Dodaj do ulubionych

Dni Sieradza 2006

03.04.06, 21:08
02.06 - T. Love :)
Obserwuj wątek
    • szaramysza9 Re: Dni Sieradza 2006 03.04.06, 21:20
      I Ebusia jako konferansjerka;)))))))))
      • sieradzak Re: Dni Sieradza 2006 03.04.06, 21:23
        szaramysza9 napisała:

> I Ebusia jako konferansjerka;)))))))))

Chyba raczej nie i ... nie jestem pewien, czy by chciała w obecnej sytuacji ;)
        Ale to ebusia wie ;) Kto ją tam wie ;)
        • ebusia_fam_fatal Re: Dni Sieradza 2006 05.04.06, 10:25
          a co to za sytuacja? :D
        • ebusia_fam_fatal Re: Dni Sieradza 2006 05.04.06, 10:26
          > Ale to ebusia wie ;) Kto ją tam wie ;)
          no ja nie wiem :))
    • farbenheit Re: Dni Sieradza 2006 03.04.06, 21:47
      T.love - to mnie sie podoba :)
      • paenka Re: Dni Sieradza 2006 04.04.06, 13:38
        taaa tylko co oni zagraja? nowe piosenki z nowej plyty? bezsensu, zepsuli się,
        ostatnio jest moda na bycie niemodnym, przeciw wszystkiemu co masowe, a przy
        tym pod chwytliwa melodyjką eh ludzie...
        • farbenheit Re: Dni Sieradza 2006 04.04.06, 14:04
          Nawet jesli - I hate rock'n'roll nie jest zła plytą i to nie tylko moje zdanie.
          Poza tym bylem na juz...hmm...kilkunastu koncertach T.Love i jeszcze sie nie
          zdazylo zeby nie zagrali chocby Kinga, Autobusy i Tramwaje, Wychowania,
          Karuzeli, itp. Jak bylem na koncertach z trasy promującej Model 01 to zagrali 2
          piosenki z nowej plyty. T.Love zepsul sie jak dla mnie tylko przy jednej plycie
          - soundtracku do ''Superprodukcji'' ale pewnie dlatego przeszlo to niezauwazone :)
          Swoją droga - teledysk do ''Gnijacy swiat'' ma Yacha na 80% :P
          • pyszard Re: Dni Sieradza 2006 04.04.06, 22:31
            booooooooosko ;>
    • farbenheit Potwierdzam wystep T.Love 2.06 :) 04.04.06, 23:25
      Info z oficjalnej strony :)
    • anilek_swiety Re: Dni Sieradza 2006 07.04.06, 12:59
      a bedzie cos na 1 maja, chyba wowczas wpadne do Sieradza bo do tej pory nie mam
      nawet czasu na oddychanie :-(((
      • ebusia_fam_fatal Re: Dni Sieradza 2006 07.04.06, 13:20
        1 maja bedzie pochod tzw pierwszomajowy :D:D
        • anilek_swiety Re: Dni Sieradza 2006 07.04.06, 13:27
          a Ty bedziesz niosla portrety Stalina, Lenina i Kwasnika jednoczesnie :-))
          • ebusia_fam_fatal Re: Dni Sieradza 2006 07.04.06, 13:27
            obawiam sie, ze nie uniose
            • anilek_swiety Re: Dni Sieradza 2006 07.04.06, 13:35
              taka jestes mikara a idea nie dodaje Ci sil? :-)))
        • anilek_swiety Re: Dni Sieradza 2006 04.07.06, 14:37
          i byl ten pochod? bo owszem udalo sie wpasc na 1 maje ale nie 1 maja :-)
    • sieradzak Chyba pełen program czy plan. 07.04.06, 20:28
      www.umsieradz.pl/870/index.php?option=com_content&task=view&id=27&Itemid=43
      Jest kilka fajnych pomysłów.
      Szcególnie wystawa foto o Sieradzu w Łodzi, mam nadzieję, że to raczej będą
      zdjęcia archiwalne a nie współczesne, szczególnie jeśli chodzi o Starówkę ;)
      No nic propaganda, ale na zewnątrz, a to już coś.

Sporo też zespołów ma byc.
      Aż strach pomyślec ile to będzie kosztowało ?!

Wg. cennika:
      Golce = 39 000 zł
      T.Love = 28 000 zł
      Arka Noego = 23 000 zł
      Skaldowie = ???

90 000 zł bez skaldów, jeśli nawet hurtem taniej to wyjdzie coś koło tego.

uff
      • esie Re: Chyba pełen program czy plan. 07.04.06, 21:01
        Ja sobie już zapisałem w terminarzu zbiorowe zdjęcie Sieradzan - myślę ze to fajny pomysł
        • farbenheit że ile za Arke Noego?? <szok> 07.04.06, 21:16
          To juz przesada...wielka przesada...A ja biadolilem ze np. Hurt, Farben Lehre,
          Akurat, Habakuk a nawet Kult to duzo...och naiwny ja naiwny
          O Golcach nie wspomne...T.Love tez duzo chce ale oni sobie mogą - dzialają od
          kilkunastu lat bez przerwy wiec mają prawo.
          • sieradzak Re: że ile za Arke Noego?? <szok> 07.04.06, 22:09
            farbenheit napisał:

> To juz przesada...wielka przesada...A ja biadolilem ze np. Hurt, Farben Lehre,
            > Akurat, Habakuk a nawet Kult to duzo...och naiwny ja naiwny
            > O Golcach nie wspomne...T.Love tez duzo chce ale oni sobie mogą - dzialają od
            > kilkunastu lat bez przerwy wiec mają prawo.

To są ceny z podstawowego cennika, jakie są ceny wynegocjowane przez UM ?
            W zasadzie nie liczyłem Skaldów, bo ich w cenniku nie ma, ale pewnie też parę
            złotych, dlatego myślę, że ze Skaldami to będzie oscylowało koło 80 - 90 000,
            sporo. Sam nie wiem, czy się z tego cieszyc czy smucic ? ;(
            Jeśli takie coś jest komercyjne organizowane przez firmę itd, to OK, ale ... no
            właśnie ?!
            • farbenheit Re: że ile za Arke Noego?? <szok> 07.04.06, 22:23
              Brak mi slow...poprostu brak mi slow...Nawet jesli firma to organizowala to
              jestem ciekawy ile za to wziela...Doliczajmy prowizje.
              A ja sie przejmowalem ze Hurt mi zawolal 6000 za koncert...
              • paenka Re: że ile za Arke Noego?? <szok> 08.04.06, 00:40
                a ja sie ciesze na sztuczne ognie, uwielbiam sztuczne ognie :D
                • ebusia_fam_fatal Re: że ile za Arke Noego?? <szok> 08.04.06, 10:09
                  a pamietasz, paenka, jak bylysmy nad rzeka i wszystkie fajerwerki na nas
                  spadaly? hihihi
                  • paenka Re: że ile za Arke Noego?? <szok> 08.04.06, 10:54
                    O jaaaaa to było ekstra przezycie, no po prostu jakbym w jakims tunelu była
                    hahahahahahahhahahahaha ja chce jeeeeszcze!
              • sieradzak Re: że ile za Arke Noego?? <szok> 08.04.06, 13:52
                farbenheit napisał:

> Brak mi slow...poprostu brak mi slow...Nawet jesli firma to organizowala to
                > jestem ciekawy ile za to wziela...Doliczajmy prowizje.
                > A ja sie przejmowalem ze Hurt mi zawolal 6000 za koncert...

To są ceny agencji artystycznej, więc zapewne z prowizją. Przy kilku zespołach
                (jeśli organizuje 1 firma) to pewnie stawki niższe, nawet jeśli -20 % to i tak
                kupa kasy
    • hajdana 3.06. Rynek - konkurs wiedzy o historii miasta:) 11.04.06, 12:51
      jakieś porządne nagrody będą przewidziane?;) Ciekawe czy pytania z forum się
      powtórzą, ludzie, można się jeszcze dobrze przygotować, wszystko podane jak na
      dłoni:)
      info: www.umsieradz.pl/portal/index.php?
      option=com_content&task=view&id=411&Itemid=17
      to chyba dobra wiadomość?
      • hajdana naprawa 11.04.06, 13:04
        www.umsieradz.pl/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=411&Itemid=17
      • sieradzak Re: 3.06. Rynek - konkurs wiedzy o historii miast 11.04.06, 14:22
        hajdana napisała:

> jakieś porządne nagrody będą przewidziane?;) Ciekawe czy pytania z forum się
        > powtórzą, ludzie, można się jeszcze dobrze przygotować, wszystko podane jak na
        > dłoni:)
        > info: www.umsieradz.pl/portal/index.php?
        > option=com_content&task=view&id=411&Itemid=17
        > to chyba dobra wiadomość?

Zapewne ciekawe i słuszna, szkoda tylko, że akcyjne i na pokaz. Miną obchody ...
        i wrócimy do punktu wyjścia ?!
      • sieradzak A już im mówiłem ! 11.04.06, 14:22
        hajdana napisała:

> jakieś porządne nagrody będą przewidziane?;) Ciekawe czy pytania z forum się
        > powtórzą, ludzie, można się jeszcze dobrze przygotować, wszystko podane jak na
        > dłoni:)
        > info: www.umsieradz.pl/portal/index.php?
        > option=com_content&task=view&id=411&Itemid=17
        > to chyba dobra wiadomość?
        • sieradzak Re: A już im mówiłem ! (poprawka bo enterek) 11.04.06, 14:25
          W tej wiadomości co dajesz do niej link jest:

"Prezentacja dziedzictwa kulturowego i tradycji historycznych regionu
          sieradzkiego podczas obchodów 870 – lecia miasta Sieradza”

A na sesji zwracałem uwagę, że to jest rocznica pierwszej wzmianki pisanej o
          Sieradzu, a nie rocznica miasta ! ehh jak grochem w ścianę ;(
          I na tej podstawie będą mówić o dziedzictwie, historii ... normalnie ręce opadają.

Co do konkursu, to może ten sam konkurs zrobić dla władz miasta !? To by było
          ciekawe ;)
          • jasiek53 Re: A już im mówiłem ! (poprawka bo enterek) 11.04.06, 15:13
            sieradzak napisał:

> W tej wiadomości co dajesz do niej link jest:
            >
            > "Prezentacja dziedzictwa kulturowego i tradycji historycznych regionu
            > sieradzkiego podczas obchodów 870 – lecia miasta Sieradza”
            >
            > A na sesji zwracałem uwagę, że to jest rocznica pierwszej wzmianki pisanej o
            > Sieradzu, a nie rocznica miasta ! ehh jak grochem w ścianę ;(
            > I na tej podstawie będą mówić o dziedzictwie, historii ... normalnie ręce
            opada
            > ją.
            >
            > Co do konkursu, to może ten sam konkurs zrobić dla władz miasta !? To by było
            > ciekawe ;)
            >
            właśnie!
            bo jeśli miasta to chyba powinni liczyć od daty otrzymania praw miejskich?
            • sbi Re: A już im mówiłem ! (poprawka bo enterek) 11.04.06, 22:03
              > właśnie!
              > bo jeśli miasta to chyba powinni liczyć od daty otrzymania praw miejskich?

Raczej nie. Prawa miejskie zaczęto nadawać w XIII w, był to zbiór praw dotyczący mieszkańców miasta, które jako takie moglo istnieć już znacznie wcześniej. Sieradz prawa miejskie miał nadane przed 1255 rokiem (dokument zaginął) ale miasto jako takie istniało znacznie wcześniej, Pierwsza znana, pisana wzmianka jest z 1136r.
              Stąd od tej daty liczona jest rocznica.
              Np. Kraków otrzymał prawa miejskie w 1257 r, czyli później niż Sieradz, ale stolicą Polski był znacznie wcześniej :)
              Najwcześniej na ziemiach polskich prawa miejskie miała chyba Złotoryja - w 1211 r.
              • sieradzak Re: A już im mówiłem ! (poprawka bo enterek) 12.04.06, 00:51
                sbi napisał:

> > właśnie!
                > > bo jeśli miasta to chyba powinni liczyć od daty otrzymania praw miejskich
                > ?
                >
                > Raczej nie. Prawa miejskie zaczęto nadawać w XIII w, był to zbiór praw dotycząc
                > y mieszkańców miasta, które jako takie moglo istnieć już znacznie wcześniej. Si
                > eradz prawa miejskie miał nadane przed 1255 rokiem (dokument zaginął) ale miast
                > o jako takie istniało znacznie wcześniej, Pierwsza znana, pisana wzmianka jest
                > z 1136r.
                > Stąd od tej daty liczona jest rocznica.
                > Np. Kraków otrzymał prawa miejskie w 1257 r, czyli później niż Sieradz, ale sto
                > licą Polski był znacznie wcześniej :)
                > Najwcześniej na ziemiach polskich prawa miejskie miała chyba Złotoryja - w 1211
                > r.

Intencja jaśka była słuszna, tylko jest problem z datą praw miejskich ;)
                Tym bardziej trzeba uzmysławiać wszystkim, że to pierwsza pisana wzmianka o
                Sieradzu ;)
    • hajdana rycerze, wzgórze, drewniany ostrokół-co wy na to? 19.05.06, 09:05
      Rycerze chcą wrócić na wzgórze
      dziś
      Rycerskie namioty i walki na sieradzkim wzgórzu zamkowym? Na takie atrakcje
      mogą powoli przygotowywać się sieradzanie. Jest szansa, by historyczne miejsce
      odzyskało swój blask.

Miejsce przez lata zatraciło swój pierwotny charakter. Smutnym tego symbolem
      stały się wykonane z drewna rzeźby wojów, które strzegły wejścia na kładkę
      prowadzącą na wzgórze. Rzeźby zostały zżarte przez korniki i zdemontowane.

Pierwsze starania o przywrócenie wzgórzu należnego mu blasku zostały już
      podjęte. Dokonana została wycinka krzaków. Niebawem, już pod koniec maja,
      postawione zostaną tu dwie tablice informacyjne.

- To pierwsze z długofalowych działań, jakie chcemy przeprowadzić - zapowiada
      Jerzy Kowalski, dyrektor Muzeum Okręgowego w Sieradzu. - W przyszłości ten
      teren chcielibyśmy udostępnić bractwu rycerskiemu. Po to, by za rok czy dwa na
      wzgórzu odbywały się już regularnie rycerskie imprezy.

Michał Owczarek, naczelnik powołanego niedawno Bractwa Rycerskiego Ziemi
      Sieradzkiej, potwierdza, że plany związane z zagospodarowaniem miejsca po
      średniowiecznym zamku są bogate. Grupa planuje otoczenie wzgórza drewnianym
      ostrokołem.

- To byłoby bardzo dobre rozwiązanie. Zyskalibyśmy zamknięty teren, który
      dałoby się ciekawie wykorzystać. Moglibyśmy tutaj ćwiczyć i organizować dla
      mieszkańców różnego rodzaju ciekawe pokazy - przekonuje.

Rycerze mogli zjechać na wzgórze już w tym roku. Przy okazji obchodów
      tegorocznego jubileuszu 870-lecia miasta planowane są również rycerskie pokazy.

- Marzyło mi się, by zaproszone bractwa rozbiły się z namiotami i sprzętem
      właśnie na wzgórzu - wyjawia Michał Owczarek. - Niestety, nie udało się zdążyć
      ze wszystkim.

Nic jednak straconego. Mieszkańcy Sieradza będą mieli okazję, by poczuć klimat
      Średniowiecza. I to niebawem. Z okazji wspomnianych rocznicowych obchodów na
      Rynku odbędzie się Jarmark Sieradzki. Na imprezie zaplanowanej na sobotę, 3
      czerwca w jednej z głównych ról wystąpią właśnie rycerze.

Sieradzkich miłośników Średniowiecza przebranych w historyczne stroje sprzed
      stuleci wspomogą goście z innych bractw. Na rynku odbędą się pokazy. Będzie
      także m.in. okazja do podziwiania z bliska, jak przed laty wykonywało się
      kolczugi.

(pg) - Dziennik Łódzki
      • ebusia_fam_fatal Re: rycerze, wzgórze, drewniany ostrokół-co wy na 19.05.06, 18:23
        "Przy okazji obchodów tegorocznego jubileuszu 870-lecia miasta planowane są
        również rycerskie pokazy"
        to raz
        a dwa: plakat nad UM "870 lat Sieradza"

noszkurwa!
        to miasto starsze jest!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kiedy sie idioci nauczycie uzywac glowy do myslenia??

=======

to bylo wyzycie sie na tych co pisza takie bzdury (czyt: 870 lat pierwszej
        WZMIANKI PISANEJ o Sieradzu)

dziekuje za uwage

;]
      • sieradzak Re: rycerze, wzgórze, drewniany ostrokół-co wy na 19.05.06, 18:38
        hajdana napisała:

No cóż, powiem tak, uderz w stół a nożyce się odezwą ;)
        Zadziwiajaca jest zbieżność faktów, że tekst ten i te plany pojawiają się jakiś
        tydzień po tym jak BKS wystąpił do Starosty Sieradzkiego z konkretnymi
        pytaniami, propozycjami itp, gdzie duży nacisk kładliśmy na Wzgórze Zamkowe ;)

Plany rycerzy i ich marzenia znam i popieram, ale myślę, ze tym razem zostali
        wmanewrowani w dość dziwną sytuację ;(

Tak z perspektywy czasu powoli nasze działania przynoszą różne efekty, ale można
        się z tego cieszyć, choć z drugiej strony jest to takie małe i śmieszne, że
        poważni ludzie piastujący odpowiedzialne funkcje próbują szczuć jedno
        Stowarzyszenie na drugie ;) ehhh ;) Sieradzu mój kochany ;) Wiedziałem, że tak
        będzie ;) Wkradłe się jakiś niepokój w różne miejsca ... ;)

Ale po to powstał BKS i nie dopniemy swego ;) ale bardziej naszego marzenia ;)

----
        Jeżeli marzy tylko jeden człowiek, pozostanie to tylko marzeniem.
        Jeżeli zaś będziemy marzyć wszyscy razem, będzie to już początek nowej
        rzeczywistości. [Helder Camara abp]
        • hajdana Re: rycerze, wzgórze, drewniany ostrokół-co wy na 19.05.06, 20:32
          sieradzak napisał:
          próbują szczuć jedno
          > Stowarzyszenie na drugie ;) ehhh ;)

no to się nie dajcie:)Trzymam kciuki za festyn rycerski, mam nadzieję, że uda
          mi się wszystko zobaczyć na żywo.
          Wzgórze już jakby odżyło, wolę oglądać gromadkę ostro trenujących rycerzy niż
          smutny widok porzuconych butelek po piwie w chaszczach
      • ebusia_fam_fatal Wzgórze Zamkowe - blask ;) 10.06.06, 21:14
        hajdana napisała:

(...)
        >
        > Pierwsze starania o przywrócenie wzgórzu należnego mu blasku zostały już
        > podjęte. Dokonana została wycinka krzaków. Niebawem, już pod koniec maja,
        > postawione zostaną tu dwie tablice informacyjne.
        >
        (...)

no, tablice stoja, krzaczory wyciete.
        od razu inaczej to miejsce wyglada :)

tylko jeszcze w ramach prac na wzgorzu niech zrobia cos z fosa i tym samym z
        komarzycami, nie daja spokoju!
    • hajdana o finansach - ile kosztuje festyn 19.05.06, 09:14
      na www UM interesująca nowość - informacje o środkach finansowych, które udało
      się zdobyć. Jestem za tym pomysłem i oby było czym się chwalić :)
      Dla ciekawych - jest pozycja Festyn sieradzki, to tak dla szacunku kosztów
      ogólnej imprezy
      • hajdana no właśnie link 19.05.06, 09:16
        www.umsieradz.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=487&Itemid=159
      • sieradzak Re: o finansach - ile kosztuje festyn 19.05.06, 18:28
        hajdana napisała:

> na www UM interesująca nowość - informacje o środkach finansowych, które udało
        > się zdobyć. Jestem za tym pomysłem i oby było czym się chwalić :)
        > Dla ciekawych - jest pozycja Festyn sieradzki, to tak dla szacunku kosztów
        > ogólnej imprezy

na szczęście, to w większości z Warszawy ;) Choć pare złotych też z miejskiej
        kasy ;) Ale to akurat jest dość ciekawe - zastanawia mnie tylko co tyle kasy
        może kosztować w tej realizacji, ale o tym pewnie dowiemy się już po fakcie.
    • hajdana wystawa na Piotrkowskiej 01.06.06, 18:34
      widziałam, bardzo fajne przedsięwzięcie :) Udane plastycznie kompozycje - można
      podejrzeć tutaj parę fragmentów:
      www.umsieradz.pl/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=514&Itemid=17
      Właśnie dużo zdjęć archiwalnych, których nigdy wcześniej nie spotkałam np. z
      uroczystości religijnych lub domek przy szlabanie drogowym albo z wodą sodową :)
      Jest trochę zdjęć z lat 70-tych :) Nie straczyło mi czasu, żeby wnikliwie
      zapoznać się z treścią, ale po pierwsze z reguły takie wystawy się tylko
      ogląda, a wrażenie jest b.sympatyczne, a tekst doczytuje przy okazji:)
      Może kiedyś dokumentacja wystawy w formie plików będzie w całości dostępna na
      www UM?
      • emzetes Re: wystawa na Piotrkowskiej 01.06.06, 23:01
        dzisiaj dostałem po znajomości wydawnictwo o Sieradzu oraz pamiątkowy medal.
        Nawet ładne.
        • sieradzak Po znajomości ;) 01.06.06, 23:20
          emzetes napisał:

> dzisiaj dostałem po znajomości wydawnictwo o Sieradzu oraz pamiątkowy medal.
          > Nawet ładne.

Medal, może zobaczyć każdy, bo musisz pewnie o tym dużym na drewnianej ramce ;)
          Jeśli tak, to jest on na pompie na rynku ino bez drewnianej ramki ;)
          Faktycznie dość ciekawy.

No tak, szkoda tylko, że takie rzeczy należy otrzymywać po znajomości ;) To się
          nazywa marketing ;) Normalnie jak z kalendarzem Pirelli ;)
      • ebusia_fam_fatal Re: wystawa na Piotrkowskiej 04.06.06, 10:44
        widzialam - podoba mi sie, ino papiezykiem sie nie pochwalilismy <buehehehehehe>
        ani wzgorzem :(
        • farbenheit Re: wystawa na Piotrkowskiej 04.06.06, 13:21
          Daje na 10 punktow 8+ bo byla zrobiona porzadnie, solidniei profesjonalnie ale
          niczym nowym, ciekawym nie zachwycala.
    • paenka Rycerz:) 18.06.06, 23:24
      nigdy nie chowa glowy w piasek ale za to w zbroje :D
      www.umsieradz.pl/870/images/stories/0204/zakinada/z18.jpg
    • paenka Sonda 18.06.06, 23:25
      www.umsieradz.pl/index.php?option=com_poll&task=results&id=4
      Szkoda ze tak slabo oceniano żakinade. Po fontannach moglam sie spodziewać że
      nisko będą.
    • ebusia_fam_fatal Re: Dni Sieradza 2006 20.06.06, 11:27
      nie wiem jak Wy (zwlaszcza samdej i paenka) ale ja odnosze wrazenie, ze
      tegoroczne dni sieradza to byly takie troche... jak nasze plany na dni sieradza
      2005...
      pokradli nam pomysly czy co? bo nie mam innego wytlumaczenia?

tzn moze nie "pokradli" ale jesli juz cos zrobili, to mieli urzedasy do nas
      kontakt i mogli poinformowac ze wykorzystali tak?

:P
      • paenka Re: Dni Sieradza 2006 20.06.06, 13:12
        TAK!
      • esie Re: Dni Sieradza 2006 20.06.06, 13:56
        > pokradli nam pomysly czy co? bo nie mam innego wytlumaczenia?

Zaraz pokradli, a były gdzieś zastrzeżone?
        Nadrzędnym celem było wtedy chyba to aby Dni Sieradza były ciekawsze, co moim zdaniem się stało. Tak więc jeśli skorzystano z tych pomysłów, to starajmy się podsunąć nowe, jeszcze ciekawsze.
        A co do autorstwa projektów to dobre samo się obroni :)
        • ebusia_fam_fatal Re: Dni Sieradza 2006 21.06.06, 11:00
          esie. nie chodzi mi o to, ze ukradli bo po to im to zanieslismy, tylko ze jak
          juz to zrobili, to mogli nam cos napisac, tak? :)
          taka troche lojalnosc by byla, a tak to jest dupa :P
          • esie Re: Dni Sieradza 2006 21.06.06, 12:42
            ok. masz rację :)
          • sieradzak Re: Dni Sieradza 2006 21.06.06, 13:48
            ebusia_fam_fatal napisała:

> esie. nie chodzi mi o to, ze ukradli bo po to im to zanieslismy, tylko ze jak
            > juz to zrobili, to mogli nam cos napisac, tak? :)
            > taka troche lojalnosc by byla, a tak to jest dupa :P

A jaki widzisz problem ? Jeśli jest tak jak piszesz i jaet na to jakiś "kwit",
            to kawałek tekstu i do mediów lokalnych, że władze realizują pomysły "zwykłych"
            ludzi i masz podwójny kontekst:

1. Dobrze, że władze realizują oddolne pomysły, źle że o tym nie mówią i się do
            tego nie przyznają - traktując ja jako swoje i zawłaszczając je.

2. Władza nie ma pomysłu

Sam nie wiem, co i jak było, bo chyba wtedy nie bywałem na forum ;)
            Ale gdzieś czytałem o tej inicjatywie realizowanej przez forum ;)
            • farbenheit Re: Dni Sieradza 2006 21.06.06, 15:55
              a ja bywalem ale nie chciano skorzystac z moich uslug
              :P
              • ebusia_fam_fatal Re: Dni Sieradza 2006 22.06.06, 10:35
                Farben, wex se tak nie pisz:P
                z moich uslug i paenki i samdeja i wszystkich forumowiczow - pomyslodawcow i
                krytykow tez nie chciano skorzystac :D

przynajmniej w tamtym roku ;)
            • ebusia_fam_fatal Re: Dni Sieradza 2006 22.06.06, 10:35
              hm co do problemu - to jest problem
              co do mediow - tez o tym pomyslalam wlasnie i przyszlam sie pochwalic :D a tu
              prosze. dodatkowy jeden kontekst mamy :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka