urbanim 09.10.08, 00:30 Od października mamy nowego/starego operatora tv/internet 195.136.148.24/index.php Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sticker1 Re: Toya zamiast Pol-netu 09.10.08, 23:22 Z takimi cenami nie mają szans z UPC!! W UPC za 59zł otrzymujemy łącze 2Mb i pakiet pełny kablówki. W TOY-i za 69zł łącze 1Mb BEZ KABLÓWKI <rotfl> Odpowiedz Link Zgłoś
gulu-gulu-gulu Re: Toya zamiast Pol-netu 12.10.08, 12:27 A co to za programy w UPC? Trwam, hallmark,axn czy Mango. Jak się ma stosunek ceny do jakości oferty w UPC? Słabo. Odpowiedz Link Zgłoś
sticker1 Re: Toya zamiast Pol-netu 12.10.08, 20:20 Od litery "a" nie zaczynamy zdania ;) Spośród 58 kanałów wybrałeś cztery, ciekawe podejście ;) Tak na marginesie, jakież to inne rewelacje oferuje TOYa bo nie zauważyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.kowianin Re: Toya zamiast Pol-netu 12.10.08, 22:06 Chociażby Kino Polska. :) Odpowiedz Link Zgłoś
dj_rey Re: Toya zamiast Pol-netu 12.10.08, 23:13 Bardzo dużo ludzi wykorzystało możliwość rezygnacji ze zmiany operatora na TOYA i rozwiązało umowy, zamiast podpisywać nowe i przeniosło się do UPC, gdzie nie nadążają podłączać nowych abonentów. Co do programów, to większość "fajniejszych" jest u obu operatorów, ale szybkością internetu i ceną Toya nie ma się co równać z UPC. Sam zrezygnowałem z ich usług, gdyż nie przekonali mnie swoją ofertą do podpisania nowej umowy...co mądrzejsi też to pewnie uczynią. Odpowiedz Link Zgłoś
ice.woman Re: Toya zamiast Pol-netu 26.10.08, 19:44 faktycznie upc jest tansze ale oferta programowa zdecydowanie slabsza.ja tam zostaje do konca roku na dotychczasowych warunkach a potem pomysle...bieganie w stadzie nie zawsze dobrze sie konczy dla wszystkich owieczek:D Odpowiedz Link Zgłoś
sticker1 Re: Toya zamiast Pol-netu 27.10.08, 22:33 ice.woman napisała: > faktycznie upc jest tansze ale oferta programowa zdecydowanie slabsza. Jakieś konkrety??? Zdecydowanie słabsza, to mocny zwrot więc oczekuję uświadomienia co tracę będąc abonentem UPC. Odpowiedz Link Zgłoś
maddox84 Re: Toya zamiast Pol-netu 03.11.08, 02:14 Obie oferty są porównywalne, osobiście pozostałem w TOYA jak mi zaproponowali za 59 zł to co miałem dotychczas w PolNecie w cenie 99 zł. Nie chciało mi się biegać, załatwiać i czekać ;) Poza tym sytuacja z dzieleniem łącza w UPC na kilka komputerów była nie do końca jasna. Odpowiedz Link Zgłoś
swiadek24 Re: Toya zamiast Pol-netu 13.11.08, 20:02 To co się dzieje ostatnio z internetem w TOYA przypomina mi pierwszy modem który miałem. Jakieś 12 lat temu korzystałem z modemu TPSA to było cos strasznego. Od kilku dni internet TOYA działa bardzo podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
sticker1 Re: Toya zamiast Pol-netu 13.11.08, 23:29 Porównywalne?? Jaką masz prędkość łącza?? W Pol-necie to było 512kb/s, ja w UPC mam cztery razy tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
swiadek24 Re: Toya zamiast Pol-netu 14.11.08, 19:57 Nie znam sie na tym. Jak był pol-net to internet śmigał bez zarzutu. Teraz raz jest dobrze a raz chce się komputer wywalić przez okno. Odpowiedz Link Zgłoś
maddox84 Re: Toya zamiast Pol-netu 15.11.08, 01:02 > Porównywalne?? Tak, porównywalne. > W Pol-necie to było 512kb/s, ja w UPC mam cztery razy tyle. W PolNet miałem 1 Mb/s, natomiast teraz mam 1,5 Mb/s (do końca roku później ma być 1 Mb/s) ale za to wysyłanie z prędkością 756 Kb/s. Więc nie 4 razy tylko co najwyżej dwa razy. Należałoby jeszcze wziąć pod uwagę że w nocy (po 24) internet jest dwa razy szybszy czyli obecnie 3 Mb/s (nie wiem szczerze mówiąc czy nie odziedziczyli ustawień z PolNetu i czy to się nie zmieni). W każdym razie 1 Mb/s a 2 Mb/s to nie jest wielka różnica biorąc pod uwagę przepustowość sieci w dzień. ps. Następnym razem jak przeczytasz czyjąś wypowiedź to odczekaj te 5 minut żebyś ochłonął bo coś strasznie emocjonalnie podchodzisz do tej sprawy.. Odpowiedz Link Zgłoś
kwasiborski71 Kiedy nowe programy? 16.11.08, 11:12 Moje dziecko codziennie pyta: "tata kiedy bedzie Disney Chanel?". No własnie - nie wiecie kiedy ruszy nowy pakiet i rozpoczną sie zmiany? Mialy byc do konca roku za darmo jak dobrze pojdzie to włącza w Sylwestra i bedziemy mieli za darmoche raptem jeden dzień:) Odpowiedz Link Zgłoś
majkel01 Re: Kiedy nowe programy? 16.11.08, 12:20 ponoć mają obsuwę i ma być na przełomie listopada i grudnia. Odpowiedz Link Zgłoś
sticker1 Re: Toya zamiast Pol-netu 16.11.08, 17:59 maddox84 napisał: > W PolNet miałem 1 Mb/s, natomiast teraz mam 1,5 Mb/s (do końca roku później ma > być 1 Mb/s) Tak, tylko zaznacz ile płaciłeś za 1Mb/s, bo standardowe łącze to było 512Kb/s i kosztowało 69zł!!! podczas gdy w UPC za 59. jest pakiet 2Mb/s plus kablówka w cenie. > ale za to wysyłanie z prędkością 756 Kb/s. Więc nie 4 razy tylko co > najwyżej dwa razy. Jak łatwo wyliczyć wyżej jest to 4 razy. Po co Ci tak wysoki upload, wykorzystujesz go, czy poprawia Twoją psychikę? Nie muszę Ci chyba tłumaczyć różnic między downloadem i uploadem i że zwykły użytkownik wykorzystuje łacze w stosunku 90/10% na rzecz download'u oczywiście. > Należałoby jeszcze wziąć pod uwagę że w nocy (po 24) interne > t > jest dwa razy szybszy czyli obecnie 3 Mb/s (nie wiem szczerze mówiąc czy nie > odziedziczyli ustawień z PolNetu i czy to się nie zmieni). Toya tego nie oferuje, przynajmniej na ich stronie nie ma o tym mowy. Ponadto, kto siedzi po nocach w internecie?? Jaki odsetek klientów? > W każdym razie 1 Mb/s a 2 Mb/s to nie jest wielka różnica biorąc pod uwagę > przepustowość sieci w dzień. <lol> Tego nawet nie skomentuję bo się uśmiałem :D Faktycznie między autem, które ma 100KM, a 200Km też nie ma wielkiej różnicy ;) To 'tylko' 100% więcej :P > ps. Następnym razem jak przeczytasz czyjąś wypowiedź to odczekaj te 5 minut > żebyś ochłonął bo coś strasznie emocjonalnie podchodzisz do tej sprawy.. Emocjonalnie to ja bym podchodził gdyby opłaty za abonament wpływały na moje konto, niestety nie wpływają więc mało mnie interesuje ile osób wybierze Toyę, a ile UPC. Wypowiedziałem jedynie swoje zdanie. Pol-net oferował bardzo dobrą usługę, do czasu kiedy nie zareagowali na konkurencyjną ofertę UPC i twardo trwali przy swoich taryfach nie podnosząc transferu. Stracili przez to mnóstwo klientów. Wystarczy wejść na ich stronę i spojrzeć jakie teraz warunki oferują w jedynej już lokalizacji, Pabianicach. Gdyby takie ceny zaoferowali w Piotrkowie nie musieliby z niego uciekać i tracić rynku. Sam bym, pozostał nadal ich klientem. Odpowiedz Link Zgłoś
maddox84 Re: Toya zamiast Pol-netu 16.11.08, 21:07 > Tak, tylko zaznacz ile płaciłeś za 1Mb/s, bo standardowe łącze to było 512Kb/s > i kosztowało 69zł!!! A co mnie to obchodzi ile było i ile kosztowało w PolNecie ? Rozmawiamy przecież o warunkach w Toya.Nie pamiętam dokładnie ale za pakiet TV + Internet 1 Mb/s płaciłem około 85 zł. Sam zastanawiałem się wtedy czy nie przejść do UPC ale zaproponowali mi nowe warunki czyli to co miałem za 59 zł. > Jak łatwo wyliczyć wyżej jest to 4 razy. Nie! Nie jest to 4 razy. Proponuję Ci abyś to jednak policzył na chłodno bo ja to przed podjęciem decyzji nawet do arkusza wrzucałem żeby sprawdzić co jest korzystniejsze. Nie jest w tej sytuacji ważne co było, ani to co jest "podstawowe". Rozrysuję Ci to: UPC: 2 Mb/s + 60 kanałów tv (24 mies) = 59 zł TOYA: 1 Mb/s + 60 kanałów tv (12 mies) = 59 zł Teraz widzisz które oferty sobie w obu sieciach odpowiadają ? Przecież równie dobrze mógłbyś powiedzieć, że w jakiejś tam sieci podstawowym internetem jaki oferują jest 256 Kb/s i porównywać to do 2 Mb/s z UPC.. przecież to jest bez sensu. Interesuje mnie tu i teraz a nie nazewnictwo. > Po co Ci tak wysoki upload, wykorzystujesz go, czy poprawia Twoją psychikę? Wyobraź sobie że mi się przydaje, nie każdy jest "typowym użytkownikiem" ja dużo wysyłam i odbieram (nie mówię tu o p2p) i mi się to przydaje. Oczywistym jest że zwykły użytkownik tego nie wykorzysta, ale czy to znaczy że mam przestać potrzebować uploadu tylko po to by być podobnym do zwykłego użytkownika? > Toya tego nie oferuje, przynajmniej na ich stronie nie ma o tym mowy. Ich strona to w ogóle inna bajka jest. Nie ma tam w ogóle uwzględnionego Piotrkowa (nawet naszych promocyjnych pakietów) więc nie ma o czym dyskutować.. > Tego nawet nie skomentuję bo się uśmiałem :D > Faktycznie między autem, które ma 100KM, a 200Km też nie ma wielkiej różnicy ;) Jak stoisz w korku to możesz mieć i 1KKM a i tak Ci to nie pomoże, a fakty są takie, że duża część internetu jest przeciążona i nic na to nie poradzisz (zwłaszcza w pewnych godzinach). > To 'tylko' 100% więcej :P Analogicznie do Twojego porównania, weźmy motorower 1 KM i 2 KM zrobi Ci to wielką różnicę ? Nie sądze.. Ja nie twierdzę, że nie ma różnicy. Osobiście nawet może i bym się przesiadł na UPC tylko że to się wiąże właśnie z przesiadką i wszystkimi jej niedogodnościami, czyli latanie od jednego biura do drugiego i załatwianie.. Poza tym tak jak już wspomniałem w TOYA byłem pewny że mogę podpiąć router i mieć WiFi na laptopa w UPC zdania były podzielone. Tyle. > Pol-net oferował bardzo dobrą usługę, do czasu kiedy nie zareagowali na > konkurencyjną ofertę UPC i twardo trwali przy swoich taryfach nie podnosząc > transferu. > Stracili przez to mnóstwo klientów. > Wystarczy wejść na ich stronę i spojrzeć jakie teraz warunki oferują w jedynej > już lokalizacji, Pabianicach. > Gdyby takie ceny zaoferowali w Piotrkowie nie musieliby z niego uciekać i traci > ć > rynku. I tutaj się zgadzam w całej rozciągłości.. mnie też cholera brała jak patrzyłem na to co oferują w tym samym czasie w Pabianicach no ale weszła TOYA i się trochę zmieniło. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrkowianka82 Re: Toya zamiast Pol-netu 18.11.08, 17:36 ktoś wie co się dzieje i z czym obudzimy sie jutro? wg informacji firmy TOYA (na ich TV) dziś - 18.22 - następują jakieś wiekopomne zmiany.. narazie z tych zmian wynika tyle, że zginął mi POLSAT! mam (miałam w POL-NET) pakiet najmniejszy (2,50 chyba..), TV nie oglądam, głównie wiadomości, wydarzenia, teleekspress itp., ale POLSAT to ja bym jednak chciała mieć! a warunki miały się nie zmienić... a u nich oczywiscie ciągle zajęte! Odpowiedz Link Zgłoś