23.02.06, 19:43
Niepokoi mnie stan trasy W-Z na odcinku od wiaduktu do Al.AK. Czyżby w
miejscu zbudowanej jezdni północnej miał powstać tor saneczkowy (na
marginesie gratuluję architektowi projeku tzw. ekranu dzwiękochłonnego -
architektura niczym z Białorusu).
Obserwuj wątek
    • krzysiek491 Re: trasa W-Z 27.02.06, 13:40
      Może niech zaczekają do końca zimy, bo zrobią na ślinę (czyli jak zwykle) i
      połączenia pomiędzy odcinkami jezdni i "toru saneczkowego" będą wymagać 15
      centymetrowego podskoku albo zeskoku samochodem :-)) A może dodatkowo zadziałało
      lobby Shella. Przecież teraz od centrum podjeżdża pełno lewoskrętów i zjeżdża na
      Shella, a jak otworzą północną nitkę to się to (wreszcie) ukróci. Nie mam nic
      przeciwko Shellowi, ale pozwolić w takim miejscu na lewoskręt (bez dodatkowego
      pasa ruchu, w miejscu, gdzie pas jezdni zwęża się radykalnie i z kierowcami,
      którzy nie umieją zatrzymywać się równolegle do osi jezdni, jak najbliżej tej
      osi) to zaproszenie do stłuczek. Za to w druga stronę (w kierunku centrum)
      czterdziestka, zakaz wyprzedzania i policyjny albo strażniczy radar za
      wiaduktem. Niech mnie ktoś spróbuje przekonać, że działania te sprzyjają
      bezpieczeństwu ruchu drogowego. Jeszcze a propo tego miejsca. Kiedyś miśki
      wystartowali za mną ze stacji i próbowali mi wmówić, że wyprzedzałem na zakazie
      - a ja zacząłem chwilę po (czyli za pasami). Zmienii zdanie w momencie, gdy
      wyczytali z prawka, że jestem z Piotrkowa (jechałem wtedy pożyczonym samochodem
      na blachach z innego województwa). Zastanawiające, co ich skłoniło do zmiany
      decyzji bez mojego zdecydowanego zaprzeczania (w końcu nie byłem tak na 100%
      pewny, czy manewru nie zacząłem przed pasami)?
      • guzgu Re: trasa W-Z 27.02.06, 19:56
        Oj Panie Krzysiek myślałem,że jesteś wolny od malkotenctwa-niestety mylilem się.
        • krzysiek491 Re: trasa W-Z 28.02.06, 08:32
          A tak konkretnie to która część mojej wypowiedzi jest najbardziej utyskująca?
      • ziontr Re: trasa W-Z 14.04.06, 18:32
        Mamy połowę kwietnia. Ach, jaki rozmach na budowie :)))
        • mamatyzi Re: trasa W-Z 14.04.06, 22:56
          widziałam tam panów w bluzachz napisem peuk a oni nigdy się nie spieszą choć
          roboty mają w pip.
          podoba mi się jak w największy ruch wyskakują nagle z kotłem na środek jezdni,
          gotują tam super extra łatacz jezdni i smarują nią dziury.
          • kamikaze_pkow1 Re: trasa W-Z 15.04.06, 08:06
            bo to teraz takie czasy nastaly ze robote trzeba szanowac. Zrobia co maja zrobic
            w 3 dni i co beda robic pozniej ?:)
            • ziontr Re: trasa W-Z 15.04.06, 14:51
              A gdzie hasło: "więcej, lepiej, taniej"?
              Rozumiem również, że "wyścig szczurów" nie dotyczy pracowników drogowych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka