a przecież nie samymi bułkami człowiek żyje.Przeciętny człowiek w tym mieście powinien mieć dostęp do informacji co się dzieje.Dobrze jak by wiedział,że np.pracownicy socjalni mają trudną pracę,bo nie zawsze mają doczynienia z osobami pokrzywdzonymi przez los,ale często z pasożytami,którzy tworzą wokół siebie atmosferę skrzywdzonych przez los a po prawdzie to przyczyną tego jest gorzała pita świadomie np.gość z ulicy Wysokiej 44/46 i.t.d.Są w tym mieście osoby,które w ich mniemaniu mają wiedzę absolutną a faktycznie jest inaczej.Dla mnie aktualna telewizja rózni się od poprzedniej tym,że wchodzi na antenę punktualnie i daje informacji więcej niż Lódzkie Wiadomości Dnia.c.d.n. Odpowiedz Link Zgłoś
politykierek Re: Prosimy nie regulować telewizorów! (cz. 1 27.11.05, 00:07 guzgu napisał: > Panie Jajcarz,Pan wszystko przelicza na bułki a przecież nie samymi bułkami > człowiek żyje.Przeciętny człowiek w tym mieście powinien mieć dostęp do > informacji co się dzieje.Dobrze jak by wiedział,że np.pracownicy socjalni mają > trudną pracę,bo nie zawsze mają doczynienia z osobami pokrzywdzonymi przez > los,ale często z pasożytami,którzy tworzą wokół siebie atmosferę skrzywdzonych > przez los a po prawdzie to przyczyną tego jest gorzała pita świadomie np.gość z > > ulicy Wysokiej 44/46 i.t.d.Są w tym mieście osoby,które w ich mniemaniu mają > wiedzę absolutną a faktycznie jest inaczej.Dla mnie aktualna telewizja rózni > się od poprzedniej tym,że wchodzi na antenę punktualnie i daje informacji > więcej niż Lódzkie Wiadomości Dnia.c.d.n. Zgadzam się z Tobą, że lokalna telewizja jest potrzebna bo jednak przynosi informacje o tym co dzieje się w mieście. Nie oglądam ponieważ nie mam "kablówki"i dlatego mogę jedynie opierać się na innych opiniach. Po ich przeczytaniu napewno należy się zastanowić jak podnieść jej poziom! Może konkurs na komentatorów? A te bułki to taki temat zastępczy, to takie skrzywienie jak w poniższej historii: W pewnym królestwie panował wielce miłościwy i sprawiedliwy monarcha. Do tegoż królestwa przybył pewny wędrowny malarz. Dowiedział się o tym król, który od dawna chciał mieć swój portret. Więc kazał malarza wezwać przed swe oblicze. - Słuchaj mistrzu masz namalowć mój portret, a sowicie Cię wynagrodzę - Tak , Panie! Był jednak pewien problem, król był garbaty i zezowaty. Malarz będąc realistą namalował króla tak jak go widział z garbem i zezem. Król gdy zobaczył portret wpadł w wściekłość i kazał malarza ściąć. Historia powtarzała się wielokroć, gdy inni wędrowni malarze próbowali przenieść wizerunek króla na płótno. Któregoś dnia pojawił się w królestwie malarz i pomimo złych opowieści o losie poprzedników postanowił jednak namalować królewski portret. Zaproponował królowi pozowanie w plenerze. Ustawił Go za drzewem tak, by nie było widać garba, kazał patrzeć w drugą stronę, aby nie było widać zeza. I tak powstał socrealizm! Odpowiedz Link Zgłoś
zjawiskowa Re: Prosimy nie regulować telewizorów! (cz. 1 27.11.05, 12:10 politykierek napisał: A te bułki to taki temat zastępczy, to takie skrzywienie... Posiedź frajerze, bez bułki 8 godzin w szkole i wytrzymaj wszystkie lekcje, kiedy ci w brzuchu burczy, a w butach masz mokro. Potem wróć do domu, gdzie płyta na kuchni zimna, zupy stara nie ugotowała, a za ścianą chrapie pijany ojciec. Widać, jeszcze ci się zimnej wody do dupy nie nalało. Szczerze mówiąc, te twoje bajki z morałem to jakaś niemęska przypadłość, Politykierku. Też masz kłopoty z ruchaniem, jak Kamikaz? Odpowiedz Link Zgłoś
politykierek Re: Prosimy nie regulować telewizorów! (cz. 1 27.11.05, 13:57 Widać cierpisz na freudowską przypadłość, wszystko kojarzy Ci się tylko z jednym. Ponieważ jestem człowiekiem pogodnym więc lubię czytać różne śmieszne historyjki i miałem nadzieję, że może wniosą one choć trochę uśmiechu na tym forum. Myślę, że to chyba lepsze od Twoich agresywnych i szyderczych wypowiedzi! A lokalna telewizja powinna być między innymi po to, aby reagować na wszystkie patologie i niesprawiedliwości. Skoro tak nie jest to należy to zmienić. Sama likwidacja telewizji nic nie poprawi, bo nie podejrzewam by uzyskane w ten sposób pieniądze powiększyły szkolne budżety (urzędnicy wynajdą zaraz wiele innych ważniejszych spraw). A jaką Ty masz receptę na to by dzieci nie były głodne i poniżane przez otoczenie i patologicznych rodziców? Jak walczyć z agresją jeśli sami jesteśmy agresywni? Odpowiedz Link Zgłoś
kamikaze_pkow1 Re: Prosimy nie regulować telewizorów! (cz. 1 27.11.05, 15:37 > Szczerze mówiąc, > te twoje bajki z morałem to jakaś niemęska przypadłość, Politykierku. Też masz > kłopoty z ruchaniem, jak Kamikaz? twoje diagnozy sa jak zwykle nie trafione. Nie mam z tym problemow :) Za to widze ze ty masz na tym tle jakies problemy i to powazne, bo to ze czegos ci brakuje to widac z daleka:) Odpowiedz Link Zgłoś
zjawiskowa Re: Prosimy nie regulować telewizorów! (cz. 1 27.11.05, 16:04 kamikaze_pkow1 napisał: Twoje diagnozy sa jak zwykle nie trafione. Nie mam z tym problemow (z ruchaniem - przyp. Forum). Za to > widze ze ty masz na tym tle jakies problemy i to powazne, bo to ze czegos ci > brakuje to widac z daleka:) Jeszcze nie słyszałam o takim gościu, który by się do tego przyznał. A tym bardziej na forum. Nawet w zaciszu gabinetu seksuologa niełatwo wyznać swą niemoc. Dlatego twoje gorączkowe zapewnienia nie muszą mnie przekonywać. Odpowiedz Link Zgłoś
kamikaze_pkow1 Re: Prosimy nie regulować telewizorów! (cz. 1 27.11.05, 16:28 wiem, zjawiskowa ty wiesz wszystko lepiej. Zjadlas wszak wszystkie rozumy swiata. Niestety trafily ci sie jakies przetrminowane. A moglas przeciez zaczac od swojego to mialabys pewnosc ze jest swiezy i malo uzywany :) Czekamy z niecierpliwoscia na to jak zaczniesz sie tu na forum otwierac i zwirzac ze swych problemow. Bo to ze jestes zakompleksiona to widac. Odpowiedz Link Zgłoś
guzgu Re: Prosimy nie regulować telewizorów! (cz. 1 27.11.05, 19:38 Dziękuję Politykierkowi za opinię w sprawie mojej opinii dotyczącej kablowej TV.Chyba Cię zaproszę na ogląd i na herbatę się zrujnuję. Odpowiedz Link Zgłoś