Gość: schab IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.02.02, 08:00 Do czerwoności doprowadza mnie sytuacja, gdy jadę ulicą a tu minibus zatrzumuje się na środku skrzyrzowania i zabiera pasażera. Złotówy Je.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: schab Re: Minibusy IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.02.02, 08:06 Nie Skrzyrzowanie tylko Skrzyżowanie. To w ferworze walki. Odpowiedz Link Zgłoś
aksa Re: Minibusy 06.02.02, 10:08 Ale to chyba też jednocześnie jedna z zalet minibusów że możesz wsiąść gdziekolwiek a nie tylko na przystankach. W ogóle minibusy to fajny pomysł bo MZKi to chyba rzadko u was jeżdzą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: schab Re: Minibusy IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.02.02, 08:19 A co? Powietrze mają wozić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzycho Re: Minibusy IP: 194.181.239.* 14.02.02, 22:19 Witam w Piotrkowie:) Przyznam szczerze, ze bylem w wielu miastach w Polsce ale z tak rozwinieta siecia minibusow niegdzie sie nie spotkalem. Zazdroszcze wam ich, serio:) tylko dziwie sie ze busy MPK czy MZK czy jakos tam jeszcze inaczej sie nazywajace:) jeszcze jezdza:)) A do Schaba: Z pewnoscia poruszasz sie po miescie wlasnym samochodem??? Jakbys jezdzil busami to pewnie bys sie nie wsciekal gdzyby ktorys kierowca zabral Cie na skrzyzowaniu:) I ta zlotoweczke bys bez gadania zaplacil:) Pozdrawiam z Radomia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: schab Re: Minibusy IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.02, 07:56 Zgadzam się z tobą, iż punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Uważam jedynie, że powinno się opierać na zdrowej konkurencji a nie na udupianiu MZK poprzez firmę należącą do niegdzisiejszego prezydenta miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiu74 Re: Minibusy 26.02.02, 12:07 Minibusy to niewatpliwie zdrowa konkurencja i wygoda dla mieszkancow. Sa tylko male "ale" w calym konflikcie MZK-minibusy: do wszystkiego zaczeli sie dobierac zlodzieje (czyt:politycy). Gdyby nie oni zapewne busy dogadaly by sie z MZK odnosnie kosztow utrzymania przystankow, rozkladu jazdy, itp. Ale niestety nigdy do tego nie dojdzie gdyz, zlodzieje ciagna w swoja strone. Za MZK stoja komuchy(MZK to firma finansowana przez miasto a w miescie SLD's king), za minibusami solidaruchy (na czele z bylym prezydentem). Niestety jako zwykly zjadacz chleba moge sobie tylko popisac na forum, wiec: - minibusy powinny oferowac gwarantowany standard uslug, a nie tak ze jedem na nowiutki samochod na 17 miejsc siedzacych z automatycznie otwieranymi drzwiami, w w drugim trzeba siedziec na taborku i trzymac sie sasiada by nie pasc na ryja na zakrecie - na kazdym przystanku powinien byc rozklad jazdy ktorego powinni sie trzymac i ktos powienien tego kontrolowac pod rygrorem utraty licencji - powinni wprowadzic blilety lub cos takiego co kontrolowalo by wlascicieli minibusow, a nie tak jak teraz ze kierowca co 10 osobe wbija na kase fiskalna, a reszte do kieszeni bez podatku - nie bede pisal wiecej bo sie tylko denerwuje - a i jeszcze jedno - bardzo mnie wkur.... jak kierowca minibusa pyta sie przed kazdym przystankiem "WYSIADAJOM ?" Jasiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajo14 Re: Minibusy IP: 195.117.14.* 16.04.02, 08:43 Dla mnie minibusy to obora jakich mało. Jak przyjadą moi znajomi z Warszawy, to zawsze mają duży ubaw z tych jeżdżacych (wciąż) rzęchów. Kiedyś mówiło się o inwestycji jakiś Francuzów w piotrkowskie MZK, ale jakoś przycichło. Ale jak się ma w Radzie Miasta swojego człowieka, to łatwiej funkcjonować minibusom w Piotrkowie. Moja konkluzja jest taka, że nie miałbym nic przeciwko minibusom, gdyby: 1. Jeździły nie stare, zdezelowane mercedesy tylko przynajmniej małe jelcze (takie jak w MZK), 2. Autobusy prywatne jeździłyby według rozkładu dostępnego na każdym przystanku, 3. Autobusy pomalowane byłyby w jednakowe barwy, bo to co jest teraz to przypomina - za przeproszeniem - burackie dziadostwo, 4. Prywatne autobusy powinny również obsługiwać trasy mniej rentowne, bo póki co to cwaniaczki jeżdżą po trasach wyłącznie dochodowych. A i jeszcze jedno. Policja albo Straż Miejska powinna zrobić porządek z minibusami parkującymi przy ZSZ przy Piomie. W godzinach szczytu nie można tam ani przejść ani tym bardziej przejechać. Poza tym ciągle tam zaśmiecają teren. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiu74 Re: Minibusy 16.04.02, 11:33 Gość portalu: jajo14 napisał(a): > Dla mnie minibusy to obora jakich mało. Jak przyjadą moi znajomi z Warszawy, to > > zawsze mają duży ubaw z tych jeżdżacych (wciąż) rzęchów. Kiedyś mówiło się o > inwestycji jakiś Francuzów w piotrkowskie MZK, ale jakoś przycichło. Ale jak > się ma w Radzie Miasta swojego człowieka, to łatwiej funkcjonować minibusom w > Piotrkowie. Moja konkluzja jest taka, że nie miałbym nic przeciwko minibusom, > gdyby: > 1. Jeździły nie stare, zdezelowane mercedesy tylko przynajmniej małe jelcze > (takie jak w MZK), > 2. Autobusy prywatne jeździłyby według rozkładu dostępnego na każdym przystanku > , > 3. Autobusy pomalowane byłyby w jednakowe barwy, bo to co jest teraz to > przypomina - za przeproszeniem - burackie dziadostwo, > 4. Prywatne autobusy powinny również obsługiwać trasy mniej rentowne, bo póki > co to cwaniaczki jeżdżą po trasach wyłącznie dochodowych. > A i jeszcze jedno. Policja albo Straż Miejska powinna zrobić porządek z > minibusami parkującymi przy ZSZ przy Piomie. W godzinach szczytu nie można tam > ani przejść ani tym bardziej przejechać. Poza tym ciągle tam zaśmiecają teren. > ostatnio skasowano parking przed byla biedronka na piomie i busy stoja na ulicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajo14 Re: Minibusy IP: 195.117.14.* 16.04.02, 08:54 Jeszcze jedno mi się przypomniało. Jeżdżę b. rzadko minibusami, ale jak słyszę, gdy pan kierowca rozmawia ze swoim kolegą w stylu: "ale się w sobotę najeb...m, ja pie....e itd. (pełno ludzi oczywiście w busie), to utwierdzam się w przekonaniu, że Piotrków mimo wszystko brnie w prowincjonalną otchłań coraz bardziej. Gwarantuję wam, że wbrew temu, co mówią właściciele minibusów, nie mają oni wcale takiego poparcia wśród społeczeństwa naszego miasta. Ludzie nimi jeżdża wyłącznie dlatego, że nie chce im się czekać na przystanku 30 minut na autobus MZK. Gdyby MZK jeździło co np. 10 minut gwarantuję, że ta zakała naszego miasta zniknęłaby z ulic w miesiąc czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajo14 Re: Minibusy IP: 195.117.14.* 16.04.02, 13:15 Jestem jak najbardziej za, chociaż księżyc to za blisko i jeszcze mogliby tu powrócić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajo14 Re: Minibusy IP: 195.117.14.* 17.04.02, 09:01 Dzisiaj u mnie minibusy zaplusowały. Był tłok na drodze a ten skurczybyk wpuścił mnie z drogi podporządkowanej. Zawsze stanowi to jakiś tam przejaw kultury. Ale mimo wszystko lepiej byłoby, gdyby ci panowie zniknęli z ulic Piotrkowa wraz ze swoimi luksusowymi autobusami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajo14 Re: Minibusy IP: 195.117.14.* 10.05.02, 08:25 Widziałem pierwszego minibusa, który bardziej przypomina autobus niż furgonetkę do przewożenia klamotów. Pojazd ten posiada nawet troje drzwi, choć gabarytowo nie jest imponujący. Odpowiedz Link Zgłoś