Dodaj do ulubionych

Absolwenci IVLO.

IP: 212.244.24.* 02.06.02, 10:21
Może ktoś pamięta jakieś ciekawe historie związane z tą szkołą? pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: fiona Re: Absolwenci IVLO. IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.02, 11:45
      JA pamiętam przede wszystkim prof. Lupe i jego lekcje informatyki, na których
      zwykle nic sie nie robiło, tylko kombinowało jaki kit mu wcisnąć. A że naszą
      klasę lubił, to robiliśmy co nam sie podobało. A najlepsze były jego opowieści
      o tym, jak był na Syberii, pływał po morzach na jachtach, jak pracował przy
      instalacjach elektrycznych kiedy piorun zabił 10 ludzi, o studiowaniu w
      niemczech, o antyatomowych słupach wysokiego napięcia itd...
      • Gość: Darek A. Re: Absolwenci IVLO. IP: *.Server 07.06.02, 00:14
        A ja tam Lupe lubilem i lubie. Wciskanie kitu? - moze. Dla mnie zawsze byl
        informatykiem, ktory mial jakies "wyzsze" cele niz siedzenie tutaj i uczenie
        nas. Z ciekawszych lekcji to przypominam sobie jeszcze lekcje u dr Ćwika i pani
        Jaszewskiej.
        • Gość: fiona Re: Absolwenci IVLO. IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.02, 22:22
          Rzeczywiście, prof Lupa nigdy nie traktował uczenia w Sieniu
          całkiem "poważnie". Podobnie zresztą chyba prof Jagielski.
    • Gość: martino Re: Absolwenci IVLO. IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 07.06.02, 23:23
      W Sienkiewiczu z mojej kadencji było dwóch informatyków. Jeden miał takie
      extra "fajne" krótkie krawaty tylko nie pamietam jego nazwiska a drugi to Lupa.
      A niezapomniane lekcje chemii u prof. Nabiałek to dopiero przeżycie szczególnie
      dla pierwszoklasisty. O jest co wspominać:))))) I to nie tylko z chemii:) I nie
      tylko ze szkoły:)
      • Gość: Darek A. Re: Absolwenci IVLO. IP: *.Server 07.06.02, 23:30
        Moze ten z krotkimi krawatami, to prof Przybysz? Chociaz nie jestem pewien, bo
        ja mialem z Lupa. Nie wiem, czy wiesz, ale prof Nabialek nie ma juz na tym
        swiecie. Ale powspominac zawsze mozna...
        • Gość: martino Re: Absolwenci IVLO. IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 08.06.02, 15:40
          Zgadza się co do Przybysza.(extra miał te krawaty:) I niestety wiem też o prof.
          Nabiałek:(. Ale i tak lekcje chemii pozostaną niezapomniane:)
          • Gość: dax Re: Absolwenci IVLO. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.06.02, 04:36
            kurde, a ja byłem w sieniu jak jeszcze informatyki nie było. A p. prof.
            Nabiałek pamietam i szkoda jej. Nie zapomnę jednego z jej tekstów na lekcji o
            węglowodanach - :... i wiecie, jak sie ten cukier spala, ta sacharoza, to jest
            taki zapach, jak te lody, wiecie, ta wata na patyku..." tego nie zapomnę nigdy
            • Gość: dax Re: Absolwenci IVLO. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.06.02, 04:49
              w moich czasach (1986- 90) w Sienkiewiczu był taki rygor szatniowy - żeby wziąć
              z szatni bety trzeba było wylegitymować się podpisaną przez dyrektora lub
              zastępcę karteczką z uzasadnieniem wyjścia. I była taka woźna, starsza kobieta,
              nie pamiętam jej nazwiska... Zawsze kupowałem jej ciastka w cukierni na Rynku
              Wieluńskim (nie wiem czy jeszcze jest ta cukiernia) i za to miałem przywilej
              wieszania kurtki na gwoździu wbitym do szatniowych drzwi. Wtedy każde
              nieuzasadnione wyjście ze szkoły było proste ......
              • Gość: Yanew Re: Absolwenci IVLO. IP: 195.205.204.* 28.06.02, 14:39
                No to miałeś cłopie chody u P. Przerazińskiej!!!
                • Gość: dax Re: Absolwenci IVLO. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.06.02, 14:59
                  ona jeszcze jest?
                  • Gość: Tosia Re: Absolwenci IVLO. IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 31.08.02, 20:18
                    Niestety nie zyje, ale wspominam Ja bardzo cieplo.
    • Gość: uczennica Re: Absolwenci IVLO. IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 10.07.02, 18:37
      po szkole chodza pogloski ze jak jakas dziewczyna wyjdzie ze szkoly jako dziewica
      to sie pomnikowemu Sienkiewiczowi zamknie ksiazka... moze ktos wie skad sie wzial
      ten przesad???
      • Gość: Tony Re: Absolwenci IVLO. IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 19.07.02, 08:09
        To nie jest przesąd, ale prawda. Żadna uczennica Sienkiewicza(oczywiście taka
        na którą można spojrzeć bez wcześniejszego znieczulenia)nie odeszła z tej
        szkoły jako dziewica. Jeżeli chcesz rozwiązać ten problem służę pomocą.
        Absolwent(89-93)
      • Gość: glizda Re: Absolwenci IVLO. IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 28.08.02, 00:15
        Sama jestem absolwentką IVLO ,niestety teraz to powiedzenie o dziewicy sie
        nieco zmieniło. Sienkiewicz zamknie książke, gdy do szkoły WEJDZIE dziewica:)
        Pozdrawiam Glizda
    • Gość: sylwia Re: Absolwenci IVLO. IP: *.csfb.com 28.08.02, 19:56
      Czy ktos pamieta prof. Jurge od rosyjskiego? Po dziesieciu latach opuszczenia
      tej szkoly jeszcze mam koszmary z nia zwiazane. Pamietam, ze wymagala zyczen w
      Dniu Matki i miala w rodzinie grafologa (straszyla nim, gdy myslala, ze ktos
      dopisal sobie oceny). Nie wspomne rowniez prof. Hamerle od pracy techniki, gdy
      wbijala nam do glow budowe zarowki (sklada sie z 'banki szklanej') oraz stopu
      zelazo-wegiel.
      • Gość: jagienka Re: Absolwenci IVLO. IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.02, 23:49
        A czy uczy jeszcze pani Gladysz od geografii? Nie da sie zapomniec tego jak
        bardzo lubila chlopcow i jak niekoniecznie lubila dziewczyny. Byl tez pan od
        PO - Bugaj, ktorego pozniej widzialam kilka razy w TV w roznych teleturniejach.
        A juz zdecydowanie do konca zycia nie zapomne pani od polskiego - nazywala sie
        Elzbieta Kurbiel. To na jej lekcjach zdazaly sie omdlenia spowodowane stresem.
        Teraz podobno juz nie uczy ale kto ja znal doskonale wie o czym ja pisze. Kto
        nie znal na wyrywki zyciorysu Mickiewicza + cytatow na pamiec, byl spalony; a
        juz na pewno dobrze zapamietany - oczywiscie negatywnie. Ktos to pamieta?
        Odezwijcie sie. Ja konczylam Sienia w 92. A pamietacie Aksjomat? jagienka
        • Gość: sylwia Re: Absolwenci IVLO. IP: *.csfb.com 29.08.02, 15:41
          Uczyl mnie zarowno Pan B. jak i Pani G.
          Pani G. byla nasza 'wychowawczynia'. To smieszne slowo, zwazajac na to,
          ze 'wychowywano' nas kultywujac zasade, ze jak sie wyglada jest wazniejsze od
          tego co sie wie: wystarczyl za modny stroj i to co sie wiedzialo i znalo i
          nauczylo nie mialo najmniejszego znaczenia. Co za hypokryzja!
          Patrzac z 10 letniej perspektywy, prawdziwych pedagogow bylo niewielu (pamietam
          pania Zajdler od matematyki, ktora, aczkolwiek sprawiedliwie surowa, prowadzila
          swoje lekcje nizmiernie profesjonalnie i z pasja. Dla niej liczylo sie tylko
          to, 'co w glowie'.)
          Moi nauczyciele od angielskiego mieli 'otwarte umysly' (pan Kmiec, pan Beck,
          pani Burchard). Surowi, ale sprawiedliwi i swietnie wladajacy jezykiem.
          • Gość: lukas Re: Absolwenci IVLO. IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.08.02, 13:41
            a czy już nikt nie wspomni o Pani Majzner? biologia u Niej szczególnie pod
            koniec semestru to był stres!!!!!!!
          • Gość: jagienka Re: Absolwenci IVLO. IP: 80.48.252.* 16.09.02, 18:17
            Gość portalu: sylwia napisał(a):

> Moi nauczyciele od angielskiego mieli 'otwarte umysly' (pan Kmiec, pan Beck,
            > pani Burchard). Surowi, ale sprawiedliwi i swietnie wladajacy jezykiem.

Hej!
            Jeśli mamy na myśli te same osoby to chyba chodzi o panią Jadwigę Burkhard -
            (surowa) i pana Pawła Bricka - (super facet) - oboje niestety nie żyją. Wielka
            szkoda...
        • Gość: Ewa Re: Absolwenci IVLO. IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 31.08.02, 20:22
          Niestety pamietam. Na jej lekcji dziewczyny mdlaly.
    • Gość: Nikołaj Gogol Nie po czynu bieriosz! IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 31.08.02, 20:31
      Napisalem w Rewizorze o wymuszonych łapówkach - Nie według rangi bierzesz! To
      dotyczylo naszej szkoly w latach 90tych, nie wiem jak teraz. Nie
      zapomnieliscie chyba o wymuszonych lapowkach prof. od chemii czy matematyki.

• kedmund Re: Absolwenci IVLO. 16.09.02, 18:26
      a może tak na szkolnelata.pl ?
      • Gość: sylwia przeniesmy sie na www.szkolnelata.pl IP: *.csfb.com 16.09.02, 20:55

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka