lopezmiki 11.12.06, 19:28 Jesli ktos byl w wojsku to niech napisze czy awansowal powyzej kaprala:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamikaze_pkow1 Re: Wojsko 11.12.06, 20:04 ja nie bylem bo akurat wtedy nie bylo zpaotrzebowania na generalow ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
niewierna3 Re: Wojsko 12.12.06, 11:08 A ja awansowałam na sanitariuszkę.Było ekscytująco!!! Tyle mężczyzn musiałam obsługiwać-pomagać im w cierpieniu.To niezapomniane dla mnie czasy.Wspominam z łezką w oku! Odpowiedz Link Zgłoś
ziontr Re: Wojsko 12.12.06, 19:12 opezmiki napisał: > Jesli ktos byl w wojsku to niech napisze czy awansowal powyzej kaprala:) Jeśli ktoś był w ZOMO to też niech coś skrobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kamikaze_pkow1 Re: Wojsko 12.12.06, 19:29 > Jeśli ktoś był w ZOMO to też niech coś skrobnie. no to w ORMO tez ;) Odpowiedz Link Zgłoś
maddox84 Re: Wojsko 12.12.06, 20:42 Hej... a SB co wam zrobiło?? W końcu zgodnie z "kaczyzmem" większość z nas jest SB-kami bo krytykujemy jaśnie nam panujących kaczorków :P Odpowiedz Link Zgłoś
szch83 Re: Wojsko 12.12.06, 22:29 Nie, nie jesteście SB-kami. Jesteście tymi, którym SB-cy wmówili, że nie lubiąc Kaczyńskich stajecie się automatycznie intelektualistami. Odpowiedz Link Zgłoś
maddox84 Re: Wojsko 12.12.06, 23:41 Równie dobrze można by to odwrócić, i powiedzieć że swoim zwolennikom Kaczyńscy wmówili, że ci którzy ich krytykują to ci którym SB-cy wmówili, że nie lubiąc Kaczyńskich stają się intelektualistami... Odpowiedz Link Zgłoś
szch83 Re: Wojsko 13.12.06, 09:54 Proponuję szukać prawdy nie tylko w Wyborczej, Polsacie SB czy TVN WSI. Odpowiedz Link Zgłoś
maddox84 Re: Wojsko 13.12.06, 10:57 > Proponuję szukać prawdy nie tylko w Wyborczej, Polsacie SB czy TVN WSI. Wyborczej nie czytuje wole DZ a już najlepiej RZ ;) Polsat i TVN oglądam raz na dwa tygodnie jak pojadę do domu.. taką mam po prostu opinię, czy tak trudno to zrozumieć.. miałem ją na długo przed wyborami i jak na razie ci panowie mnie do siebie nie przekonali. Dlaczego zwolennicy Kaczyńskich nie potrafią uwierzyć, że ktoś może mieć po prostu takie zdanie ?? Od razu pojawiają się teksty albo o "obronie układu" albo o "ciemnocie i manipulacji przez te paskudne, sprzyjające układowi media". Nie lubię szufladkowania, staram się zawsze oceniać to co się dzieje sam. Wbrew temu co chcielibyście (jako zwolennicy PISu mi wmówić) nie uważam, że wszystko co robi PIS jest złe, np. proponowane przez Ziobrę zmiany w Kodeksie Karnym to moim zdaniem strzał w dziesiątkę! I wcale nie uważam siebie za intelektualistę tylko za wolnego człowieka... Odpowiedz Link Zgłoś
kamikaze_pkow1 Re: Wojsko 13.12.06, 18:18 > I wcale nie uważam siebie > za intelektualistę tylko za wolnego człowieka... Dorn byc moze uznal by ze jestes tzw. wyksztalciuchem :)) Odpowiedz Link Zgłoś
karlov Re: Wojsko 13.12.06, 23:38 Rydzyk prał ci mózg? Gadasz jak uderzony w czoło prasą hydrauliczną... Odpowiedz Link Zgłoś
sticker1 DOnalDA 12.12.06, 23:50 szch83 napisał: > Nie, nie jesteście SB-kami. Jesteście tymi, którym SB-cy wmówili, że nie lubiąc > Kaczyńskich stajecie się automatycznie intelektualistami. Popieram to zdanie w 100%-ch Teraz jest moda na to, że jestem elektoratem PO Dzieci lat 10 w internecie mają w opisach kaczki na taczki, niech żyje Donald Tusk :/ Dzieci, które nie znają nawet języka polskiego nie wspominając o programie wyborczym partii. Dla mnie Donald Tusk to taka Doda Elektroda. Jestem ach, och i cacy i najlepiej na pierwszej stronie lub bezpośrednio przed kamerami. Odpowiedz Link Zgłoś
szch83 Re: DOnalDA 13.12.06, 10:01 Choć jestem młody dużo czytam żeby poznać działania Kaczyńskich od początku, od Porozumienia Centrum. Więc wiem coś na temat działalności tych "znienawidzonych, mocherowych Kaczorów" w ciągu ostatnich kilkunastu lat. Z dzieciarnią z forów internetowych, które mają sygnaturki "precz z Kaczorami", "Kaczory coś tam Rydzyk coś tam" itd. nie mam o czym dyskutowac, poniewaz nie posiadają elementarnej wiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
maddox84 Re: DOnalDA 13.12.06, 11:01 >Choć jestem młody dużo czytam żeby poznać działania Kaczyńskich od początku, od > Porozumienia Centrum. Więc wiem coś na temat działalności > tych "znienawidzonych, mocherowych Kaczorów" w ciągu ostatnich kilkunastu lat. > Z dzieciarnią z forów internetowych, które mają sygnaturki "precz z > Kaczorami", "Kaczory coś tam Rydzyk coś tam" itd. nie mam o czym dyskutowac, > poniewaz nie posiadają elementarnej wiedzy. Ale dlaczego uważasz, że aby rozmawiać o Kaczorach trzeba znać ich przeszłość... że niby każde ich działanie trzeba widzieć przez pryzmat tego co zrobili wcześniej ?? Trochę to chore podejście, ja wolę ich oceniać na podstawie tego co robią teraz... to trochę jak z Wałęsą, szanuję go za to co zrobił dla Polski, ale obecnie często gęsto się po prostu wygłupia :( jeśli miałbym cały czas patrzeć na niego jak na mitycznego przywódcę Solidarności to siłą rzeczy nie mógłbym go krytykować.. ps. Nie lubię się sprzeczać ze swoimi imiennikami ;) Odpowiedz Link Zgłoś
szch83 Re: DOnalDA 13.12.06, 20:05 No więc nie sprzeczajmy się, już wielokrotnie sobie obiecywałem nie wypowiadać się na temat polityki na tym forum ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kamikaze_pkow1 Re: DOnalDA 13.12.06, 20:33 > już wielokrotnie sobie obiecywałem nie wypowiadać > się na temat polityki na tym forum ;) to dokladnie jak ja :)) bo o polityce mozna sobie pogadac w innym miejscu przeciez Odpowiedz Link Zgłoś
maddox84 Ale nam sie oftop zobil :P 13.12.06, 21:35 byle nie przy wigilijnym stole ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kamikaze_pkow1 Re: DOnalDA 13.12.06, 18:28 kazdy moze miec wlasne zdanie... ja nie ukrywam ze nie jestem zwolennikiem obecnej wladzy. Kaczynscy probuja zbudowac wlasne panstwo i wlasny uklad i niestety czasami robia dokladnie odwrotnie niz obiecywali (chocby sprawy zwiazane z systememe podatkowym, odnowa moralna panstwa a tu afery za aferami, panstwo prawa z Lepperem w roli wicepremiera, zawlaszczanie panstwa idt.). I denerwuja mnie wlasnie texty z ktorych wynika ze kto z nami to przeciwko nam. Bo to haslo wywodzi sie wprost z bolszewizmu. A jest przeciez cos takiego jak zdrowy rozsadek ktory nakazuje nie byc nastwionym bezkrytycznie na poczynania wladzy. Ale to juz na zupelnie inna dyskusje bo zrobil nam sie dosc duzy off topic :) Odpowiedz Link Zgłoś
politykierek Re: Rocznica 13.12.06, 22:46 MOJA LITANIA – Leszek Wójtowicz Jaki jeszcze numer mi wytniesz W którą ślepą skierujesz ulicę Ile razy palce sobie przytnę Nim się wreszcie klamki uchwycę By otworzyć drzwi do Twego serca Które przeszło już tyle zawałów Czy nikogo więcej nie obudzą W Twym imieniu oddane wystrzały ref. Nie pragnę wcale byś była wielka Zbrojna po zęby od morza do morza I nie chcę także by cię uważano Za perłę świata i wybrankę Boga Chcę tylko domu w twoich granicach Bez lokatorów stukających w ściany Gdy ktoś chce trochę głośniej zaśpiewać O sprawach które wszyscy znamy Jakim ludziom jeszcze pozwolisz By twym mózgiem byli i sumieniem Kto z przyjaciół pokaże mi blachę Kładąc rękę na moim ramieniu Czy twój język nadal pozostanie Arcyszyfrem nie do rozwiązania Czy naprawdę zaczęłaś odpowiadać Na najprostsze zadane pytania ref. Nie pragnę wcale… Ile razy swoją twarz ukryjesz Za zasłoną flag i transparentów Ile lat będziesz mi przypominać Rozpędzony burzą wrak okrętu Tą litanią się do ciebie modlę Bardzo bliska jesteś i daleka Ale jest coś takiego w tobie Że pomimo wszystko wierzę – czekam ref. Nie pragnę wcale… Jaki jeszcze numer mi wytniesz W którą ślepą skierujesz ulicę Ile razy palce sobie przytnę Nim się wreszcie klamki uchwycę jesień 1980’ A potem przyszedł 13 grudnia 1981r. Odpowiedz Link Zgłoś