Dodaj do ulubionych

Czy nasze forum też będzie sprywatyzowane?

IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 25.11.03, 08:42
O co w ogóle chodzi z tą prywatyzacją? I czemu to ma służyć?
Obserwuj wątek
    • ledwozipie Re: Czy nasze forum też będzie sprywatyzowane? 02.12.03, 12:37
      Też chciałbym wiedzieć. Legnica już jest w rekach prywatnych. Pozdrawiam
    • Gość: HASAN_SAS Re: Czy nasze forum też będzie sprywatyzowane? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 02.12.03, 13:26
      mysle, ze jak cos jest kogos wlasnoscia to ktos o to dba i tyle
      • Gość: HASAN_SAS Re: Czy nasze forum też będzie sprywatyzowane? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 02.12.03, 13:29
        ...ale dla naszego forum nie chce tego :)) sami sobie o nie zadbamy:)
        • Gość: dratewka Re: Czy nasze forum też będzie sprywatyzowane? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 02.12.03, 19:35
          hej walbrzyszanie
          mnie sie wydaje ze michnik zaluje kapuchy na nowych moderatorow a forum sie rozrasta, wiec postanowil wykorzystac to ze zawsze ktos bedzie chcial spolecznie zapierdalac u takiego fachury jak on. i to jest nieuknione. proponuje demokratyczne glosowanie nad naszym moderatorem. oczywiscie nic na sile ale chetni napewno sie znajda. a moze niech ich bedzie kilku i moderatorstwo beda sobie przekazywac np po miesiacu a potem cale forum bedzie oceniac ich prace :)) ?
          tak czy owak nadszedl czas aby powaznie o tym porozmawiac ...
          • ledwozipie Re: Czy nasze forum też będzie sprywatyzowane? 03.12.03, 07:19
            Ja także jestem za głosowaniem, są jakieś pierwsze propozycje nad kim mamy
            głosować? :-) Pozdrawiam
            • Gość: dratewka Re: Czy nasze forum też będzie sprywatyzowane? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 03.12.03, 19:12
              nad kim to ja ni mam pojecia. niech sie kandydaci zglaszaja bo jak ni to sam sie zglosi jakis dupek i bedzie nam bydelko robil. ale najpierw powinnysmy przedyskutowac metode glosowania. ja proponuje przez podniesienie reki. :)
              pozdrawiam
              • ledwozipie Re: Czy nasze forum też będzie sprywatyzowane? 04.12.03, 08:37
                "Stwierdzam, ze glosowanie, ktore tu sie odbywa, w powaznych instytucjach
                uwazane bylo by za niewazne. Sa trzy metody glosowania, pierwsza przez
                aplauz, znaczy sie ze wszyscy glosuja, druga metoda kulkami. Sa kulki
                czarne i czerwone, ktore otrzymuje kazdy glosujacy, czy... przepraszam,
                biale i czarne, ktore otrzymuje kazdy glosujacy, czarna za... lub odwrotnie,
                czarna za, y... czarna przeciw, biala za, jezeli nie odwrotnie. Jest trzecia
                metoda przez podniesienie rak. Ta metoda jest najdoskonalsza". :-)))
    • Gość: Bob Budowniczy Re: Czy nasze forum też będzie sprywatyzowane? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 12.01.04, 18:28
      To forum musi miec moderatora. Proponuje zrobic glosowanie:P Wpisujcie kto jest
      za, a kto przeciw!
      • Gość: HASAN_SAS Re: Czy nasze forum też będzie sprywatyzowane? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 12.01.04, 18:59
        mam nadzieje ze teraz wiecej osob weznie udzial w glosowaniu. ja jestem na TAK
        po tym co tu ostatnio przeczytalem
        • arek354 Re: Czy nasze forum też będzie sprywatyzowane? 12.01.04, 19:09
          Jestem przeciw moderowaniu, toż to czystej krwi arabskiej cenzura !!! Veto !!!
          Jak ktoś klnie, niech klnie, samemu sobie wystawia opinię. Chce ktoś oczernić
          Kościół (hehe, ale zabrzmiało :) ), niech sobie popisze na temat tego czy
          innego klechy. Chce wystawić opinie lewicy, prosze bardzo. Wyobrazmy sobie
          Longina Rosiaka jako moderatora, hehe. Zaden prolewicowiec nie mial by tu czego
          szukac.... Veto jeszcze raz, sami sie pilnujmy ! Howgh !
      • Gość: Maja Re: Czy nasze forum też będzie sprywatyzowane? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 12.01.04, 19:08
        Jestem za, uwazam że trochę cenzury na naszym forum jest konieczne.
        • Gość: Maja Re: Czy nasze forum też będzie sprywatyzowane? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 12.01.04, 19:42
          W uzupemieniu mojej wypowiedzi..
          >>> moderator usuwałby tylko informacje naruszajace prawo, zwroty ordynarne,
          prostackie, wulgarne.
          • swek1 regulamin 12.01.04, 19:55
            Gość portalu: Maja napisał(a):

> W uzupemieniu mojej wypowiedzi..
            > >>> moderator usuwałby tylko informacje naruszajace prawo, zwroty ord
            > ynarne,
            > prostackie, wulgarne.

Regulamin Forum Gazeta.pl

1.
            Agora SA udostępnia swoim użytkownikom możliwość bezpłatnego uczestniczenia
            w Forum Gazeta.pl w celu wymiany informacji, komentarzy i opinii na różne
            tematy.

2.
            Dostęp do serwisu Forum Gazeta.pl posiadają wszyscy użytkownicy publicznej
            sieci Internet. Ci z użytkowników, którzy założyli uprzednio konto w
            serwisie internetowym Gazeta.pl mogą używać na stronach Forum Gazeta.pl
            zarezerwowanych dla nich loginów.

3.
            Uczestnik Forum Gazeta.pl publikuje swoje komentarze i opinie wyłącznie na
            własną odpowiedzialność. Agora SA nie ponosi jakiejkolwiek odpowiedzialności
            za treści zamieszczane przez uczestników na łamach Forum Gazeta.pl.

4.
            Niedopuszczalne jest umieszczanie przez uczestników na łamach Forum
            Gazeta.pl treści sprzecznych z prawem, wzywających do nienawiści rasowej,
            wyznaniowej, etnicznej, czy też propagujących przemoc.

5.
            Niedopuszczalne jest umieszczanie przez uczestników na łamach Forum
            Gazeta.pl treści uznanych powszechnie za naganne moralnie, społecznie
            niewłaściwe i naruszających zasady Netykiety.

6.
            Niedopuszczalne jest również umieszczanie przez uczestników na łamach Forum
            Gazeta.pl przekazów reklamowych.

7.
            Agora SA zastrzega sobie prawo do usuwania treści, o których mowa w pkt. 4,
            5 i 6 niniejszego regulaminu, jak również prawo do blokowania uczestnictwa w
            Forum Gazeta.pl w stosunku do osób naruszających w sposób notoryczny
            postanowienia pkt. 4, 5 i 6 regulaminu. Agora S.A. może również przekazać
            sądowi, prokuraturze, policji i innym uprawnionym organom pozostające w jej
            posiadaniu dane osób naruszających postanowienia pkt. 4 niniejszego
            regulaminu.

8.
            Agora SA dołoży wszelkich starań w celu zapewnienia prawidłowego działania
            Forum Gazeta.pl oraz udzieli pomocy w rozwiązywaniu problemów dotyczących
            jego funkcjonowania.

9.
            Agora SA zastrzega sobie prawo do wyłączenia stron Forum Gazeta.pl z treści
            serwisu Gazeta.pl bez podawania przyczyn takiego działania.

10.
            Uczestnicy Forum poprzez umieszczenie swoich komentarzy i opinii na stronach
            Forum wyrażają zgodę na publikowanie tych treści w "Gazecie Wyborczej" oraz
            innych mediach wydawanych przez Agorę S.A.

11.
            Regulamin niniejszy obowiązuje od momentu jego opublikowania. Agora SA
            zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w niniejszym regulaminie.
            Wszelkie zmiany stają się obowiązujące w momencie ich opublikowania na tej
            stronie.

• swek1 netykieta 12.01.04, 19:57

ja dodam jeszcze:

Netykieta to zbiór zasad savoir-vivre obowiązujących w Internecie. Została
              stworzona po to, żeby pomóc skutecznie i przyjemnie komunikować się z innymi.
              Dzięki niej możesz uniknąć sprawiania innym kłopotów, a co za tym idzie, ich
              wymówek - na przykład kilkudziesięciu maili z pouczeniem, co zrobiłeś źle...
              Tak samo jak w przypadku dobrych manier, przestrzeganie Netykiety nie jest
              obowiązkowe. Pamiętaj jednak, że konsekwencją jej lekceważenia może być to, że
              nikt nie będzie chciał z Tobą rozmawiać!

Zawsze pisz na temat i możliwie zwięźle. Ci, którzy płacą za ściąganie
              poczty czy wiadomości z grup dyskusyjnych, będą ci wdzięczni.

Pilnuj odpowiedniego cytowania listu, na który odpowiadasz. Cytuj tylko
              potrzebne fragmenty, a resztę wycinaj. Nigdy nie cytuj sygnaturek (podpisów)!

Nie wysyłaj nikomu komercyjnych ogłoszeń ani reklam! Prędko przekonasz się,
              że odbiorcy zablokują otrzymywanie listów od Ciebie. Do publikacji tego
              rodzaju informacji służą jedynie specjalne strony WWW lub grupy dyskusyjne (w
              Polsce są to na przykład grupy pl.ogłoszenia).

Nie wysyłaj załączników do poczty, jeśli Cię o to nie poproszono. Dotyczy to
              szczególnie plików o dużej objętości. Skrzynka pocztowa odbiorcy może nie
              przyjąć takiego pliku, a on sam może nie chcieć płacić za jego ściąganie.

Twoja sygnaturka, czyli podpis, powinna mieć co najwyżej cztery linie
              tekstu. Może zawierać na przykład Twoje imię i nazwisko lub pseudonim, adres e-
              mail, ICQ, ulubiony cytat. Nie zamieszczaj w niej niepotrzebnych grafik czy
              ilustracji!

Pamiętaj o odpowiednich tytułach pisanych przez siebie wiadomości - powinny
              być jasne i czytelne.

Staraj się nie wysyłać listów formatowanych w HTML-u, jeśli nie jest to
              konieczne. Listy takie zajmują więcej miejsca i ściągają się o wiele dłużej.

Ustaw w swoim programie pocztowym opcję zawijania linii tekstu, najlepiej na
              długość 70 znaków.

Jeśli zadajesz komuś pytanie, sformułuj je precyzyjnie, inaczej możesz
              otrzymać zupełnie bezyżyteczne odpowiedzi. Jeśli piszesz na forum lub grupie
              dyskusyjnej, przejrzyj wcześniejsze wypowiedzi - być może pytanie to już się
              tam pojawiło. Grupy dyskusyjne często mają także swoje FAQ, czyli spis
              najczęściej pojawiających się w dyskusji pytań i odpowiedzi.

Jeśli dyskusja przerodzi się w prywatną wymianę poglądów, kontynuuj ją
              korespondując z Twoimi rozmówcami poza grupą czy forum.

Nie przeklinaj - nikt nie będzie czytał listów rozpoczynających się od steku
              wyzwisk!

Staraj się nie pisać wielkimi literami - w Internecie oznacza to, że
              krzyczysz. Nie nadużywaj także wykrzykników. Jeśli chcesz wyróżnić jakieś
              słowo lub zdanie w Twoim liście, możesz użyć *gwiazdek* lub _podkreślenia_

Uważaj z humorem i ironią! To, co przekazujesz tonem głosu jako żart, na
              piśmie może być niezrozumiałe albo obraźliwe. Możesz używać "smileyów", czyli
              symboli oznaczających uczucia. Odczytuj je przechylając głowę w lewo - uśmiech
              możesz przekazać jako :-) a "z przymrużeniem oka" jako ;-)

Jeśli chcesz zwrócić komuś uwagę, zrób to kulturalnie, najlepiej na adres
              prywatny. Staraj się doradzać innym, a nie wyśmiewać ich - każdy był kiedyś
              początkujący!

Wiem, że to wbrew netykiecie ;)
            • ledwozipie Re: regulamin 12.01.04, 20:01
              Zgadzam się w 100% z Arkiem. Internet jest dla mnie oazą wolności słowa.

Moderowanie = cenzurowani.

Aż sie boje co by się stało jakby moderatorem został jakiś człowiek związany z
              wałbrzyskimi politykami, pewnie wtedy wszystkie moje posty poznikałyby z
              forum :-))

JESTEM ZDECYDOWANIE PRZECIWNY PRYWATYZACJI WAŁBRZYSKIEGO FORUM !!!!!
              • swek1 Re: regulamin 12.01.04, 20:06
                He he, wszystko jest możliwe ;)
                Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka