1orgee 26.11.06, 20:53 Wyborcy wybrali, należy pogratulować co niniejszym czynię. I życzę podejmowania trafnych decyzji dla dobra miasta Piotrkowa i nas jego mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gerania Re: Gratulacje dla pana Chojniaka 26.11.06, 21:09 Gratulacje!!!! Wiedziałam, że głosuję na zwycieżcę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
politykierek Re: Dezyderata 26.11.06, 23:19 Głosowałem na innego kandydata, ale gratuluję zwycięstwa Panu Chojniakowi. Dedykuję zwycięscy i nowej RM piękny i mądry tekst, który przez wiele lat był hymnem krakowskiej Piwnicy pod Baranami. Warto przeczytać i się chwilę zastanowić! DEZYDERATA Przechodź spokojnie przez hałas i pośpiech i pamiętaj, jaki spokój można znaleźć w ciszy. O ile to możliwe bez wyrzekania się siebie bądź na dobrej stopie ze wszystkimi. Wypowiadaj swoją prawdę jasno i spokojnie, wysłuchaj innych, nawet tępych i nieświadomych, oni też mają swoja opowieść. Unikaj głośnych i napastliwych, są udręką ducha. Porównując się z innymi możesz stać się próżny i zgorzkniały, bowiem zawsze znajdziesz lepszych i gorszych od siebie. Niech twoje osiągnięcia zarówno jak plany będą dla Ciebie źródłem radości. Wykonaj swą pracę z sercem, jakakolwiek byłaby skromna, ją jedynie posiadasz w zmiennych kolejach losu. Bądź ostrożny w interesach, na świecie bowiem pełno oszustwa. Niech Ci to jednak nie zasłoni prawdziwej cnoty, wielu ludzi dąży do wzniosłych ideałów i wszędzie życie pełne jest heroizmu. Bądź sobą, zwłaszcza nie udawaj uczucia. Ani też nie podchodź cynicznie do miłości, albowiem wobec oschłości i rozczarowań ona jest wieczna jak trawa. Przyjmij spokojnie co Ci lata doradzają z wdziękiem wyrzekając się spraw młodości. Rozwijaj siłę ducha, aby mogła cię osłonić w nagłym nieszczęściu. Lecz nie dręcz się tworami wyobraźni. Wiele obaw rodzi się ze znużenia i samotności. Obok zdrowej dyscypliny bądź dla siebie łagodny. Jesteś dzieckiem wszechświata nie mniej niż drzewa i gwiazdy, masz prawo być tutaj. I czy to jest dla ciebie jasne czy nie wszechświat bez wątpienia jest na dobrej drodze. Tak więc żyj w zgodzie z bogiem, czymkolwiek On ci się wydaje, czymkolwiek się trudzisz i jakikolwiek są twoje pragnienia, w zgiełkliwym pomieszaniu życia zachowaj spokój ze swą duszą. Przy całej swej złudności, znoju i rozwianych marzeniach jest to piękny świat. Bądź uważny. Dąż do szczęścia. Znalezione w starym kościele Św. Pawła w Baltimore. datowane 1692r. Odpowiedz Link Zgłoś
szch83 Re: Gratulacje dla pana Chojniaka 27.11.06, 00:01 Cieszę się, że wygrał mój kandydat. Odpowiedz Link Zgłoś
s10in Re: Gratulacje dla pana Chojniaka 27.11.06, 00:51 I ja gratuluję i wierzę głęboko, że ta kandydatura stwarza nadzieję na dużo lepszą prezydenturę aniżeli kadencja pod przywództwem pana Czapli. Panie Krzysztofie! Apeluję, niech Pan nie zawiedzie tych, którzy na Pana oddali dziś swój głos. Przed Panem 4 lata - oby los Panu sprzyjał! Odpowiedz Link Zgłoś
eks-radny Tylna kanapa u pana prezydenta Chojniaka pusta! 27.11.06, 01:32 Jednego tylko teraz wyborcy chcieliby być pewni: że prezydent Krzysztof Chojniak będzie rządził samodzielnie i nie pozwoli przez całe okrągłe 4 lata, aby ktoś (wiadomo kto!) wpakował mu się na tylną kanapę i próbował dyktować, jak ma kierować pojazdem, który nazywa się Piotrków Trybunalski. To dlatego wyborcy zagłosowali właśnie na Krzysztofa Chojniaka. Tylko dlatego! Odpowiedz Link Zgłoś
zewa9 Re: Tylna kanapa u pana prezydenta Chojniaka pust 27.11.06, 02:21 eks-radny napisał: > Jednego tylko teraz wyborcy chcieliby być pewni: że prezydent Krzysztof > Chojniak będzie rządził samodzielnie i nie pozwoli przez całe okrągłe 4 lata, > aby ktoś (wiadomo kto!) wpakował mu się na tylną kanapę i próbował dyktować, > jak ma kierować pojazdem, który nazywa się Piotrków Trybunalski. To dlatego > wyborcy zagłosowali właśnie na Krzysztofa Chojniaka. Tylko dlatego! Można domniemywać, że K. Chojniak ma charakter i żadnemu gapowiczowi nie pozwoli się dosiąść. Ani że nie zabierze nikogo na tzw. łebka. Mój głos nie jest zmarnowany wobec tego i bardzo się z tego cieszę! Odpowiedz Link Zgłoś
3br4 Re: Gratulacje dla pana Chojniaka 27.11.06, 10:53 Powodzenia panie prezydencie, piotrkowianie panu zaufali i ta świadomość niech pana nie opuszcza przez cały okres sprawowania władzy w Piotrkowie. Mieszkańcy chcą mieć wreszcie innego, uczciwego prezydenta. Niech pan nie zawiedzie ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
daos Re: Gratulacje dla pana Chojniaka 27.11.06, 13:10 Duże wyzwanie przed panem, ale oby się panu udało! W końcu miasto być może będzie mogło się pochwalić przyzwoitym prezydentem. Tego życzę, sobie też. Ale musi pan wprowadzić zupełnie nowe standardy. I żadnych układów poza salą, z nikim. Odpowiedz Link Zgłoś
wynalazki Re: Gratulacje dla pana Chojniaka 27.11.06, 14:18 GRATULACJE! Liczymy na lepszą przyszłość naszego miasta. Powodzenia i zero układów z Polem i resztą.... Odpowiedz Link Zgłoś
extrabonzo Re: Gratulacje dla pana Chojniaka 27.11.06, 14:24 A ja prezydentowi Chojniakowi życzę, aby szedł do celu prostą drogą! Myślę, że ten człowiek, który ma Boga w sercu (wcale nie dlatego, że na pielgrzymki chodzi), postępować będzie uczciwie wobec wyborców i siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
shagy10 Re: Gratulacje dla pana Chojniaka 27.11.06, 22:05 Choć p.Chojniak nie był moim faworytem gratuluję zwycięstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
kellycook Re: Gratulacje dla pana Chojniaka 28.11.06, 07:07 Pożyjemy zobaczymy!!!! A dla wszystkich gratulujących polecam zachowanie wszystkich wpisów. Za cztery lata będzie to można zweryfikować, cóż to za "CUDO" nam się trafiło i Piotrków odmieniło... Odpowiedz Link Zgłoś
biurokrata8 Re: Gratulacje dla pana Chojniaka 29.11.06, 09:18 Nie byłem sypatykiem pana Chojniaka i głosowałem na pana Czaplę , ale gratuluję wygranej i ostrzegam przed koalicją z RIG . Odpowiedz Link Zgłoś
sprawiedliwy19 Re: Gratulacje dla pana Chojniaka 29.11.06, 09:55 Ostrzeżenie w myśl"Alter alterum docet"?Zastanawiające-tym bardziej w pana wydaniu.:) Odpowiedz Link Zgłoś
kolobolo999 Re: Gratulacje dla pana Chojniaka 01.12.06, 10:20 Nie jestem zwolennikiem Chojniaka, ale gratuluję wygranej. Ale proszę o rozwagę i rozsodę w podejmowaniu decyzji. Panu Czapli życzę wytrwałości i przyjaznej współpracy w Radzie Miasta. Przykro mi,że przegrał Pan Czapla, ale wiem, że to zasługa Pana Dzwonnika i nierozsądnych decyzji przewódców PO w Piotrkowie Tryb. Może należałoby zmienić władze obecne PO Odpowiedz Link Zgłoś