Dodaj do ulubionych

Piotrkowska Policja

13.07.09, 12:30
Co sądzicie o pracy piotrkowskiej Policji?? chodzi mi dokładnie o pokolenie młodych policjantów, ze starszymi mozna porozmawiac i dojśćdo jakiego porozumienia, jesli dadzą mandat to wiadomo za co. Ci młodzi wrzeszczą na ludzi jakby byli bogami, podjeżdzają bez kolejki do okienka w restauracji, zatrzymuja się na zakazie zatrzymania, bez interwencji, w nocy dojezdzając do skrzyzowania i mają czerwone światło włączają "koguta" żeby nie czekać na zmiane świateł, poprzejeździe wyłączają. Zastanawia mnie po co przyjeżdza policja do CH Kaufland, co dziennie wieczorkiem podjeżdzają po same drzwi i... Kiedyś jakis młody kierowca stanał (koło wiaty z wózkami) im na drodze do drzwi Kauflandu, policjant wyszedł z radiowozu i zaczął się wydzierac gdzie stanął i wyzywał tego kierowce, gość przepraszał i powiedział że podjechał tu bo ma dziewczyne w ciąży a ona przyjechała do apteki, Miś nadal go wyzywał... można było spokojniej sprawe załatwić...
jest jeszcze temat "bo mój kolega to policjant" i zawsze mi pomoże. Komuterstwo po całości, a Wy co o tym sądzicie??
Obserwuj wątek
    • k-bay Re: Piotrkowska Policja 13.07.09, 14:05
      Sądzę, że to okres anarchii podczas zmian na stanowisku komendanta ;-)
      • zybi45 Re: Piotrkowska Policja 15.07.09, 07:30
        Policja sprawna dzien i noc... a to info z KMP Piotrków na dowód.

Policjant czujny także po służbie.

12 lipca o godzinie 4.00 nad ranem funkcjonariusz piotrkowskiej komendy
        przebywający w swoim miejscu zamieszkania, gdzie odpoczywał po służbie został
        obudzony informacją o kradzieży. Jego spokojny sen przerwała sąsiadka, która
        zaalarmowała go, że z terenu jednej z posesji w gminie Rozprza z pomieszczeń
        gospodarczych skradziono 2 rowery. Policjant natychmiast przystąpił do działania
        i ruszył w pościg za sprawcami. Już po kilku minutach zauważył uciekających
        przez pola młodych ludzi. Po kilkuset metrach pościgu zatrzymał jednego ze
        sprawców. Następnie zawiadomił o zdarzeniu dyżurnego piotrkowskiej komendy,
        który skierował do pomocy policjantów z komisariatu w Sulejowie i
        funkcjonariuszy z Gorzkowic. Stróże prawa opatrolowali przyległy teren i w
        niedługim czasie zatrzymali pozostałe osoby. Jak ustalili policjanci 4 sprawców
        w wieku 16, 17 i 18 lat wracających w nocy z 11 na 12 lipca z miejscowej zabawy
        skradło z terenu kilku posesji w gminie Sulejów i Rozprza 7 rowerów o łącznej
        wartości 2500 złotych. Funkcjonariusze wylegitymowali sprawców i przewieźli ich
        do piotrkowskiej komendy. Młodzieńców osadzono w policyjnym areszcie do
        wytrzeźwienia i wyjaśnienia (mieli od 0,5 do 1 promila alkoholu w organizmie).
        Wczoraj po przesłuchaniu w obecności rodziców, nieletnich zwolniono do domu.
        Natomiast dzisiaj 18- letni mieszkaniec gminy Rozprza usłyszy zarzut kradzieży,
        co zagrożone jest karą do 5 lat pozbawienia wolności. Mundurowi odzyskali
        również skradzione mienie, które wróciło już do właścicieli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka