Dodaj do ulubionych

Piotr 2003

IP: 195.117.14.* 22.04.03, 10:15
PO RAZ SZÓSTY WYBIERAMY "PIOTRA"
21.04.2003

Już po raz 6-sty Radio Piotrków zaprasza swoich słuchaczy do udziału w
plebiscycie wyłaniającym osobowosć roku. O statuetkę Piotra 2003 może
ubiegać się piotrkowianin z urodzenia lub wyboru, który dokonał rzeczy
szczególnie znaczących dla Piotrkowa i jego mieszkańców. Dziedzina jaką
zajmuje się osoba zasługująca na "Piotra" nie jest z góry określona - może
to być gospodarka, nauka, kultura, sport, działalność społeczna lub
polityka, a najlepiej jeśli osób szczególnych poszukamy w codziennym życiu.
Upoważnionymi do typowania kandydatów mogą czuć się wszyscy Piotrkowianie.
Zgłoszenia kandydatur przyjmuje sekretariat radia Piotrków ul. Jagiellońska
7. Przed ostatecznym wybraniem laureata plebiscytu "Piotr 2003", którego
poznamy pod koniec maja, publicznie ogłoszona zostanie lista osób
nominowanych do nagrody./red/

No właśnie Drodzy Forumowicze - kogo proponujecie? Wybór jest trudny, sam
nie wiem, kto zasłużył na ten tytuł... Przeglądam kandydatów z
poszczególnych dziedzin i nic mi nie przychodzi do głowy... Hm... Może
dziedzina "sport"? Mówiąc szczerze, gdyby miało się bankowo stać się tak jak
to planuje, to może A. Ptak za reklamę Piotrkowa poprzez piłkę nożną? Może w
przyszłym roku doczekamy się ekstraklasy? Pomijam, że dla niego to jest
przede wszystkim biznes i zarazem hobby, ale bądź co bądź daje nam
Piotrkowianom jakąs przyjemność (oglądanie meczów na przyzwoitym poziomie).
Gdyby nie on, Piotrcovia pewnie w ogóle nie istniałaby, co najwyżej kopaliby
piłkę max. w V lidze razem z Concordią. Wiem, że moja propozycja jest mocno
kontrowersyjna, ale dlaczego nie? Antoni Ptak jest bądź co bądź rodowitym
piotrkowianinem. Niechaj więc Radio Piotrków przyjmie pierwszą propozycję.
Co Pan na to Panie Michale?
Obserwuj wątek
    • Gość: noname Re: Piotr 2003 IP: green.d* / 10.9.60.* 22.04.03, 10:56
      Propozycja, jak propozycja do przemyślenia. Piotrcovia bez Ptaka pewnie by
      była, może nie tak wysoko ale w II lidze, bo przecież Ptak "zobaczył" ją jak
      zaczęła lepiej grać. Kolejnym problemem może być jego piotrkowski rodowód. Z
      tego co wiem, nie był Piotrkowianinem, ani nie jest, ale jeszcze zasięgnę
      języka.
      Przy okazji. Może lista dotychczasowych laureatów tu zagości.
      • Gość: E.J. Re: Piotr 2003 IP: *.piotrkow.sdi.tpnet.pl 03.05.03, 12:29
        Antoni Ptak jest piotrkowianinem, w dzieciństwie mieszkał przy ul.
        Sulejowskiej, gdzie do tej pory mieszkają Jego rodzice.
        Czy mamy wpisac GO na listę kandydatów? Jeśli tak, to prosimy o jedno, dwa
        zdania uzasadnienia.
        Jeśli chodzi o kontrowersyjność - to akurat nie jest przeszkodą. Każda z osób,
        która orzymała PIOTRA (no, może z wyjątkiem jednej!) jest w jakiś sposób
        kontrowersyjna. Nie mówiąc już o kandydatach, których co roku jest około 30.
        A w poprzednich latach PIOTRAMI zostali:
        1998 Krzysztof Kurczyna - przedsiębiorca (za stworzenie sieci minibusów w
        Piotrkowie)
        1999 Bogdan Bujak - polityk (za promowanie naszego miasta i województwa)
        2000 Marek Konieczko - dyrektor Samodzielnego Szpitala Wojewódzkiego w
        Piotrkowie (za umiejętne kierowanie placówką i uratowanie szpitala przed
        upadkiem)
        2001 Włodzimierz Bieniek - właściciel Masarni "Bienek" (za działalność
        charytatywną, pomoc wszystkim okolicznym Domom Pomocy Społecznej, Domom Dziecka
        i Samotnej Matki)
        2002 Zbigniew Bujakowski - dyrektor MOK ( za ponowne zorganizowanie w
        Piotrkowie - po wielu latach nieobecności - Wielkiej Orkiestry Świątecznj
        Pomocy)

Jeśli macie swoje kandydatury, to bardzo prosimy o podanie.

Pozdrwaiam :)
        Ela J.
        • Gość: colo Re: Piotr 2003 IP: 195.117.14.* 05.05.03, 08:11
          Pani Elu, do kiedy możemy zgłaszać kandydatury? Jeżeli pan Ptak jest
          faktycznie rozwojejm piłki w Piotrkowie jestem jak najbardziej za!
          • Gość: E.J. Re: Piotr 2003 IP: *.piotrkow.sdi.tpnet.pl 05.05.03, 09:12
            Czy jest za rozwojem? Na to pytanie nie odpowiem. Trzeba by zapytać samego
            Ptaka. A decyzje o wpisaniu Go na liste musi podjąć Pan.
            Nasza rola to dopisanie i podanie do wiadmości. Dziennikarze Radia nawet
            decydować nie będą sami - Piotra 2003 wybierze Kapituła - przedstawiciele Radia
            i poprzedni "Piotrowie".
            A swoją drogą jeszcze raz zachęcam - Internauci, zgłaszajcie kandydatury!!!
            Z tego, co wiemy, jesteście nieźle zorientowani w "piotrkowskim życiu".
            Najlepiej pisać na adres: redakcja@radio.piotrkow.com.pl
            Listę kandydatów zamykamy 25 maja.

Pozdrawiam gorąco (dziś będzie 27 stopni!!!!!)!!!!
            Ela J.

• Gość: noname Re: Piotr 2003 IP: green.d* / 10.9.60.* 05.05.03, 09:46
              Z Radia Piotrków

Do tej pory do plebiscytu zgłoszeni zostali:
              Marek Dryja - maratończyk, za upór w dążeniu do sukcesu sportowego
              Dariusz Dzwonnik - przedsiębiorca, za umiejetne połączenie przedsiębiorczości
              zaktywnością społeczną
              Stanisław Piotr Gajda - plastyk miasta, za umiejetne uczenie piotrkowian
              obcowania z e sztuką współczesną
              ks. dr Eugeniusz Gieparda- rektor kościoła Panien Dominikanek, za wyjatkową
              opiekę duchowa nad młodymi piotrkowianami
              Andrzej Grzegorski - lekarz, za stworzenie pierwszej profesjonalnej
              niepublicznej przychodni zdrowia
              Hanna Gural - dyrektor Ośrodka Rehabilitacyjno-Szkoleniowo-Wychowawczego, za
              wyjątkowe serce dla dzieci specjalnej troski
              Michał Jaworski - zapaśnik, tegoroczny Mistrz Polski w zapasach w stylu
              klasycznym, za promowanie piotrkowskiego sportu na arenie krajowej i
              międzynarodowej
              Elżbieta Kopertowska - piłkarska ręczna, za wieloletnie umiejętne i skuteczne
              wykorzystanie talentu sportowego
              Krystyna Manicka - emerytowany lekarz, za wytrwałą walkę z nałogiem tytoniowym
              Kabaret Nie My - za promocję naszego miasta i wyjątkowe poczucie humoru
              Teresa Nowak - dyrektor Domu Małego Dziecka, za umiejętne "budowanie"
              porzuconym dzieciom prawdziwego dzieciństwa
              Artur Ostrowski - przewodniczący Miejskiego SLD, za niekonwencjonalne i
              niekoniunkturalne wyrażanie poglądów politycznych
              Roman Piskorz - wiceprezes SHDK, za bezgranicznę zaangażowanie w ideę
              krwiodawstwa
              Michał Rżanek - przewodniczący Rady Miasta, za profesjonalizm w działalności
              samorządowej
              Roman Staszór - przedsiębiorca, za wytrwałe działania na rzecz integracji
              środowiska piotrkowskich przdsiębiorców
              Marcin Tazbir - szachista, mistrz polski, za wiare i upór w dążeniu do
              sportowego sukcesu
              Grzegorz Tomczyński - trener drużyny piłki ręcznej mężczyzn "Piotrkowianin
              Kiper" , za serce ofiarowane piotrkowskim sportowcom.
              Przypomnijmy, kto dotychczas otrzymał statuetkę PIOTRA:
              Krzysztof Kurczyna(1998), Bogdan Bujak(1999), Marek Konieczko(2000),
              Włodzimierz Bieniek(2001), Zbigniew Bujakowski(2002).
              Upoważnionymi do typowania kandydatów mogą czuć się wszyscy Piotrkowianie.
              Zgłoszenia kandydatur przyjmuje sekretariat Radia Piotrków ul. Jagiellońska 7.
              Laureata plebiscytu "Piotr 2003"poznamy 30 maja./E.Jarszak/

• Gość: noname Re: Piotr 2003 IP: green.d* / 10.9.60.* 05.05.03, 09:56
              ... a może Pan Matusewicz, ale nie jako prezydent (na to jeszcze poczekajmy),
              ale za nowatorską, conajmniej w skali regionu, i skuteczną kampanię wyborczą.
              Myślę, że następni kandydaci w wyborach w jkimś stopniu będą wzorować się na
              tym stylu.
              Forumowicze Piotrkowianie co Wy na tę propozycję ?
              • Gość: E.J. Re: Piotr 2003 IP: *.piotrkow.sdi.tpnet.pl 05.05.03, 10:12
                Wpisywać?
                • Gość: colo Re: Piotr 2003 IP: 195.117.14.* 05.05.03, 10:22
                  Zgadzam się z Noname. Myślę, że Pan Matusewicz jest nowatorem, biorąc pod
                  uwagę dynamikę stylu rządzenia. Na razie troszkę na kredyt, ale jestem
                  przekonamy, że zasłuży sobie na to. Myślę również o A. PTAKU i zaryzykuję Pani
                  Elu. Proszę wpisać go na listę, chociażby za to, że rozbudził w nas
                  piotrkowianach nadzieję na pierwszy w historii występ drużyny z Piotrkowa w
                  ekstraklasie. Myślę, że nie bez znaczenia jest również fakt, że gdyby nie on
                  nie istniałaby dziś sekcja piłki nożnej Piotrcovii. Jestem przekonany, że taka
                  nominacja wyzwoli w nim dalszy zapał do uczynienia z Piotrkowa silnego ośrodka
                  piłkarskiego oraz zainwestowania w obiekt przy al. Sikorskiego. Dzięki niemu o
                  Piotrkowie jest głośno, a drużyna piłkarska stała się wizytówka naszego miasta.
                  Pozdrawiam
                • Gość: noname Re: Piotr 2003 IP: green.d* / 10.9.60.* 05.05.03, 10:38
                  Czy to zgłoszenie wystarczy, czy trzeba oficjalnie z imieniem i nazwiskiem
                  wnioskodawcy ?
                  • Gość: E.J. Re: Piotr 2003 IP: *.piotrkow.sdi.tpnet.pl 05.05.03, 10:59
                    Cha, cha, cha, Bezimienny musiłaby się ujawnić?;)
                    Na razie tyle wystarczy. Wpisujemy Ptaka i Matusewicza. Jeśli potrzebne będą
                    inne formalności, to będę alarmowała.

(Coraz goręcej, ufffffff

E.J.
                    • Gość: noname Re: Piotr 2003 IP: green.d* / 10.9.60.* 05.05.03, 11:12
                      ... a ja mam w odwodzie klimatyzację..., ale póki co chłodek
                      • Gość: colo Re: Piotr 2003 IP: 195.117.14.* 05.05.03, 11:20
                        Ja na klimatyzację jeszcze czekam. Ma być zamontowana za 2 tygodnie. Póki co
                        musi wystarczyć duży wiatrak.
                    • Gość: colo Re: Piotr 2003 IP: 195.117.14.* 08.05.03, 13:09
                      Pani Elu, coś Pani jest niesłowna. Czytałem w TT aktualną listę kandydatów i
                      nie dopatrzyłem się A. Ptaka.Za to jest W.Matusewicz, którego zgłosił Noname.
                      Czy pojawiły się jakieś przeszkody dla kandydatury włodarza Piotrcovii????
                      • Gość: noname Re: Piotr 2003 IP: green.d* / 10.9.60.* 08.05.03, 14:36
                        :-)))
                        jestem co najmniej usatysfakcjonowany.
                      • Gość: E.J. Re: Piotr 2003 IP: *.piotrkow.sdi.tpnet.pl 10.05.03, 17:21
                        Przepraszam, to tylko moja wina. :(((
                        Przy poprawianiu listy po prostu mi.....odfrunął ;-))))
                        Jest natomiast na stronie internetowej Radia Piotrków i w naszych informacjach
                        lokalnych. Do następnego Tt już poprawiłam.
                        Pozdrawiam i zachęcam do zgłaszania dalszych kandydatur.
                        Ela.
    • Gość: colo Re: Piotr 2003 IP: 195.117.14.* 22.04.03, 12:40
      A może jednak zbytnio się pospieszyłem? Poczekajmy lepiej, jak Piotrcovia
      osiągnie znaczący sukces, jakim jest awans do ekstraklasy. Tak będzie lepiej.
    • ula_ Re: Piotr 2003 24.04.03, 00:59
      Gość portalu: colo napisał(a):

> PO RAZ SZÓSTY WYBIERAMY "PIOTRA"
      > 21.04.2003

> No właśnie Drodzy Forumowicze - kogo proponujecie?

No jak kogo??? Może nie Piotr, ale ula_ !!!! ;)
      Żartuję, oczywiście, przepraszam, jeśli uraziłam kogoś, czasami mam takie
      głupie żarty.
      Poważnie to wam zazdroszczę takiego dnia, szkoda, że w kalendarzu brak imienia
      powiązanego z moim miastem.
      Zatem nawołuję z Gorzowa - wybierzcie "PIOTRA" - to będzie miły dzień... :)

Pozdrawiam wszystkich Piotrkowian, szczególnie serdecznie Forumowiczów :) (przy
      okazji - Noname - czy nie stałeś się ostatnio "imienny"? ;)

Pozdrawiam wiosennie z Gorzowa :)

P.s. Moglibyście czasami "odkurzyć" wątek z życzeniami, przyzwyczaiłam się
      już ;)
      • Gość: noname Re: Piotr 2003 IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.04.03, 00:28
        witaj Ulu !
        Przykro mi, ale nadal jestem "noname" czyli po prostu "bezimienny", a może masz
        jakąś propozycję ?
        Pozdrówka
        :-))
    • Gość: e-piotrkow.pl Re: Piotr 2003 IP: 80.51.247.* 05.05.03, 20:18
      WItam i zapraszam do zgłaszania Waszych kandydatów do miana tytułu "PIOTR 2003".
      Adres strony, na której można to uczynić to: www.e-piotrkow.pl/forum.php?
      category=23&cmd=new_topic

Pozdrawiam serdecznie

Paweł

P.S.
      Zgłaszając kandydata nie zapomnijcie o krótkim uzasadnieniu :)
    • Gość: E.J. Re: Piotr 2003 IP: *.piotrkow.sdi.tpnet.pl 19.05.03, 09:32
      Drodzy Forumowicze!
      Zapraszamy do zgłaszania kandydatów!

Oto aktualna lista zgłoszonych do plebiscytu "Piotr 2003":

1.Marian Bielecki - trener pływacki wiceprezes UKS "Delfin", za zorganizowanie
      w Piotrkowie pierwszego klubu pływackiego, propagowanie tego sportu i opiekę
      nad młodymi pływakami
      2.Marek Dryja - maratończyk, tegoroczny brązowy medalista Mistrzostw Polski, za
      upór w dążeniu do sukcesu sportowego
      3.Dariusz Dzwonnik - przedsiębiorca, za umiejętne połączenie przedsiębiorczości
      z aktywnością społeczną
      4.Stanisław Piotr Gajda - plastyk miasta, za umiejętne uczenie piotrkowian
      obcowania ze sztuką współczesną
      5.Ks. dr Eugeniusz Gieparda- rektor kościoła Panien Dominikanek, za wyjatkową
      6.Andrzej Grzegorski - lekarz, za stworzenie pierwszej profesjonalnej
      7.Hanna Gural - dyrektor Ośrodka Rehabilitacyjno-Szkoleniowo-Wychowawczego, za
      8.Michał Jaworski - zapaśnik, tegoroczny Mistrz Polski w zapasach w stylu
      międzynarodowej
      9.Elżbieta Kopertowska - kapitan drużyny piłkarek ręcznych MMKS Piotrcovia, za
      doprowadzenie drużyny do srebnego medalu Mistrzostw Polski oraz wieloletnie
      umiejętne i skuteczne wykorzystanie talentu sportowego
      10.o. Gracjan Kubica - przełożony klasztoru o.o Bernardynów, za bezgraniczną
      pomoc na rzecz potrzebujących, opiekę nad studentami oraz założenie oratorium w
      klasztorze
      11.Mirosława Laskowski - kierownik MMKS Piotrcovia - drużyny wicemistrza Polski
      w piłce ręcznej, za wieloletnią działalność na rzecz rozwoju spotru i
      doprowadzenie do kolejnego sukcesu - zdobycia przez drużynę srebrnego medalu w
      Mistrzostwach Polski
      12.Krystyna Manicka - emerytowany lekarz, za wytrwałą walkę z nałogiem
      tytoniowym
      13.Waldemar Matusewicz - prezydent Piotrkowa,- za nowatorską i skuteczną
      kampanię wyborczą
      14.Kabaret Nie My - za promocję naszego miasta i wyjątkowe poczucie humoru
      15.Teresa Nowak - dyrektor Domu Małego Dziecka, za umiejętne "budowanie"
      16.Alicja Opala - psycholog, pracownik policji w Piotrkowie Trybunalskim,
      społeczny pracownik Ośrodka Interwencji Kryzysowej w Piotrkowie - za
      bezinteresowne udzielanie pomocy psychologicznej ofiarom przestępstw, za serce,
      zaangażowanie i nadzieję, jaką potrafi przywrócić ludziom skrzywdzonym i w
      trudnej sytuacji materialnej.
      17.Artur Ostrowski - przewodniczący Miejskiego SLD, za niekonwencjonalne i
      18.Roman Piskorz - wiceprezes SHDK, za bezgraniczne zaangażowanie w ideę
      krwiodawstwa
      19.Antoni Ptak - za rozbudzenie w piotrkowianach nadziei na pierwszy w
      historii występ drużyny piłkarskiej z Piotrkowa w ekstraklasie
      20.Barbara Rychlik - prezes zarzadu Oddziału ZNP w Piotrkowie Tryb., za
      wyjątkowe oddanie sprawom nauczycieli i oświaty i podejmowanie wielu działań
      dla ich dobra
      21.Michał Rżanek - przewodniczący Rady Miasta, za profesjonalizm w
      działalności samorządowej
      22.Roman Staszór - przedsiębiorca, za wytrwałe działania na rzecz integracji
      23.Maria Śpiewak - emerytowany lekarz, radna 2 kadencji, Prezes Koła Nr 2 im.
      majora "Gaja" Światowego Związku Żołnierzy Armii Karajowej, łączniczka dowódcy
      Armii Krajowej, za działalność samorzadową, wieloletnia pracę społeczną i
      kultywowanie pamięci poległych za Ojczyznę
      24.Marcin Tazbir - zternastoletni szachista, wielokrotny Mistrz Polski, za
      wiarę w możliwość dorównania najlepszym dorosłym szachistom i upór w dążeniu do
      sportowego sukcesu
      25.Grzegorz Tomczyński - trener drużyny piłki ręcznej mężczyzn "Piotrkowianin
      Kiper" , za wprowadzenie Klubu do I ligi, oraz za serce ofiarowane piotrkowskim
      sportowcom.

Termin zgłoszeń upływa 23 maja!!!!!
      Jeszcze raz zapraszam do nadsyłania kandydatur.

Pozdrawiam. Ela J.
      • Gość: noname Re: Piotr 2003 IP: green.d* / 10.9.60.* 19.05.03, 10:39
        myślę, że lista jest całkiem pokaźna i Kapituła będzie miała orzech do
        zgryzienia. Na pewno są jeszcze Piotrkowianie godni co najmniej nominacji do
        tytułu "Piotra". Moim zdaniem mógłby być to
        1. Naczelny Radia Piotrków i Tygodnia Trybunalskiego Pan Tomasz Stachaczyk za
        budowanie naszej "małej ojczyzny",
        2. Pan Witold Maćkowiak za integrację przedsiębiorców przy RIG,
        3. Towarzystwo Miłośników Kolejki Wąskotorowej za restaurację tejże kolejki
        (mam nadzieję, że impreza 31 maja i 01 czerwca wypali :-)) )

Pani Elu !
        Nie wiem, czy mogę sam zgłaszać kilka kandydatur i to jeszcze bezimiennie.
        Pozostawiam to do Pani uznania.
        Pozdrawiam
        • Gość: E.J. Re: Piotr 2003 IP: *.piotrkow.sdi.tpnet.pl 19.05.03, 13:36
          Kandydaci nr 1 i 2 jako osoby bezpośrednio związane z organizacją Plebiscytu
          nie mogą brać w nim udziału (było by to niemile widziane).
          Kandydatura nr 3 bardzo proszę - tylko trzeba troszkę dokładniej sprecyzować.

Pozdrawiam.
          Ela J.
    • Gość: bonini Re: Piotr 2003 IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.03, 18:38
      Do Piotra 2003 zgłaszam kandydaturę pani Eli z radia. Chyba nikt bardziej od
      niej nie przejął się losem tej nagrody. Może rzeczywiście jest ona taka ważna
      jak mówicie w radiu ? I może pani EJ powinna otrzymać Piotra za propagowanie
      tej nagrody w internecie ? Co o tym sądzicie ? I co sądzi o tym sama pani EJ ?
      • Gość: noname Re: Piotr 2003 IP: green.d* / 10.9.60.* 28.05.03, 09:50
        propozycja warta rozważenia, ale ... w przyszłym roku. W obecnej edycji termin
        zgłaszania kandydatur niestety minął 23 maja.
      • Gość: aaron Re: Piotr 2003 IP: *.piotrkow.sdi.tpnet.pl 30.05.03, 13:23
        6 lat to sporo czasu, aby zorientować się, co to za nagroda - jeśli oczywiście
        jest się zainteresowanym czymś więcej, niż zjadaniem chleba powszedniego i
        problemem ile starzy dadzą kasy.
        Myślę, że dzięki tego typu szczeniackim mailom (które niestety ostatnio
        pojawiają się tutaj dosyć często), ludzie którzy mają coś do powiedzenia i
        mogliby swoją wiedzą i pomysłami podzielić się z innymi, nie będą tu wcale
        zaglądali. Osobiście z niesmakiem czytam tego typu "górnolotne" maile. Klasa
        pani redaktor zapewne nie pozwoliła na obniżenie się do poziomu "banini". I
        dobrze. Sam wybieram się dziś na galę, byłem w ubiegłym roku i myślę, że to
        dobra inicjatywa - uhonorowania kogoś, (nawet kontrowersyjnego!) komu chciało
        się jednak coś zrobić dla tego miasta. Poza tym dobra to okazja do poznania
        ludzi z naszgo "piotrkowskiego" świecznika. A może "bonini" po prostu
        przefatyguje się pod dawny Dom Kultury i zobaczy ile osób zwykle przychodzi na
        ten "nieważny" konkurs, a nie obmyśla złośliwości siedząc w kawiarence, albo
        przed komputerkiem kupionym za kasę starych? A tak na marginesie, to jakimi
        osiągnięciami Ty możesz się pochwalić?
        • Gość: noname Re: Piotr 2003 IP: green.d* / 10.9.60.* 30.05.03, 15:30
          myślę, że zbytnio się przejąłeś propozycją. Czyżbyś uważał, że Pani Ela jest
          niegodna tej nagrody ? Można dyskutować o uzasadnieniu, ale całokształt pracy
          Pani Eli chyba nie budzi zastrzeżeń (oczywiście jak zwykle nie wszystkich). Też
          jest ona animatorem życia w Piotrkowie.
          Nie wiem co zdziałał Bonini, ale ja miałbym się czym pochwalić :-))
          • Gość: colo Re: Piotr 2003 IP: 195.117.14.* 30.05.03, 15:54
            Czy Bonini czerpał inspirację dla swojego nicka od Tomasza Bonina, boksera
            niezbyt rozgarniętego????
    • Gość: E.J. Re: Piotr 2003 IP: *.piotrkow.sdi.tpnet.pl 28.05.03, 10:18

W najbliższy piątek poznamy osobę która uzyska w tym roku miano Piotra 2003 -
      osobowości roku. Nasi słuchacze i internauci zgłosili do nagrody 28
      kandydatów. Oto oni (w porządku alfabetycznym):

1.Marian Bielecki - trener pływacki wiceprezes UKS "Delfin", za zorganizowanie
      w Piotrkowie pierwszego klubu pływackiego, propagowanie tego sportu i opiekę
      nad młodymi pływakami
      2.Stanisław Burza - Karliński - prezes Okręgu Piotrkowskiego Światowego Związku
      Żołnierzy Armii Krajowej za wieloletnią działalność na rzecz środowiska
      kombatanckiego w Piotrkowie i okolicach. Po II wojnie światowej dowodził on
      grupą żołnierzy, która wsławiła się brawurowym atakiem na piotrkowskie
      więzienia - uwolniono wówczas wielu więźniów poliycznych.
      3.Marek Dryja - maratończyk, tegoroczny brązowy medalista Mistrzostw Polski, za
      upór w dążeniu do sukcesu sportowego
      4.Dariusz Dzwonnik - przedsiębiorca, za umiejętne połączenie przedsiębiorczości
      z aktywnością społeczną
      5.Stanisław Piotr Gajda - plastyk miasta, za umiejętne uczenie piotrkowian
      obcowania ze sztuką współczesną
      6.Ks. dr Eugeniusz Gieparda- rektor kościoła Panien Dominikanek, za wyjatkową
      7.Andrzej Grzegorski - lekarz, za stworzenie pierwszej profesjonalnej
      8. Paweł Grzybicki - dyrektor Atletycznego Klubu Sportowego za promowanie
      naszego miasta w kraju i za granicą, między innymi za zorganizowanie w
      Piotrkowie w sierpniu ubiegłego roku Miedzynarodowego Turnieju Zapaśniczego im.
      Wł. Pytlasińskiego
      9.Hanna Gural - dyrektor Ośrodka Rehabilitacyjno-Szkoleniowo-Wychowawczego, za
      10.Michał Jaworski - zapaśnik, tegoroczny Mistrz Polski w zapasach w stylu
      międzynarodowej
      11.Elżbieta Kopertowska - kapitan drużyny piłkarek ręcznych MMKS Piotrcovia, za
      doprowadzenie drużyny do srebnego medalu Mistrzostw Polski oraz wieloletnie
      umiejętne i skuteczne wykorzystanie talentu sportowego
      12.Krzysztof Kozłowski - radny, przewodniczacy Komisji rewizyjnej za
      najskuteczniejszą samorzadową kampanię wyborczą w Piotrkowie Trybunalskim
      13.o. Gracjan Kubica - przełożony klasztoru o.o Bernardynów, za bezgraniczną
      pomoc na rzecz potrzebujących, opiekę nad studentami oraz założenie oratorium w
      klasztorze
      14.Mirosław Laskowski - kierownik MMKS Piotrcovia - drużyny wicemistrza Polski
      w piłce ręcznej, za wieloletnią działalność na rzecz rozwoju spotru i
      doprowadzenie do kolejnego sukcesu - zdobycia przez drużynę srebrnego medalu w
      Mistrzostwach Polski
      15.Krystyna Manicka - emerytowany lekarz, za wytrwałą walkę z nałogiem
      tytoniowym
      16.Kabaret Nie My - za promocję naszego miasta i wyjątkowe poczucie humoru
      17.Teresa Nowak - dyrektor Domu Małego Dziecka, za umiejętne "budowanie"
      18.Alicja Opala - psycholog, pracownik policji w Piotrkowie Trybunalskim,
      społeczny pracownik Ośrodka Interwencji Kryzysowej w Piotrkowie - za
      bezinteresowne udzielanie pomocy psychologicznej ofiarom przestępstw, za serce,
      zaangażowanie i nadzieję, jaką potrafi przywrócić ludziom skrzywdzonym i w
      trudnej sytuacji materialnej.
      19.Artur Ostrowski - przewodniczący Miejskiego SLD, za niekonwencjonalne i
      20.Roman Piskorz - wiceprezes SHDK, za bezgraniczne zaangażowanie w ideę
      krwiodawstwa
      21.Antoni Ptak - za rozbudzenie w piotrkowianach nadziei na pierwszy w
      historii występ drużyny piłkarskiej z Piotrkowa w ekstraklasie
      22.Barbara Rychlik - prezes zarzadu Oddziału ZNP w Piotrkowie Tryb., za
      wyjątkowe oddanie sprawom nauczycieli i oświaty i podejmowanie wielu działań
      dla ich dobra
      23.Michał Rżanek - przewodniczący Rady Miasta, za profesjonalizm w
      działalności samorządowej
      24. Stanisław Sipa - wiceprezes Okręgowego Związku Piłki Nożnej za propagowanie
      piłki nożnej w małych ośrodkach.
      25.Roman Staszór - przedsiębiorca, za wytrwałe działania na rzecz integracji
      26.Maria Śpiewak - emerytowany lekarz, radna 2 kadencji, Prezes Koła Nr 2 im.
      majora "Gaja" Światowego Związku Żołnierzy Armii Karajowej, łączniczka dowódcy
      Armii Krajowej, za działalność samorzadową, wieloletnia pracę społeczną i
      kultywowanie pamięci poległych za Ojczyznę
      27.Marcin Tazbir - czternastoletni szachista, wielokrotny Mistrz Polski, za
      wiarę w możliwość dorównania najlepszym dorosłym szachistom i upór w dążeniu do
      sportowego sukcesu
      28.Grzegorz Tomczyński - trener drużyny piłki ręcznej mężczyzn "Piotrkowianin
      Kiper" , za wprowadzenie Klubu do I ligi, oraz za serce ofiarowane piotrkowskim
      sportowcom.
      Do miana Piotra 2003 zgłoszeni zostali także Waldemar Matusewicz i Witold
      Maćkowiak. Kandydaci podziękowali za zaufanie, ale poprosili o niebranie ich
      pod uwagę ich ze względu na pełnione funcje publiczne./E.Jarszak/
      • Gość: noname Re: Piotr 2003 IP: green.d* / 10.9.60.* 28.05.03, 12:10
        no cóż. "Mój" kandydat, już wpisany na listę odmówił.
      • kornik1965 Re: Piotr 2003 25.06.15, 16:39
        Barbara Laskowska:około 55 lat,brązowe krótkie włosy,średni wzrost.Od niedawna zastępca
        wychowawczyni klasy II wz w szkole w Wołominie (okolica Warszawy) Legionów 85 znieważyła
        psychicznie jednego z uczniów i postawiła naganę oczywiście za nic wielkiego,czyli nie napisanie
        2 wypracowań,i na dodatek ocenę o dwa niżej.To jest poważny skandal i ja tego nie zlekceważę.
        Ta suka jeszcze oczerniła i wyśmiała przypuszczając jak wyglądałoby moje życie !!
    • Gość: noname Re: Piotr 2003 IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.03, 23:21
      no i kto dostał Piotra ?
      Pani Elu ! Rozumem, że brakło czasu na wpis na forum, ale w Radiu Piotrków (tym
      w necie) też nie ma wiadomości :-((
      Pozdrawiam
      • Gość: noname Re: Piotr 2003 IP: green.d* / 10.9.60.* 02.06.03, 09:45
        Hanna Gural - dyrektor Ośrodka Rehabilitacyjno-Szkoleniowo-Wychowawczego, za
        Gratulujemy
    • Gość: Pola Re: Piotr 2003 IP: *.piotrkow.sdi.tpnet.pl 02.06.03, 17:45
      A jednak to nie pani Ela z radia otrzymała Piotra. Szkoda bo można ją było
      złosić za respektowanie zasad etyki dziennikarskiej ( startowała w wyborach
      samorządowych z listy Prawa i Sprawiedliwości i Platformy Obywatelskiej a
      przecież pracuje jako dziennikarka !!! ) oraz za respektowanie przysięgi
      małżeńskiej o czym mówi wiele osób. Szkoda że nie udało się zgłosić pani Eli.
      Chyba miałaby szansę na zwycięstwo
      • Gość: zadowolony Re: Piotr 2003 IP: *.piotrkow.sdi.tpnet.pl 03.06.03, 13:15
        Ciekwe, czy ty masz jakies zasady bonini, Polo i kto tam jeszcze jesteś,
        tchórzu, wysyłajacy ciągle z tego samego adresu...Hi, hi, hi....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka