30.08.04, 01:10
Dr Marian Ciszek, ordynator oddziału gin-poł w tamtejszym szpitalu. Doskonały
lekarz, świetny fachowiec z indywidualnym podejściem do każdej pacjentki.
Bardzo staranny i uważny przy prowadzeniu ciąży, nie straszy, ale 'na zimne
dmucha'. Dzięki niemu obie moje ciąże zakończyły się szczęśliwymi
rozwiązaniami w terminie, mimo że każda mogła skończyć się katastrofą.
    • gothicca Re: Racibóż 12.09.04, 23:09
      dr Marek Różalskii dr Ciszek
      • agnieszka.tecza Re: Racibóż 29.10.04, 13:34
        Gorąco polecam dr. Janusza Paligę. Dzięki jego wiedzy, kompetencjom mogłam
        urodzić zdrowe dziecko mimo iż nie dawano mi szans na urodzenie dziecka w ogóle
    • gagat100 JANUSZA PALIGĘ_______________Autor: megi780720 06.12.04, 19:50

Autor: megi780720
      Data: 06.12.2004 19:35 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz cytując + odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------
      GORĄCO POLECAM LEKARZA GINEKOLOGA JANUSZA PALIGĘ. UWAŻAM, ŻE JEST FACHOWCEM O
      JAKIEGO TRUDNO W NASZYM MIEŚCIE. JEST RZECZOWY, DOKŁADNY, TŁUMACZY "PO
      LUDZKU" STAWIANE DIAGNOZY, SZCZEGÓŁOWO RELACJONUJE OBRAZ USG.

• koratu Kto zna dr Klimanka 07.12.04, 22:34
        Jakim lekarzem jest dr Klimanek? Gdzie przyjmuje?
        • ola2811 Re: Kto zna dr Klimanka 08.12.04, 10:38
          W przychodni w Kuźni Raciborskiej. Ale na pewno jeszcze gdieś w Raciborzu
          prywatnie. Można zapytać w Przychodni w KR tel. 4191416
      • kasia.gie Janusz Paliga!!! 11.12.04, 19:30
        Trudno o dobrego ginekologa. Takiego, który budzi zaufanie swoimi kompetencjami
        i indywidualnym podejściem do każdej pacjentki. Naprawdę polecam doktora
        Paligę. Przyjmuje na ul. Staszica w Raciborzu (w kamienicy tuz przy Opawskiej).
        • girlie73 a.l.o.e.s - RACIBÓRZ!!!!!!!!!!!! 23.02.05, 16:59
          Nie mogę w to uwierzyć, że Raciborzanka mogła popełnić takiego mega orta.

Skąd się wziął Racibóż?

Wstyd! I jak to wygląda na forum!

A propos tematu, z posiadanych informacji wiem, że dr Paliga cieszy się
          rzeczywiście dobrą opinią. Niestety on sam podobno jest, łagodnie mówiąc, nie
          bardzo lubiany przez personel miejscowego szpitala i może to mieć odbicie na
          jego pacjentkach tam trafiających.
          Ale podkreślam, że jest to historia zasłyszana.
          Trzeba brać na to poprawkę.

Pozdrawiam,
          Wrocławianka
          • tomduska Re: a.l.o.e.s - RACIBÓRZ!!!!!!!!!!!! 01.03.05, 14:26
            właśnie o to samo chciałam zapytać, skąd to "ŻŻŻŻ"??
            Mam męża z Raciborza, i mimo, że juz od kilku lat mieskzamy w wielkopolsce, to
            chyba by się obrazil!!
            • mamqa Re: a.l.o.e.s - RACIBÓRZ!!!!!!!!!!!! 14.03.05, 22:01
              Ja weszłąm w ten wątek z nadzieją że to nie chodzi jednak o mój Racibórz ale
              jednak..ech...wstyd to mało powiedziane sad
              Jako iż troszke w tym miescie miszkałam, jakby nie było 26 lat to i o lekarzach
              troszeke wiem i napisze hurtowo smile
              1. Paliga - przyjmuje w Kietrzu i Raciborzu, i nie za dobrze pamiętam w którym
              szpitalu pracuje (chyba w Głubczycach). W Raciborzu przyjmuje na ulicy Staszica.
              Nigdy u niego nie byłam ale była moja szwagierka i pare koleżanek, wszystkie
              bardzo go chwaliły smile
              Ponoć dobry specjalista od spraw hormonalnych.
              Ma usg które nagrywa na kasety wideo (w ten sposób zobaczyłam od szwagierki po
              raz pierwszy jej córeczke, bardzo wzruszająca to była chwila smile ). Więcej nie
              napisze bo nie wiem nic więcej wink

2. Klimanek - przyjmuje (prywatnie) w dzielnicy studzienna, nie pamiętam jaka
              tam jest ulica, jak kogoś będzie interesowac to zapytam męża on zna lepiej tantą
              okolice niż ja.
              Bardzo wesoły, można też to uznać za wade jeżeli ktoś nie lubi tzw. wesołków (w
              czasie szycia mnie po porodzie zapytał czy zrobić wzorek, a męza pytał czy
              szczyć ciaśniej wink ), ja go za to właśnie bardzo lubiałam, mam dosć nadętych i
              bardzo powaznych doktorów ;D
              Na jego usg nie da sie wykonać zdjecia (przynajmniej jeszcze dwa lata temu nie
              szło) ale idzie sie w tej sprawie dogadać (bynajmniej nie chodzi tu o kase, po
              prostu trzeba poprosić i być może sie uda) wink
              Jest delikatny, nie bez przesady bo zbadać musi ale nie wpycha sie palcami aż do
              żołądka wink
              Acha... Przyjmował też w poradni na gamowskiej z kasy chorych oczywiscie,
              niestety prawie zawsze się troszke spóżnia...
              Ogólnie polecam smile

3. Ciszek - nie wiem jaki jest prywatnie ale jako ordynator nie jest zły, co
              więcej potrafi być bardzo wesoły i ludzki smile
              Badanie w jego wykonaniu to dla mnie katastrofa... Ma długie palce i jeszze
              mocno je wkłada... Po kazdym badaniu w jego wykonaniu bolał mnie strasznie brzuch...
              Przyjmuje prywatnie koło "ekonomika" (a dokładnie koło apteki która jest koło
              tej zkoły, dla nieznających Raciborza wskazówka: pytać o główny posterunek
              policji, przynajmniej o ten stary bo ponoć mieli przenosić, można tez iść główną
              ulicą Długą do końca i skręcić koło wspomnianej apteki i na budynku szukać
              tablicy tego lekarza smile )
              Przyjmuje też w przychodni na Gamowskie ale zawsze się spóżnia minimum godzinke,
              często tez nie wiadomo czy w ogóle bedzie, wiadomo: ordynator jest potrzebny w
              szpitalu - tyle że myśle że w tym wypadku powienien zrezygnować z tego etatu w
              przychodni.

4. Kołodziej... Niby dobry doktor ale... Przed ciażą pracowałam bardzo ciężko,
              fizycznie i pracodawca mi zapowiedział że nie ma dla mnie lżejszej pracy,
              wykonywałąm ja do momętu aż z pracy zabrało mnie pogotowie w 6 tygodniu ciąży.
              Miałam mieć zapewnione chorobowe do końca ciąży... Niestety miałąm chodzić na
              wizyty kontrolne podczs których miałam mieć wypisywane L4...
              W szóstym miesiący mojej ciąży ten lekarz (chodziłam do niego wtedy do
              przychodni czyli państwowo) powiedział że albo się dogadamy albo wracam do
              pracy... Co zrobiłąm? Zmieniłam tego lekarza na opisywanego wyżej Klimanka i nie
              żałuje, moja córeczka jest ślicznym i zdrowym dzieckiem a tak kto wie czy w
              ogóle mogłabym nią sie cieszyć (niestety ale z kasą u mnie się nie przelewa)

5 Jest na Gamowskiej jeden lekarz który przyjmuje codziennie (to ejst jedyny
              ginekolog który przyjmuje codziennie, inni mają wizyty dwa - trzy razy w
              tygodniu), starszy pan, nzwisko jakoś na S. niestety nie pamiętam dokładnie...
              Jest niemiły i oschły. Nie zważa czy pacjentke cos boli (usuwnie nadżerki w jego
              wykonaniu to horror). Wypisywał w mojej karcie zdrowia ze miałam robone badanie
              piersi a tak naprawde nigdy go nie nzrobił (tak naprawde to żaden z wymienionych
              lekarzy u których byłam nie robił tego badania, ale też nie pisali tego w mojej
              karcie... oprócz Paligi bo u niego nigdy nie byłam to nie wiem). Ogólnie nie
              polecam.
              Troszke zeszłam z tematu ale opisałąm wsytskie moje doświadczenia z ginekologami
              u których byłam więcej niż raz smile
    • aa47 Re: Racibórz 12.05.05, 20:21
      Jeżeli chodzi o ginekologów to:
      1 Setkiewicz przyjmuje na Opawskiej: ogólnie nie polecam... W czasie ciąży
      chodziliśmy tam raz w miesiącu (mąż i ja) w 6 miesiącu zaczełam puchnąć
      (gestoza) lekarz kazał mi pić 0,5 litra dziennie włacznie z zupami Oczywiście
      jakoś nie dostosowałam się było lato. Po tem zaczął mnie boleć prawy bok pod
      żebrami na plecach stwierdził że to ból nerwowy ( a ja skrecałam się z bólu)
      teraz wiem że to wątroba. Zmieniłam lekarza (najpierw poszłam do rodzinnego
      skierowanie do szpitala)
      2 Pani Dyrszka (chyba) nie wiem czy ortograficznie poprawnie. Prywatnie jest
      super wszystko wytłumaczy poopowiada. Po ciąży poszłam do niej normalnie
      przyjmuje na Gamowskiej eh zbada zapisze ewentualnie da recepte no i posłucha w
      skrócie i wyjdzie. Przepisałą mi leki chormonalne nie robiąc mi żadnych badań a
      przecież mam problemy z wątrobą, nie mówiąc że trzeba wykonać badanie piersi
      czego w ogole nie robiła
      3 Pan Jędrzejewski: ogólnie mam pozytywne odczucia choć nigdy nie byłam u niego
      w gabinecie. Badał mnie w szpitalu (wzasadzie na różne badania byłam skierowana
      przez niego) Jeżeli chodzi o USG dziecka wszystko szczegółowo -obwód główki
      nerki Naprawde polecam.Jeżeli chodzi o badania to był delikatny i informował co
      bedzie robić. Nie wiem gdzie przyjmuje... może ktoś wie?
      4 Kołodziejski: leci na kase, wszystkim paciętką proponował wizyte u siebie w
      prywatnym gabinecie. W szpitalu przebił błone i odeszły wodu kobiecie, która
      wprawdzie mogła już rodzić.. Badał mnie przed porodem i odczyłam że właśnie mu
      na tym zależy żeby przyśpieszyć poród.. to bolało, eh
      5 Gołebiowski przyjmuje koło Budowlanki bylam raz z mężem (na początku ciąży
      miałam bóle macicy) przpisał leki podtrzymujace dal skierowanie na
      toksoplazmoze czego Setkiewicz nie chciał zrobić bo stwierdził że nie potrzeba.
      Ale słyszałam o nim różne rzeczy dla jadnych doby dla drugich nie: żle
      zdiagnozował kobiete, przpisał złe leki.
      Nie wiem jak Pani Jąderko która przyjmuje koło poprawczaka, lekarz pierwszego
      kontaktu mi ją polecił no może ktoś był i coś wie?
      • sliwenka Re: Racibórz 15.08.05, 22:36
        ja chodze do doktor Jąderko-Kowalska i nie jest tak żle tylko że tez do niej sa
        zawsze kolejki ja chodzę do jej gabinetu na ul.Czekoladowej, wyleczyła mnie z
        grzybicy której nabawiłam sie na basenie, i skutecznie , a ty wiesz cos o niej
        byłas juz u niej czy dopiero wybierasz

Gołebiowski=> kolezanka do niego chodzi i bardzo sobie chwali
        Setkiewicz=> inna kolezanka chodziła do niego jak była w ciąży ale zrezygnowała
        zmieniła lekarza

RACIBÓRZ A NIE RACIBÓŻ WSTYD !!!!!!!!!!!!!1
      • kashka2 Re: Racibórz 09.01.06, 19:50
        Nie na S, tylko Wilczyński, faktycznie wyjątkowo bezczelny, niemiły
        i 'brutalny' typ...
    • mamamareczka Re: Racibóż 17.03.06, 00:23
      ja uwazam za dobrego lekarza Marka Różalsiego powierzyłam mu pierwszą ciąze i
      powierzę następną polecam jest bardzo miłym, delikatnym lekarzem i świetnym
      fachowcem
      • mamamareczka Re: Racibórz tak miało być :) 17.03.06, 00:24
        • 8monia1 Re: Racibórz tak miało być :) 01.04.06, 23:53
          Ja z czystym sercem polecam dr Zys-Borys. Super babka. Pierwszy raz ktoś mnie
          tak dobrze potraktował państwowo.
          Co do Paligi, no cóż.... straciłam przez niego pierwszą ciążę sad((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka