piotrkowiankaanka 15.07.09, 10:21 Witam, czy ktos wie co sie dzieje z tv miejską?Ogląda ktoś to jeszcze bo na stronę wejść nie mogę, zakazana jest. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
k-bay Re: TV miejska 15.07.09, 11:52 Malupa Production żyje i ma się dobrze, właśnie ściągam aktualne wydanie wiadomości. Ba, nawet firma pogrzebowa ostatnio tam się reklamuje ze swojskim podkładem muzycznym ;-P Co do strony to chyba kiedyś wkradł się wirus i zainteresowały się tym roboty internetowe czego efektem są utrudnienia w jej przeglądaniu. W przeglądarce Firefox można kliknąć na "Zignoruj to ostrzeżenie" i voilà! Odpowiedz Link Zgłoś
piotrkowiankaanka Re: TV miejska 15.07.09, 13:38 Widzę, że jestes "blisko" Malupy. Ale chodzi mi o zdanie widzów, nie pracowników.... Ogólnie strasznie się to ogląda. trąci amatorszczyzną, ale cóż...... Odpowiedz Link Zgłoś
k-bay Re: TV miejska 15.07.09, 17:33 Ależ droga piotrkowiankoonko, to ja mam wyłączne prawa autorskie do swojego CV i nie widzę tam relacji z danym podmiotem gospodarczym. Nie jestem też tzw. znajomym królika i uważam, że ekipie za szklanym ekranem przydałoby się odrobinę więcej entuzjazmu... Czyżby polaryzacja ? Pozwolę sobie na swobodne tłumaczenie świetnej strony na ten temat: www.truthpizza.org/polarize.htm ,, Polaryzacja: krok po kroku * Jedna strona problemu nam odpowiada. * Szukamy faktów, które wspierają wybraną przez nas stronę. * Większość informacji czerpiemy od zwolenników naszej strony [nie przeciwnej - przyp. tłum.]. * Czujemy się lepsi będąc po tej stronie [ogólnie lepsi od ludzi uważanych za oponentów]. * Tych, którzy są po naszej stronie, lubimy bardziej. * Bardziej im też ufamy. * Bezkrytycznie przyjmujemy co mają do powiedzenia. * Nie wierzymy zwolennikom strony przeciwnej. (...) * Kiedy przeciwnik zrobił coś nieetycznego to jest to naganne, ale tego się przecież spodziewamy od ludzi wobec których jesteśmy przeciwni. * Kiedy któryś z "naszych" zrobił coś nieetycznego to nie jest to wielkie halo i najprawdopodobniej da się usprawiedliwić jeśli wspiera to nasze racje. * My jesteśmy dobrzy. * Oni są źli. '' Ja jestem ten ZŁY bo nie potępiam tej "prodakszyn" w czambuł, a ha! Odpowiedz Link Zgłoś
piotrkowiankaanka Re: TV miejska 16.07.09, 08:03 No tak, za inteligentnie trochę jak na pracowników "Malupy". Nie polaryzuję, ja tylko pytam (jak Palikot hihihi)... Czyli jestes jedyna osoba, któea to znosi, tzn to, co oni wypuszczają w eter. Odpowiedz Link Zgłoś
ceed81 Re: TV miejska 16.07.09, 08:37 właśnie to jest ta piotrkowska życzliwość "w du** uprzejma". Jak chcesz to możesz popracowac jako dziennikarz i postawisz tą telewizje miejską na nogi chociaż wątpie bo w tym mieście nie da się nic sensownego zrobic, zawsze znajdzie się ktoś "życzliwy" i pomoże. Szkoda Ci tego że biorą kase z UM?? Powiem w tajemnicy że wiecej zarabiają pracownicy UM i innych placówek niż dostaje MP. Żenada Odpowiedz Link Zgłoś
mikrometr1 Re: TV miejska 16.07.09, 10:02 A od kiedy to Malupa jest telewizja miejską?! Koncesje na nadawanie kablowe programów ma Miejski Osrodek Kultury, którym dowodzi Pan Sokalski. Malupa tylko sprzedaje swoja "produkcję" a więc jest producentem jakich w Piotrkowie jest kilka. A w ogóle to firma Malupa Production nie istnieje ani w rejestrze Urzędu Miasta ani w KRSie. Napisanie o niej, że to co robi jest amatorszczyzną jest pod jej adresem bardzo eleganckie. Dlaczego MOK kupuje programy tylko od niej, mimo że w Piotrkowie inni robią to profesjonalnie, jest tajemnicą. A może dlatego, że ciągle pokazują miłościwie panującego.. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrkowiankaanka Re: TV miejska 16.07.09, 10:09 Rzeczywiscie duzo tam "miejskich" tematów. Brakuje takich z życia, prawdziwych. Nie mówię o wykonaniu, które jest żałosne, ale o tematyce i całej konwencji tych "produkcji" . Jak jeszcze raz usłyszę zapowiedź " zabawy tańce i gry to tylko niektóre atrakcje czegoś tam" albo " zdjęcia, fotografie i rzeźby to tylko niektóre cośtam , co można zobaczyc gdzieśtam" albo jak to się coś "odbyło" i rozmowy głupkowate z małymi dziećmi, które mówią "no fajnie jest"..... Odpowiedz Link Zgłoś
ceed81 Re: TV miejska 16.07.09, 10:31 dobre, dobre, uśmiałem się teraz:) masz racje z tymi hasełkami jakie rzucaja:), odnośnie wpisu do ewidencji w UM to chyba się mylisz, pare razy dziennikarze omówili ten temat w gazetach piotrkowich, poza tym kiedys widziałem na własne oczy ten dokument:) ciesze sie że juz nie mieszkam w tym mieście bo tam się naprawde nic nie dzieje. A propos tmaty z zycia wzięte to naprzyklad: przejechany kot sąsiadki Hani i dziura w bucie dziadka Cześka. Co się dzieje w tym mieście?? Odpowiedz Link Zgłoś
piotrkowiankaanka Re: TV miejska 16.07.09, 10:46 Nie o takie tematy chodziło. tylko o coś innego niż wystawa, festyn dla dzieci czy otwarcie nowej placówki banku (rozwaliło mnie to). Są tematy dotyczące rodzin wielodzietnych i tego jak oni spędzają wakacje. Kwestie tego czy w Piotrkowie da się odczuć "kryzys" i gdzie, albo o facecie od cb radia, który siedzi przy nim non stop. Ale nie będę podpowiadać tym imbecylom tematów..... Jest mi wzystko jedno kto ma koncesje, kto ma firme zarejestrowana lub nie. Chciałabym fajny program oglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
ceed81 Re: TV miejska 16.07.09, 10:58 zgadzam sie z Tobą, można zrobić coś ciekawego ale... pomine to:) Odpowiedz Link Zgłoś
piotrkowiankaanka Re: TV miejska 16.07.09, 11:46 No właśnie. A to całkiem spore miasto, a tu taka kicha. I ta pani spikerka, ta blondi - gęba wyjatkowo niewyjściowa, mówi przez nos, tragedia. Ona kiedys w 66 pracowała. Nie wiem kto ją ubiera , ale to chyba kuzynka Joli Rutowicz. No na serio można sie załamać. Kiedys tam były jakieś bardziej znane nazwiska - Ewa Żarska itp, ale to strasznie dawno było... Odpowiedz Link Zgłoś
pseudotropheus Re: TV miejska 16.07.09, 11:58 Trzeba zacząć od tego, że sama idea tzw. miejskiej TV jest całkowicie poroniona. To nie tylko niedorzeczne, ale chore, żeby telewizja (czy jakiekolwiek inne medium) miała być utrzymywana przez samorząd. Odpowiedz Link Zgłoś
k-bay Re: TV miejska 16.07.09, 12:07 pseudotropheus napisał: > Trzeba zacząć od tego, że sama idea tzw. miejskiej TV jest całkowicie poroniona Coś w tym jest. Skoro karty rozdaje samorząd to nic dziwnego, że głównym tematem są igrzyska dla ludu pod opiekuńczą ręką władzy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
piotrkowiankaanka Re: TV miejska 16.07.09, 12:14 Jedno drugiego nie wyklucza. Dlaczego obok tematów miejskich nie może byc innych????????? Czy nie można zrobić reportaży o faceciku z cb radiem????Co do teo ma prezydent. A może wykorzystac moc telewizji i zwrócic uwagę urzędu na niektóre rzeczy. Byłoby im wstyd komentowac swoje błędy...... Odpowiedz Link Zgłoś
k-bay Re: TV miejska 16.07.09, 12:21 I tu jest pies pogrzebany. Wiele piotrkowskich "mediów" z racji mniejszych bądź większych powiązań z UM stają się obiektywne inaczej... Ponieważ propaganda zajmuje trochę miejsca, to na ciekawsze tematy jest już tego miejsca mniej ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
piotrkowiankaanka Re: TV miejska 16.07.09, 12:31 Miejsca nie ma wcale niestety. Może im nie płaą za inne niż urzędowe tematy? Wiadomo, że TVN nie zrobią, ale mogliby się chociaz postarać. Ja nie wiem czy tam pracuje ktokolwiek z wykształceniem dziennikarskim, politologicznym, ekonomicznym czy polonistycznym. Wygląda na to, że nie bo popełniane są tak kardynalne grzechy, że to aż boli. Kto to robi i kto na to pozwala????????Nie było innych chętnych? Przecież ten właściciel Milupy to kryminalista. Odpowiedz Link Zgłoś
pseudotropheus Re: TV miejska 16.07.09, 12:44 piotrkowiankaanka napisała: > Jedno drugiego nie wyklucza. Dlaczego obok tematów miejskich nie może byc > innych????????? Czy nie można zrobić reportaży o faceciku z cb radiem???? Teoretycznie nie wyklucza, praktycznie owszem. W imię czego ktoś tam miałby się wysilać i podejmować takie tematy, których nie oczekuje od niego ktoś, kto za to płaci? Dostarczają produkt na jaki najwidoczniej mają zamówienie i trudno mieć o to do nich pretensje. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrkowiankaanka Re: TV miejska 16.07.09, 12:51 A właśnie ja mam pretnsje - dlaczego nie robią nic poza tym, co urzędowe? Nie powinni się nazywać telewizją. Emitowali kiedyś taki magazyn o filmach kręconych w Piotrkowie. To było super. Prowadził chłopak z dziewczyna z radia. Oglądało się jak profesjonalny program. A wątpię, żeby za to jakiś bonus dostali, może nie wiem. Ale wiem, że ktoś musiał się wysilić i znaleźć te filmy w jakims (na pewno nie piotrkowskim ) archiwum.... Odpowiedz Link Zgłoś
pseudotropheus Re: TV miejska 16.07.09, 13:07 > Emitowali kiedyś taki magazyn o filmach kręconych w Piotrkowie. To było super. > Prowadził chłopak z dziewczyna z radia. Oglądało się jak profesjonalny program. > A wątpię, żeby za to jakiś bonus dostali, może nie wiem. Z całą pewnością nie był to program w ramach serwisu, ale materiał na osobne zamówienie. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrkowiankaanka Re: TV miejska 16.07.09, 13:16 Pewnie tak, ale właśnie o coś takiego mi chodzi. Nie ma innego producenta????? Mądrzejszych ludzi z dobrą dykcją? Piotrków nie jest taki mały, zawsze coś sie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
pseudotropheus Re: TV miejska 16.07.09, 14:07 piotrkowiankaanka napisała: > Nie ma innego producenta????? Jest, ale ten, a nie inny wygrał przetarg na program dla miasta. Jaka płaca taka praca. Zamówisz coś u innego, zapłacisz, to dostaniesz. Myślę zresztą, że przed wyborami może być wysyp nowych produkcji. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrkowiankaanka Re: TV miejska 16.07.09, 14:53 O matko, niech się ktoś zlituje i wyeliminuje ten twór z Piotrkowa. Znam tego właściciela i aż sie boje , że to ten półgłówek to nadzoruje... Odpowiedz Link Zgłoś
inteligent.w.4.pokoleniu Re: TV miejska 04.10.09, 01:33 Telewizja miejska? Wstyd i hańba! Szok! I wyrzucanie moich pieniędzy w błoto. Ponadto firmie powinien przyjrzeć się prokurator. Odpowiedz Link Zgłoś