agula.75 13.03.04, 19:38 Jaroslaw Niemoczynski .Uwazam ze to najlepszy ginekolog w Warszawie i nie tylko... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kajan13 Re: Warszawa 21.03.04, 21:20 Jacek Boj /Inflancka odpowiada nawet na najgłupsze pytania, cierpliwy, daje poczucie spokoju ... Odpowiedz Link
blazik PILNIE Z LUX-MEDu DOBREGO LEKARZA POSZUKUJĘ!!! 13.05.05, 19:19 Czy ktoś może zna jakiegoś dobrego ginekologa w LuxMedzie - wszystko jedno w którym, choć najlepiej tym na Racławickiej. Jest kilka wypowiedzi na temat tamtejszych ginekologów, ale są trochę przerażające - ilość złych lekarzy jest zniechęcjąca. Tymczasem wykupiłam tam całościowe ubezpieczenie zdrowotne, a przede wszytskim poszukuję właśnie dobrego ginekologa, powoli myślę o ciąży. Może możecie kogoś polecić właśnie z LuxMedu? Odpowiedz Link
bozena1971 Re: PILNIE Z LUX-MEDu DOBREGO LEKARZA POSZUKUJĘ!! 22.06.05, 10:02 Polecam dr. Gierczyńską. Kompetentna i cierpliwa. Odpowiedz Link
adme Re: PILNIE Z LUX-MEDu DOBREGO LEKARZA POSZUKUJĘ!! 12.06.06, 14:43 Gireczyńska - ktoś jeszcze coś o niej powie? Odpowiedz Link
krycha123 Re: PILNIE Z LUX-MEDu DOBREGO LEKARZA POSZUKUJĘ!! 13.08.07, 17:29 ja też polecam bardzo fajna kobieta!!! Odpowiedz Link
pajesia Re: PILNIE Z LUX-MEDu DOBREGO LEKARZA POSZUKUJĘ!! 04.08.05, 18:08 dr Anna Celińska. PRzyjmuje też 1x/tydz na Kopernika. polecam. Odpowiedz Link
domcia2510 Re: PILNIE Z LUX-MEDu DOBREGO LEKARZA POSZUKUJĘ!! 24.07.06, 20:53 co do lux medu bylam tam raz i juz wiecej nie poszlam, bylo to styczen 2002 , nie pamietam nazwika pani ginekolog, ale mam zle wspomnienia, po pierwsze nie byla mila, nie zrobilam moim zdaniem podstawowych czynnosci, min badania cytologicznego i badania piersi, przepisala tylko tabletki jakiejs firmy ktora pewnei ja przekupila i to bylo na tyle.nie polecam, ale sama jestem w momencie poszukiwania dobrego ginekologa.pozd Odpowiedz Link
starynkiewicza Re: PILNIE Z LUX-MEDu DOBREGO LEKARZA POSZUKUJĘ!! 03.06.07, 11:29 Cześć Dziewczyny, a może, Drogie Panie, w połowie stycznia wraz z żoną rodziliśmy w warszawskim szpitalu przy pl. Starynkiewicza. Poród trwał 30 godzin i zakończył się cięciem. Żona ledwo żywa (wycieńczenie, utrata krwi), dziecko w kiepskim stanie (poważne deformacje czaszki) - konsekwencje zdrowotne ciągną się do dziś. Poród siłami natury nie miał szans powodzenia - dziecko było źle ułożone. Gdyby żonę właściwie zbadano cięcie odbyłoby się pół godziny po przyjęciu do szpitala, a żona i dziecko byliby zdrowi. Niestety lekarze nie byli zainteresowani swoją pracą. Od momentu porodu minęło już kilka miesięcy. Zebraliśmy siły i chcemy sprawić by sprawiedliwości stało się zadość, a niefrasobliwi lekarze zostali ukarani. NIE CHODZI O NAS (bo nam się udało - stan zdrowia małej się poprawia) ale o wszystkie rodzące, które trafią na Starynkiewicza w przyszłości. Prośba do wszystkich Pań (a może i Panów) na forum, które miały zastrzeżenia do opieki w tym szpitalu o maila. Z nieformalnych informacji, którymi dysponujemy prawie wszystkie komplikacje w tym szpitalu dzieją się przy udziale 2 lekarzy (nie zdradzę płci) - jeśli są winni, trzeba sprawić by nie mogli dalej leczyć. UWAGA: nie przez przypadek nie zdradzam personaliów ani płci tych dwóch lekarzy. Każda negatywna opinia na forum jest bowiem podstawą do oskarżenia o zniesławienie. Z tego samego powodu proszę Was o maile a na forum opisujcie najwyżej Wasze przypadki ale bez personaliów. Chcemy wszytko zrobić zgodnie z prawem. Zebrać dokumentację, oddać do analizy specjalistom, a potem podjąć odpowiednie kroki prawne. Mamy już chętnego prawnika. Zróbmy to!! Jan Kowalski (oczywiście na użytek forum zmienione, na privie się przedstawię) Starynkiewicza@gazeta.pl Odpowiedz Link
kociadesign Re: PILNIE Z LUX-MEDu DOBREGO LEKARZA POSZUKUJĘ!! 20.11.07, 20:31 Witam , nie wiem czy to nie za pozno odpisuje, ale bardzo goraco polecam moja pania doktor z Luxmed, al.Ken Karolina Golkowska, jest to mloda, wyrozumiala, ciepla i zawsze sluzaca dobra rada kobieta Odpowiedz Link
gonziaczek1976 Re: PILNIE Z LUX-MEDu DOBREGO LEKARZA POSZUKUJĘ!! 13.06.08, 12:40 Polecam dra Krzysztofa Więczkowskiego z LuxMedu na ul. Szernera (okolice Żerania FSO). Świetny specjalista, a ponadto wrażliwy i empatyczny. Niegdy nie zmienie go na innego. Odpowiedz Link
dobrybazyl Re: PILNIE Z LUX-MEDu DOBREGO LEKARZA POSZUKUJĘ!! 27.01.09, 15:11 Mam abonament od 3 lat i mam roczna córeczkę wiec znam tam mnustwio ginekologów od róznej strony i powiem tak: polecam: K.Gołkowska- Soluch - miła, kompetentna, rzeczowa, cierpliwa dr Gierczyńska sympatycznie było tez u dr Radosiewicz, ma świetną opinię Ludzie którzy postawili błedne diagnozy lub leczyli nieodpowiednim lekiem( o niemiłych nie pisze, chociaz to dla niektórych wazne, ale najgorsza jest niekompetencja): dr proccarrini ( cały czas mówiła, ze coś jest dziwne, i ciagle zmieniała zdanie kiedy urodze, potem ile trwa połóg..., mega niedelikatna) dr grześ ( faszerował mnie lekami na grzybice które powaliłyby konia zupełnie bez przyczyny) dr Szulińska- niech was nie zwiedzie jej miłą minka i to ze sie przejmuje, nie ma pojęcia co robi, nie oodróznia pimafucinu od pimafucortu, natamycycny od nystatyny... Odpowiedz Link
15mama dr Elżbieta Milecka 30.01.09, 22:26 cześć kobietki! czy któraś zna panią dr Milecka czy możecie mi o niej coś napisać , bardzo mi zależny na opinii o niej bo słyszałam ze przyjmuje prywatnie a jak coś nie tak z ciążą to przyjmuje bez problemu do szpitala, czy macie jakieś doświadczenia z nią!? a możne kogoś innego polecicie,! chodzi mi o lekarza który poza prywatną praktyką pracuje też w szpitalu i jak coś się dzieje to nie czeka z otwarta kieszenią tyko przyjmuje na swój oddział! plisssss pomóżcie!!!!!!!!! Odpowiedz Link
jefta Re: PILNIE Z LUX-MEDu DOBREGO LEKARZA POSZUKUJĘ!! 17.07.09, 22:32 ja polecam dr. Adamskiego. konkretny, nie gawędziarz. nie szpikuje lekami bez potrzeby. Odpowiedz Link
katchm Re: PILNIE Z LUX-MEDu DOBREGO LEKARZA POSZUKUJĘ!! 30.07.09, 14:06 witam, powiedz mi na jakiej ulicy przyjmują Ci lekarze, z góry dzięki Odpowiedz Link
milenacc PILNIE POSZUKUJE LEKARZA!!! 31.10.08, 19:36 Błagam niech ktos mi poleci NAPRAWDE DOBREGO ginekologa! moze byc nie mily i brzydki( bo takie opinie czytalam) ale zeby znal sie na tym co robi! Przysiegam ze bylam juz u wieeeeelu lekarzy i nikt nie wie co ze mna zrobic! Mam torbiele czekoladowe (endometrioze) miałam już 7 operacji bralam juz milion roznych lekow danazol cerazette diphereline itd. srednio co pol roku to mi sie odnawia! Przeciez ja mam 2 lata ile mnie jeszcze czeka operacji nie wazne jakie miasto moze byc nawet inny kraj!!! prosze pomocy! Odpowiedz Link
joanna.nk Re: PILNIE POSZUKUJE LEKARZA!!! 01.03.12, 17:36 Ja moge Ci polecić lekarza, który mnie operował już chyba 7 lat temu. też miałam torbiel czekoladową, wcześniej leczyłam się u innych lekarzy i nikt nawet mnie dobrze nie zdiagnozował. Dopiero ten lekarz postawił diagnozę. Przyjmuje w Białymstoku w szpitalu MSWiA,, Bogdan Dziatkiewicz. Operacje robił mi razem z Kolada. Naprawdę polecam tego lekarza. Nie wiem jak teraz, ale kiedyś przyjmowali tylko we środy. Odpowiedz Link
aguda Luxmed - Al. Jerozolimskie 19.07.05, 11:43 Jeśli znacie właśnie tam jakiegoś naprawdę dobrego ginekologa, to napiszcie. Nie chcę trafić na chamszczaka ani konowała. Pozdrawiam, Aguda Odpowiedz Link
julienx Re: Luxmed - Al. Jerozolimskie - dr Niedziela 28.10.05, 13:19 Zapisałam się na pierwszą wizytę do dr Piotra Niedzieli (Lux-Med Al. Jerozolimskie), który pracuje również w szpitalu Bielańskim gdzie chcę rodzić. Czy ktoś ma z nim jakieś doświadczenia? Odpowiedz Link
julienx Re: Luxmed - Al. Jerozolimskie - dr Niedziela 06.02.07, 20:52 Ja i to bardzo złe. Moja ciąża była zagrożona, a liczyła sie tylko kasa. Przeniosłam się do dr Czempińskiego w Medicover- Domaniewska i szpital Praski Odpowiedz Link
iwon100 Re: Luxmed -ginekolog Al. Jerozol. 30.11.05, 16:37 Hej.Ja polecam ginekolog dr B.Marek - jest mila,delikatna i odpowie na wszystkie pytania wyczerpujaco Odpowiedz Link
slifka1 Re: Luxmed -ginekolog Al. Jerozol. 27.12.06, 15:37 Również bardzo gorąco polecam, dr Marek prowadziła moja ciążę, byłam wówczas zagorzałą wegetarianka i szanowała moja decyzję, bez komentarzy czy morałów. Zawsze miła i kompetemtna, bardzo skuteczna, przyjmowała porów w szpitalu praskim (2000 r.) - warto ja polecić. Odpowiedz Link
chiizz Re: Luxmed -ginekolog Al. Jerozol. ile wizyta?? 09.01.08, 14:31 Ile kosztuje wizyta i zrobienie cytologii u dr B.Marek i jak dokładnie pani doktor ma na imię? Poleci ją jeszcze ktoś? Odpowiedz Link
anka_praga Re: Luxmed -ginekolog Al. Jerozol. ile wizyta?? 11.04.08, 21:22 Luxmed-Modlińska (oficjalnie Szernera) Polecam dr Krzysztofa Głowackiego (również endokrynolog) a tak przy okazji kilka razy byłam u dr Południewskiego (Centrum Damiana) i uważam, że jest super (zmieniłam klinikę to zmieniłam i lekarza, ale uwag żadnych nie mam) a z prywatnych lekarzy polecam dr. Zbigniewa Cierpisza, naprawdę świetne podejście, szczególnie na "pierwszą wizytę" tą najbardziej wstydliwą (Białostocka, Potocka, Targowa - "Demeter") Odpowiedz Link
mtarko Re: Luxmed -ginekolog Al. Jerozol. ile wizyta?? 26.05.08, 14:12 A ja dr B. Marek zdecydowanie nie polecę. Na początku faktycznie było wszystko ok, ale jak przyszłam do niej w 38tg ciąży z bólami (niewiadomego pochodzenia), przerażona, to mnie nie przyjęła, chociaż wcześniej mowila, że jakby coś sie działo to mam przychodzić i kobietę w ciąży zawsze przyjmie. Suma sumarum wylądowałam u innego lekarza, który stwierdził, że prawdopodobnie są to skurcze przedporodowe i wysłał mnie do szpitala na ktg. Podejście pani doktor mnie zmroziło i nigdy więcej się juz u niej nie pojawię. Beznadziejna baba.ZDECYDOWANIE JĄ ODRADZAM. Odpowiedz Link
wierna5 Re: Luxmed -ginekolog Al. Jerozol. ile wizyta?? 21.10.08, 10:48 A czy ktoś wie czy dr Barbara Marek aktualnie pracuje tez w jakimś szpitalu?? pozdr Odpowiedz Link
lulka77 dr Andrzej MICUŁA 28.10.04, 23:02 Genialny ginekolog-endokrynolog. Cierliwy, spokojny, rzeczowy. Prowadził moja ciążę bardzo profesjonalnie. Wcześniej również do niego chodziłam. Naprawde polecam. Przyjmuje w szpitalu na Szaserów, w gabinecie na Powstańców Śląskich 104 (tel. 810-11-65), oraz pracuje na Karowej. Telefon 601-234-989 Odpowiedz Link
beata_75 Re: dr Andrzej MICUŁA 04.07.05, 18:17 Czy jeszcze ktoś może coś powiedzieć o panu doktorze? Czy on jest na pewno też endokrynologiem? z góry dziękuję za odpowiedź. Może polecicie mi innego specjalistę z zakresu ginekologii i endokrynologii - przyjaznego pacjentkom i fachowego zarazem? pozdrawiam, beata Odpowiedz Link
bakalia1 Re: dr Andrzej MICUŁA 01.12.05, 15:37 Dziewczyny!!!!!NIE TEN LEKARZ NIE BŁAGAM!!!!! Dzięki niemu leczę się teraz na depresję ciążową. Jeśli nie byłaś jego klientką przed ciążą nie zaczynaj do niego chodzić w trakcie!!!! Odpowiedz Link
agal10 Re: dr Andrzej MICUŁA 11.05.06, 23:14 co myślicie o dr Babkiewicz z Luxmed w Al.jerozolimskich i dr Nieżurawskim również z Luxmed na Szernera Odpowiedz Link
ewcia1609 Re: dr Andrzej MICUŁA 21.07.06, 13:46 Potwierdzam!!!! w 100 procentach nie ten lekarz!!!! tylko Was nastraszy jak będzie cokolwiek odbiegać od normy. Ja nie spałam przez niego kilka nocy, a potem przez kilka tygodni byłam w ciąłym stresie!!! chyba, że Wasza ciąża jest WZORCOWA, to może i warto Odpowiedz Link
monikapie Re: dr Andrzej MICUŁA 24.11.06, 22:16 A ja uwazam, ze jest dobrym fachowcem. Bez problemu wykryl nieprawidlowosci u mojego dzidziusia. I dodam ze badalo mnie wielu lekarzy i zaden tego nie widzial. Dr Micula nie mial watpliwosci. Potem inny CUDOWNY lekarz to potweirdzil Odpowiedz Link
madzikb81 Re: dr Andrzej MICUŁA 04.03.08, 15:51 A JA ODRADZAM TEGO PSEUDO LEKARZA!!! MOJEJ MAMIE ZDIAGNOZOWAL RAKA JAJNIKOW PODXCZAS GDY W CENTRUM ONKOLOGII NAJLEPSZY W POLSCE PROFESOR POWIEDZIAŁ, ŻE TO ZWYKŁE MIĘŚNIAKI!!! NIKOMU NIE ŻYCZĘ ŻEBY SPOTKAŁO GO COS PODOBNEGO JAK MOJĄ MAMĘ- STRES I NIEPRZESPANE NOCE, BO JAK CZŁOWIEK REAGUJE JAK NAGLE, W KWIECIE WIEKU DOWIADUJE SIĘ ŻE MA RAKA? KRETYN I TYLE!!!!!!!!! ODRADZAM!!! Odpowiedz Link
monika0474 Re: Warszawa 25.11.04, 08:43 Dr Piotr Czempinski jest wspanialy. Juz od 5 lat jestem mu "wierna". To on jako pierwszy widzial moja córeczke na monitorze. Teraz Maja ma prawie 4 lata. Cierpliwy,odpowiedzialny, prawdziwy lekarz z powolaniem. Kocha to co robi!!! Odpowiedz Link
monika0474 Re: Warszawa- DR CZEMPINSKI 25.11.04, 08:44 monika0474 napisała: > Dr Piotr Czempinski jest wspanialy. Juz od 5 lat jestem mu "wierna". To on jako > > pierwszy widzial moja córeczke na monitorze. Teraz Maja ma prawie 4 lata. > Cierpliwy,odpowiedzialny, prawdziwy lekarz z powolaniem. Kocha to co robi!!! Odpowiedz Link
moniaolo Re: Warszawa - Medicover Mokotów 13.01.05, 11:45 Czy znacie lekarzy z Medicovera (Mokotów), do którego polecacie???? Odpowiedz Link
mwysoc Re: Warszawa - Medicover Mokotów 21.01.05, 21:40 Polecam Pania Dr Agnieszke Antczak-Judycka. B db specjalista, godna polecenia. Odpowiedz Link
marcin-kaminski Re: Warszawa - Medicover Mokotów 26.01.05, 10:38 Polecam Anettę Karwacką. Młoda, dynamiczna, niekrępująca. Odpowiada na wszelkie pytania, dzwoni jak wyniki badań odbiegają od normy, doradza. Moja ulubiona. Niestety bardzo trudno się do niej dostać, bo ma zawsze zapełniony terminarz ( Odpowiedz Link
moniaolo Re: Warszawa - Medicover Mokotów -ile wizyta ????? 13.04.05, 16:04 ile kosztuje wizyta w Medicoverze ????? Odpowiedz Link
karolina9911 Re: Warszawa - Medicover Mokotów 08.02.05, 08:15 Dr Elżbieta Świeściak- ciepła i pomocna lekarka, dr Anetta Karwacka- młoda i szalenie kompetentna. Niestety czas oczekiwania do nich to ok 2 m-ce. Odpowiedz Link
agasza16 Re: Warszawa - Medicover Mokotów 08.02.05, 17:33 Tak, popieram i polecam r. Narojczyk-Swiesciak. Przyjmuje tylko na Bitwy, ale jest bardzo konkretna, rzeczowa, ciepla, mila i doswiadczona - zna sie na rzeczy. Prowadzilam u niej pierwsza ciaze i druga tez zamierzam. Pzdr A Odpowiedz Link
basienka73 Elżbieta Świeściak Narojczyk, Medicover 23.06.05, 22:19 Dziewczyny, Rodzę za 2 tygodnie. Planuje poród u Swieściak NArojczyk (Medicover, szpital Bielański). Czy cos o niej wiecie? Czy ktoras u niej rodziła ? |Dzieki! Odpowiedz Link
kw37 Re: Elżbieta Świeściak Narojczyk, Medicover 26.07.06, 18:50 Dr Świeściak to cudowny i przewspaniały lekarz,naprawdę godna polecenia,lekarz z powołania,prowadziła moją zagrożoną ciążę,jest bardzo bardzo dokładna.Rodziłam w Szpitalu Bielańskim,właśnie pod okiem Pani Doktor.Bardzo dużo jej zawdzięczam bo gdyby nie ona to pewnie bym poroniła.Jeszcze raz ogromnie polecam!!! Odpowiedz Link
kw37 Re: Warszawa - Medicover Mokotów 26.07.06, 18:59 polecam Dr Narojczyk Świeściak(szpital bielański,medikover,ul Gdańska,to jest lekarz z powołania,dokładna, kompetentna.Prowadziła moją pierwszą ciążę,która była silnie zagrożona i napewno będzie prowadzić drugą.To jest lekarz godny zaufania i polecenia!!!!! Odpowiedz Link
ania-1 Re: Warszawa - Medicover Mokotów 21.02.05, 21:44 Nie mam chyba omamów, ale właśnie w Medicoverze na Marynarskiej ostatnio byłam u dr Czempińskiego... Rzeczywiście fachowo, sympatycznie, zdumiało minie tylko że do pacjentek od razu zwraca się po imieniu.. Polecam też dr Stradomską, choć akurat ona jest lepszym ginekologiem niż położnikiem podobno Ania Odpowiedz Link
monika_lopatka Re: Warszawa - Medicover Mokotów 22.03.05, 09:51 A co sądzicie o dr Bożenie Kowalskiej z Medicover Mokotów? Jestem zapisana do niej na wizytę, a jeszcze nie miałam okazji jej poznać. Odpowiedz Link
starynkiewicza Re: Warszawa - Medicover Mokotów 03.06.07, 11:30 Cześć Dziewczyny, a może, Drogie Panie, w połowie stycznia wraz z żoną rodziliśmy w warszawskim szpitalu przy pl. Starynkiewicza. Poród trwał 30 godzin i zakończył się cięciem. Żona ledwo żywa (wycieńczenie, utrata krwi), dziecko w kiepskim stanie (poważne deformacje czaszki) - konsekwencje zdrowotne ciągną się do dziś. Poród siłami natury nie miał szans powodzenia - dziecko było źle ułożone. Gdyby żonę właściwie zbadano cięcie odbyłoby się pół godziny po przyjęciu do szpitala, a żona i dziecko byliby zdrowi. Niestety lekarze nie byli zainteresowani swoją pracą. Od momentu porodu minęło już kilka miesięcy. Zebraliśmy siły i chcemy sprawić by sprawiedliwości stało się zadość, a niefrasobliwi lekarze zostali ukarani. NIE CHODZI O NAS (bo nam się udało - stan zdrowia małej się poprawia) ale o wszystkie rodzące, które trafią na Starynkiewicza w przyszłości. Prośba do wszystkich Pań (a może i Panów) na forum, które miały zastrzeżenia do opieki w tym szpitalu o maila. Z nieformalnych informacji, którymi dysponujemy prawie wszystkie komplikacje w tym szpitalu dzieją się przy udziale 2 lekarzy (nie zdradzę płci) - jeśli są winni, trzeba sprawić by nie mogli dalej leczyć. UWAGA: nie przez przypadek nie zdradzam personaliów ani płci tych dwóch lekarzy. Każda negatywna opinia na forum jest bowiem podstawą do oskarżenia o zniesławienie. Z tego samego powodu proszę Was o maile a na forum opisujcie najwyżej Wasze przypadki ale bez personaliów. Chcemy wszytko zrobić zgodnie z prawem. Zebrać dokumentację, oddać do analizy specjalistom, a potem podjąć odpowiednie kroki prawne. Mamy już chętnego prawnika. Zróbmy to!! Jan Kowalski (oczywiście na użytek forum zmienione, na privie się przedstawię) Starynkiewicza@gazeta.pl Odpowiedz Link
k.fraczek Re: Warszawa - Medicover Mokotów 19.06.07, 14:25 Ja osobiście polecam bardzo dobrą ginekolog-dr.Mariolę Małecką-jest bardzo ciepła i serdeczna,doradzi i wysłucha. Przyjmuje u ojców Bonifratrów (ul.Sapierzyńska 3) Odpowiedz Link
len-kaa Re: Warszawa - Medicover Mokotów 20.06.07, 07:50 Czy wizyta u polecanej przez Ciebie Pani doktor jest płatna? Odpowiedz Link
bullerbyn Re: Warszawa - Medicover Mokotów 26.11.07, 19:21 A czy znacie dr Grażynę Bebelską z Medicover? Bardzo proszę o opinie! Odpowiedz Link
margonik Re: DR CZEMPINSKI - ODRADZAM !!!!!!!!!!!!!! 16.08.05, 11:44 Zauważyłam, że dr Czempiński wielokrotnie pojawia się tu na białej liście. Zupełnie nie rozumiem dlaczego. Ja go zdecydowanie odradzam!!!!! Ma wg mnie tylko jedną zaletę jako lekarz - jest bardzo sympatyczny. Ale na tym koniec! Byłam u niego z pierwszą ciążą i zaniedbywał podstawowe badania! W ogóle nie badał mi poziomu hormonów (progesteron i beta-HCG), lekceważył bóle skurczowe (zapisywał no-spę i uspokajał), a pierwsze USG zlecił mi dopiero w 12 tygodniu! Okazało się, że mam płodu! W 12 tygodniu miałam łyżeczkowanie. Gdyby Czempiński nie zaniedbywał badań, wiedziałabym o tym dużo wcześniej. Nie wylądowałabym na łyżeczkowanie w przypadkowym, okropnym szpitalu, wieziona na sygnale. Nie cieszyłabym się przez całe 3 miesiące z przyszłego (nieistniejącego) maleństwa, wyobrażając sobie jego rączki i nóżki. Mogłabym trafić do przyzwoitego szpitala, gdzie zrobiono by mi poronienie indukowane wczesnej ciąży, zamiast do tej rzeźni, gdzie trafiłam. Odpowiedz Link
gosia_kz Re: DR CZEMPINSKI - ODRADZAM !!!!!!!!!!!!!! 18.08.05, 17:26 Zaciekawilo mnie o ktorym szpitalu piszesz mowic żeźnia czy moze o praskim bo tam rowniez pracuje dr Czempinski a jestem zapisana tam do dr Graboszczy slyszalas cos o nim?Pozdrawiam Odpowiedz Link
zytka-boreal Re: DR CZEMPINSKI - ODRADZAM !!!!!!!!!!!!!! 18.09.05, 03:16 byłam w tym szpitalu 2 lata temu z 'patologiczna' ciąza ..nie chce opisywać sytuacji ale odradzam,no chyba ze ze zdrowa ciążą traktuja inaczej Odpowiedz Link
kuleczka30 Re: DR CZEMPINSKI - ODRADZAM !!!!!!!!!!!!!! 18.10.05, 12:02 Ja też nie rozumiem jak ten lekarz może byc na liscie białych ginekologów. Zdecydowanie odradzam. Piszę to bo niestety miałam ta nieprzyjemnoiśc spotkania się z nim. Jak pojawiły sie problemy albo chciałam coś zasugerowac ( jestem po jednej stracie dziecka) to mnie wysmiał. W drugiej ciazy byłam juz 3 razy w szpitalu z powodu krwawnień a on mi na to , że tylko miejsce zajmowałam . No katastrofa . Nawet mnie nie zbadała ani razu ( niestety byłam u niego chyba 3 razy , choc teraz nie wiem dlaczego). Ludzie kochani ja z płaczem bo nie wiem, jak będzie a on do mnie jak pojde do roboty to od razu mi przejdzie . Moj Maz o mało nie eksplodował trzasnął drzwiami i zabrał mnie do domu. Odchorowałam to kolejnym plamieniem , zwiększoną dawka leków i leżeniem. Dobrze, że w szpitalu dali mi zwolnienie bo po kilku dniach już musiałabym siedziec w pracy dzieki "mojemu lekarzowi" . Dlatego wszyskie dziewczyny zastanówcie sie dwa a nawet trzy razy nim pojdziecie do tego lekarza. Szkoda nerwów. Jest miły jak nic od niego sie nie chce. Ale jak zaczynaj byc problemy to wtedy mozna poznac tego "pana" . A przeciez własnie w takich trudnych momentach lekarza powinien stanac na wysokości zadania i być też człowiekiem. Odpowiedz Link
aglas Kto zna dr. Rogowiecką??? 18.10.05, 14:10 Przyjmuje w Damianie. Jestem jej pacjentką, ale w czasie, że tak powiem, nie- ciążowym. A jak się sprawdza przy prowadzeniu ciąży? Odpowiedz Link
mi.ya Re: DR CZEMPINSKI - ODRADZAM !!!!!!!!!!!!!! 22.06.09, 13:55 Ja rownież odradzam dr Czempinskiego. PO pierwsze mówił do mnie na TY. Gdybym nie była w ciąży i nie czuła się tak faktalnie chyba poprostu wyszłabym z gabinetu. Czułam się fatalnie, wymiotując od kilku dni. Organizm był wyczerpany. Co zjadłam to zwymiotowalam. NIe miałam siły i energii na nic. Poprosiłam doktora o zwolnienie z pracy. A doktor na to: co ja sobie wyobrażam, gdyby każda kobieta w ciąży chciala iść na zwolnienie co by to było!! Z wielką łaską wypisał mi zwolnienie. Czułam się nie jak kobieta nosząca w sobie cud życia, a jak zaszczuta małolata, ktora symuluje na lekcji chorobę. Nigdy więcej. Mój mąż jak się dowiedzial chcial zlożyć skargę, nie jestem typem "pieniacza", po prostu NIGDY WIĘCEJ dr Czempinskiego Odpowiedz Link
julienx Re: DR CZEMPINSKI - POLECAM !!!!!!!!!!!!!! 22.11.05, 11:56 A JA POLECAM!!! Mam z nim doskonałe doświadczenia. Zakładał mi szew okrężny w 15 tc i dalej ją prowadzi, zdecydowałam się także rodzić z dr. Czempińskim w szpitalu praskim Odpowiedz Link
suri80 Re: DR CZEMPINSKI - ODRADZAM !!!!!!!!!!!!!! 24.09.06, 11:31 Ja również się podłączam do Twojej wypowiedzi.Być może dr Czempiński jest dobrym lekarzem, gdy z ciążą nie ma problemów! W moim przypadku w 10tyg.ciąży okazało się, że ciąża jest martwa. Lekarz owszem był bardzo miły i opiekuńczy tylko, że przez jego źle wykonane łyżeczkowanie przez 2 tyg. leżałam w domu z krwotokiem i gorączką.Ten twierdził, że tak ma być (nawet zwolnienia nie chciał mi za bardzo przedłużać!). Faszerował mnie antybiotykami tylko. Dopiero po moich naleganiach zrobił mi USG i okazało się, że muszę iść na kolejny zabieg!!! To był najgorszy okres w moim życiu! Nie dość, że byłam załamana stratą dziecka, to jeszcze cała ta męczarnia sprawiła, że wpadłam w głęboką depresję i myślałam, że tego nie przeżyję! Odpowiedz Link
julienx Re: Warszawa- DR CZEMPINSKI 22.11.05, 11:51 Dr Czempiński zakładał mi szew okrężny w szpitalu praskim oraz opiekuje się moją ciążą. Jest świetnym lekarzem: troskliwym, czułym i z powołaniem oraz poczuciem humoru. Bardzo polecam. Przyjmuje również w Medicover (Domaniewska) Odpowiedz Link
leokadia_11 Re: Warszawa- DR CZEMPINSKI 04.04.13, 19:00 leżałam na patologii w Szpitalu Praskim,w tym też szpitalu miałam cesarkę.kiedy ja byłam już na sali pooperacyjnej wezwany z domu tuż przed północą dr Czempiński uratował życie(i macicę) mojej współlokatorce z patologii-wystąpiła u niej atonia macicy,a akcja z ratowaniem tej dziewczyny była naprawdę dramatyczna kiedy piszecie o tym,że ten lekarz zrobił wam kuku bo nie dał zwolnienia i mówi po imieniu (do tego sprowadzają się wasze narzekania)i dlatego jest złym lekarzem to zastanawiam się nad waszą kondycją moralną i odpowiedzialnością za słowo...ja życzę każdemu,aby w trudnej sytuacji znalazł się koło was lekarz takiej klasy jak Czempiński Odpowiedz Link
diana2003 Re: Warszawa 29.08.04, 18:38 witam, czy któraś z Was miała przyjemność leczenia się u dr. Czokajło (prywatnie ul. Garwolińska lub Mokotowska) lub dr Koniuszewskiego (al. Racławicka)? Odpowiedz Link
krasnah Re: Warszawa 03.05.05, 00:36 polecam dr Bogusława Lindnera (ul Piękna 31/37 tel 625 15 75) świetny fachowiec. Odpowiedz Link
gabaas CM LIM prof. Kamiński 13.09.05, 14:28 czy ktoś był u niego - przejżałam forum, ale nic nie znalazłam - polecacie? Odpowiedz Link
niebieskaosmiornica Re: CM LIM 26.10.05, 10:50 Szukam bialego ginekologa w CM LIM. Wlasnie zamierzam sie zabrac za leczenie nadzerki. Kto sie tam na tym zna? I super by bylo, zeby jeszce tabletek na sile nie wciskal. Odpowiedz Link
zabka771 Re: CM LIM 04.07.06, 13:49 Witam, a czy któraś z was ma doświadczenia z Dr Mciejem Olszewskim z LIM? Czy prowadził którejś z was ciążę? Bardzo proszę o uwagi. Odpowiedz Link
bejbinka2 Re: CM LIM 07.02.07, 09:16 Witam szukam jakiśch informacji o dr Janiku. Może któraś z Was miała z nim styczność. Planuję zajść w ciążę, dzięki za odpowiedzi Odpowiedz Link
grazyna_s Re: CM LIM 17.03.07, 12:49 Ja byłam raz u niego.Z tego co wiem zawsze robi usg. Ale ja nie wiem jaki jest od strony prowadzenia ciąży, moja koleżanka prowadzi ciążę u prof Kamińskiego i jest zadowolona. Ja prowadziłam u dr Maja i byłam średnio zadowolona. Odpowiedz Link
marina111 Re: CM LIM 07.09.07, 14:32 M. Olszewski to świetny lekarz. Chodze do niego od roku i naprawde uwazam ze jst super. Mam nadrzerkę i bardzi się przestraszyłam jak się dowiedziałam. On szcególowo mi wszystko wytłumaczył. Nawet ma narysował jaka błona gdzie jest. Jesli ktoś szuka ginekologa to aprwde z czystym sumieniem go polecam. Byłam raz w limie u jakiejś kobiety ale ona to mówiła jak by reklomowała określona firme farmaceutyczną. A nastraszyła mnie jak nie wiem. Odpowiedz Link
grazyna_s Re: CM LIM 17.03.07, 12:48 Nadżerkę w limie leczę u dr Grodzkiej..wydaje się mądrą kobietą Odpowiedz Link
fruzia27 Re: CM LIM 13.06.07, 22:15 Co do nadżerek itp polecam w LIMie dr Skórską. Ona jest cytologiem dodatkowo, długie lata pracowała w poradni cytologicznej, więc ma ogromne doświadczenie, do tego delikatna i bardzo rozsądna. Ja leczyłam się u niej wiele lat temu państwowo, właśnie z problemami cytologicznymi. Nie wiem jak jest z ciążą, bo wtedy byłam w inne przychodni, ale teraz też ją odwiedziłam - planuję drugie dziecko, zapisała jakie trzeba zrobić badania, dała do siebie numer kom, mimo że powiedziałam, że będę ją odwiedzać sporadycznie, bo nie mam pieniędzy na pełne prywatne leczenie. Przyjmuje tylko w LIMie. Odpowiedz Link
frosta34 DOBRA GIN-KA W LIM 13.11.08, 15:36 Ja też szukam dobrej Pani Ginekolog w LIM CENTER. Może ktoś prowadził ciążę u lekarki, która nie tylko jest dobra jako lekarz, ale też po ludzku jako kobieta, delikatna i bezpśrednia. Która potrafi potraktować pacjenta, nie tylko formalnie. Odpowiedz Link
bubster Re: CM LIM - KUNICKI 25.10.07, 11:37 ale jest jedna "wada" - na wizytę czeka się czasami 1,5 - 2 miesiące Odpowiedz Link
lea1003 Re: CM LIM prof. Kamiński 16.03.07, 02:08 Prof Kamiński to najlepszy ginekolog na świecie !!!!!!!!!!!!!!! POLECAM!!!! Centrum Medyczne LIM (mariot) przyjmuje we wtorki i czwartki Odpowiedz Link
edi26 Re:Warszawa- dr Dukaczewska-Wójcicka 09.09.04, 15:08 super lekarka, profesjonalny sprzet, fachowa opieka, Odpowiedz Link
mila401 Re:Warszawa- dr Dukaczewska-Wójcicka 17.10.04, 12:05 Też polecam super!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
mila401 Re:Warszawa- dr Dukaczewska-Wójcicka 17.10.04, 12:08 przepraszam juz podaje namiary/gabinet prywatny/pełny profesjonalizm-dusza nie człowiek!!!!!!!! Pruszków ul.Kraszewskiego 32a tel.728-55-62 Odpowiedz Link
mirka71 Re:Warszawa- dr Dukaczewska-Wójcicka 29.10.04, 16:23 Jeśli chodzi o dr Dukaczewską, to i owszem być może jest taka milusińska i fachowa w prywatnym gabinecie - jak niestety, większość lekarzy. Ale ja wszystkimi kończynami będę Wam odradzać tego lekarza. Jej tumiwisizm w przypadku mojego produ graniczy z bezmyślnością i brakiem wyobraźni (innych rzeczy nie chcę sugerować) Nienawidzę tej konowałki. Przez nią mam tylko (na szczęście mam, bo żyję)jedno dziecko (nie odważyłabym się już rodzić). Oszczędzę wam opisu Pruszkowskiego szpitala w 1990 roku. Powiem tylko tyle, że nigdy nie zapomnę nazwiska tej baby, tego co mi zrobiła (krwotok w upalny tydzień po porodzie, potworny ból i nie bójmy się tego słowa - smród, bo pani dochtór NIE CHCIAŁO się sprawdzić łożyska, skrobaneczka i wszystko, co się z tym wiąże) A na koniec, "nic pani tam nie miała" - ogłoszone wszem i wobec na sali szpitalnej podczas , gdy przyszły po miesiącu wyniki, że martwicze zmiany itp. Nie ryzykuj kobieto wizyty u tej PANI za darmo, mogłoby Ci się coś zawalić. Coś nie do odzyskania. Pamiętliwa Odpowiedz Link
scarlet Re:Warszawa- dr Dukaczewska-Wójcicka 24.01.05, 18:20 Zgadzam się z przedmówczynią i w zupełności nie polecam tego lekarza. Pani doktor pracuje w szpitalu św. Zofii, do którego również zostala przyjęta moja szwagierka. Dodajmy że przez całe 9 miesięcy była pacjentka Pani Doktor. Poród trwał bardzo długo bo oczywiście szpital jest nastawiony na porody naturalne. Cała sprawa jednak, po skrajnym wykończeniu pacjentki i dziecka zakończyła się cesarką. Dziecko było podduszone, szwagierka ledwo żywa, a Pani doktor mająca dyżury w szpitalu nawet nie zajżała bo uznała, że nic złego się nie działo. Nie polecam Pani doktor, bo może rzeczywiście jest miła, ale tylko dlatego, że chce zarobić, liczy się w końcu pierwsze wrażenie. Jeżeli wszystko obywa się bez komplikacji jest ok, a tak? Odpowiedz Link
agac3 Re: Warszawa 25.11.04, 09:14 Dr Maciej Ruszkowski/Inflancka dzięki niemu jestem mamą 2,5 letniego Macieja Odpowiedz Link
aniamamamarty Re:dr Maciej Ruszkowski/Inflancka 25.11.04, 17:00 Dla mnie również super. Ginekolog położnik z połowania - tzreba widzieć jego radość i sadysfakcje jak pzryjmuje poród ! Prowadził moją ciążę, odbierał poród itd. Marta ma 2 latka w tej chwili. I co też wydaje mi się ważne i jest rzadkością w dzisiejszych czasach i prawie wymarłym gatunkiem lekarzy, nie jest tzw."wirwigroszem". Ma gabinet na Polnej 52 (koło Politechniki), można zadzwonić na Inflacką do szpitala (od pon.do pt. w godz. 8-14),żeby się umówić. Odpowiedz Link
aniamamamarty Re:dr Maciej Ruszkowski/Inflancka -telefon 21.01.05, 02:50 tel.na Inflancką 831-12-41; Odpowiedz Link
nikita_791 Re:dr Maciej Ruszkowski/Inflancka 09.08.05, 18:44 Ja również gorąco polecam dr.Ruszkowskiego.Uratował mi życie gdy rozlała mi sie ciąża pozamaciczna a nikt wcześniej tego nie zauważył.Doktora poleciła mi znajoma której doktor uratowł ciąże(26tydz.groziło poronienie a nikt nie chciał założyć szwów na rozwierającą sie szyjke macicy).JESZCZE RAZ GORĄCO POLECAM.ANITA Z WARSZAWY. Odpowiedz Link
kowali Re:dr Maciej Ruszkowski/Inflancka- jakie namiary 30.08.05, 13:34 Witaj nikita_791 Przeczytałam list o doktorrze Ruszkowiskim z Inflanckiej, mogę dostać do niego namiary?bardzo prosze Z góry bardzo bardzo dziękuję, jestem po poronieniu i chcce zeby zająl sie mną ktoś dobry nareszcie kowalik będę wdzięczna Odpowiedz Link
nikita_791 DO KOWALI-namiary dr Ruszkowski 02.10.05, 17:21 telefon 603257061 adres gabinetu Polna 52/103 przyjmuje pon,środa,piątek po 15 Odpowiedz Link
kasica-k Re: DO KOWALI-namiary dr Ruszkowski 10.06.07, 00:18 Ja mam tylko pytanko.. Czy to aby nie Dr. ROSZKOWSKI a nie RUSZKOWSKI??? bo juz gdzies chwalono tego lekarza wlasnie z gab na Polnej ale to Roszkowski, czyzby taki zbieg okolicznosci byll? czy to ktoras po prostu sie pomnylila.. Dzieki za dop. pozdrawiam Odpowiedz Link
nikita_791 Re:dr Maciej Ruszkowski/Inflancka- namiary 02.10.05, 17:27 telefon 603257061 gabinet Polna 52/103 pon,środy,piatki po 15 Odpowiedz Link
x_ena Re:dr Maciej Ruszkowski/Inflancka- namiary 02.11.05, 20:05 Hej dziewczyny napiszcie jak z odpłatnością za wizyty u doktora Odpowiedz Link
makowka3 Re:dr Maciej Ruszkowski/Inflancka- namiary 07.11.05, 11:40 Czy w gabinecie na Polnej jest również USG? Odpowiedz Link
maka32 Re:dr Maciej Ruszkowski/Inflancka- namiary 07.11.05, 17:42 dr Ruszkowski nie ma w gabinecie USG, ale jak jestes w ciąży to wiem ze robi USG w szpitalu. Nie wiem jak jest nie w ciąży ale pewnie tez robi w szpitalu. Odpowiedz Link
jbakalarz Re: Warszawa 25.01.05, 15:05 Dr Kardasiński - Szpital Bielański i centrum medyczne Zdrowie (na Kleszczowej). Kompetentny, delikatny i ...optymista! Odpowiedz Link
elizas2 Ruszkowski:) 08.02.05, 20:10 ja też jak najbardziej polecam, już dwoje dzieci mam, obydwie ciąży prowadził bardzo bardzo! Zawsze można do niego dzwonić w razie czego, zawsze coś doradzi i pomoże! Sam fakt, że zawsze przed jego gabinetem ustawia sie kolejka kobiet w różnym wieku, o czymś świadczy!! Polecam z czystym sumieniem! Odpowiedz Link
rybka_79_79 Re: Ruszkowski:) 12.02.06, 20:46 Doktor Ruszkowski to 80zl bierze tylko wtedy gdy przeprowadza badanie jesli jest to tylko porada,recepta,zwolnienie nic nie placicie,A i zwolnienie daje bez problemu.Usg tylko w szpitalu nawet jak nie jest sie w ciazy.Dpbra rada jak idziecie na usg to pytajcie o niego bo wtedy unikmniecie kosztow usg w szptalu 60zl,jesli usg zrobi ktos inny zapyta o zaplacony w kasie rachunek. Odpowiedz Link
wilcbc Re: Ruszkowski:) 16.02.06, 17:16 A jak jest z badaniami u dr Ruszkowskiego?(mi chodzi konkretnie o posiew bakteriologiczny z pochwy)Czy doktor robi takie badania prywatnie w gabinecie? czy w szpitalu?i czy i ile się za to płaci?proszę o szybką odpowiedź bo się jutro miałam właśnie zamiar do niego wybrać ale nie wiem czy jest sens bo ja głównie po to(wyszła mi cytologia II i stan zapalny). Odpowiedz Link
lena242 Re: Ruszkowski:) 16.02.06, 19:58 dr Ruszkowski robi posiew w szpitalu (to znaczy pobiera wymaz w szpitalu) i albo bedziesz musiała udac sie z tym wymazem gdzies prywatnie albo zrobi ci w laboratorium w szpitalu, ja juz miałam kilka razy czasami prywatnie a czasami przez szpital prywatnie to około 60 zł Odpowiedz Link
sunbo ginekolog na pierwszą wizytę (warszawa) 23.11.07, 21:53 Poszukuję dobrego i w miare taniego(sic.) ginekologa na pierwszą wizytę dla bardzo nieśmiałej kobiety Zauważyłam już, że większość Pań jest po porodzie, albo w trakcie ciąży, ale chodzi mi raczej o kogoś, kto zleci wszystkie niezbędne badania, będzie subtelny i nie zafunduje traumy do końca życia. Sprawa jest dosyć pilna, więc prosze od razu o namiar. Z góry dziękuję za odpowiedzi Odpowiedz Link
niunia-pl Re: Ruszkowski:) 02.03.08, 23:12 Rewelacyjny lekarz Mieszkam w tym regionie od listopada i dzięki temu forum zdecydowałam się na dr Macieja Ruszkowskiego. Jestem obecnie w 5 miesiącu ciąży i bardzo sobie chwalę tego ginekologa. Jest baaaardzo sympatyczny, delikatny przy badaniach, kosztuje 100zł za prywatną wizytę z badaniem. Wypisania zwolnienia nie traktuje jak wizytę . Nie ma co prawda USG w prywatnym gabinecie na Polnej, ale wykonuje takie badania w szpitalu na Inflandzkiej. W gabinecie ma za to aparaturę do słuchania serduszka mojego maleństwa, które nosze w brzuszku. Po wizycie u tego ginekologa wychodzę zawsze uśmiechnięta, pocieszona (bo strasznie się denerwuje o prawidłowy przebieg mojej ciąży) i pozytywnie nastawiona do stanu w którym jestem Naprawdę polecam!! Odpowiedz Link
katspo Re: Ruszkowski:) 07.04.08, 11:46 czy Pan dr nadal przyjmuje w poniedziałki,środy i piątki po południu? Chciałabym w tym miesiącu pójśc na wizytę.Z góry dziękuję za info. Odpowiedz Link
klarci Re: Ruszkowski:) 23.07.08, 00:02 Dzięki dziewczyny za kontakt. Byłam u doktora i za wcześnie jeszcze mówić o jego fachowości, ale jeżeli chodzi o podejście to mnie zszokował. Nie spieszył się, nie poganiał mnie i robił wszystko, żeby odpowiedzieć na moje pytania i jednocześnie uspokoić. Nie chcę chwalić dnia przed zachodem, ale faktycznie wygląda na to, że podejście i etykę lekarską ma na wysokim poziomie. Ja przynajmniej potrzebowałam takiego gina nie tylko od ciała, ale i trochę od duszy. Jeżeli będzie tak dalej, to będzie mój lekarz. Pierwszy jaki spełnia moje oczekiwania. Miejmy nadzieję, że to się sprawdzi także w jego rzeczowej wiedzy i fachowości. Trochę się obawiam, czy takie połączenie jest możliwe, ale zaryzykuję. Jeszcze raz dzięki, że Wam się chce tu pisać i polecać lekarzy. DZIĘKI !!! Odpowiedz Link
madziunickk Re: Ruszkowski:) 29.07.08, 12:44 klarci nie wiecz czy Pan doktor na jakis urlop jechac?? chcialams ie umowic ale nikt nie dbiera... No i poza tym czy to ten sam lekarz Roszkowski a Ruszkowski?? czy inny ja znalazlam jakiegos Tomasza Roszkowskiego jeszcze.. Odpowiedz Link
kledka82 Re: Ruszkowski:) 04.08.08, 10:54 Hej, czy ktos moglby podac tel. do gabinetu dr Rusznikowskiego? Podany wyzej nr jest na Inflandzka, a moze ktos ma jakies inne namiary na tego ginekologa? Bede bardzo wdzieczna! Odpowiedz Link
klarci Re: Ruszkowski:) 03.10.08, 22:32 Przepraszam, ale długo nie wchodziłam na tą stronę. Więc dopiero dzisiaj zauważyłam wpisy. Z tego co mi wiadomo to dr niedawno wrócił z urlopu (czyli we wrześniu). Nie denerwujcie się jak nie odbiera. Czasami trzeba spróbować kilka razy, bo może np. przeprowadzać operację. Najlepsza pora to chyba po 13. A i ostatnio dowiedziałam się, że już nie przyjmuje w piątki. Dziwne. A co numeru telefonu: 603257061 I jeszcze jedno. Dr chyba nie ma telefonu w gabinecie. I muszę Was uprzedzić, że wejście do gabinetu wygląda niezbyt zachęcająco. Ale nie uciekajcie (u mnie mało brakowało ). Dla kontrastu znam paru lekarzy z super gabinecikami i sekretarkami, których bym nie polecała. Pozdrawiam. P.S. Na razie nie zmieniłam zdania o doktorze. Odpowiedz Link
klarci Re: Ruszkowski:) 13.10.08, 00:03 Witaj. Dopiero teraz doczytałam Twoje pytanie do końca. Z tego co wyczytałam na forum dr Roszkowski pracuje na Finlandzkiej i jest specjalistą od USG. To inna osoba niż dr Ruszkowski. Pierwszego nie znam, ale podobno także jest polecany. Ja chodzę do drugiego i jeżeli chodzi o USG to wydaje się też kompetentny. Jak do tej pory dużo mi pomógł i wyczytywał z USG rzeczy, których nie widzieli inni lekarze. Na razie boję się chwalić "dnia przed zachodem słońca", ale przyznam, że jestem bardzo zadowolona, że do niego trafiłam. Odpowiedz Link
nahajka1 Re: Ruszkowski:) 21.10.08, 10:30 Hej, jestem w 7tc i po czterech różnych ginekologach w końcu trafiłam na doktora Ruszkowskiego. Już myślałam, że ludzkie podejście do pacjentki trzeba będzie wsadzić między mity. Na szczęście doktor to osoba, które wysłucha wszytskich rojeń młodej stażem ciężarówki i potem jeszcze wszystko wytłumaczy i to na dodatek językiem, który jest zrozumiały dla rozmówczyni. I ta pewność, że jakby co to zawsze można zadzwonić do doktara na komórkę-bezcenne! Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
x100-pl Re: Ruszkowski:) 04.11.08, 15:59 Bardzo proszę o informację na temat specjalizacji dr Ruszkowskiego, czy przeprowadza zabiegi związane z wycięciem gruczołu Bartholina. pozdrawiam Odpowiedz Link
klarci Re: Ruszkowski:) 05.11.08, 02:12 To trochę trudne pytanie. Ale na pewno przeprowadza operacje, więc podejrzewam, że to o czym piszesz też wykonuje. Polecam Ci zapisać się do niego na wizytę prywatną, albo zadzwonić do szpitala 228311241. Na wizytówce widnieje Specjalista Ginekolog - Położnik Jak leżałam na Infanckiej, obok mnie leżała kobieta, którą operował. To była chyba dość skomplikowana operacja, wszystko było w porządku, ale wiesz o jego chirurgicznej fachowości nie mogę się wypowiadać. Na pewno należy do lekarzy, którzy chcą pomagać, więc myślę, że przykłada się do zabiegów i operacji. Odpowiedz Link
x100-pl Re: Ruszkowski:) 06.11.08, 11:38 Dzięki za info, Bardzo pilnie potrzebuję lekarza, który może przeprowadzić zabieg wycięcia gruczołu Bartholina, kto może to zrobić dobrze?, do którego najlepiej udać się szpitala w W-wie? Może któraś z forumowiczek ma doświadczenia z tą przypadłością? Odpowiedz Link
dzid-ziak Re: Ruszkowski:) 08.11.08, 08:04 Witam, jestem po poronieniu i zabiegu wykonywanym na Inflanckiej. Trafiłam na salę do dr Ruszkowskiego i muszę potwierdzić, że ma wspaniałe podejście do pacjentek. Pomimo całej tej traumy związanej z utratą dziecka bardzo dobrze go wspominam. Nie pozwolił wykonać zabiegu dopóki na 100% nie upewnił się, że zarodek przestał się rozwijać. Decyzję o zabiegu przekazał mi w sposób serdeczny i z pełnym zrozumieniem. Potem wytłumaczył mi cały proces. Z całą pewnością będzie moim lekarzem Odpowiedz Link
mika62 Re: Ruszkowski:) 21.09.09, 15:48 Dziewczyny mam pytanie chciałabym zapisać sie do doktora Ruszkowskiego, niestety nr tel który mam jest ciągle wyłączony a dzwoniac na Inflancka pani powiedziała,że musze dzwonić na jego tel kom. Posiadam tylko taki 603257061 bardzo pilne!!1 Odpowiedz Link
anikab Re: dr ewa dmoch gajzlerska? 02.02.05, 09:22 Hej. Podobno jest bardzo ok. Nie byłam u niej, chociaz planuję niedługo choć jedną wizytę (jestem w ciaży), ale jest droga, wiec poczekam do jakiegoś 5-go miesiaca. Specjalizuje sie w jakichs chorobach, duzo pisze, radzi, nie wiem czy nie pracuje w jakimś instytucie naukowym. Dostałam jej numery telefonów, ale nie wiem gdzie przyjmuje. W Izis na Nowym Świecie juz nie. Czy mogłabys mi napisac, gdzie jej szukać? Odpowiedz Link
morsik1995 Re: dr ewa dmoch gajzlerska? 15.03.05, 17:45 ja u niej próbowałąm leczyc mięsniaki, nie wiem, moze to dlatego, ze w szpitalu nie ma czasu, moze jak do niej przyjsc prywatnie, to inaczej traktuje, ale w szpitalu strasznie jej sie zawsze sie spieszy, rwie sie do usuwania wsyzstkich organów kobiecych, na moje pytanie o to, czy usuniecie macicy nie spowoduje nietrzymania moczu (słyszłam o takich problemach) odpiwiedziala zniecierpliwioona: Proooosze Pani, na ten tamat to ksiazki napisano, co ja tu pani bede opowiadac....... i jeszcze rzucila taki tekst, ze nie tylko pacjent moze wybierac lekarza, ale i lekarz pacjenta.......widoczenie jej na pacjentach nie zalezy...... ale telefon do prywatnego gabinetu moge podac: 642.66.05 ul. Inowrocławska na Stegnach Odpowiedz Link
bastet7 Re: dr ewa dmoch gajzlerska? 05.08.05, 13:14 Ja byłam u niej kilka lat temu, z nawracającą grzybicą. Przy trzeciej wizycie powiedziała mi, żebym więcej do neij nie przychodziła, bo ona mi nie pomoże. A dodam, że byłam prywatnie, na Inowrocławskiej właśnie. Także od tamtej pory - nie polecam tej pani;-( Odpowiedz Link
gradziel21 Re: dr ewa dmoch gajzlerska? 13.10.09, 19:18 ja taż mam problem z nawracają się grzybicą możesz mi powiedzieć u jakiego lekarza się tego pozbyłaś?czekam na odpowiedz pilne! Odpowiedz Link
nowy99 Re: dr ewa dmoch gajzlerska? 19.10.09, 12:45 Z nawracającą grzybicą bujałam się ze 3 lata - leczenie zaleczało na pewien czas. Przeszło całkiem, gdy całkowicie zaprzestałam zażywać antybiotyki - może u Ciebie przyczyna jest podobna... Jeśli antybiotyk to tylko np. w aerozolu do gardła... I żeby tego było mało: im dłużej bez antybiotyków tym mniej chorób, przeziębień, właściwie wcale już ich nie ma, podczas gdy wcześniej było 5-8 w ciągu roku. Odpowiedz Link
kilti Re: dr ewa dmoch gajzlerska 02.02.05, 18:33 Jeżeli chodzi o dr Dmoch-Gajzlerską to przyjmuje na ul.Inowrocławskiej 27 tel:642-66-05, przyjmuje w środy 15-18h, wizyta przynajmniej kiedyś kosztowała 150 zł Bardzo dobry specjalista jeżeli chodzi o choroby bakteryjne mnie wyleczyła, ale drogi, co do reszty nie wiem Odpowiedz Link
kkwiatuszek Re: dr ewa dmoch gajzlerska 04.02.05, 08:51 Tak przyjmuje na Inowrocłwskiej a wizyta wciąż 150zł. Byłam u niej ponad tydzień temu. Obecnie jest ordynatorem na Czerniakowskiej. Ja uważam że jest b.dobrą specjalistką. Trafiłam do niej jako do autorytetu z moim "trudnym" przypadkiem i sama widze różnice co do innych lekarzy do jakich ostatnimi czasy uczęszczałam, a było ich wielu. Odpowiedz Link
kangurzyca3 Re: dr ewa dmoch gajzlerska 16.07.05, 00:47 ja tez się u niej leczylam w szpitalu. Tez byla bardzo szybka i nie czulam sie zadbana, ale specjalista jest na pewno dobrym. jednak moj inny lekarz, lepiej mi doradzal jak sie pozniej okazalo. w ogole czerniakowskiej nie polecam Odpowiedz Link
truflaaa Re: dr ewa dmoch gajzlerska 03.08.05, 15:54 CZy mogłabyś mi podać nazwisko do doktora u ktorego sie leczylas? Potrzebuje pomocy - mam wirusowy stan zapalny. Dziekuje. Odpowiedz Link
9milimetrow1 Re: dr ewa dmoch gajzlerska 08.03.06, 19:13 Uwazam ze Dmoch jest super lekarzem.Wyciagnela mnie z klopotow w szpitalu.Dzieki niej w 2 miesiace pozniej bylam juz po operacji.Zmniejszyla do minimum ryzyko powiklan pooperacyjnych.Ciagle sie u niej lecze w przychodni przyszpitalnej.To prawda ze jest zabiegana i trudno nad nia nadazyc ale jak juz sie uda to znajdzie czas i odpowie na pytania.Potrafi ochrzanic,podowcipkowac i przytulic.Jej diagnozy sa bardzo trafne.Ma byc tak i tak ,zrobic to a potem tamto.Lepiej sie sluchac bo wszystko noituje w karcie. Odpowiedz Link
joa221 Re: dr ewa dmoch gajzlerska 22.09.06, 15:46 Jestem w wielkiej rozterce, niespełna 2 tygodnie temu laparotomoę torbieli okołojanikowej. Nie wiem co dalej, mam kilka problemów, a do lekarza mogę przyjść najwcześniej za 3 tygodnie, może panikuję, proszę powiedzcie jeśli macie podobne doświadczenia: 1. mam bardzo twardy i duży brzuch po operacji i plamię na brozowo 2 czy nie poinnam zaraz po operacji otrymac leków hormonalnych zeby torbiele nie wrqacały? Jestem bezradna, mam poczucie że lekarz mi wyciłą co ma wyciąc i już na 3-ci dzień wypisał ze szpitala... bardzo proszę, pomóżcie Odpowiedz Link
dmtk Re: dr ewa dmoch gajzlerska 26.11.06, 13:56 Czy to prawda,że prof. Dmoch-Gajzlerska nie jest już ordynatorem i nie pracuje w szpitalu im. Orłowskiego? Odpowiedz Link
tom_sar Re: dr ewa dmoch gajzlerska 21.06.08, 08:36 Pani profesor Dmoch-Gajzerska przeniosła się do prywatnego szpitala Centrum Medyczne Ostrobramska (ul. Fieldorfa 40, róg Ostrobramskiej i Fieldorfa). Jest tam ordynatorem oddziału ginekologii i ginekologii onkologicznej. Mają 2 sale operacyjne, 10 łóżek i naprawdę super warunki. Widziałem - polecam. W dodatku większość procedur i zabiegów wykonują w ramach kontraktu z NFZ (czyli za darmo)! Telefon: 00 48 22 610 79 05, www.magodent.com.pl Odpowiedz Link
anulka_14 Re: Warszawa 08.03.05, 18:11 mam 14 lat. Wiem. że niedługo nadejdzie czas pierwszej wizyty...bardzo się jej boję czy mogłybyście mi polecić jakiegoś dobrego ginekologa. Najlepiej kobietę.Takiego żebym tej 1 wizyty nie musiała źle wspominac. z Góry wieeelkie dzięki. Odpowiedz Link
qwert51 Re: Warszawa 18.03.05, 13:58 mam prośbę,a wogóle to kilka pytań,jestem po raz pierwszy w ciąży, od niedawna mieszkam w warszawie,jestem także bezrobotna, czy mam prawo leczyć się w państwowej służbie zdrowia, jeśli będę dopisana do książeczki ubepzieczeniowej męża?,czy znacie jakiegoś dobrego ginekologa-kobietę w warszawie?, czy wizyty w państwowej placówce też są płatne?,i czy coś wiecie na temat dr Marleny Sobieszczuk z Bonifratrów na starówce?, a i jeszcze jedno które badania są refundowane? z góry bardzo dziękuję i przepraszam,że tak dużo Odpowiedz Link
qwert51 Re: Warszawa 18.03.05, 15:41 czy ktos się orintuje gdzie państwowo przyjmuje dr Marlena Sobieszczuk z bonifratrów na starówce?,czy mogłybyści emi polecić dobrego ginekologa-kobietę z warszawy, a może z Solca kogoś mżecie polecić, dziękuję Odpowiedz Link
starynkiewicza Re: Warszawa 03.06.07, 11:30 Cześć Dziewczyny, a może, Drogie Panie, w połowie stycznia wraz z żoną rodziliśmy w warszawskim szpitalu przy pl. Starynkiewicza. Poród trwał 30 godzin i zakończył się cięciem. Żona ledwo żywa (wycieńczenie, utrata krwi), dziecko w kiepskim stanie (poważne deformacje czaszki) - konsekwencje zdrowotne ciągną się do dziś. Poród siłami natury nie miał szans powodzenia - dziecko było źle ułożone. Gdyby żonę właściwie zbadano cięcie odbyłoby się pół godziny po przyjęciu do szpitala, a żona i dziecko byliby zdrowi. Niestety lekarze nie byli zainteresowani swoją pracą. Od momentu porodu minęło już kilka miesięcy. Zebraliśmy siły i chcemy sprawić by sprawiedliwości stało się zadość, a niefrasobliwi lekarze zostali ukarani. NIE CHODZI O NAS (bo nam się udało - stan zdrowia małej się poprawia) ale o wszystkie rodzące, które trafią na Starynkiewicza w przyszłości. Prośba do wszystkich Pań (a może i Panów) na forum, które miały zastrzeżenia do opieki w tym szpitalu o maila. Z nieformalnych informacji, którymi dysponujemy prawie wszystkie komplikacje w tym szpitalu dzieją się przy udziale 2 lekarzy (nie zdradzę płci) - jeśli są winni, trzeba sprawić by nie mogli dalej leczyć. UWAGA: nie przez przypadek nie zdradzam personaliów ani płci tych dwóch lekarzy. Każda negatywna opinia na forum jest bowiem podstawą do oskarżenia o zniesławienie. Z tego samego powodu proszę Was o maile a na forum opisujcie najwyżej Wasze przypadki ale bez personaliów. Chcemy wszytko zrobić zgodnie z prawem. Zebrać dokumentację, oddać do analizy specjalistom, a potem podjąć odpowiednie kroki prawne. Mamy już chętnego prawnika. Zróbmy to!! Jan Kowalski (oczywiście na użytek forum zmienione, na privie się przedstawię) Starynkiewicza@gazeta.pl Odpowiedz Link
sylwietka76 Re: Warszawa Jacek Boj 21.03.05, 14:22 Ja także polecam Jacka Boja , jest naprawdę świetny Odpowiedz Link
magdaksp Re: Warszawa 16.06.05, 23:15 pani dr Krystyna Kolińska zlecznicy Alfa na Ordynackiej Odpowiedz Link
aneta_kon Re: Warszawa 05.09.05, 13:27 zgadzam się świetna specjalistka, cierpliwa, dokładna. Tłumaczy wszystko nawet najwieksze bzdury - w których ja jestem specjalistką Odpowiedz Link
iga1001 Re: do aneta_kon 06.09.05, 11:16 aneta_kon napisz proszę nazwisko lekarza, którego polecasz. Czy twoje info dotyczy dr Szymańskiej czy dr Skórskiej a być może jeszcze innego lekarza. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link
iga1001 Re: do aneta_kon 06.09.05, 11:19 aneta_kon napisz proszę o którym lekarzu masz takie zdanie. Czy dotyczy ono dr Szymańskiej czy dr Skórskiej czy zupełnie innego lekarza. Dzięki Odpowiedz Link
sengana Re: Warszawa 14.01.07, 00:12 Pani Kolińskiej niestety nie polecam.To jakas pomylka.kto pisze te posty? Odpowiedz Link
diana2003 dr gin SALAMI SALDI - opinie? 21.06.05, 19:28 podobno niezły lekarz, przyjmuje na NFZ, a w gabinecie robi zarówno usg, jak i np. cytologie; długo pracował w Szpitalu Św. Zofii; znacie GO? Odpowiedz Link
karla78 Re: dr gin SALAMI SALDI - opinie? 15.02.06, 14:54 Ja chodziłam do niego kiedyś, potem gdzieś się wyniósł z mojej przychodni i nie mam kontaktu- prześlij mi proszę. A bardzo fajny lekarz- sympatyczny i pełen zaangażowania - jeszcze jak na NFZtowca to niespotykane Odpowiedz Link
kasiuniasado Centrum Medyczne Puławska 22.02.06, 09:50 Hej! Czy ktoś chodzi tam do lekarza? Przyjmują tam Maria Strusińska, Monika Szymańska, Kinga Ziółkowska, Izabela Ziółkowska-Seta, Maria Łozicka-Frelek. Ta ostatnia jako endokrynolog. Czy któraś z nich jest godna polecenia??? Odpowiedz Link
starynkiewicza UWAGA 03.06.07, 11:31 Cześć Dziewczyny, a może, Drogie Panie, w połowie stycznia wraz z żoną rodziliśmy w warszawskim szpitalu przy pl. Starynkiewicza. Poród trwał 30 godzin i zakończył się cięciem. Żona ledwo żywa (wycieńczenie, utrata krwi), dziecko w kiepskim stanie (poważne deformacje czaszki) - konsekwencje zdrowotne ciągną się do dziś. Poród siłami natury nie miał szans powodzenia - dziecko było źle ułożone. Gdyby żonę właściwie zbadano cięcie odbyłoby się pół godziny po przyjęciu do szpitala, a żona i dziecko byliby zdrowi. Niestety lekarze nie byli zainteresowani swoją pracą. Od momentu porodu minęło już kilka miesięcy. Zebraliśmy siły i chcemy sprawić by sprawiedliwości stało się zadość, a niefrasobliwi lekarze zostali ukarani. NIE CHODZI O NAS (bo nam się udało - stan zdrowia małej się poprawia) ale o wszystkie rodzące, które trafią na Starynkiewicza w przyszłości. Prośba do wszystkich Pań (a może i Panów) na forum, które miały zastrzeżenia do opieki w tym szpitalu o maila. Z nieformalnych informacji, którymi dysponujemy prawie wszystkie komplikacje w tym szpitalu dzieją się przy udziale 2 lekarzy (nie zdradzę płci) - jeśli są winni, trzeba sprawić by nie mogli dalej leczyć. UWAGA: nie przez przypadek nie zdradzam personaliów ani płci tych dwóch lekarzy. Każda negatywna opinia na forum jest bowiem podstawą do oskarżenia o zniesławienie. Z tego samego powodu proszę Was o maile a na forum opisujcie najwyżej Wasze przypadki ale bez personaliów. Chcemy wszytko zrobić zgodnie z prawem. Zebrać dokumentację, oddać do analizy specjalistom, a potem podjąć odpowiednie kroki prawne. Mamy już chętnego prawnika. Zróbmy to!! Jan Kowalski (oczywiście na użytek forum zmienione, na privie się przedstawię) Starynkiewicza@gazeta.pl Odpowiedz Link
kargulca PROGRAM "PRZYJAZNE GABINETY" 28.08.06, 23:47 DZIEWCZYNY!! A co sądzicie o lekarzach uczestniczących w programie PRZYJAZNE GABINETY??? Odpowiedz Link
milena3110 warszawa 27.11.06, 12:31 cześć czy ktoś może mi coś powiedzieć na temat dr.Waldemara Czerwońca i dr.Czewławy dukaczewskiej-Wójcickiej??? Odpowiedz Link
agra1 Re: Warszawa 21.10.06, 22:12 Dr Piotr Kukulski. Cierpliwy, spokojny, odpowiada na pytania. Załuję,zespotkałam godopieropodkoniec ciąży, następną będzie prowadził od początku. Nawet jak mąż w połowie obchodu zaczął go pytać,w jakim stanie jestem po cesarce,to zzamiast pogonić,zadzwonił odrazu na pooperacyjny i się dowiedział. Przyjmuje na żelaznej Odpowiedz Link
marysiajrjewoijowjwoe8909 Re: Warszawa 08.08.20, 14:05 byłam na wizycie u dr Boja i po pierwsze w pewnym momencie stwierdził, cytuje że nie będzie mi opowiadał o życiu zarodka. Po drugie nie daje żadnego uczucia spokoju wizyta u dr była flustrująca do tego stopnia że popłakałam się podczas jej trwania. Uznaje ją za stratę czasu i pieniędzy. Nie wykonał żadnych badań nie powiedział nic interesującego, nie uspokoiła mnie ta wizyta wręcz zestresowała, nie wykonał i nie zlecił żadnego badania nie wykazał nawet minimalnego zainteresowania moją sprawą. Powiedział że mama przyjść za dwa tygodnia, nie polecam chyba, że lubicie tracić czas pieniądze i nerwy Odpowiedz Link
j0204 Re: Warszawa 09.04.04, 10:27 witajcie, do tej listy mogę dopisać dr Tomasza Rokickiego,jest on pracownikiem tej samej kliniki co dr Niemoczynski.osobiście nie miałam nic z nim wspólnego,ale wiem (z opowioadań koleżanek, które maja za soba ciężkie chwile, ateraz ciesza się brzuszkami)i mogę go polecić. Pozdrawiam seredcznie życząc na nadchodzące święta dużo zdrówka,łask od Zmartwychwstałego Pana i wielu cudownych chwil. Jola. Odpowiedz Link
anetkarobert Re: Warszawa 09.04.04, 19:24 dr Jacek Maciejewski, przyjmuje w IMiD w Warszawie. BArdzo cierpliwy kompetentny spokojny lekarz. moje GG 5420700 Odpowiedz Link
starlette Re: Warszawa 10.04.04, 21:49 Skoro juz polecacie lekarza, to moze piszcie gdzie przyjmuje, czy to jakas tajemnica??? Odpowiedz Link
gusiek74 Re: Warszawa 13.04.04, 15:07 Niemoczyński i Rokicki przyjmują w Invimedzie. Do Niemoczyńskiego tel. (przyjmuje też prywatnie na Sobieskiego): 0602 211 785 Pozdrawiam, Agata Odpowiedz Link
idid Re: Warszawa 09.10.04, 08:05 Co do Pana Rokickiego, to przyjmuje on też w Lux Medzie, miałam wątpliwą "przyjemność" mieć u niego USG TV. Trwało jakieś 5-10 sekund!! Jak w tak krótkim czasie można cokolwiek zobaczyć? A poszłam, bo męczą mnie dosć często bóle podbrzusza. Oczywiście nic tam niepokojącego nie zobaczył... Odpowiedz Link
martaglowacka Re: Warszawa 18.10.04, 14:57 Ja to samo!! Nie polecam - unikam go jak ognia jeśli chodzi o USG. Odpowiedz Link
kwiatek-21 Re: Warszawa 18.04.05, 14:52 Niezgadzam sie z tą opinią może dr Rokicki jest mało mówny i USG robi szybko ale to dla tego ze jest profesjonalista jeżeli w trakcie badania nurtują was jakieś pytania pytajcie go i wtedy naprawde potrafi sie rozgadać to cudowny lekarz prawie cudotwórca jeżeli ktos nie pyta i nic nie mówi to sie nie dziwie że tak krutko lekaz robi usg Odpowiedz Link
dusiax2 Re: Warszawa 08.10.05, 20:29 Zgadzam sie z negatywna opinia o doktorze Rokickim i STANOWCZO ODRADZAM wizyte u tego Pana. Małomówny, wyjatkowo szybko "obsługuje" ciężarne kobiety, cała wizyta wraz z USG trwała niecałe 5 minut!!!!! Kosztowała 150 zł, nie miałabym nic przeciwko, gdyby czas i zanagazowanie były współmierne do ceny. Odpowiedz Link
jaskag Re: Warszawa 24.10.05, 13:17 Moje USG u Rokickiego trwało również 10 sekund, nawet nie zdążyłam spojrzeć na monitor, a już byłam za drzwiami. Katastrofa. Byłam tak zszokowana, że poszłam złożyć pisemną skargę w Lux Medzie (dodam, ze była to moja trzecia ciąża i nigdy wcześniej nie miałam do czynienia z takim olewactwem, poza tym pozbawił mnie okazji do popatrzenia na mojego bobaska). Odradzam Rokickiego. Moja koleżanka chodziła do niego do prywatnego gabinetu i kiedy w ciąży zaczęła plamić zadzwoniła do niego na komórkę, a wtedy usłyszała: "Po co Pani do mnie dzwoni, proszę jechać na dyżur do szpitala, chociaż i tak jest już pewnie po wszystkim". Lekarz katastrofa, nie wiem, jak może być szefem Invi-Medu. A jeśli chodzi o tę klinikę to polecam dr Anettę Karwacką (która przyjmuje jeszcze w Damianie i Medicoverze). Jak pisała któraś z moich przedmczyń - jest młoda, energiczna i bardzo kompetentna - odpowie na każde pytanie, a badania nie są u niej krępujące jestem jej wierna od lat jaska Odpowiedz Link
ala_123 dr Szachowski, Saska - jaki jest? 13.01.05, 13:25 Czy ktos moze polecic (lub nie) dr Szachowskiego z przychodni na Saskiej - jaki jest? dzieki, Odpowiedz Link
kiszoniak Re: dr Szachowski, Saska - jaki jest? 27.01.05, 17:55 dr Szachowski, o którego pytasz to fantastyczny człowiek i chyba dobry lekarz. Piszę "chyba" bo byłam u niego dopiero dwa razy.Pierwszy raz dwa lata temu po poronieniu a drugi teraz(niestety prawdopodobnie ciąża się nie rozwija, ale to inny temat)Mogę tylko powiedzieć,że chciałabym aby każdy lekarz był takim ciepłym i serdecznym człowiekiem jak dr Szachowski. Odpowiedz Link
anulka2706 Re: dr Szachowski, Saska - jaki jest? 31.01.06, 16:28 Poszukuję jakiegoś kontaktu do dr. Szachowskiego. Wiem, że już nie pracuje w przychodni na ul.Saskiej. Czy może ktoś podać mi jego "namiary" ??? Z góry dziękuję Odpowiedz Link
marta534 Re: dr Szachowski, Saska - jaki jest? 04.02.05, 10:45 hej! ja mam mysle dobrą wiadomość.. chodze do dr Szachowskieho juz od roku i uważam ze jest suuuper lekarzem.. Wyleczyl moja torbiel na jajniku.. jest bardzo milym i sympatycznmym lekarzem..polecila mi go moja mama, ktora chodzi do niego kilka lat... rozmawiam rowniez z innymi kobietami, ktore siedza razem ze mna w poczekalni.. kazda z nich bardzo go zachwala.. pozdrawiam! Odpowiedz Link
mabra1 Re: dr Szachowski, Saska - jaki jest? 25.07.05, 15:35 a można prsić o telefon? jest to prywatna klinika czy NFZ? Odpowiedz Link
b.montana Re: dr Szachowski, Saska - jaki jest? 23.12.09, 00:38 dr Szachowskiego mogłam polecić, niestety ZMARŁ W LISTOPADZIE to taka informacja dla innych jego pacjentek, które nie mogą się dodzwonić.... Odpowiedz Link
magdus51 Re: Warszawa 08.02.05, 10:42 Dr.Rokicki moze i jest dobry w planowaniu dzieci ale na reszcie malo sie sie zna.Zapewnial mnie ze wyleczy mnie z moich golegliwosci wydalam kupe kasy i po jego doswiadczeniach wyladowalam w szpitalu. Odpowiedz Link
73nikusia Re: Warszawa 09.04.04, 20:00 Jacek Lisawa - jest bardzo dobrym ginekologiem i poloznikiem Pozdrawiam Nika Odpowiedz Link
franioz Re: Warszawa 14.04.04, 18:07 Potwierdzam, doktor Jacek Lisawa to bardzo dobry ginekolog i położnik. Pracuje w IMiD na Kasprzaka. Ja chodziłam prywatnie. Odpowiedz Link
koska3 Re: Warszawa 08.09.04, 18:27 Mam krótkie pytanie; jestem w 11 tyg. ciąży. Zaczęłam chodzić do dr Lisawy (w EnelMedzie). Pracuję w agencji reklamowej i siedzę w robocie przy komputerze po 10-12 godz. Czy dr Lisawa jest b.negatywnie nastawiony do dawania ciężarnej szansy na tygodniowy oddech od kieratu? Krępuję się zapytać go wprost. Odpowiedz Link
ka_ma2 Re: Warszawa 30.09.04, 12:03 jeśli lekarz nie jest w stanie zrozumieć iż kobieta mająca pracę 1. stresującą 2. nie kończącą się na 8 godzinach a będąca w ciąży potrzebuje czasem (z umiarem!) zwolenienia aby po prostu odpocząć nie jest chyba dobrym lekarzem .... Odpowiedz Link
majan2 Re: Warszawa 22.05.05, 18:41 ja chodze do doktora Puzyny, jak na razie (18TC) jestem zadowolona, tylko cena troche zbyt wysokoa -120 PLN, uwielbia dawac zwolnienia, kojarzy pajcentek jak do niego dzowni, jest cierlpiwy. Poza tym pracuje na Zelaznej. Ma bardzo mila sekretarke. Odpowiedz Link
malajo1 Re: dr RUSZKOWSKI 15.05.06, 21:20 witam wszystkich! widzialam juz wczesniej to nazwisko na tym oraz innym forum.chcialabym sie dowiedziec o doktorze czegos wiecej.jaki jest?ile ma lat? jakie podejscie do pacjentek?nie jestem z warszawy a chcialabym isc do jakiegos ginekologa po recepte na plasterki anty...czy to "wlasciwa" osoba?mam 21lat,jednak u ginekologa bylam tylko 2 razy i panicznie mnie skręca na mysl o kolejnym...wolalabym isc do kobiety,jednak o tym doktorze slyszalam same pozytywne opinie...jak sie do niego zarejestrowac?czy dlugo sie czeka? rozumiem,ze teraz zaplacilabym normalnie za wizyte(badanie itp) a po nastepne recepty chodzilabym za darmo?(ktoras z Pań napisala wczesniej,ze zwolnienia,recepty to gratis ). Odpowiedz Link
ela-c Re: Warszawa 15.10.04, 17:57 Radzę powiedzieć mu o tym wprost. Ja chodziłam do niego całą ciążę (prywatnie)i byłam zadowolona.Doprowadził moją ciążę do końca (wcześniej miałam dwa poronienia)i mam roczną córeczkę )). Właśnie niedługo wybieram się na wizytę kontrolną ))))) Odpowiedz Link
beatadorotaz Re: Warszawa 25.11.04, 09:05 Własnie zapisałam się do EnelMedu i szukam learza ginekologa. Jesteś zadowolona z dr Jacka Lisawy? A czy lekarza internistę też masz wybranego? Czy jesteś zadowolona z obsługi w tym centrum medycznym? Odpowiedz Link
anula281 Re: Warszawa 08.02.05, 19:43 Ja mam pakiet z firmy wykupiony w ENEL-MEDZIE i szczerze z całego serce odradzam leczenia sie tam. Co tam sie dzieje, to sie w glowie nie miesci. Internisci maja specjalizacje np.anestezjolog albo intensywna terapia. W zeszlym roku mialam ospe a lekarka dr.Kasprzycka nie wiedziala jak sie leczy ospe, ani nie potrafila jej rozpoznac!!!! Powiedziala mi zebym pojechala do szpitala zakaznego, a potem zebym do niej zadzwonila i powiedziala jej co mi bylo. To jakis basurd!!!! Z calego serca moge polecic tylko i wylacznie ginekolog dr Juchnicka. Naprawde super kobieta Odpowiedz Link
aga19674 Re: Warszawa 22.02.05, 10:32 Dr Juchnicka - naprawdę rewelacyjna. Jej specjalność to endokrynolog- ginekolog.Polecam wszystkim z zaburzeniami hormonalnymi.W trzy miesiące postawiła mnie na nogi czego nie mogli dokonać ginekolodzy przez dwa lata. Kompetentna, rzeczowa a przede wszystkim delikatna, miła i bezstresowa. Jedyny minus to kłopot z terminami wizyt. Trzeba pamiętać aby zapisywac się z dużym wyprzedzeniem, poprostu tłumy pacjetek. Mam wrażenie, że w ENEL-MEDZIE ogólnie przeważa brak wiedzy. Jedynie przemiłe pielęgniarki czego nie można powiedziec o paniach z recepcji. Odpowiedz Link
wiki113 Re: Warszawa 01.03.05, 16:52 Bardzo odradzam w Enel-medzie Anete Tras-Sujke. Jestem na poczatku mojej pierwszej ciazy i szlam na wizyte w skowronkach a wyszlam zbita jak pies. PRL sie odzywa - corus ciaza to nie choroba, nie nalezy sie zwolnienie. Zupelnie nie kontaktowa osoba. Odpowiedz Link
ann441 Re: Warszawa 06.07.07, 15:46 niestety i ja musze odradzic pania dr Trams Sujke. Przez 7 miesiecy nie zdolala zdiagnozowac u mnie wtornego braku miesiaczki, ani wyciagnac mnie z ponad rocznego niemiesiaczkowania po tabletkach antykoncepcyjnych. Oschła, niekompetentna, bylejak podchodząca do pacjenta. Przykro nawet o niej wspominać Odpowiedz Link
cardamomo Dr Południewski C.Damiana, dr Zwoliński/Gromada M 10.04.04, 11:41 Dr Południewski Bardzo profesjonalny, ciepły i cierpliwy. Prowadzi moją ciążę i będzie przyjmował poród. Odpowiada na wszystkie pytania, rzetelnie wykonuje usg. Dr Zwoliński super specjalista usg rzetelny, dokładny i przemiły forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=10955760&a=10961533 Odpowiedz Link
wieczna-gosia Dr. Szymanski 10.04.04, 18:20 Dr Robert Szymanski- przyjmuje PANSTWOWO w poradni medycyny Rodzinnej na bielanach, ma gabinet gdzies w okolicach pl Wilsona a tak w ogole pracuje na Zelaznej. Nie wiem czy bedzie przyjmowal moj porod ale z prowadzenia ciazy jestem w 100% zadowolona (panstwowego prowadzenia a to chyba wazne). Odpowiedz Link
malwes Dr Katarzyna Więch - Karowa, Waliców 10.04.04, 23:17 Witajcie! Gagat100 - Świetny pomysł na forum!!! Tego brakowało!!! Skoro to takie "specjalistyczne miejsce" to opisuję "mój typ" w szczegółach. Dr Katarzyna Więch, szpital Karowa, Przyjmuje też w Spółdzielni Profesorsko-Ordynatorskiej przy Waliców 20, tel. 22- 624-06-47, 22-620-10-17, czwartki 17.30-20.00 1. Poznałam Panią Dr przypadkiem, na Izbie Przyjęć, jak pojechałam z podejrzeniem ciąży pozamacicznej. Byłam przestraszona a ona okazała mi dużo serca. Na szczęście diagnoza była mylna (lekarza z LIM) i moja ciąża pozamaciczna ma już 2 m-ce i 5kg! Przytuliła mnie i pocieszyła widząc mój smutek - tego nie zrobił dla mnie nigdy żaden lekarz. 2. Już od 3go tygodnia ciązy zaczęły się problemy - pani Dr zrobiła wszystko co można żeby uratować tę ciążę. Męczyła się ze mną całe 9 m-cy bo wyłaziły mi wszystkie możliwe choróbska. Zawsze mogłam liczyć na rzetelną informację i mieć pewność, że jestem pod dobrą opieką. Nie zapomniała o nie jak leżałam w szpitalu kilka m-cy. Mimo, że pracowała na innym oddziale zaglądała, zadzwoniła czasem, dowiadywała się o mój stan. 3. Znosiła moje marudzenia, kwękania, dokuczania. Mogłam do niej zadzwonić o każdej porze dnia - a zdarzyło mi się kilka razy i w urlop, i pochlipać po 21.00 do słuchawki...choć staram się tego unikać, bo lakarz by zwariował gdyby żył problemami wszystkich pacjentów 4. Najważniejsze... a w dzisiejszych czasach dość niepopularne..."zabrała" się za moją ciążę jak jeszcze nie przyjmowała prywatnie...i robiła to z takim samym oddaniem jak później. Pozdrawiam, Gosia Odpowiedz Link
zwadek Re: Dr Katarzyna Więch - Karowa, Waliców 27.08.04, 22:03 potwierdzam, dr Więch to wspaniała kobieta i dobry fachowiec. Odpowiedz Link
paulinabu Re: Dr Katarzyna Więch - Karowa, Waliców 24.01.05, 21:50 Dr Wiech jest najlepsza. Trafilam do niej calkiem przypadkiem 1,5 roku temu, najpierw leczylam sie w innym szpitalu. Okazalo sie ze przeszlam 6 niepotrzebynch zabiegow. Dr Wiech jest najbardziej cierpliwa i delikatna lekarka. Mozna sie do niej zwrocic ze wszystkimi watpliwosciami. Zawsze pozmoze i wysluchac. Gorąco polecam Odpowiedz Link
phoebe11 Re: Dr Katarzyna Więch - Karowa, Waliców 03.11.04, 01:30 tak zdecydownie zgadzam sie kasia wiech i ewa romejko, wspaniale. dziewczyny w warszawie, wpisujcie sie, Odpowiedz Link
jolka_w Re: Dr Katarzyna Więch - Karowa, Waliców 25.11.04, 09:19 No nie wiem... Jak ja spotkałam panią -wtedy jeszcze lekarz( widać już to się zmieniło) - K. Więch, to jakos mi ani nie za bardzo pomogła, ani za bardzo nie była miła... może miałam pecha, może miała gorszy dzień... Za to Romejko polecam ) Mądra kobieta. Odpowiedz Link
konradbryw Re: Dr Katarzyna Więch - Karowa, Waliców 22.02.05, 12:53 Też polecam. Prowadziła ciążę żony, wysyłała na wszystkie potrzebne badania, zawsze dostępna pod komórką, jak ja czy żona chciała o coś spytać (po porodzie także). Odpowiedz Link
arwena213 Dr Katarzyna Więch - teraz Dr Maksym 05.10.07, 18:14 Niestety od tego tyg. nie bedzie nigdzie przyjmowac, bo wyjezdza. Niestety. Odpowiedz Link
anul-a28 Re: Dr Katarzyna Więch - teraz Dr Maksym 02.03.09, 15:28 Czy ktoś wie czy Pani Kasia wróciła z Niemiec????? Odpowiedz Link
piekna.szkotka Re: Dr Katarzyna Więch - teraz Dr Maksym 24.11.09, 10:37 anul-a28 napisała: > Czy ktoś wie czy Pani Kasia wróciła z Niemiec????? nie wróciła i zapewne nie wróci ps. nie Niemcy tylko Wlk. Brytania Odpowiedz Link
lemone Re: Dr. Szymanski 15.04.04, 16:11 wieczna gosiu, jestes pewna, ze dr Szymanski pracuje w szpitalu sw zofii??? Nic nie wspominal mi na ten temat, a poruszalam z nim temat usg wlasnie w tym szpitalu wielokrotnie... Zaskoczylas mnie. Odnosze wrazenie, ze teraz nie ma nic wspolnego z zoska. lemone ps. dr Szymanski jest bardzo sympatyczny, choc nieco malomowny, wiekszosc informacji trzeba z niego wyciagac (choc moze to ja jestem zbyt dociekliwa), ale jestem z niego bardzo zadowolona Odpowiedz Link
kaha121 Re: Dr. Szymanski 12.01.05, 14:58 a ja chodze do dr.Szymańskiego który przyjmuje na ulicy nowowiejskiej w przychodni wojskowej.jest naprawde miły!mimo że są do niego zapisy na bardzo odległy termin(bo tak dużo pań go lubi to on zawsze przyjmie niezapisaną panią!nie odmawia!i naprawdę jest bardzo miły Odpowiedz Link
domek2004 Re: Dr. Szymanski 12.01.05, 20:06 a jakie jest imie Pana Dr Szymanskiego, o ktorym piszesz ? Odpowiedz Link
iwaa1 Re: Dr. Szymanski 16.06.04, 12:54 Szymański pracuje na Żelaznej ale nie Robert tylko Jacek. Odpowiedz Link
annam-s Re: Dr. Szymanski 08.11.04, 16:58 w poradni skończył się limit darmowych wizyt a terminy mają b. odległe, chcę zapisać się prywatnie do dr. Szymańskiego ale nie mogę znaleźć nigdzie namiarów do niego. HELP! gdzie "w okolicach pl Wilsona " przyjumje dokładnie _prosze tel.do niego lub adres! potrzbuję konsultacji jak najszybciej. pozdrawiam Odpowiedz Link
agniecha18 Re: Dr. Szymanski 25.11.04, 13:05 dr Szymanskiego serdecznie polecam, wlasnie 1,5 miesiaca temu urodzilam corke - jestem bardzo zadowolona z tego jak prowadzil ciaze - bardzo spokojnie i rzeczowo potrafi wytlumaczyc, odpowiada na wszystkie pytania ( nawet glupiutkie) .Faktycznie pracuje w szpitalu sw.Zofii ( tam przyjmuje w piatki 16- 19.00) i prywatnie na ul.Żytniej 16 m 50 ( gabinet + usg w godz. 16-19.00) tel.601 243 792 ( trzeba sie umowic na wizyte na Żytnia, a zeby sie umowic na Żelazna trzeba dzwonic do szpitala do przychodni przyszpitalnej) wizyta kosztuje 100 zl serdecznie polecam dr.Szymanskiego, z dr. Rodzeniem tez mialam przyjemnosc- baaaaaaaaardzo ok Odpowiedz Link
mojreczka Re: Dr. Szymanski 26.11.04, 11:19 o którym dr Szymańskim mowa? wiem że jest dwóch. prosze napiszcie,bo akurat ide na pierwsza wizyte Odpowiedz Link
agniecha18 Re: Dr. Szymanski 26.11.04, 12:01 ja znam dr.Jacka Szymańskiego ze szpitala sw.Zofii ( prywatnie na Żytniej) polecam Odpowiedz Link
gosiapal Re: Dr. Szymanski 08.06.06, 16:00 ja też prowadzę u niego ciążę i jestem zadowolona. Mam na myśli Jacka Szymańskiego, pracuje na Żelaznej i przyjmuje na Żytniej. Polecam gorąco. Odpowiedz Link
helena72 Re: Dr. Szymanski 08.12.04, 19:02 Jestem pacjentką dr Roberta Szymańskiego i jestem bardzo zadowolona!! Przyjmuje w gabinecie prywatnym w okolicu placu Wilsona, a dokładnie na ul. Krasińskiego 16 m. 50. Pamiętajcie Panie, że trzeba się umówić telefonicznie! Od poniedziałku do czwartku po godz. 17. Podam Wam jeszcze numer, bo po co macie szukac 869 93 16. Gorąco POLECAM!! Buziaki Odpowiedz Link
omama Re: Dr Południewski C.Damiana, dr Zwoliński/Groma 24.04.04, 23:41 Zgadzam się, Południewski jest super. Znakomity lekarz i człowiek z wielkim szacunkiem do pacjentek. Polecam. Odpowiedz Link
abumba Re: Dr Południewski C.Damiana, dr Zwoliński/Groma 26.04.05, 22:14 Ogolnie dobry lekarz ale bez rewelacji.Jest taki troche przymulony.Fotel ginekologiczny stoi w jego gabinecie dokladnie na wprost wejscia- bez zadnego parawanu, co jest krepujace.Podczas mojej wizyty chciala wejsc do gabinetu inna kobieta- akurat siedzialam na fotelu, nie slyszala "prosze nie wchodzic" pana doktora- przed wejsciem "powstrzymal" ja jedynie moj maz.Poludniewski daje tel. komorkowy do siebie,co mysle,ze jest wazne ale nie zrobil mi ani cytologii ani nie zmierzyl mi cisnienia krwi mimo,ze jestem w ciazy... Odpowiedz Link
zytka-boreal Re: Dr Południewski C.Damiana, dr Zwoliński/Groma 18.09.05, 03:11 centum damiana naprawde odradzam,lekarz stwierdził ze z dzidziusiem jest wszystko dobrze, a moje dzicko miło poważne 3wady genetyczne , i tak jak jednej mógł nie zauważyc ,zakładam słaby sprzet ,to te dwie powinnien ,dla wyszłam nic nie powiedziałam ,pózniej miałam do sibie pretensje czemu..? ,ale nie miłam odwagi powiedziec temu człowiekoi w twarz ,ze potraktował mnie jak kazda pacjentke ,tak tylko aby przebadac ,kase zarobic i tyle albo powinien jeszce raz skończyc studia .z ciekawości sprawdze jurto jak sie nazywał ten lekarz .. polecam goraco lekarza na karkowskim przedmieściu67/2 tel 826 08 25 -naprawde warto ,byłam u kilkunastu w warszawie .nie ma nikogo lepszego Odpowiedz Link
zytka-boreal Re: Dr Południewski C.Damiana, dr Zwoliński/Groma 18.09.05, 15:55 CENTRUM MEDYCZNE DAMIANA dr n.med KRYSTYNA ZAŁUCKA -TAK NAZYWA SIE TA KOBIETA KTÓRA NIE ZAUWAZYŁA ANI JEDNEJ Z TRZECH POWAZNYCH WAD ROZOJOWYCH MOJEGO MALUCHA ,CENTURM PRZY ULICY WAŁBRZYSKIEJ Odpowiedz Link
kolitu Re: Dr Południewski C.Damiana 25.05.05, 15:02 polecam lekarza w Warszawie www.poludniewski.pl/ na tej stronie sie wszystkiego dowiecie,ja lecze nadżerke juz jakis czas ale sie zdecydowałam na laser,teraz dostałam tabletki Albothyl który jest na nadżerke, ale wiadomo że nie wyleczy,ale wspomaga i jeszcze dostałam LACTOVAGINAL. To wszystko po to aby przygotować pochwe do zabiegu,aby leki czyściły te wszystkie grzybki i zapalenia. Polecam dr Południewskiego w Warszawy jest bardzo miły Wizyta prywatnie kosztuje 100 zł, w tym miesci sie także badanie cytologiczne.Przyjmuje on na ul Gajdy 8 w Warszawie polecam Odpowiedz Link
kolitu Re: Dr Południewski C.Damiana, dr Zwoliński/Groma 25.05.05, 15:03 polecam lekarza w Warszawie www.poludniewski.pl/ na tej stronie sie wszystkiego dowiecie,ja lecze nadżerke juz jakis czas ale sie zdecydowałam na laser,teraz dostałam tabletki Albothyl który jest na nadżerke, ale wiadomo że nie wyleczy,ale wspomaga i jeszcze dostałam LACTOVAGINAL. To wszystko po to aby przygotować pochwe do zabiegu,aby leki czyściły te wszystkie grzybki i zapalenia. Polecam dr Południewskiego w Warszawy jest bardzo miły Wizyta prywatnie kosztuje 100 zł, w tym miesci sie także badanie cytologiczne.Przyjmuje on na ul Gajdy 8 w Warszawie polecam Odpowiedz Link
agawr Re: Dr Południewski C.Damiana, dr Zwoliński/Groma 25.10.04, 18:50 Czy dr Poludniewski przyjmuje gdzies oprocz C.Damiana?Ile kosztuje wizyta?Wiem ze bardzo go chwalisz ale minelo juz troche czasu i chcialam spytac czy nadal jestes zniego zadowolona.Odwiedzilam juz wielu dziwnych lekarzy,ktorzy zbywali moje pytania i obawy Jeszcze jedno pytanie czy dr.Zwolinski przyjmuje jako ginekolog(czy go polecasz w tym wzgledzie?)czy jedynie robi usg? Prosze odpisz. Odpowiedz Link
begemot Re: Dr Południewski C.Damiana, dr Zwoliński/Groma 31.10.04, 12:28 potwierdzam południewski jest bardzo dobry, ale dość drogi - 100 zyla w damianie olga Odpowiedz Link
quaver Re: Dr Południewski C.Damiana 06.01.05, 15:03 A ja mam inne zdanie i nie najlepsze doświadczenia. Przede wszystkim przerażająco grube i krótkie palce dłoni pana dr- może to dla niektórych pań jest bez znaczenia, ale dla mnie istotne, bo badanie było b. bolesne. Poza tym zalecił leki na moje niejasne dolegliwości przed zrobieniem badania. Wynik posiewu nie potwierdził postawionej wcześniej diagnozy, a mimo to zalecił przeprowadzenie kuracji! Czyżby nie honor panu doktorowi przyznać się do błędu?! Oczywiście nie zamierzam przyjmować wykupionych już (niestety) leków, bo nie strzela się do muchy z armaty. Odpowiedz Link
mamapulpecji Re: Dr Południewski C.Damiana, dr Zwoliński/Groma 07.12.04, 17:38 hej, Południewski przyjmował mój poród (cc), później zakładał mi spiralkę i cały czas jestem jego pacjentką. Wizyta kosztuje 90 zł. Polecam go, naprawdę porządny lekarz. Wysyłam do niego wszystkie przyjaciółki, bo wg mnie jest godny polecenia i profesjonalny, a przy tym bez humorów i złych dni. Odpowiedz Link
agawr Re: Dr Południewski C.Damiana, dr Zwoliński/Groma 08.12.04, 13:58 Rozumiem ze 90zl kosztuje wizyta w Damianie?Dlugo trzeba czekac na wizyte u niego?Slyszalam ze Poludniewski zaklada prywatna klinike,czy wiesz moze czy juz w niej przyjmuje. Odpowiedz Link
kolitu Re: Dr Południewski C.Damiana, dr Zwoliński/Groma 25.05.05, 15:05 www.poludniewski.pl/ na tej stronie sie wszystkiego dowiecie,ja lecze nadżerke juz jakis czas ale sie zdecydowałam na laser,teraz dostałam tabletki Albothyl który jest na nadżerke, ale wiadomo że nie wyleczy,ale wspomaga i jeszcze dostałam LACTOVAGINAL. To wszystko po to aby przygotować pochwe do zabiegu,aby leki czyściły te wszystkie grzybki i zapalenia. Polecam dr Południewskiego w Warszawy jest bardzo miły Wizyta prywatnie kosztuje 100 zł, w tym miesci sie także badanie cytologiczne.Przyjmuje on na ul Gajdy 8 w Warszawie polecam Odpowiedz Link
nullka78 Re: Dr Południewski C.Damiana, dr Zwoliński/Groma 25.05.05, 17:02 Mam wrażenie że ktoś sam się tu reklamuje bo po co pisac 10 razy te same posty??? A 100zł to wcale nie jest tak tanio. Odpowiedz Link
karma_tsondry_palmo Re: Dr Południewski C.Damiana, dr Zwoliński/Groma 26.10.05, 20:49 Ja jestem pacjentką dr Połusdniewskiego i jestem bardzo zadowolona. Przyjmuje w prywatnym gabinecie przy ul. Gajdy 8. Wizyta kosztuje 100zł razem z cytologią. Najlepiej zadzwoń 602 635 854 i wypytaj się o wszystko. Może roziweje Twoje obawy i odpowie na pytania Odpowiedz Link
lidek0 Dr Padzik Moczydłowska 12.04.04, 22:22 Przyjmuje prywatnie ul.Marsa 101/103 tel 611 87 43 we wtorki i czwartki od 16 do ostatniej pacjentki czyli nawet 23, ma usg w gabinecie, pracuje w św.Zofii. Ma w swojej praktyce trudne przypadki, leczy po poronieniach i macie dwurożne. polecam Odpowiedz Link
rendziak Re: Dr Padzik Moczydłowska 15.04.04, 12:44 a ja nie polecam dr Padzik. Miałam z nią do czynienia kiedy leżałam w szpitalu Św Zofii w pierwszej ciąży. Była nie miła, traktowała moją ciąże bardzo obcesowo. Twierdziła, że najwyżej ciąża zostanie zakończona a przecież to nie koniec świata i nie rozumie czemu becze, przecież jestem młodą osobą więc bede jeszcze miała zdrowe dzieci........... bardzo byłam zaskoczona taką postawą lekarza......... Odpowiedz Link
lidek0 Re: Dr Padzik Moczydłowska 06.05.04, 08:43 Jestem bardzo zdziwiona!!! Ale warto wiedzieć Odpowiedz Link
annkier Re: Dr Padzik Moczydłowska 30.10.04, 12:58 prywatnie to możesz ja polecać, ale jak Cie nie zna z tej str to zapomnij o prfesjonalnej opiece w szpitalu na zelaznej liczy sie tylko pieniądz Odpowiedz Link
nocti_fer Re: Dr Padzik Moczydłowska 01.11.04, 22:15 Same dobre doświadczenia. Chodzę do niej od samego początku (fakt, że prywatnie). Mierzy ciśnienie, robi cytologie w razie potrzeby, ma usg. Jest delikatna podczas badania. Wyprowadziła mnie z torbieli jajników, nadżerki i super dobrała pigułki antykoncepcyjne za rozsadną cenę. Wizyta to koszt ok. 100 złotych (ze wszystkim), a za ewentualne szybkie wejścia (np. w przypadku nadżerki) nie płaciłam w ogóle! Pare razy z musu poszłam do kogoś innego i bardzo żałowałam jak mnie potraktowali metalowym wziernikiem... Odpowiedz Link
ewitek01 Re: Dr Padzik Moczydłowska 23.11.04, 23:19 nic dodać nic ująć ! tylko polecać )) dzieki niej mam zdrowe dziecko ( a wiele wskazywało na to, że dzieci mieć nie będę); Odpowiedz Link
weirdness Re: Dr Padzik Moczydłowska 06.01.05, 20:57 hm mozecie napisac cos wiecej!! i podac aktualny telefon ...jak sie do niej prywatnie zapisac?? bo skoro przyjmuje tylko w takich dziwnych godzinkach to jak z telefonowaniem!! pilne!! Odpowiedz Link
kicia85 Re: Dr Padzik Moczydłowska 28.07.05, 09:47 Najlepszy ginekolog w mieście. I prywatnie i państwowo. Miła i delikatna!!! Dobry fachowiec i uczciwy człowiek!!!! Obecnie przyjmuje od wtorku do czwartku od 15 do ostatniej osoby!!! Marsa 101/103 Odpowiedz Link
malami1980 Re: Dr Padzik Moczydłowska 04.04.06, 15:07 a ja jej w ogole nie polecam.Chodzilam do niej prywatnie z torbiela jajnika, mialam 22 lata a trobiel byla stwierdzona przez USG a ona ze wzgledu na to ze bylam jeszce wtedy dziewica powiedziala mi ze mnie nie bedzie badac bo...jestem niedzisiajesza.,..bez komentarza. wiecej do niej nie poszlam.Moja mame rowniez bardzo niemilo przyjmowala!! Odpowiedz Link
kittta Re: Dr Padzik Moczydłowska- bardzo polecam 22.05.06, 10:12 Bardzo polecam. Świetny lekarz-myślę że to najważniejsze. Czasem w trudnych życiowo sytuacjach ciężko nam się odbiera pewne prawdy!!! Tez usłyszałam że poronienie to nie koniec świata i że jestem jeszcze młoda i to że byłam w ciąży to dobry znak że mogę w nią zajść- teraz z perspektywy czasu wiem że miała rację i mówiła prawdę- coz lekarz może powiedzieć "przykro mi"?? jaki to miałoby sens!!! A Pani doktor ma lat 50, jest przemiła, delikatna i opiekuńcza!!! Uwielbiam wizyty u niej!! No i moją ciążę prowadzi z wielkim zaangażowaniem!!! Odpowiedz Link
basiulek22 Re: Dr Padzik Moczydłowska 18.06.06, 19:54 Ja tez jej nie polecam ponieważ... Ja mam troche inne zdanie o dr Padzik. Chodziłam do niej przez całą ciążę, zostawiłam ponad 1000 zł ( koszt wizyty prywatnie 120 zł ). Na kazdej wizycie mówiła że wszystko jest ok, robiła dla potwierdzenia usg. Byłam spokojna i ufałam jej. W38 tygodniu poszłam na wizyte do przychodni przyszpitalnej na Żelaznej, zrobiono mi ktg i usg.Lekarz wykonujący usg był w szoku, parametry dziecka nieprawidłowe, brzuszek i główka za malutkie , odpowiadajace 34 tygodniowi, waga dziecka na 32-33 tydzień.Lekarka w przychodni od razu położyła mnie na oddział patologii ciąży.Nie umiała wyjaśnić skąd te nieprawidłowości.Miałam wywoływany poród.Malutka miała 2500 i 47 cm..Dr Padzik nawet potem nie przyszła zapytać jak czuje się mała, czy wszystko w porzadku.Nadmienie ze taka sama sytuacje miala moja siostra,która także chodziła do tej lekarki. Na jej nieszczescie nie dostala skierowania do przych przyszpitalnej, nie odkryto malej wagi maluszka , urodzila 2 tyg po teminie. Mały był "zabiedzony", miał przeswitującą skóre i od razu trafił do inkubatora .Nam sie wydaje że mamy jakis problem złożyskiem które w pewnym momencie przestaje odżywiać prawidłowo malenstwo. Ale to same tak sobie wydedukowałyśmy, a od tego jest chyba lekarz !!! Pytanie po co robi to usg skoro nie umie wykryć takich nieprawidłowości.Nie polecam , uważajcie. Odpowiedz Link
ja.1980 Re: Dr Padzik Moczydłowska 20.06.06, 10:39 Cześć dziewczyny Mam problem... Dzwonię od kilku dni na podany przez Was nr telefonu do pani dr Padzik-Moczydłowskiej i nie mogę się dodzwonić. Nikt nie odbiera. Nie wiecie czy ten numer jest cały czas aktualny? A może pani dr odbiera telefony tylko w konkretne dni i w godzinach przyjec pacjentow? Będę bardzo wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam... Odpowiedz Link
weirdness Re: Dr Padzik Moczydłowska 07.09.07, 09:32 ja jej tez juz nie polecam. wlasciwie z braku checi na szukanie innej chodzila do niej przez dwa lata.byla nieprzyjemna, nica nic mi nie mowila co sie dzieje a w karte wpisywala dziwne rzeczy. do tego cholernie ciezko sie do niej dostac a jak ostatnim razem walnela mi cene za wizyte to zrezygnowalam...i to nie bylo 100zl Odpowiedz Link
polly6 Prof. Bogdan Chazan gin, Dr Jerzy Zwoliński - USG 13.04.04, 10:00 Przemiły, fachowy, cierpliwy, z poczuciem humoru. Bardzo lubię z nim rozmawiać, odpowie na każde pytanie, nie wstydzę się ich zadawać. Krajowy specjalista w dzidzinie ginekologii i położnictwa. Dużo publikuje, wykłada i często można się natknąć na jego wypowiedzi w prasie i telewizji. Gorąco polecam. Również do badań USG polecam Dr Zwolińskiego, na co dzień pracuje w IMiDz a USG wykonuje w Gromada Medica. Super koleś z niego, Chazan powiedział o nim, że on tym żyje: płodami, badaniami USG, że bardzo to lubi i jest pasjonatem. Warto się z tymi panami zapoznać Odpowiedz Link
dorotaolczyk Re: Prof. Bogdan Chazan gin, Dr Jerzy Zwoliński - 11.10.04, 10:57 Dr Zwoliński - super specjalista od USG - to mało. Spotkałam w swoim życiu wielu lekarzy, ale odkąd poznałam dr Zwolińskiego nie pójdę już do żadnego innego. To dusza nie człowiek. Stresujące wizyty u ginekologa ? Nie u niego. Jestem mamą prawie 3 letniej Ani, a teraz spodziewam się drugiego maleństwa. Z radością myślę o każdej następnej wizycie. Jest to człowiek bardzo ciepły, skromny i delikatny. O swoich pacjentkach wie wszystko (pamięta kto z czym do niego przychodzi lub dzwoni), można mu powiedzieć o wszystkich zmartwieniach i watpliwościach. Rozwieje wszelkie obawy i mozna mu wierzyć. Zawsze ma czas dla pacjentek, a że uwielbia go wiele dziewczyn i z tego co wiem jest rozchwytywany przez wiele pacjentek, czasmi trzeba na niego trochę poczekać. Dziewczyny na Niego warto czekać nawet godzine lub dłuzej. Odpowiedz Link
margo29 Re: Prof. Bogdan Chazan gin, Dr Jerzy Zwoliński - 30.01.05, 21:34 Czy ktos moze podac dokladniejsze namiery na tych Panów? Odpowiedz Link
xoc Re: Prof. Bogdan Chazan gin 13.01.05, 22:16 Popieram, prof. Chazan jest absolutnie the best. Poza ogromna fachowa wiedza, jest tak mily i tak delikatny, ze mijaja bezpowrotnie wszystkie mniej ciekawe doswiadczenia z wityt u ginekologow. I jest dyskretny. Przyjmuje pewnie na Madalinskeigo (jest nowym szefem tego szpitala), i prywatnie na Plater 25 / 4. Odpowiedz Link
i_ewa Re: Prof. Bogdan Chazan - telefon, godziny przyjęć 20.03.05, 15:04 Czy ktoś zna numer telefonu do prywatnego gabinetu prof. Chazana, czy aktualny jest adres na Emilii Plater, godziny przyjęć ? Odpowiedz Link
xoc Re: Prof. Bogdan Chazan gin, Dr Jerzy Zwoliński - 13.01.05, 22:20 i jeszzce jedno. prof. Chazan traktuje czlowieka calosciowo, tzn. leczy nie tylko z chorob ginekologicznych (mnie np. juz wyleczyl z bezsennosci i innych takich "nerwowych"), dla mnie jest po prostu idealnym lekarzem Odpowiedz Link
zazuzizizuza Re: Prof. Bogdan Chazan gin, Dr Jerzy Zwoliński - 23.01.05, 19:00 Nie wiecie ile ksztuje wizyta u doktora Chazana i Zwolińskiego? Odpowiedz Link
beata1976 Re: Prof. Bogdan Chazan gin, Dr Jerzy Zwoliński - 13.04.05, 15:08 Prof. Chazan - Gabinet na Emilii Plater 25/4 tel. 022 625 72 78. B Odpowiedz Link
beata1976 Re: Prof. Bogdan Chazan gin, Dr Jerzy Zwoliński - 14.04.05, 09:41 bliższych danych mogę udzielić pod nr GG 2400283, albo e-mail: nothingelse@op.pl. Będę też coś miała na t. cen i adresów badań po poronieniu. Odpowiedz Link
minuszka Prof. Bogdan Chazan 08.03.05, 13:40 Zgadzam sie, byłam u niego w Centrum Zdrowia Matki i Dziecka. Poszłam z mięśniakiem, poprzednie badanie transwaginalne wykazało drugiego mięśniaka. Byłam załamana. W życiu żaden lekarz nie rozmawiał ze mną w ten sposób. Wytłumaczył, wysłuchał.Na zadane pytania odpowiedział bardzo wyczerpująco.Zlecił dodatkowe badania, przede wszystkim transwaginalne i wszystko objaśnił. Naprawdę polecam!! Odpowiedz Link
verdana dr. Adelson 26.04.04, 22:54 dr. Adelson (kobieta, imienia nie pamiętam), przyjmuje w przychodni "Alfa" na Ordynackiej. Odpowiedz Link
marylkaa Re: dr Krzysztof Kucharski-Centrum 12.07.04, 16:24 możesz coś bliżej o nim napisać? Odpowiedz Link
xandi Re: dr Krzysztof Kucharski-Centrum 30.10.04, 16:06 jeśli chodzi o dr. Kucharskiego z centrum damiana to raczej nie zgadzam się z opinią. Byłam u niego raz kiedy mój ginekolog był na urlopie i powiedziałam "nigdy więcej!". Chodziło o przepisanie tabletek antykoncepcyjnych. Jak tylko mnie zobaczył - kazał mi "siadać na fotel" (przechodzę regularne badania i nie widzę potrzeby żeby oglądał mnie lekarz u którego jestem tylko raz w drodze wyjątku), przepisał mi tabletki na 9 m-cy (dla mnie to był dowód olewania cudzej pacjentki). Nie spodobał mi się generalnie mówiąc. Po tej nieudanej próbie postanowiłam pozostać wierna swojemu ginekologowi. Odpowiedz Link
icek11 Re: dr Krzysztof Kucharski-Centrum 30.10.04, 22:23 ja tez nie polecam-nawracajace infekcje: p dr rozklada rece a przyczyna banalna. Odpowiedz Link
meggg Re: dr Krzysztof Kucharski-Centrum 17.11.04, 16:44 czyli komu, jesli mozna zapytac? )) Odpowiedz Link
kamillak Re: dr Krzysztof Kucharski-Centrum 06.12.04, 13:22 Ja mam zupełnie inne zdanie na temat dr. Krzysztofa Tomasza Kucharskiego (są dwaj lekarze w Warszawie o tym samym nazwisku i imieniu, ten drugi ponoć nienajlepszy). Jestem w 5 m-cu ciąży z 3 dzieckiem i u niego czuję się w pełni bezpiecznie. Pierwszą ciążę straciłam, dlatego mam duże lęki, a Kucharski ma w sobie dużo spokoju i wyczucia psychologicznego. Według mnie jest bardzo dobrym lekarzem. Ufam mu w pełni. Donosiłam pod jego opieką już dwójkę kochanych maluszków i mam nadzieję na trzecie równie zdrowe. Oczywiście każdy ma inne oczekiwania względem swojego lekarza, ja cenię u prowadzącego ciążę pomoc w uzyskaniu równowagi emocjonalnej (o co nie jest łatwo). Mnie do rozpaczy doprowadzają ginekolodzy mnożący zagrożenia przed ciężarną. Tak więc z czystym sumieniem polecam Kucharskiego tym dziewczynom, które szukają dobrego lekarza do prowadzenia ciąży. Jest też świetnym specjalistą od USG. No i kocha to, co robi. Kama Odpowiedz Link
sonia5 Re: dr Krzysztof Kucharski- dr. Rogowiecka 27.02.07, 14:58 A ja polecam dr. Kucharskiego. Jest super, bez zadęcia, normany. Prowadziłam u niego ciążę i wszystko było ok. Nie panikuje na zapas i cieszy się jeśli może prowadzić ciążę. Czego chcieć więcej. Odpowiedz Link
sonia5 Re: dr Krzysztof Kucharski- dr. Rogowiecka 27.02.07, 14:59 Ach... z Damiana polecam też dr. Rogowiecką. Bardzo fachowa osoba!!!! Odpowiedz Link
patriot1 Re: dr Krzysztof Kucharski-Centrum 22.04.08, 13:24 trochę dziwne,że nie polecasz go tylko dlatego,że zbadał Cię zanim wypisał tabletki.tak zdaje się powinno być zawsze.faszerowanie tabletkami bez badań jest twoim zdaniem ok? Odpowiedz Link
15mama Warszawa,ginekolog 22.04.08, 17:45 szukam dobrego ginekologa w Warszawie, planuje ciaże i chodzi mi o lekarza który przyjmuje prywatnie ale również w szpitalu, aby mogła liczyć na jego obecność w sytuacji porodu jak również z uwagi iż mam dodatkowe problemy zdrowotne w przypadku pobytu w szpitalu że się mną zajmie. oczywiście ogólnie myślę o prywatnym leczeniu podczas ciąży. dajcie znać jezeli znacie kogos godnego polecenia, zalezy mi gdyz ciąże mogę prowadzić w prywatnym gabinecie ale z informacji które mam obecnie to sądze że nie obejdzie się bez pobytu w szpitalu.czekam na informacjie , bardzo mi zalezy na szczerych wypowiedziach Odpowiedz Link
kamillak Re: dr Krzysztof Kucharski-Centrum 06.12.04, 13:43 Jeszcze kilka opinii na temat Kucharskiego. Jest bardzo delikatny nie tylko względem emocji pacjentki ale też fizycznie, przy badaniach. Poza tym może czasami sprawiać wrażenie roztargnionego, ale to tylko pozory. Co bardzo w nim lubię to to, że pamięta mnie doskonale, nawet jeśli dzwonię po kilku latach kojarzy mnie, moją historię, dzieci i różne szczegóły z mojego życia. Jest naprawdę kochany. Kama Odpowiedz Link
agatek83 DO Kamillak 08.12.04, 16:42 witam Serdecznie! Chcę zmienić lekarza ginekologa i juz od paru dni czytam rózne opinie na forum. nazwisk lekarzy jest tu bardzo dużo, ale o dr. Kucharskim są same pozytywne opinie. Ale w sumie wypowiadają się same kobitki z dzidziurkami. Ja narazie nie planuję dziecka, poszukuje poprostu dobrego lekarza. Chciałabym się dowiedzieć czegoś więcej o tym lekarzu. Moje GG 2036240. Bardzo proszę o kontakt, zależy mi na czasie. Pozdrawiam Odpowiedz Link
kata_u1 Re: DO Kamillak 18.12.04, 23:06 moze troche pozno ci odpowiadam ale nie polecam ci tego ginekologa przyszlam do neigo pierwszy raz to nawet mnie nie zbadal za drugim razem nie zaczal leczyc mojej nadzerki i stwierdzil ze nie ma sensu robic cytologi ( byla robiona ponad rok wczesniej) nie jest kompetentny mimo ze sprawia sympatyczne wrazenie Odpowiedz Link
anusia29 Re: DO Kamillak 10.02.05, 10:34 Ja chodzę do niego od ośmiu lat - jeszczej jako niemama, teraz przygotowujemy się do ciąży. Wyleczył mnie z nawracających grzybic (kto miał to wie, co to za paskudztwo). Jest super. Chociaż czasem robi wrazenie roztargnionego, ale to pozory... Odpowiedz Link
kata_u1 Re: dr Krzysztof Kucharski-Centrum 18.12.04, 23:00 to nie jest dobry ginekolog nie leczyl mojej nadzerki mimo ze ja zauwazyl i mi powiedzial o tym do piero po pol roku poszlam do innego lekarza ktory zadzialal mala nadzerke bardzo szybko sie leczy globulkami z wieksza juz sa problemy - to jest zaniedbanie albo nie znanie sie na rzeczy Odpowiedz Link
anusia29 Re: dr Krzysztof Kucharski-Centrum 10.08.07, 14:51 A bo nie każdą nadżerkę się leczy... Nie leczy się nadżerek fizjologicznych. Nadżerek jeśli cyt < II, bo to tylko nabłonek z kanały szyjki wychodzi na szyjkę, choć z pozoru wygląda jak nadżerka. I jeśli kobieta chce jeśzcze być w ciązy, a ma nadżerkę, a cytologię niezłą to tez się nie leczy, bo kazde leczenie nadżerki osłabia szyjkę, co często skutkuje problemmi z donoszeniem ciąży. Odpowiedz Link
trusia29 Krzysztof Kucharski-Centrum - bardzo dobry 22.06.07, 21:16 Potwierdzam - dr Tomasz Kuchasrki z Centrum Damiania jest ok, zawsze był dokladny, w razie potrzeby kierował mnie na wszelkie badania , mimo, że zauważylam niechęć innych lekarzy do wysyłania na badania pacjentów "abonamentowych" a raz byłam świdkiem jak pani dr Szulz zrobila rejestratorkom awanturę, ze zapisały jej tyle abonamentowych a ona ma z tego mniej pieniedzy niz z prywatnych..., żałuję, że już nie mieszkam w Warszawie, bo w Łodzi od 3 lat nie mogę znależć dobrego lekarza Odpowiedz Link
malgorzata.katarzyna Mokotów 23.06.07, 18:01 poszukuję dobrego lekarza na Mokotowie, czy któraś z Was może coś doradzić? Pozdrawiam, gg 1460023 Odpowiedz Link
marcin-kaminski Anetta Karwacka 14.04.04, 10:11 To właśnie dzięki Forumowiczkom wybrałam Panią Karwacką na lekarza prowadzącego moją ciążę. Przyjmuje w Medicoverze na Marynarskiej, odbiera porody na Inflanckiej i przyjmuje jeszcze w innym miejscu (ale zgubiłam wizytówkę i nie wiem gdzie). Jest przesympatyczna, rzetelna, konkretna. Ostatnio robiła specjalizację i miała "wolne", więc wybrałam się do dr Bebelskiej na Marynarską. Odradzam! Nie kwestionuję jej wiedzy, tylko jej podejście do pacjenta. Była taka oschła, ponura. Może dlatego że widziała że jestem pacjentką Pani Anetty... Odpowiedz Link
jagasz Dr Jerzy Rodzeń 14.04.04, 13:09 Dr Jerzy Rodzeń - Doskonały specjalista - ginekolog - połoznik specjalista II stopnia USG. Przyjmuje na Żelaznej i na Sapiezyńskiej u Ojców Bonifratrów. Oprócz tego, ze doskonały specjalista - przesympatyczny człowiek. Naprawdę polecam Aga Odpowiedz Link
liliana22 Re: Dr Jerzy Rodzeń 27.04.04, 11:35 Jest genialny, prowadził obie moje ciąże, gdyby się nie uparł zatrzymać mnie w szpitalu, najprawdopodobniej miałabym tylko jednego synka, dr Muszyńska - miałam z nią do czynienia właśnie wtedy jak leżałam w Zofii, byłam pod jej opieką, też jest świetna, przemiła, ma cierpliwość do pacjentek, daje takie poczucie, że mimo chwilowych problemów będzie wszystko dobrze, podobnie dr. Gorzała, wspomniana poniżej przez kogoś. Obecnie, z racji zamieszkania w Piasecznie, jestem pacjentką dr. Agnieszki Kurczuk - Powolny (też ze Św. Zofii), przyjmuje i w Zofii i w poradni w Piasecznie na Szkolnej (tutaj jest tańsza wizyta). Prowadziła ciążę mojej siostry, stąd wiem, że w Piasecznie jest taniej. Daj Boże żeby każdy lekarz tak zajmował się pacjentem jak ona. Polecam ją też "początkującym" pacjentkom - to do ireen Odpowiedz Link
imbirka Dr Agnieszka Kurczuk-Powolny 10.05.04, 16:34 Przyjmuje w przychodni przy Św. Zofii, wizyta kosztuje 70 zł. Bardzo sympatyczna, delikatna, spokojna. Zrobiła na mnie b. dobre wrażenie, a już z wieloma lekarzami miałam do czynienia... Odpowiedz Link
malgog Re: Dr Agnieszka Kurczuk-Powolny 28.09.04, 22:23 Popieram w całej rozciagłości. Rodziłysmy w kwietniu 2004 r. przez cc synka - jest super, profesjonalna, troskliwa, chętnie wyjasniająca wszystkie problemy, odpowiada na każde pytanie. Polecam Odpowiedz Link
ragnieda Re: Dr Agnieszka Kurczuk-Powolny 05.10.04, 10:20 Może dać jakiś kontakt. Nie wiem, gdzie się znajduje szpital przy Św. Zofii, jest szpital Św. Zofii przy Żelaznej, czy to tam????? Odpowiedz Link
gerberana Re: Dr Agnieszka Kurczuk-Powolny 29.10.04, 11:53 jestem całkowicie za!! Pani doktor zrobiła na mnie odrazu bardzo dobre wrażenie i mimo iż wizyta jest dość droga (75zł) nie mam zamiaru zmieniać lekarza. bardzo przyjaźnie nastawiona kobieta, deliktna, wszystko na spokojnie wytłumaczy... Odpowiedz Link
m.musur Re: Dr Agnieszka Kurczuk-Powolny 10.11.04, 00:32 Popieram!Pani doktor przesympatyczna,kompetentna.Po kilku miesiącach leczenia cieszyłam się brzuszkiem a przy porodzie p.doktor asystowała mimo że jej dyżur się skończył.Super wspomnienia, z następną ciążą też zgłoszę się do p. doktor Kurczuk-Powolny, która przyjmuje też w szpitalu św.Zofii na ul Żelaznej. Odpowiedz Link
czarownica75 Re: Dr Agnieszka Kurczuk-Powolny 08.06.05, 14:37 Ja niestety uważam, że dr Kurczuk-Powolny nie jest najlepszym specjalistą. Poszłam do niej (po przeczytaniu opinii na forum) z konkretnym problemem, który ona skutecznie zignorowała mówiąc, że powinnam raczej zglosić się do urologa. Bez USG stwierdziła, że mimo moich dolegliwości, wszystko jest OK. Na szczęście trafiłam do prof. Dębskiego, który juz po wstępnym badaniu stwierdził, że mam torbiel, a USG TV to potwierdziło. Natychmiast dostałam skierowanie na laparo. Pani dr jest życzliwą i uśmiechnięta kobietą ale co do jej profesjonalizmu mam ogromne zastrzeżenia. Odpowiedz Link
kasiakol78 Re: Dr Agnieszka Kurczuk-Powolny 04.01.07, 01:19 no właśnie.... to samo co ktoś pisał wyżej o dr Padzik, całą ciążę u dr Kurczuk w gabinecie, cacy cacy a jak się okazało w szpitalu dziecko już za duże na poród dołem (pierwsza ciąża cc), a ona trzymała mnie do 41 tygodnia w przekonaniu, że urodzę naturalnie.... w spzitalu mnie olała, a jak postawili diagnozę że kończymy cięciem w ogóle nie przyszła, nie dzwoniła, zero zainteresowania. Wody zielonkawe, dziecko dzięki Bogu zdrowe 4470 (cięła dr Padzik), ale pani Agnieszka Kurczuk nie stanęla na wysokości zadania.... Ale wasz wybór.... Odpowiedz Link
jufta Re: Dr Jerzy Rodzeń 27.03.09, 13:18 Jak najbardziej pozytywna opinia, tylko jedna uwaga: dr Rodzeń od dwóch lat nie pracuje na Żelaznej!!!!!!!! Przyjmuje nadal prywatnie w gabinetach na Łuckiej albo na NFZ w szpitalu na MADALIŃSKIEGO. Prowadził moją poprzednią ciążę i obecną też prowadzi. Na Madalińskiego jest spoko, z tym że jak to w placówce NFZ tłok, tłum i godziny czekania. Ale dr Rodzeń jest zawsze bardzo uprzejmy, ludzki i przejęty pacjentkami bez wzgledu na to gdzie przyjmuje. Mój mąż zawsze zasypuje go setkami pytań i na wszystkie dostaje wyczerpującą odpowiedź. Jak najbardziej polecam. Odpowiedz Link
jotika Re: Dr Jerzy Rodzeń 13.05.04, 09:58 polecam tez dr. Rodzenia mimo, ze moją ostatnią ciąze prowadzil dr. Slusarski z LIM Centrum Medycznego, zreszta tez w porządku gość, to ostatni miesiac spedzilam w szpitalu na Zelaznej gdzie moim "lekarzem" był min. drRodzen, ktory to tez robil mi cesarkę, mily,kompetenty i pamiętający o pacjentkach zresztą z Żelaznej pamietam wszystkich prawie lekarzy, i mogę z czystym sumieniem polecic dr.Radziszewską- przemila pani, przyszla do mnie na gore-juz po urodzeniu Karolka(zresztą razem z dr. Rodzeniem byla przy cesarce) i pytala sie o maluszka i o moje samopoczucie, tak samo byl tam u mnie(nie w ramach "obchodu" , ale sam, dr Stokłuska, swietny połoznik, mily i delikatny, tak samo jak dr. Szymanski, Rodzeń i wielu innych lekarzy, ktorych nazwisk juz nie pamietam oraz chyba wszystkie połozne, poniewaz lezalam w swoim zyciu w kilku szpitalach, to jednak dzieki tym ludziom nie "zwariowalam" po miesiącu pobytu na patologii ciązy, a Karolek jest zdrowym i fajnym dzidziusiem!! Odpowiedz Link
emilka7 Re: Dr Jerzy Rodzeń 07.09.04, 15:17 Proszę o telefony kontaktowe do dr Rodzenia (na Żelazną i Sapieżyńską. Czy przyjmuje może jeszcze gdzieś? pozdrawiam. Odpowiedz Link
rkojer Re: Dr Jerzy Rodzeń 04.02.05, 23:22 Na Sapieżyńskiej dr Rodzeń już nie przyjmuje (od stycznia 2005). Na Żelaznej przyjmuje w piątki po ppołudniu, telefon 53-69-320 lub 53-69-321. Też bardzo polecam tego lekarza. Odpowiedz Link
kangurzyca3 Re: Dr Jerzy Rodzeń 16.07.05, 00:58 Oprócz Żelaznej w piatki (tel 53 69 320) zwykłe badanie, usg w czwartki dr przyjmuje również w środy na ul.Łuckiej 18 l.1801 tel 654 24 64. I dr Rodzen to najcudowniejszy ginekolog na świecie! Miałam bardzo trudną ciąże zaliczyłam dwa szpitale (nie św. Zofię) i sporo lekarzy mnie przebadało. ale dr Rodzen był najlepszy, mogłam pytać się o największą głupotę, w mojej chorobie bardzo mi pomógł, wpierał i doradzał, jak czegoś nie był pewny to mówił i odsyłał do specjalisty z danego zakresu. Ufam mu bardzo. I jest baaardzo ale to baardzo delikatny, a dla mni ejest to niesamowicie ważne. Jestem okropnym tchorzem i mimo takiego zahcartowania po ciązy wole zabulic i isc do niego i wiedziec ze jestem pod dobra opieka i badanie nie bedzie nie przyjemne. Zawsze moglam tez byc z mezem co jest dla mnie bardzo wazne. W szpitalu np. inni lekarze sie krzywili, a ja ledwo moglam chodzic. Bardzo goraco polecam dr Rodzenia, jest tez ginekologiem npr. Pozdrawiam Odpowiedz Link
wilcbc Re: Dr Jerzy Rodzeń 05.12.05, 11:28 A ile kosztuje wizyta u dr Rodzenia i czy robi na miejscu USG?a jak jest z badaniami? Odpowiedz Link
ona_1983 Re: Anetta Karwacka 14.04.04, 19:27 a ile sie placi za wizyte?? I czy robi badania przed przepisaniem pigulek antykoncepcyjnych?? Odpowiedz Link
kj121 Re: Anetta Karwacka 06.10.04, 13:39 Bebelska:nie dlatego,ona tak ma,bylam u niej raz w Lecznicy Kabaty;pierwszy i ostatni,robila łachę,że mnie przyjmuje; Odpowiedz Link
marcin-kaminski Re: Anetta Karwacka 26.01.05, 10:42 kj121 napisała: > Bebelska:nie dlatego,ona tak ma,bylam u niej raz w Lecznicy Kabaty;pierwszy i > ostatni,robila łachę,że mnie przyjmuje; Masz rację, miałam dokładnie takie samo odczucie, wielka łaska że musi odpowiadać na moje pytania, badanie niedelikatne. W porównaniu z Karwacką - niebo a ziemia. Odpowiedz Link
iwka_ Re: Anetta Karwacka 14.01.05, 18:34 Ja rowniez serdecznie polecam wszystkim Pania doktor Anette Karwacka. To swietny specjalista, osoba niezwykle delikatna, sympatyczna i bardzo rzeczowa. To smieszne moze co napisze, ale wizyta u Pani doktor to relaks i przyjemosc Wszystkim polecam z calego serca taka profesjonalna opieke. A oto adres kliniki, w ktorej przyjmuje doktor Karwacka na Mokotowie: INVIMED, ul. Rakowiecka 36, tel. (022)606.37.00. Wszystkim zdrowia zycze! iwka Odpowiedz Link
marcin-kaminski Re: Anetta Karwacka 26.01.05, 10:41 O właśnie - w Invimedzie oraz w Medicover na Marynarskiej Odpowiedz Link
m.m Re: Anetta Karwacka 18.07.05, 11:03 Dr A.Karwacka przyjmuje też w Invimedzie na ul.Rakowieckiej Odpowiedz Link
edytastel Re: Warszawa-Ochota? 14.04.04, 21:40 czy znacie dobrego lekarza do prowadzenie ciąży z okolic Ochoty, a gdyby jeszcze był refundowany z NFZ byłoby super. Może jakaś przychodnia gdzie można zrobić wszystkie badania? Odpowiedz Link
ewablabla Re: Warszawa-Ochota? 16.04.04, 20:54 witam prowadze ciąze w przychodni przyszpitalnej na Madalińskiego25,wykonują wszystkie badania, z tym nie ma problemu,usg- mozna sie zapisać ,ja osobiscie nie korzystam bo duzo pacjentek.Jest tam poradnia ginekologiczna, chorób sutka.Wady- przychodnia jest przy szpitalu czesć lekarzy pracuje w szpitalu i zdarza sie ze lekarz idzie na operacje i nie ma go 2 godz. A ty czekasz...Widać rożnice pomiedzy prywatną kliniką a refundowaną z NFZ. Ja chodze do dr Radukiewicza.Generalnie polecam . Odpowiedz Link
malgorzata_kruszewska Re: Warszawa-Ochota? 08.02.05, 01:32 w przychodni na Mochnackiego, dr Bartoszewski, człowiek w porządku, chociaż trudno się dostać.. Odpowiedz Link
emiczek Re: Warszawa 15.04.04, 10:56 Dr Jaroslaw Mazanowski - szpital im. Orlowskiego; prywatnie gabinet przy ul. Grzegorzewskiej 3 - Imielin Odpowiedz Link
rendziak dr Małgorzata Gorzała 15.04.04, 12:48 wspaniała lekarka, prowadzi obecnie moją ciąże, przyjmuje w przychodni przyszpitalnej na żelaznej. Jest konkretna, ma fachową wiedzę, jest naprawde bardzo sympatyczna i ma świetne podejście do pacjenta. Polecam Odpowiedz Link
karusia4 Ginekolog-endokrynolog 21.05.04, 13:03 Szukam ginekologa- endokrynologa z Warszawy, najlepiej jeżeli mozna na nfz. Proszę o nazwisko i miejsce przyjęć. Pozdrawiam Odpowiedz Link
brn Re: Warszawa 22.04.04, 17:45 brn napisała: > Zdecydowanie odradzam!!! Chodzi mi o dra Mazanowskiego. Niedelikatny! W moim przypadku zastosowane leczenie NIE MOGŁO być skuteczne. Skonsultowałam swój "problem" u prof. Dębskiego i ... w trzy miesiące po zastosowaniu się do - diametralnie różnych od proponowanych przez dra Mazanowskiego zaleceń - ... będę mamą !!! Odpowiedz Link
toya9 Re: Warszawa 06.12.04, 22:25 szczerze polecam Dr MONIKE PRZYBYLKOWSKA, IMiD, prawdopodobnie tez prywatnie. PROSZE UWAZAC NA DR ALICJE CERAN, TEZ IMiD I PRYWATNIE- WYSYSA NIEBOTYCZNW PIENIADZE A PACJENTKI MA W DUPIE; RADZE JA OMIJAC SZEROKIM LUKIEM!!!!! Odpowiedz Link
hancynka Re: Warszawa 21.03.05, 13:32 Ja osobiście nie poleciłabym owej Pani doktor nikomu. Najpierw czekałam na IP ponad godzinę (z podejrzeniem ciąży pozamacicznej i krwotokiem) aż pani doktor łaskawie zainteresuję się moją osobą a następnie podczas badania zostałam potraktowana bardzo "na odwal się" i odeslana do domu. Pani dr. stwierdzila że to może być poronienie, jak też ciąża pozamaciczna( a mimo to podala mi lek podtrzymujący ciąże "na wypadek gdyby to jednak była zdrowa ciąża" )i na koniec swojej diagnozy dodała że "tam jest ale co?" nie polecam wręcz ostrzegam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
hancynka Re: Warszawa 21.03.05, 13:40 Żeby było jasne mam na myśli dr. MOnikę Przybyłkowską Odpowiedz Link
a.55 Re: Warszawa 15.04.04, 17:36 Znacie kogoś dobrego na Pradze Południe bądź gdzieś w pobliżu najlepiej kobietę (od niedawna mieszkam w Warszawie i nie wiem do kogo iść) Odpowiedz Link
slepyleon Re: Warszawa 05.01.05, 13:11 Polecam dr SLawomira Zrajewskiego - przyjmuje na Pradze Południe ul.Saska 61Jest to przychodnia na tzw. byłą kasę chorych.Lekarz dokładny, miły - leczę się u niego już 15 lat. Odpowiedz Link
dominigag1 Re: Warszawa dr Maonika Gładkowska 15.04.04, 19:29 Fantastyczna, sympatyczna, cierpliwa i kompetentna pani doktór, która nie ma moim zdaniem sobie równych. Pracuje w szpitalu Inflacka, przyjmuje prywatnie w lecznicy EmKa w Al. Niepodległości. POLECAM Odpowiedz Link
a.55 Re: Warszawa dr Maonika Gładkowska 16.04.04, 10:29 dzięki za informacje ile kosztuje wizyta? Odpowiedz Link
dominigag1 Re: Warszawa dr Maonika Gładkowska 17.04.04, 14:15 Cena wizyty jeszcze jest 70 PLN, ale coś słyszałam w spółdzielni, że mogą podnieść z początkiem maja. Jednak później wszelkie kontakty z p.doktór na terenie Inflanckiej są już bezpłatne, a nie mniej fachowe. Odpowiedz Link
maka_z_niebieskimi Re: Warszawa dr Maonika Gładkowska 15.04.05, 20:15 Wreszcie trafiłam na miłego,życzliwego ginekologa-KOBIETE..w przeciwieństwie do mojego poprzedniego lekarza nie zleca mi robienia 3000 niepotrzebnych badań , za które oczywiście trzeba było słono płacić. Jest bardzo fachowa i delikatna , co uważam w tej specjalności jest wielce istotne. Przyszłam do niej z polecenia znajomego ginekologa - położnika i z tego co wiem w środowisku lekarskim również cieszy się uznaniem. szczerze polecam Odpowiedz Link
encantadora_mujer Re: Warszawa dr Maonika Gładkowska 02.05.05, 20:31 dr Gładkowska przyjmuje też w przychodni Towarzystwa Rozwoju Rodziny przy Placu Trzech Krzyży, tam wizyta kosztuje 65zł.Z prawdziwą przyjemnością do niej chodzę, ma świetne podejście do pacjentek. Odpowiedz Link
horoark Re: dr Justyna Radkiewicz 02.06.05, 10:06 Nie znam tej pani doktor, ale chodzę do tej właśnie przychodni do dr. Justyny Radkiewicz. Jest miła, ma ludzkie podejście do człowieka, zna się na rzeczy. Odpowiedz Link
ananker1 Re: Warszawa dr Maonika Gładkowska 01.07.05, 10:12 Dopiero zaczelam chodzic do pani Gładkowskiej, ale zgadzam sie z pozytywnymi opiniami. Młoda, sympatyczna, konkretna osoba, ktora ma bardzo ludzkie podejscie do pacjentek, na zasadzie: przyszła kobieta z problemem, trzeba jej pomoc. Rozwniez pod wzgledem kompetencji robi na mnie dobre wrazenie. A ostatnio zostalam dodatkowo mile zaskoczona, bo byłam jej pierwsza pacjentka i z doswiadczenia nastawialm sie na minimum 15 minut czekania, a pani doktor pojawila sie punktualnie. W godzinach szczytu dodam A wiec polecam: Towarzystwo Rozwoju Rodziny, Plac Trzech Krzyzy 16 (trzecie pietro w kamienicy cholera jasna... Wizyta nadal 65 zl. Ja do tej pory nie mialam problemow z zapisami. Powodzenia! Odpowiedz Link
encantadora_mujer Re: Warszawa dr Maonika Gładkowska 03.07.05, 14:49 Panią Doktor bardzo polecam, ale nie polecam samej przychodni.Jak się siedzi w kolejce blisko gabinetu, to słychać rozmowy z niego - ja słyszałam jak jakaś starsza pani doktor tłumaczyła jakiejś młodej dziewczynie, że jej chłopak powinien zabierać ją do teatru, a nie z nią sypiać No i wkurzyło mnie, że ostatnio, kiedy byłam w gabinecie, weszła tam recepcjonistka jak gdyby nigdy nic. Co prawda nie zdążyłam się jeszcze rozebrać, ale to nie nie zmienia faktu, że nie powinna była wchodzić. No i położna, u której robiłam sobie cytologię, porażka...Nieprzygotowana, niekompetentna, przestaraszona... Dobrze, że doktor Gładkowska przyjmuje też w innej przychodni. Odpowiedz Link
calibra2 Re: Warszawa dr Maonika Gładkowska 05.09.06, 13:46 poprosze o namiar justyna-kwasniewska@o2.pl Odpowiedz Link
kiciaczek7 Re: Warszawa dr Maonika Gładkowska 28.09.05, 18:45 Bardzo mila, mloda pani. Bylam u niej w lecznicy Emka na Niepodlegosci. Calkiem przyjemne miejsce. Jednorazowe wzierniki itd. Koszt wizyty to 80 pln, wizyty w srody od 15. Odpowiedz Link
calibra2 Re: Warszawa dr Maonika Gładkowska 05.09.06, 13:41 prosze o telefon na plac trzech krzyży Odpowiedz Link
xieni Re: Warszawa dr Maonika Gładkowska 15.05.09, 22:02 Trafiłam na salę dr Gładkowskiej w szpitalu na Inflanckiej, gdzie dzięki niej szybko urodził się mój synek. Bardzo sympatyczna, uprzejma dla pacjenta, delikatna i wyrozumiała. Zaznaczam przy tym, że byłam pacjentką z "z ulicy" bez żadnych znajomości czy chodów. Moja ciąża i poród przez cc odbyły się bez najmniejszych komplikacji, także nie mogę wiele powiedzieć o fachowości p. doktor - ale jako człowiek - przemiła. Odpowiedz Link
jagasz Bielany 16.04.04, 13:17 Szukam dobrego "państwowego" ginekologa, który przyjmuje w przychodni najlepiej na Bielanach. Czekam na wasze info. Aga Odpowiedz Link
piwonia13 Re: Bielany 03.05.04, 13:22 Polecam dr. Iwonę Szczupacką. Jest ginekologem-połoznikiem ale nie wiem czy przyjmuje w szpiatlu bo ja wiekszą część ciąży chodziłam do niej prywatnie. Wtedy a było to ok.1,5 roku temu wizyta u niej kosztowała 60zł ale naprawdę warto. Dzięki niej donosiłam ciążę. Była też podczas porodu, sama odbierała go a po kilka razy dziennie zachodziła do mnie aby zapytać się o samopoczucie lub też doradzić jakie środki farmakologiczne stosować na dolegliwości po cc. Ja podczas ciązy miałam usówane mięśniaki i torbiel, wtedy też była przy mnie moja Pani doktur. Po operacji starała się mnie podnieść na duchu, sama przyciągnęła usg i innego lekarza aby sprawdzić i uspokoić mnie że z dzidziusiem wszystko w porządku. Naprawdę wszystkim mamom życzę takiej fachowej i serdecznej opieki. Pozdr. Odpowiedz Link
joannago Re: Bielany 08.11.04, 20:11 Ja również polecam. Dzięki niej jestem teraz mamą wesołego chłopczyka. Cudowna, ciepła, cierpliwa kobieta. Lekarz z powołania. Doskonale zna problemy swoich pacjentek i potrafi cierpliwie wszystko wytłumaczyć. Jak tylko sie nie "odmeldowałam" po badaniach sama potrafiła zadzwonić. B Całą ciążę (a była to trudna ciąża)była dostępna telefonicznie - jesli miała urlop przekazywała mnie innemu zaufanemu lekarzowi. Każdej z nasz życzę takiej kochanej lekarki Pzdrawiam Odpowiedz Link
amelka1974 Re: Bielany 22.11.04, 10:46 A możecie dac dokładne namiary na tą Pania doktór???? Please.... Odpowiedz Link
smc1 Re: Bielany - IWONA SZCZUPACKA 06.12.04, 11:22 Ja również gorąco polecam. Dostępna 24 h, fachowa, usmiechnieta, delikatna. Można ją znaleźć w Szpitalu Bielańskim. pozdr Agata Odpowiedz Link
yba2 Re: Bielany - IWONA SZCZUPACKA 26.12.04, 17:31 A ja polecam ją tym dziewczynom, które chcą mieć miłego lekarza. Jest niezwykle miła i sympatyczna, fakt. Co do fachowości pani doktor mam zastrzeżenia. Z całą stanowczością nie polecam jej dziewczynom po poronieniu. Yba Odpowiedz Link
polly11 Re: Bielany - IWONA SZCZUPACKA 28.12.04, 22:33 yba2 napisała: > A ja polecam ją tym dziewczynom, które chcą mieć miłego lekarza. Jest >niezwykle miła i sympatyczna, fakt. Co do fachowości pani doktor mam >zastrzeżenia. Z całą stanowczością nie polecam jej dziewczynom po poronieniu. > Yba Dlaczego masz watpliwosci co do jej fachowosci i dlaczego nie polecasz jej dziewczynom po poronieniu? Czy to z Twojego doswiadczenia czy tylko zaslyszane opinie? Napisz cos wiecej na ten temat. Odpowiedz Link
yba2 Re: Bielany - IWONA SZCZUPACKA 30.12.04, 19:31 > Dlaczego masz watpliwosci co do jej fachowosci i dlaczego nie polecasz jej > dziewczynom po poronieniu? Czy to z Twojego doswiadczenia czy tylko zaslyszane > opinie? Napisz cos wiecej na ten temat. Pani doktor pomimo moich próśb nie zleciła mi badań (żadnych), które mogłyby wyjaśnić przyczynę poronienia, bo "po PIERWSZYM PORONIENIU nie robi się takich badań". Dla mnie to brzmiało tak: nic się przecież nie stało, czekamy na następne poronienie i wtedy zaczniemy szukać przyczyny. Yba Odpowiedz Link
yba2 Re: Bielany - IWONA SZCZUPACKA 02.01.05, 00:10 Poza tym przepisywała mi różne leki hormanalne BEZ BADANIA poziomu hormonów, tak w ciemno. Yba Odpowiedz Link
aneta.zal Re: Bielany - IWONA SZCZUPACKA 03.03.05, 18:31 Cześć ja też jestem po jednym poronieniu i mój lekarz dr. Fidziński nie chce mnie wysłać na żadne badania twierdzi,że nie potrzeba faszeruje lekami, chyba go zmienię, może masz dobrego lekarza?Pozdrawiam Odpowiedz Link
ananker1 Re: Bielany - IWONA SZCZUPACKA 01.07.05, 10:28 Zaczne od tego, ze dr Sczupacka przyjmuje prywatnie w przychodni GADMED na Swietokrzyskiej 18. wizyta kosztuje 60 zł. Na mnie zrobila dobre wrazenie: przeprowadzila szczegolowy wywiad, zbadala piersi i zlecial badania, o ktorych moj poprzedni ginekolog nie wspomnial ani słowem. Była rzeczowa i konkretna, na pewno grzeczna, ale nie powiem, ze wyjątkowo miła... Co do kompetencji... Nadzerke kazala mi od razu wymrazac, podczas gdy dwoch innych ginekologow stwierdzilo ze jest na tyle mala, ze nie trzeba az tak inwazyjnej metody. Ale kazdy ma swoja szkole... Ostrzegam przed koszmarnymi kolejkami do niej w Gadmedzie. Zdarzylo mi sie dwa razy czekac po miesiacu na wizyte. Odpowiedz Link
annszc Re: Bielany - IWONA SZCZUPACKA 25.11.05, 13:17 a ja uwazam ze ona oprócz tego ze jest przemiła i urocza to jest beznadziejnym lekarzem ! 3 lata u nie zmarnowałam leczac sie na bezpłodność - po 3 latach w koncu poszlam na konultacje do innego Doktora ( do 2 ) i kazdy z nich powiedzIal ze za takie leczenie to powinnam ją do sądu podac, podawała mi 3 lata hormony w takim schemacie ze miały one dzialanie antykoncepcyjne ! Dodam jescze ze nigdy mi nie zlecila badania hormonów !!! Chodziłam do niej prywatnie na Żloiborzu !! ODRADZAM SERDECZNIE. Odpowiedz Link
magze76 Re: Bielany - IWONA SZCZUPACKA 27.06.07, 00:09 Znam Dr Szupacką trochę prywatnie, moja mama z nią pracowała, to cudowna ciepła kochana osoba, do tego jest przede wszystkim jest doskonałym lekarzem. ja moja kobieca rodzina i wiele koich koleżanek chodzi do niej na wizyty i wszystkie są zachwycone. a co do poronień, znam kobietę po 5 poronieniach i dzięki Dr Szczupackiej ma już kilkuletniego dzieciaczka. To jedyna lekarka której ufam i mam nadzije że poprowadzi mi ciążę w którą właśnie zaszłam Odpowiedz Link
magze76 Re: Bielany - IWONA SZCZUPACKA 27.06.07, 00:10 Znam Dr Szupacką trochę prywatnie, moja mama z nią pracowała, to cudowna ciepła kochana osoba, do tego jest przede wszystkim jest doskonałym lekarzem. ja moja kobieca rodzina i wiele koich koleżanek chodzi do niej na wizyty i wszystkie są zachwycone. a co do poronień, znam kobietę po 5 poronieniach i dzięki Dr Szczupackiej ma już kilkuletniego dzieciaczka. To jedyna lekarka której ufam i mam nadzije że poprowadzi mi ciążę w którą właśnie zaszłam polecam wszystkim Odpowiedz Link
ani.stan Re: Bielany 25.02.05, 09:02 mam prośbę, napisz gdzie chodziłaś do niej prywatnie i gdzie rodziłaś Odpowiedz Link
margo29 Re: DR KAPLIŃSKI 30.01.05, 19:39 okropny,chamski, wyciagnal ode mnie nieprzywoicie duzo pieniedzy, na umowiona wizyte czekalam kilka godzin. Bylam u niego po poronieniu z zaburzeniami hormonalnymi, nie wiem czy on mi pomogl czy samo sie wszystko w koncu unormowalo. Ns peirwszej wisycie straszyl mnie koszmarnymi chorobami, ktorych dalsze badania nie potwierdzily ale co przezylam czekajac na wyniki... Odpowiedz Link
mamajulci2 Re: DR KAPLIŃSKI 01.02.05, 15:23 uciekaj od niego. To typowy lekarz-biznesmen. Wyciąga ok 350 zł tygodniowo. Bada tylko hormony jajnika. I wpada w szał jeśli chcesz robić badania poza jego gabinetem a z nim tylko konsultować. Jest nieprzyjemny, podnosi głos, nie zapoznaje sie z wynikami i nie pamięta pacjentek - W OGÓLE. Karze powtarzać u siebie badania nawet jeśli są dobre wyniki - mąż mojej przyjaciółki miał badane nasienie 3 razy - z bdb wynikiem za każdym razem!!!!!!!! i bez podstaw medycznych... Odpowiedz Link
aga008 Re: DR KAPLIŃSKI 08.03.05, 13:46 zgadzam sie. Nie polecam, facet bardzo pewny siebie a tymczasem wcale nie jest takim dobrym lekarzem jak mu sie wydaje. Odradzajcie go wszystkim Paniom!!!! Odpowiedz Link
aga008 Re: DR KAPLIŃSKI 08.03.05, 13:48 Zgadzam sie, potworny lekarz. Ma wysokie mniemanie o sobie, a tymczasem liczys ie tylko kasa i kasa. Ktos powieniem utrzec mu nosa. Odradzajcie go wszystkim kolezankom!!! Odpowiedz Link
aga008 Re: DR KAPLIŃSKI 08.03.05, 13:44 Potwierdzam. Znam go nie tylko jako lekarza, ale tez prywatnie. Facet goniacy za kasa i nieliczacy sie z ludzmi i ich uczuciami. Zly lekarz i zly czlowiek. Odradzam margo29 napisała: > okropny,chamski, wyciagnal ode mnie nieprzywoicie duzo pieniedzy, na umowiona > wizyte czekalam kilka godzin. Bylam u niego po poronieniu z zaburzeniami > hormonalnymi, nie wiem czy on mi pomogl czy samo sie wszystko w koncu > unormowalo. Ns peirwszej wisycie straszyl mnie koszmarnymi chorobami, ktorych > dalsze badania nie potwierdzily ale co przezylam czekajac na wyniki... Odpowiedz Link
emka29 Re: DR KAPLIŃSKI 21.03.05, 15:44 Jestem jego pacjentką i noszę się z zamiarem rezygnacji od pewnego czasu.Macie rację- dziki pęd za pieniądzem i brak szacunku dla pacjentek i ich czasu- zdarza mi się czekać 2-2,5 h- oczywiście nikt nawet do mnie nie zadzwoni z inf., że jest poźlizg, ponieważ pan doktor przyjmuje poza kolejnością swoje zamożne klientki (ja do takich nie należę). I te ceny!Proszę mi doradzić dobrego ginekologa endoktrynologa- najlepiej na Pradze Południe, pracującego na Karowej. Pozdrawiam.Gosia Odpowiedz Link
maka_z_niebieskimi Re: DR KAPLIŃSKI-OMIJAJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 15.04.05, 20:42 Jeżeli chodzi dr.Kaplińskiego to mam bardzo złe doświadczenia. Po raz pierwszy poszłam tam w celu dobrania pigułek antykoncepcyjnych, oczywiście z polecenia.Od pierwszej wizyty pan doktor wyciągał ode mnie ok 300- 400 zł. (co wizytę). Za każdym razem czyli raz w tygodniu, do raz na 2 tyg. robił mi USG narządów rodnych, co w przypadku gdy nigdy nie byłam w ciązy i nie mam jakichkolwiek zaburzeń czy też chorób wydaje mi się dość niezwykłe. To jednak był dopiero początek. Po wypisaniu mi odpowiedniego środka pan doktor zapisał mnie do siebie na wizytę za miesiąc,a potem znów za miesiąc...itd. Za kazdym razem czekałam tam dobre kilka godzin. Najlepsze jednak jest to,że mój GINEKOLOG ZACZĄŁ MNIE PODRYWAĆ!!!!! ZAPRASZAĆ NA KAWĘ....GŁASKAĆ W CZASIE BADAŃ PO UDZIE...CZY RZUCAĆ NIEDWUZNACZNE KOMENTARZE!!!!!!!!!!!!!! OKAZAŁO SIĘ ,ŻE NIE TYLKO MNIE!!!! Po rozmowie ze znajomymi (przez przypadek okazało się ,że wszystkie tam chodziłyśmy) zgadało się ,że to TYPOWE ZACHOWANIE DR. KAPLIŃSIEGO WOBEC PACJENTEK!!!! Biorąc pod uwagę ,że jedna z nas była wtedy w ciązy ZALECAM TRZYMAĆ SIĘ Z DALEKA!!! Pan doktor ma nawet swój typ pacjentek-najlepiej studentka lub tuz po studiach ,dobrych studiach...inteligentna ,ładna...stan cywilny nieistotny! Najśmieśniejsze jest to że ów lekarz ma dyplom fachowego gin. rozdawanego przez Twój Styl...+50 innych -widoczne na ścianach! Od tej pory preferuję ginekologów kobiety- z polecenia innego lekarza chodzę do Dr.Gładkowskiej- przyjmuje w szpitalu na Inflanckiej i w lecznicy EM&Ka- Al.Niepodległości 107/109 tel:844-78-00 Bardzo miła i fachowa! Odpowiedz Link
emka29 Re: DR KAPLIŃSKI-OMIJAJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.04.05, 14:02 Czy dr Gładkowska jest także endoktrynologiem? A wracając do dra Kaplińskiego- całe szczęście chyba nie byłam w jego typie... Ufff... Odpowiedz Link
mandle Re: DR KAPLIŃSKI-OMIJAJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.08.05, 14:14 warszawa kapliński unikaj jak ognia!!!! wyciąga grubą kase a po badaniu chciał mnie na kawe zapraszac pojebaniec!!!! rozmowa z nim wygląda jakby cie juz w gabinecie chciał przeleciec. patrzy na ciebie i od razu widac ze to zboczeniec. takich to powinno sie do sadu podawac. Odpowiedz Link
aga008 Re: DR KAPLIŃSKI-OMIJAJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.08.05, 18:39 no prosze, a myslalam ze tylko mi sie tak zdawalo. Ostrzegam, uciekac od noego jak najdalej.. Odpowiedz Link
sima11 Re: DR KAPLIŃSKI 28.11.05, 07:38 Czy to prawda, że dr Kapliński "zaczepia" pacjentki?? Dostalam namiar na niego od przyjaciółki, ale tu przeczytalam jakies straszne rzeczy na Jego temat... Co to za człowiek, co to za lekarz? warto iść do niego czy nie? czy to reguła ze podrywa pacjentki? bo jesli tak to od razu jest dla mnie skreslony. Czy ktos moze mi pomoc w podjeciu decyzji? Mam powazne problemy hormonalne ale dotychczasowy lekarz jest jakby tez malo zainteresowany wynikami badan, wiec chialam zmienic na lepszego. Pomozcie!!! Co wiecie na temat tego Kaplińskiego Odpowiedz Link
aga008 Re: DR KAPLIŃSKI 22.12.05, 10:09 Prawda, nie polecam. Mam bardzo niemile wspomnienia z nim zwiazane i szczerze odradzam. Poszukaj innego, chocizaby dr Niemoczynski. Profesjonalny i odpowizdialny. Pozdrawiam Odpowiedz Link
sima11 Re: DR KAPLIŃSKI 25.01.06, 08:09 AGA008 czy mozemy sie jakos skontakowac np. na maila. opinie sa tak podzielone a Ty chyba naprawde masz cos do powiedzenia.. czas mi ucieka a ja wciaz nie mam dobrego lekarza Odpowiedz Link
jedna_chwilka Re: DR KAPLIŃSKI 26.04.06, 16:58 dołączam się do waszych komentarzy na temat tego chłopka! czekałam 1,5 godziny poświęcił mi 4 minuty i zaznaczył, że nie ma dla mnie czasu więc żebym się nie nastawiała, bo on już musi wyjść buc, bufon to najdelikatniejsze określenia jakie przychodzą mi do głowy wyszłam bez płacenia wprawiając w osłupienie recepcjonistkę i pielęgniarkę...i nikt do mnie w sprawie uiszczenia należnoście nie dzwonił...a niechby spróbował! poza tym w pseudo klinice na Rodziewiczówny bródno i nieprzyjemnie a recepcjonistka chyba tam z łachy pracuje... ech mogłam ten czas wczorajszy spędzić z mężem a nie u tego koniowała Odpowiedz Link
i.petrus Re: DR KAPLIŃSKI 28.05.07, 13:33 Ja przez ok. rok chodziłam do dr Kaplińskiego. Ogólnie nie był dla mnie jakiś niemiły, ale faktem jest, że nie kojarzy pacjentek zupełnie, niepotrzebnie przy każdej wizycie robił mi USG i zlecał jakieś badania hormonów więc wyciągał straszną kase. Nawet jak byłam umówiona na konkretną godzinę to musiałam czekać min. 2 h na swoją kolej, a pielęgniarki są niemiłe, i zachowują się jak by robiły łaskę, że obsługują pacjentki. Jak poprosiłam o odpis wyników badań i karty to myśłam, że mnie zlinczują. NIKOMU NIE POLECAM!! Odpowiedz Link
pani_z_corka Re: DR KAPLIŃSKI 22.06.07, 11:38 a ja mam dokladnie odwrotne przemyslenia. Doktor prowadzil moja ciaze, wzbudza zaufanie. fakt, ze trzeba czekac na wizyte, ale wystarczy zadzwonic i pielegniarki powiedza o ktorej przyjsc. jest mily, ma poczucie humoru, wcale nie uwazam, zeby ktorekolwiek badanie bylo niepotrzebne i zrobione tylko dla wyciagniecia kasy. poza tym wszystko objasnia. na poczatku ciazy chodzilam do innej lekarki, po kazdej wizycie wychodzilam zalamana zastraszona wizjami roznych chorob... doktor kontroluje diete, paramentry krwi itp. polecam z czystym sumieniem. Odpowiedz Link
ewulka303 dr Elżbieta Muszyńska 16.04.04, 16:09 Cierpliwa, profesjonalna, spokojna, rzetelna... Prowadziła moją ciążę, przyjmowała poród i mogę z ręką na sercu polecić ją każdej pani. Przyjmuje na Śniadeckich w prywatnym gabinecie, a pracuje w Św. Zofii na Żelaznej. Odpowiedz Link
hazbulina Re: dr Elżbieta Muszyńska 04.05.07, 17:02 Potwierdzam, p. dok. E.Muszyńska jest wspaniała. Prowadzi moją ciążę i jestem bardzo zadowolona ponieważ jest to bardzo dobry specjalista z ogromnym doświadczeniem. Pani Doktor jest bardzo ciepła i sympatyczna. Podczas pierwszej wizyty bardzo dokładnie mnie zbadała jak żaden inny lekarz.Szczerze polecam.Moja przyjaciółka urodziła z nią 3 dzieci Odpowiedz Link
eleonorka2 Sprawdzony ginekolog-endokrynolog 07.05.07, 14:58 Poszukuje dobrego gin-end. juz od kilku lat. Nie mogą trafić, możecie kogos polecić. Odpowiedz Link
alina.hasior Re: dr Elżbieta Muszyńska 20.09.07, 13:39 I ja dołączam się z pochwałami dla dr Muszyńskiej. Nie zamieniłabym jej na żadnego innego lekarza!!! Jest bardzo ciepłą, wyrozumiałą, sympatyczną osobą, a do tego bardzo dobrym i rzetelnym specjalistą. Polecam!!! Odpowiedz Link
aaa2006 dr. Jacek Lisawa 21.09.07, 20:59 czy znacie dr Jacka Lisawa ?Co powiecie na jego temat ? Odpowiedz Link
petrunia Re: Warszawa 25.11.04, 12:24 A coś bliżej na temat pana Eugeniusza. i gdzie przyjmuje. Bo słyszałam różne opinie. Odpowiedz Link
voluptas dr Wysocki - na czarna listę! 22.02.05, 09:01 Miałam wątpliwą przyjemność być jego pacjentką w poradni studenckiej - nie polecam nikomu. Właściwie jest to specjalista od wypisywania tabletek - da Ci co chcesz i ile chcesz, nic poza tym. Żadnych badań, żadnej kontroli, o cytologię trzeba prosić. W gabinecie traktuje Cię jak powietrze, albo intruza - czujesz się tak, że tylko marzysz, żeby stamtąd zwiać. Bada bardzo niedelikatnie - do końca życia będę pamiętała, jak mnie potraktował, kiedy miałam grzybicę - "czułam" jego badanie jeszcze dwa dni później (a wierz mi, da się inaczej, ale o tym przekonał mnie dopiero mój obecny lekarz). Wszystkie informacje trzeba z niego po prostu wyciągać, a przeważnie i tak nie odpowiada na Twoje pytania. Nigdy więcej. Odpowiedz Link
ireen Ginekolog dla poczatkujacej? ;) 16.04.04, 22:49 A ktorego warszawskiego ginekologa polecilybyscie "poczatkujacej" w tej dziedzinie dziewczynie? Wolalabym, zeby to byla na poczatek kobieta, fachowa ale mila i wyrozumiala, zeby nie krzyczala, ze dopiero teraz przychodze (20lat) itp... Nie chce pierwszej wizyty zle zapamietac... Przyznam, ze stresuje mnie koniecznosc odwiedzenia w koncu ginekologa, dlatego licze na pomoc i zrozumienie. Pozdrawiam serdecznie PS chyba wole prywatnie, zebym nie musiala sie roznymi papierami martwic (w wawie tylko studiuje, wszystko mam w domu). Odpowiedz Link
amm20 Re: Ginekolog dla poczatkujacej? ;) 17.04.04, 00:06 Niestety nie mogę Ci polecić żadnej państwowej Pani doktor, uważam jednak, iż b. dobrze robisz prowadząc najpierw wywiad. Ja tego nie zrobiłam, poszłam do pierwszego lepszego lekarza do przychodni. Spytana, jaki jest powód mojej wizyty, odpowiedziałam,iż jestem pierwszy raz, to już chyba powinno wystarczyć, na co oświadczyła Pani Doktor, że to nie jest powód, a następnie, że napewno coś zaczyna się dziać (?!), a wtedy leci się do lekarza. Przede wszystkim nic się nie działo, poszłam, bo naczytałam się w gazetach, że warto odwiedzić gabinet ginekologiczny, nawet już wtedy, kiedy zacznie się mięsiączkować. Byłam zszokowana i przestraszona jej reakcją. Niestety nie pamiętam jej nazwiska Odpowiedz Link
ireen Re: Ginekolog dla poczatkujacej? ;) 17.04.04, 12:53 > Niestety nie mogę Ci polecić żadnej państwowej Pani doktor A niepanstwowa? Odpowiedz Link
dagg Re: Ginekolog dla poczatkujacej? ;) 17.04.04, 19:11 Polecam dr Bartoszewskiego z przychodni studenckiej na Mochnackiego. Wcześniej chodziłam do pani, ale NIGDY WIĘCEJ! Dr jest naprawdę solidny, czasem krzyknie, ale nigdy bez powodu (raz mi się zdarzyło, ale fakt, że należało mi się). A na wizytę trzeba się zapisać rano, tego samego dnia będziesz przyjęta. Czasem nie ma już nr, a czasem są Wszystko finansuje NFZ. Chodzę do niego od 6 lat, teraz prowadzi moją ciążę. Mam do niego zufanie, tym bardziej, że go "sprawdzam", a teraz szczególnie bacznie Rozsądny i bezkompromisowy, gdy trzeba Jak idziesz pierwszy raz (do dowolnego gina), to najlepiej, jak powiesz, że chcesz zrobić cytologię - powinno sie robić min 1x w roku. Pozdrawiam Dagmara Jeszcze się taaam żagiel bieli... Odpowiedz Link
ireen Re: Ginekolog dla poczatkujacej? ;) 17.04.04, 20:03 Hmm ja raczej myslalam o kobiecie jednak, przynajmniej na poczatek, zreszta co ja Wam bede tlumaczyc, wiecie o co chodzi. Po prostu jakis obcy facet, zeby nawet nie wiem jaki profesor... jakos nie moge sie przekonac. Dlatego wolalabym kobiete. I nie chce zeby krzyczal Stresu mi wystarczy z samego pojscia do lekarza. Ale dzieki serdeczne, moze skorzystam Buźka Odpowiedz Link
szostaklepka Re: Ginekolog dla poczatkujacej? ;) 22.04.04, 11:23 Ja osobiście polecam Ci s.Elżbietę Woźną. Przyjmuje w przychodni przyszpitalnej u Sw.Zofii (tel. 536 93 20/22). Niestety odpłatnie (aktualnych cen nie znam). To zakonnica-lekarz, przemiła i kompetentna osoba. Przy niej człowiek przestaje mieć problemy Potrafi wszystko dobrze, prosto, cierpliwie wyjaśnić. Naprawdę wpływa kojąco na pacjenta, wprowadza miłą i serdeczną atmosferę. Jedyny z nią problem - trzeba sie dużo wcześniej zapisywać na wizyty, bo jest oblegana. Ale w Twoim przypadku chyba możesz trochę poczekać na wizytę... powodzenia Odpowiedz Link
anusiadfg Re: Ginekolog dla poczatkujacej? ;) 01.12.04, 17:14 kotku, wierz mi, ze facet ginekolog jest 100 razy lepszy! baba to baba, ona tez miesiaczkuje, tez ja boli i uwaza ze nie ma powodow do wspolczucia, natomiast facet zalatwia wszystko bardzo bezbolesnie,delikatnie i sprawnie, do tego mowi krotko zwiezle i na temat...prowadził moja ciaze,ja tez miałam opory,ale teraz nie zamieniłabym go nawet na tysiac kobiet ginekologow!!!! Dr Z.Dutkiewicz Odpowiedz Link
bubster Re: Ginekolog dla poczatkujacej? ;) 11.06.04, 13:34 to był mój pierwszy ginekolog (byłam u niego na pierwszej wizycie) i bardzo dobrze go wspominam polecam! Odpowiedz Link
kj121 Re: Ginekolog dla poczatkujacej? ;) 06.10.04, 14:41 Bartoszewski podobał mi się bo dużą wagę przykładał do badania piersi,natomiast olał mojego grzyba,zapisując mi przez parę miesięcy pół apteki,nie robiąc żadnych badań także generalnie nie polecam Odpowiedz Link
aga9925 Re: Ginekolog dla poczatkujacej? ;) 30.10.04, 20:52 Wiem, że to miała być lista dobrych ginekologów, ale skoro już zostali wspomnieni ginekolodzy na Mochnackiego, to pozwolę sobie wyrazić swoją opinię. Otóż BARDZO ŻLE wspominam jedną jedyną wizytę, jaką ośmieliłam się niebacznie odbyć u pani ginekolog z tej przychodni. Niestety nie pamiętam nazwiska, bo doświadczenie było tak traumatyczne, że natychmiast wyrzuciłam to nazwisko z pamięci, czego żałuję, bo z miłą chęcią bym je tu przytoczyła. Otóż poszłam do tej pani z bólem piersi, na co ta po bardzo pobieżnym i wysoce niedelkatnym dźgnięciu w moją pierś stwierdziła, że jest w niej torbiel wielka jak pięść i ona już wypisuje mi skierowanie do onkologa (sic!). Wypisała mi również skierowanie na USG do przychodni, która miała być czynna za tydzień. Pomijam już ten drobiazg, że rzeczony onkolog wyjechał sobie na urlop (o czym poinformowano mnie w recepcji) i miał wrócić za miesiąc!!! Rzecz jasna zaraz po opuszczeniu gabinetu tej bardzo niedelikatnej, niemiłej i oschłej pani, czym prędzej udałam się na płatne USG i dzięki temu już po godzinie wiedziałam, że z moją piersią nie dzieje się absolutnie nic złego, nie ma tam nawet malutkiej torbielki, a bóle, które odczuwałam były związane z lekiem, który brałam. Cała ta sytuacja tak mnie zniesmaczyła, że postanowiłam zmienić przychodnię. Odpowiedz Link
aga9925 Re: Ginekolog dla poczatkujacej? ;) 30.10.04, 21:00 Właśnie znalazłam to skierowanie do onkologa. Na pieczątce mam napis Lek. Elżbieta Reutt-Jaworowicz. Odpowiedz Link
bioo Re: Ginekolog dla poczatkujacej? ;) 31.10.04, 20:38 potwierdzam, NIGDY do pani REUTT_JAWOROWICZ z MOchancekigo, koszmar!!!!!!! Odpowiedz Link
glenna Re: Ginekolog dla poczatkujacej? ;) 25.11.04, 23:07 Matko zlota!!! ja chodze do dr Reutt-Jaworowicz do LiM-a i uwazam ze jest w porzadku, a nawet bardziej. czyzbym dala sie omamic? wydaje mi sie ze to swietny specjalista z super podejsciem?! zawsze mila, usmiechnieta... powiedzialabym, ze trudno jest sie do niej dostac... niestety - znaczy sie w pewnym sensie ma popularnosc. nie wiem co o tym myslec. sama przygotowuje sie do ciazy i zdecydowalam sie do niej pojsc, a teraz sie obawiam... Odpowiedz Link
aniaj23 Re: Ginekolog dla poczatkujacej? ;) 26.11.04, 22:24 Też myślałam że to dobry lekarz bo wczesniej (przed ciążą też sie u niej leczyłam) ale po tym jak przyjeła ze jestem w ciązy to mi zrezygnowałam. Gdy w domu zrobilam test i okazało sie ze jestem w ciazy szybko zapisałam sie do w/w i Pani doktor przyjeła mnie jakby to było zwykla wizyta. Zero entuzjazmu, na USG powiedziala ze mnie zapisze dopiero jak zrobie badania i dopiero jak wyjdzie na pewno ze jestem w ciazy. Zadnych pytań i nawet nie zmierzyła cisnienia. Jak wyszłam od niej to zapisałam sie od razu do drugiej p. doktor Ewa Barcz (polecam goroca przyjmuje w LIM) jak weszlam do gabinetu to od razu pani wydala sie mila i znajaca na rzeczy wtedy tez zobaczyłam jak prawidlowo powinno sie przyjac kobiete ktora jest w ciazy, zrobila na miesjcu USG, wypytała o choroby w rodzinie, aby wykluczyc jakies choroby ciązy, zbadała i na prawde poczułam się ze w koncu ktos rzetelnie mnie przyjal a nie jak kolejna pacjentke ktora okazuje sie ze jest tylko ciazy. Odpowiedz Link
anusiadfg Re: Ginekolog dla poczatkujacej? ;) 01.12.04, 17:29 tak,to podejscie do ciazy... moja prowadził dr Zbyszek Dutkiewicz. Zrobiłam sobie test, wyszedł pozytywny, ale chciałam sie jeszcze upewnic i po USG gdy okazało sie ze jednajk jestem w ciazy,usmiechnał sie,uscisnał mi reke i serdecznie pogratulował.To było bardzo miłe. Poza tym to naprawde swietny specjallista! robił mi badania na kazda ewentualnosc,mnustwo zdjec USG, cała mase badan, zebym była pewna ze wszystko jest OK. Jezeli było cos co wzbudzało jakiekolwiek watpliwosci od razu to sprawdzał.No i urodziłam zdrowego i slicznego synka Odpowiedz Link
em.erka Re: Ginekolog dla poczatkujacej? ;) 06.12.04, 11:39 Dziewczyny mam problem przeczytała cała tą liste lekarzy i ja mam inny problem. Od 5 lat nie mogę zajść w ciąze z powodu - podobo przedwczesnego wygaśniecia jajników i mój organizm sam nie produkuje hormonów, czy w takim przypadku możecie mi kogoś polecić u kogo bedę mogła zrobić wszystkie badania hormonalne na miejcu i ma odpowiedni sprzęt żeby nie latać od kliniki do kliniki, potrzebuje dobrego doktora który czymś takim sie zajmuje, jeżeli któraś z was miała podobny problem prosze o rade i namiary na lekarza, to dla mnie bardzo ważne bo nikt nie potrafi sie mną zająć tak jak powinien. Odpowiedz Link
magdus51 Re: Ginekolog dla poczatkujacej? ;) 08.02.05, 10:56 Gorąco polecam klinike NOVUM znajduje sie ona na ul.Pulawskiej,dokladnego adresu nie pamietam.Profezjonalizm i kompetetni lekarzy znajacy sie na rzeczy Odpowiedz Link
anaana Re: Ginekolog dla poczatkujacej? ;) 20.12.04, 16:36 Zdecydowanie nie polecam pani dr Reutt-Jaworowicz!!!! Co z tego że jest miła (przynajmniej czasami), skoro jest niekompetentna. Byłam u niej w LIM-ie, okazało się że jestem w ciąży (4 tydzień), ale miałam silne bóle brzucha. Pani doktor zleciła masę badań włącznie z USG, stawiała różne hipotezy co może być przyczyną nasilającego się bólu (ciąża pozamaciczna, torbiel itp)... i przypisała nospę. A po czterech dniach wylądowałam w środku nocy w szpitalu z ostrym zapaleniem wyrostka. Wg lekarza który mnie operował moje objawy były dość typowe i wystarczyło zrobić jedno proste badanie. Na szczęście wszystko skończyło się dobrze i jestem mamą 5-letniej panny. Ale ryzyko utraty dziecka było bardzo duże. Odpowiedz Link
makevaa Re: Ginekolog dla poczatkujacej? ;) 10.11.04, 13:28 dr Reutt-Jaworowicz...byłam u niej prywatnie w LIM Center i choć zajęła się mną kompleksowo, to mam mieszane uczucia. Była dość obcesowa, rozproszona, traktowała mnie zbyt familiarnie (jak małą dziewczynkę choć mam 23 lata - może niektórzy to lubią, ja nie) i - kuriozum - zabroniła mi używać wkładek higienicznych mimo naturalnych, potwierdzonych przez nią, obfitych upławów. Poleciła podpaski, bo wkładki mogą być rakotwórcze. Raczej już jej nie odwiedzę... Odpowiedz Link
katmoso Re: Ginekolog dla poczatkujacej? ;) 15.11.04, 10:35 Reutt-Jaworowicz to straszna baba. chodziłam do niej przez jakieś dwa lata i za każdym razem przeżywałam dodatkowy stres, bo nie wiadomo czy będzie w dobrym nastroju. przestałam kiedy usłysałam, że "w moim wieku" powinno się juz współżyć! poza tym przepisała mi jakieś antybiotyki na infekcję, nie tłumacząc o co chodzi, a ja nie bardzo toleruję antybiotyki. no i też puściiła mi ten tekst o wkładkach... NIGDY WIĘCEJ!!!! w końcu trafiłam na kompetentnego lekarza w Medicusie na Grzybowskiej, który potraktował mnie jak człowieka i wszystko wyjasnił, zbadał piersi i udzielił kilku cennych porad ) Odpowiedz Link
jusska Re: Ginekolog dla poczatkujacej? ;) 15.11.04, 14:20 Podpisuję Się wszystkimi kończynami!! Dr Bartoszewski jest genialny!! Super fachowiec i super człowiek, dzięki niemu dowiedziałam się , że mam endometriozę i torbiele na jajnikach, skierował mnie na badania przedoperacyjne i 2 tygodnie po rozpoznaniu byłam juz na stole. Uratował mi życie)) Teraz szykuję się do ciązy i jeśli wszystko będzie dobrze to niedługo pokażę się u Pana Doktora) A co do "baby" przyjmującej w tym samym ośrodku to nazywa się Reutt- Jaworowicz, wczesniej do niej chodziłam, robiła łachę,wmawiała mi stany zapalne i to,że mąż mnie zdradza, że to od tego, a kiedy na prośbę zbadania piersi nawrzeszczała na mnie, że nie ma czasu i sama powinnam sobie badać wyszłam z płaczem i nigdy nie wróciłam. Dzięki Bogu,że tacy jak Dr Bartoszewski jeszcze są na świecie)) Odpowiedz Link
daag Re: Ginekolog dla poczatkujacej? ;) DR BARTOSZEWSK 06.12.04, 08:41 jestem też wielką "fanka" dr Bartoszewskiego. poza służbą zdrowia uniwersytecką, gdzie chodziłam do niego przez kilka lat, przyjmuje również w ZOZ Polskiej akademii Nauk - cóż to za radosne odkrycie było dla mnie. bardzo zasadniczy, ale bardzo cierpliwy, wyrozumiały, rzeczowy. i tłumaczy, co się dzieje, co robi i po co. do tego sam robi świetne USG (na Mochnackiego). poza tym ze szczerym sercem mogę polecić ginekolog-endokrynolog dr IWONĘ FRYDEL, przyjmujaca róznież na uniwersytecie. dużo jej zawdzięczam Dagmara (nomem-omen) Odpowiedz Link
din_ko Re: Ginekolog dla poczatkujacej? ;) DR BARTOSZEWS 24.02.05, 17:25 Z dr Bartoszewskim bywa różnie. Właśnie "nie zauważył" na usg, że mam zapalenie macicy, a wmawiał mi endometriozę, której jak się później okazało nie miałam (jak już podejrzewa coś takiego, to powinien wystawić skierowanie na laparoskopię, a nie dał). Wiem, że miałam trudny do zdiagnozowania przypadek - przewlekłe zapalenie po poronieniu, ale w końcu trafiłam na kilku lekarzy, którzy mi pomogli. Pozatym nie podoba mi się, że pewne rzeczy bagatelizuje; że wszystko się "samo wyleczy", najlepiej się leczyc przy pomocy ciąży (tym to nmie trochę zszokował!). Generalnie przecież jest tak, że stany zapalne są najczęściej powodem problemów z zajściem w ciążę i przyczyną poronień. Tak że nie wierzyłabym wszystkim jego wyjaśnieniom. Odpowiedz Link
agulaaa777 dr Slabik Leduchowska z kliniki Orlowskiego 24.02.05, 22:04 czy ktos mial z nia doczynienia??? poza tym poszukuje specjalisty od chorob sutka - skierowano mnie do przychodni chorob sutka w Attis i dr Janikowskiego - nie wiem czy to dobre podejscie ze strony ginekologa,ze od razu bez zadnej diagnozy wysyla pacjentke to poradni chorob sutka,ze stwierdzeniem ze tam sa w tym najlepsi.co o tym sadzicie??? pomocy bo jestem niezle przerazona Odpowiedz Link
agulaaa777 poszukuje dobrego lekarza od chorob sutka!!!! 24.02.05, 22:06 pomocy!!! poleccie mi kogos dobrego bo nie chce wyladowac u "specjalisty" ktory od razu bedzie chcial mnie kroic Odpowiedz Link
katarzynka25 Re: dr Slabik Leduchowska z kliniki Orlowskiego 04.03.05, 14:36 Ja miałam do czynienia z tą panią w pierwszej ciąży i zdrugą już do niej nie poszłam. Niewim niby sympatyczna ale coś w niej takiego było że miłbym kilka obiekcji. natomiast jeżeli chodzi o Twój problem to nic nie umiem w tej kwesti powiedzieć bo ja przecież byłam u niej w innej sprawie Odpowiedz Link
mojreczka Re: dr Slabik Leduchowska z kliniki Orlowskiego 14.03.05, 16:01 trafilam do dr Slabik Leduchowska z kliniki Orlowskiego i po prostu sie zalamala. baba tragiczna. nic nie chce powiedziec, robi laske jak sie o cos pytasz. ja do niej trafilam przez pomylke i nawet chwile chodzilam na wizyty ale szybkopoczukalam innego lekarza bo przez ta idiotke o malo nie poronilam.przepisala mi zbyt mala dawke lekarstwa ktore mi sie za wczesnie skonczylo przez co trafilam do szpitala....dlugo by opowiadac...to jest chodzaca jedna wielka tragedia. Odpowiedz Link
kargulca DR BARTOSZEWSKI prosze o NAMIARY!!!!!! 29.08.06, 07:40 Dzwoniłam dzisiaj do przychodni na Mochnackiego i powiedziano mi ze on juz tam nie pracuje czy mozecie podać mi na niego jakisinny namiar ??? PROSZĘĘĘĘ Odpowiedz Link
kalinosia Re: Ginekolog dla poczatkujacej? ;) 28.04.04, 14:02 Z własnego doświadczenia jak i zapewne wielu dziewczyn, polecałabym wybranie się do mężczyzny ginekologa. W większości kobiety ginekolog są oschłe, niemiłe, niedelikatne. Zresztą ja mam większe zaufanie do lekarzy płci męskiej. I to się wiele razy sprawdziło w moim przypadku. Odpowiedz Link
aguszak Re: Ginekolog dla poczatkujacej? ;) 24.05.04, 13:43 Polecam Tobie i innym forumowiczkom, z całą pewnością dr Kasińskiego (ginekolog- położnik), który przyjmuje w klinice LuxMed na ul. Racławickiej. Delikatniejszego i bardziej taktownego lekarza nie spotkasz. Nie ma znaczenia, że jest on facetem. Już po paru minutach odczujesz, że nie było się czym stresować, a będziesz miała wrażenie, że właśnie na Ciebie czekał przez cały dzień. SERIO! Wklejam poniżej link do LuxMedu, żebyś mogła się wszystkiego dowiedzieć u źródła i jak najszybciej się umówiła. Pozdrowionka )) www.luxmed.pl/nowa/index.php Odpowiedz Link
zola15 Re: Ginekolog dla poczatkujacej? ;)nie dr Kasiński 01.10.05, 23:54 Poszła do dr pierwszy raz. Oprócz wyjaśnienia jak pracują jajniki nic nie usłyszałam. Nie zbadał mi piersi, a po miesiącu od wizyty okazało się, że mam włókniaka. Odpowiedz Link
kasijas1 Re: Ginekolog dla poczatkujacej? ;) 29.10.04, 12:05 Zdecydowanie polecam skorzystanie z Lecznicy Profesorsko - Ordynatorskie "Alfa", przy ul. Ordynackiej. Jest tam bardzo duży wybór lekarzy ginekologów, z czego najbardziej polecałabym dr Borakowską (bardzo dużo młodych dziewczyn do niej chodzi), dr Witkowską (miła starsza pani, ma bardzo dużo pacjentek) i dr Niklewicz - Adelson. Wszystkie to ginekolodzy-endokrynolodzy, fachowe i w 100% przyjazne pacjentce. Wizyta kosztuje ok 75 zł. Tel. 8262659, 8264502. Odpowiedz Link
aaaa191 Re: Ginekolog dla poczatkujacej? ;) 29.10.04, 17:49 hej..ja tez mam taki sam problem..mam prawie 20 lat a caly czas odkladam wizyte u ginekologa..wiem ze juz dawno powinnam pojsc..musimy sie zebrac na odwage pozdrawiam Odpowiedz Link
serotonina25 Dr Brankowska. WARSZAWA 25.11.04, 12:27 CAŁYM SERCEM POLECAM DR BRANKOWSKĄ PRZYJMUJĄCA PRYWANIE W ALEJI JANA PAWŁA 34 (BODAJŻE - NIE JESTEM PEWNA CO DO NUMERU). Anioł nie kobieta, gdy przychodzisz do gabietu jesteś mieżona, ważona, mieży Ci się cisnienie, na miejscu jest pracownia USG. Jeżeli cos się Pani doktor nie podoba na badaniu natychmiast wysła Cię na badanie USG i za chwilę przychodzisz do niej z wynikiem. Na badaniu pobiera wymaz z pochwy i przy Tobie na biurku ogląda pod mikroskopem. Jest wspaniałym człowiekiem, wypytuję się nie tylko o problemy stricte ginekologiczne, ale robi wywiad o całym Twoim zdrowiu, pyta się jakie choroby przechodzisz - przechodziłaś. Jakie lekarstwa bierzesz/ brałaś. Jeste niesamowita wyleczyła mnie z wielu dolegliwości - to ona pierwsza odkryła, że moje dolegliwości wynikające z brania tabletek antykoncepcyjnych to nie jest przypadłość w stylu "ten typ tak ma " jak mi mówił każdy "wcześniejszy ginekolog". Oczywiście wśród tylu plusów są tez minusy - wizyta kosztuje ponad 120 zł, i bardzo trudno jest się do niej dostać! Ale dziewczyny próbujcie DR BRANKOWKSA SPECJALISTA GINEKOLOG-POŁOŻNIK- ENDOKRYNOLOG-CYTOLOG. Pozdrawiam Odpowiedz Link
izagazeta Re:Ginekolog dla poczatkujacej? ;)-Dr M.Ruszkowski 29.01.05, 17:30 Osobiście radziłabym Dr Macieja Ruszkowskiego. Super nie tylko jako lekarz również jako człowiek. Nie jest pazerny na pieniądze. (zdarzyło mi się nie zapłacić a jak przyszłam na następną wizytę nie chciał wziąć.) Będąc w poczekalni spotykałam całe rodziny od babci do wnuczki siedzące i chwalącej jego. Poleciłam swoim koleżankom i są bardzo zadowolone - polecają dalej. Jest cierpliwy odpowiada na wszelkie pytania a do tego jest bardzo delikatny ( nie potrafią tego wszyscy).Umie odczytywać USG . Rozumiem ze na pierwszy raz najczęściej wybiera się kobietę, ja tak też zrobiłam a teraz żałuję. Niestety do kobiet nie miałam szczęścia na żadną godną polecenia nie trafiłam. Pracuje w szpitalu na ul.Inflandzka, a prywatnie na ul. Polnej 52 m 3a poniedziałki,środy i piątki po południu. Odpowiedz Link
agac3 Re:Ginekolog dla poczatkujacej? ;)-Dr M.Ruszkowsk 04.02.05, 08:19 Potwierdzam, Dr Maciej Ruszkowski jest poprostu człowiekiem. Dzięki niemu mam syna też Maciej/ teraz ma 2,5 roku/. Był dla mnie wielkim wsparciem po poronieniu i później w czasie ciąży.Cierpliwie wysłucha, wytłumaczy. Jest po prostu super. Jestem mu wdzięczna.Pracuje w Szpitalu Ginekologiczo - Położniczym przy Inflanckiej te. 831 12 41, a przyjmuje na Polnej 52 m 3a / pn i pt 15.00 - 17.00 , w śr 17.00 - 20.00 Odpowiedz Link
dp12 Re:Ginekolog dla poczatkujacej? ;)-Dr M.Ruszkowsk 06.02.05, 10:31 podaj mi proszę telefon do doktora do gabinetu na Polnej lub komórkę Odpowiedz Link
kargulca Dr M.Ruszkowski??????? HELP 15.09.06, 12:20 Mam problem, bo pod odanym przez Was numerem na Inflancką mówią mi że nie zapisują na wizyte ... jak to jest? czyżby obowiązywało poprostu przyjście rano i czekanie w kolejce????? czy za wizyte na Inflanckiej też się płaci czy może pokrywaa to NFZ?? prosze odpiszcie bo czeka mnie pierwsza wizyta u gina wogóle i nie wiem co zrobić ehhh zestresowałam się tym tlefonem Odpowiedz Link
lisa233 Nadżerka a gin w LIM center w Wawie 18.09.06, 21:24 Proszę Was o pomoc w wyborze ginekologa w LIM center w Wawie (lub innym miejscu). Mam 23 lata i od 1,5 roku zmagam się z problemem wielkiej nadżerki...Już nie wiem co mam zrobić, była leczona Solcogynem ale to nic nie dało, boję się że nie będę mogła mieć w przyszłości dzieci albo przez sam fakt że jest tak duża albo przez zabieg który ja usunie. Byłam juz u róznych lekarzy ale nie mogę znaleźć nikogo kto by wzbudził moje zaufanie i naprawdę rzetelnie się zajął moim problemem... Odpowiedz Link
acaena Re: Nadżerka a gin w LIM center w Wawie 30.10.06, 21:37 Witaj, mogę Ci polecić dr. Makowskiego (chyba Tomasz ma na imię), który przyjmuje w Damianie. To b. dobry lekarz, świetnie wyleczył mi nadżerkę, tak że ponoć śladu nie ma, urodziłam bez problemu córkę a cytologie wychodzą teraz w 1- ej grupie. Naprawde go polecam, choć - uwaga - jest okrutnie niekomunikatywny, raczej trzeba go ciągnąc za język, żeby coś powiedział i w ogóle interpersonalnie nie błyszczy. Ale "leczniczo" jest bez zarzutu) Odpowiedz Link
agac3 Re: Dr M.Ruszkowski??????? HELP 21.09.06, 12:59 Na Inflanckiej dr nie przyjmuje, tylko na ul. Polnej ma Gabinet. Odpowiedz Link
magdakeller Re: Ginekolog dla poczatkujacej? ;) 20.03.05, 21:04 Polecam dr Miłecką z lecznicy Medea > ul Kleczewska 41, tel 639 -80-89. Byłam pierwszy raz, przeżyłam i nie wyobrażam sobie iść do innej pani ginekolog. Pozdrawiam i życzę powodzenia!!! Odpowiedz Link
warszawianka23 Re: Ginekolog dla poczatkujacej? ;) 20.03.05, 21:25 taak dr Miłecka jest ok. Odpowiedz Link
maka_z_niebieskimi Re: Ginekolog dla poczatkujacej? ;) 15.04.05, 20:46 Polecam Dr.Gładkowską...miła,fachowa.Pierwszy raz nawet nie poczułam,że miałam robioną cytoogię.Nauczyła mnie badać sobie piersi.chodzę do lecznicy Em&ka w Al.Niepodległosci 107/109-ceny rozsądne! Odpowiedz Link
kratka33 Re: Ginekolog dla poczatkujacej? ;) 31.05.05, 22:43 A ja polecam dr Radkiewicz, przyjmuje na pl. Trzech Krzyży 16. Ostatnio byłam u niej z nastoletnią córką. Bardzo miła, delikatna. I chociaż dla córki był to duży stres, to wcześniej jej wszystko wyjaśniła i uprzedzała o wszystkim co będzie robione, dzięki temu córka nie będzie miała urazu na przyszłość. Polecam Odpowiedz Link
amm20 Re: Warszawa 17.04.04, 00:26 Co do Ginekologów-Położników, polecam Karową w ramach NFZ: 1. Dr Szczecinę, który może jest nieco oschły, ale b. kompetentny (ciąża patologiczna) i 2. Dr Malinowską (ciąża z cukrzycą), wspaniała, traktująca każdy problem poważnie, bezzwłocznie kierująca na odpowiednie badania. Jeśli chcecie rodzić na Karowej, pytajcie o położną Justynę. Za nic w świecie nie chciałam płacić 800zł, bo tyle kosztował wówczas poród z prywatną położną. I trafiła mi się super, super, super położna. Przyspieszyła b. poród, dawała wskazówki, co mam robić, mało tego, chwaliła moją postawę i dodawała otuchy. Jest tam też jedna farbowana, rudowłosa, wymalowana lala. Strzeżcie się jej, niestety nie znam nazwiska. Miałam z nią do czynienia tylko przez niecałą 1h, potem zeszła z dyżuru. P.S. Ze względu na mój stan zdrowia mam dużo kontaktów z lekarzami z różnych dziedzin. Niestety zauważyłam, że ci sami lekarze przyjmujący gdzieindziej w placówkach prywatnych nieżadko zamieniają się we wspaniałych, wyrozumiałych, cierpliwie tłumaczących lekarzy, tylko na państwowych dyżurach brak im już na to ochoty. Na szczęście są i wyjątki. Odpowiedz Link
clippo Re: Warszawa 22.04.04, 17:16 Poszukuje dobrego lekarza ginekolog-endokrynolog w LuxMedzie. Chcialabym aby byl mily, rzetelny i kompetentny. Bede wdzieczna za kazde info. Odpowiedz Link
masia27 Re: Warszawa 25.04.04, 17:14 clippo napisała: > Poszukuje dobrego lekarza ginekolog-endokrynolog w LuxMedzie. Chcialabym aby > byl mily, rzetelny i kompetentny. Bede wdzieczna za kazde info. polecam Ci dr. Krzywdzińskiego Odpowiedz Link
madusiakr Re: Warszawa 01.09.04, 12:33 KRZYWDZIŃSKI też polecam. Wyleczył mnie z niezłego niedoboru hormonów. Odpowiedz Link
monia-ja Re: Warszawa 31.10.04, 19:07 Witaj, szczerze polecam dr. Poduszczaka. Przyjmuje w lux-medzie, jest endokrynologiem-ginekologiem. Po czterech latach bezowocnego leczenia PCO (policystyczne jajniki) trafilam do niego. Jesteśmy z moim mężem na dobrej drodze do spelnienia naszych marzeń............ Dr. Poduszczak nie jest może najmilszym człowiekiem (ma swoisty sposób traktowania:np. mówi do pacjentki na "Ty" od pierwszej wizyty)ale cenię go za kompetencję, której brakowało mojemu poprzedniemu lekarzowi. Pozdro, monia Odpowiedz Link
a.55 Re: Warszawa 17.04.04, 21:49 czy zna ktoś jakiegoś dobrego ginekologa ze szpitala praskiego albo na Grochowie? Odpowiedz Link
iwo_72 Re: Warszawa 19.04.04, 08:57 Ja bylam bardzo zadowolona z prof. Romualda Debskiego - przyjmuje prywatnie na ul. Szlenkierow 1 (022 6314844) a panstwowo w Szpitalu Czerniakowskim. Wada jest cena wizyty - 200 PLN (ale USG w cenie) i czesto odlegle terminy wizyt. Takze bardzo pozytywnie oceniam dr. Ruszkowskiego (to nie ten od USG) z szpitala Starynkiewicza - ale z tym lekarzem mialam tylko do czynienia 3 razy na izbie przyjec w szpitalu, bo akurat w czasie mojego porodu mial urlop. Odpowiedz Link
maripludra Romuald Dębski 19.04.04, 22:45 Dzisiaj moja Pani doktor z Medicovera Atrium, dr Korolczuk, też wypowiadała się super pozytywnie o tym doktorze, podobno bardzo dobry specjalista, także doktor Garwoliński, pierwszy w Polsce ponoć robil USG już w latach 70-tych, duże doświadczenie i przemiły człowiek, generalnie, choć szpital Czerniakowski nie ma dobrych opinii ze względu na niemiłe pilęgniarki, to lekarze najwyższej klasy. Odpowiedz Link
unruzanka Prof. Dębski 21.04.04, 18:29 Zgadzam się całkowicie . Gdyby nie prof. Dębski mogłobyby z moim dziackiem i ze mną bardzo krucho. To on zdiagnozował u mnie gestozę (nie wiem po jakich objawach, ponieważ ciśnienie miałam jeszcze w normie, tydzień później 180/120) i błyskawicznie podjął decyzję o cc. Dzięki temu żyję ja i moja Oleńka. Ania i Ola (22.01.2004) Odpowiedz Link
minkapinka Re: Prof. Dębski 24.04.04, 00:01 A na mnie prof. Dębski zrobił bardzo złe wrazenie. Podczas badania rozmawiał sobie przez telefon, co dla mnie jest niedopuszczalne (zwłaszcza, ze wizyty do najtanszych nie należą). Poza tym zwracał się do mnie per ty, co tez mi sie nie podobało. Mojej przyjaciółce, która jest osoba samotną i juz po trzydziestce powiedział, ze następnym razem ma przyjśc do niego w ciązy. Uważam to za duży nietakt. Kasia Odpowiedz Link
boniedydy Re: Prof. Dębski 24.04.04, 12:30 minkapinka napisała: > A na mnie prof. Dębski zrobił bardzo złe wrazenie. Podczas badania rozmawiał > sobie przez telefon, co dla mnie jest niedopuszczalne (zwłaszcza, ze wizyty do > najtanszych nie należą). Poza tym zwracał się do mnie per ty, co tez mi sie nie > > podobało. Mam identyczne wspomnienia z wizyty u Dębskiego. Odpowiedz Link
grazbed Re: Prof. Dębski 25.08.04, 15:56 minkapinka napisała: A na mnie prof. Dębski zrobił bardzo złe wrazenie..... Podczas badania rozmawiał sobie przez telefon, co dla mnie jest niedopuszczalne (zwłaszcza, ze wizyty do najtanszych nie należą). Poza tym zwracał się do mnie per ty, co tez mi sie nie podobało..... Dokladnie tak samo miałam a na dokładkę podczas mojej wizyty u niego jadł kolację. W poczekalni wtedy jeszcze na Pańskiej stały 3 krzesła a zapisanych było 10 ciężarnych + z niektórymi parnterzy. Dr.Dębskiego pamiętam też jak leżałam na ginekologii, gdzie był ordynatorem. Potrafił na obchodzie klepnąć z dużą siłą w brzuch kobiety tuż po operacji. Facet obcesowy do kwadratu. Odpowiedz Link
dairinn Re: Prof. Dębski 27.10.04, 14:06 Rzeczywiście jest obcesowy, ale bardzo skuteczny. Trafiłam do niego po pielgrzymkach po innych ginkach i mnie wyleczył. Polecam mimo wszystko. (tylko trzeba się nastawić, że ma taki charakter). Odpowiedz Link
slepyleon Re: Prof. Dębski 05.01.05, 13:30 Mam bardzo złą opinię o prof.Dębskim Byłam u niego 1 raz na Pańskiej - też zwracał się do mnie na ty. Oprócz tego pomylił się - palcami wyczuł u mnie guzek na prawej piersi - a guzek był w lewej.Na dodatek przepisał od razu 6 recept na hormony - które po 2 miesiącach musiałam odstawić ze wględu na działania uboczne.Sprawiał wrażenie rubasznego, obleśnego faceta i pozwalał sobie na krępujące mnie uwagi podczas USG dopochwowego np. czy mi to wejdzie do środka. Odpowiedz Link
ddd1409 Re: Prof. Dębski 04.02.05, 22:16 Prof. Dębski jest przesympatycznym człowiekiem i profesjonalistą. Oby więcej takich lekarzy. "Wyprowadził mnie na prostą" ze stanu do jakiego doprowadzili mnie inni lekarze. Dzięki niemu po moich przejściach byłam w stanie zajść w ciążę i urodzić zdrowe dziecko. Odpowiedz Link
emily_r Re: Prof. Dębski 02.12.04, 22:07 minkapinka napisała: > A na mnie prof. Dębski zrobił bardzo złe wrazenie. Podczas badania rozmawiał > sobie przez telefon, co dla mnie jest niedopuszczalne (zwłaszcza, ze wizyty do > najtanszych nie należą). Poza tym zwracał się do mnie per ty, co tez mi sie nie > > podobało. > Mojej przyjaciółce, która jest osoba samotną i juz po trzydziestce powiedział, > ze następnym razem ma przyjśc do niego w ciązy. Uważam to za duży nietakt. > Tak, ale Debski nie tylko ma antypatyczny sposob bycia. On uwaza siebie za boga: "JA Debski tak powiem, i tak sie stanie!" Impertynent i arogant! Moze miec duza wiedze, ale ja za grosz nie wierze lekarzowi, ktory z taka buta podchodzi do pacjentki. Mimo wszystko NIE polecam... Odpowiedz Link
weea Re: Prof. Dębski 02.11.06, 15:43 po badaniu i wizycie u niego wyszłam ze łzami w oczach, "wykrył " u mnie schorzenie, którego nie miałam i nie mam, podważa opinie specjalistów innych dzidzin - urologów np. uważa, ze nie ma potrzeby robić cystoskopii/wziernikowanie pęcherza-z oglądaniem wnetrza kamerką/ bo on to samo jest w stanie stwierdzić przez badanie ginekologiczne !!! "pomylił" zapalenie pęcherza z bardzo poważną chorobą autoimmunologiczną pęcherza - wszystko przeszło po antybiotyku dobranym wg. posiewu - dr Dębski posiewów nie zleca - bo ma najwyraźniej rentgena w oczach... ogólnie nie polecam, bardzo niemiły, niegrzeczny, pozwala sobie na daleko posunięte chamstwo wobec pacjentek, przy jakiejkolwiek próbie zadania pytania, prośby o wyjaśnienie - wydziera się... nie polecam, pracuję w służbie zdrowia, miałam już kilka pacjentek po tym lekarzu ze zdiagnozowanymi poważnymi chorobami - nie ginekologicznymi - bo p dr najwyraźniej zna sie na wszystkim - oczywiście bez zaproponowanego leczenia, bez badań, diagnoza stawiana "na oko" . po badaniach, konsultacjach okazywało sie, ze te kobiety nie mają nawet części tego, co przypisywał im dr Dębski. zastanawiająca jest również chęć dr do długiego i bezskutecznego leczenia chorób ukłdu moczowego - bez badań oczywiście, wg. jego ulubionego powiedzonka "ja Dębski tak powiedziałem, i tak będzie" Odpowiedz Link
gonia_kian Re: Prof. Dębski 29.01.05, 20:19 Prof. Dębski to najlepszy ginekolog nie tylko w Warszawie ale i w Polsce. Sława w tej dziedzinie i fachowiec najwyższej klasy. A takie pisanie ze mowi na "per ty" to drobnostka i glupota ze strony piszącej, ze rozmawia przez telefon... on niekiedy pracuje do 24-tej, ze 10 kobiet czeka w poczekalni... jest najlepszy dlatego ma tyle pacjentek. Ja dzieki niemu ŻYJĘ!!! Odpowiedz Link
ania_rosa Re: Prof. Dębski 10.02.05, 00:40 Nie umniejszam fachowości Dębskiego i nie wdaję się w dyskusję na temat "czy to dobry lekarz, czy nie", bo jego obecnośc w czołowych artykułach i wydawnictwach medycznych jest bezdyskusyjna. Opinię w zawodzie ma świetną. Nie zmienia to faktu, że przydałby mu się intensywny trening pokory oraz specjalny kurs interpersonalny, a także zajęcia na temat "jak traktowac pacjenta". Pan Dębski prowadził moją ciążę, czy raczej jej część. Uważam Go za chama i uzywam tego okreslenia w pełni świadomie, jako osoba, która stroni od kolokwializmów i wulgaryzmów. Buta tego lekarza jest wręcz niewiarygodna i pomijam tu nieprzyjemne "tykanie" pacjentek, bo to można przełknąć, jesli idą za tym inne wartości wynikające z relacji "pacjent- lekarz". Od początku byłam nastawiona do niego przychylnie, akceptując jego apodyktyczność i pewną oryginalność (przejawiającą się raczej w łamaniu granic tzw. kultury, niż w hołdowaniu im). Uwazałam bowiem, że fachowość jest istotniejsza od obycia. Nasz kontakt skończył się na piątej wizycie i z pewnością nigdy ponownie do niego nie dojdzie. Dr. Dębski poradził nam oddanie dziecka do adopcji, a zrobił to w reakcji na moje słowa (wypowiedziane z uśmiechem podczas USG) "zawsze myslałam, że będę mieć córkę, a tu syn!". Kiedy mój mąż zwrócił mu uwagę na niestosowność jego zachowania, Dębski oznajmił, że nie będzie dyskutować z "niewychowaną gówniarą" (miał tu na myśli mnie). Pozwolił sobie także na slowa "trzeba było usunąc, jak się pani nie cieszy z płci dziecka" oraz "są ludzie, którzy lepiej wychowają to dziecko, niz ty". Nie muszę chyba dodawać, ze ani ja, ani mój mąż nie jesteśmy "gówniarzami", a tym bardziej osobami niewychowanymi, zas podczas naszych pieciokrotnych kontaktów z drem Dębskim nie wydarzyło sie nic, co mogłoby choć częsciowo usprawiedliwić jego zachowanie i komentarze. Odniosłam natomiast wrażenie, że ten człowiek faktycznie czuje się panem zycia i śmierci, oraz swoistą legendą medyczną, co w jego opinii uprawnia chamstwo. Powiem szczerze, że wyszlam tak wburzona z tej wizyty, że zastanawiałam się nad nagłosnieniem sprawy mając na uwadze powszechny autorytet tego lekarza. Nie zrobiłam tego, czego żałuję. Dwie godziny po tej wizycie zaczęłam krwawić, co nei zdarzyło mi się nigdy wcześniej i nigdy później w trakcie trwania ciąży. Jednym słowem- dobry lekarz to nie tylko dobry fachowiec, ale także dobry człowiek ( w znaczeniu: szanujący granice stosunków miedzyludzkich i mający wzgląd na pacjenta). Dr. Debski spelnia te kryteria tylko w punkcie pierwszym, w drugim brakuje mu bardzo wiele. Dębskiego poleciła mi przyjaciółka, której prowadził pierwszą ciążę (medycznie- bez zarzutu). Przy drugiej ciązy pod opieką Dębskiego zmieniła diametralnie zdanie o tym lekarzu. Jego opieka przed- i poporodowa miała więcej wspólnego z "ginekologicznym okresem błędów i wypaczeń" z lat PRLowskich (uciskanie brzucha, pseudofamiliarne komentarze na temat pochwy, szwów, współżycia oraz zdania w stylu przytoczonych przeze mnie powyżej) niż z praktyką szanowanego ginekologa, który- umówmy się- nalezy do stołecznej czołówki cenowej. pzdr Ania Odpowiedz Link
gonia_kian Re: Prof. Dębski 22.02.05, 22:12 Droga Aniu!!! To co piszesz to stek bzdur i pomowien. Nie pisz takich rzeczy bo i tak nikt ci nie uwierzy. Zastanow sie troche... Odpowiedz Link
afryka13 Re: Prof. Dębski 15.02.05, 12:40 Tak bardzo bym sie nie rozczulała nad jego pracą do 24 godz bo za darmo nie pracuje. Obecnie wizyta kosztuje 300 zł !. Trafiłam do niego skierowana przez innego lekarza. Istotnie może czasem denerwować tykanie, ale niech tam. Ważne jest aby znał sie na rzeczy. Ja byłam zapisana na wieczorną wizytę i sądziłam, że jestem jedną z oststnich zapisanych na ten dzień, a okazało sie , że za mną przyszło jeszcze z 5 kolejnych pań. Nie wiem jaki jest więc sens umawiania na konkretną godz, kiedy czeka się ponad godzinę. Byłam raz uspokoiłam się i więcej nie pójdę. Też mnie zdenerwował kidy zaczął gadać przez telefon. Kupuję jego czas na wyłaczność za spore pieniądze, więc przyzwoitośc tego wymaga. Odpowiedz Link
porcella Re: Prof. Dębski 20.06.05, 13:50 Niestety, 300 zł. to trochę dużo za prawo do omyłek i usg. Poszłam do niego z mięśniakami - zweryfikować sprzeczne opinie, stwierdził, że mogę się nie spieszyć z operacją, a w ogóle mogę ją zrobić dopiero jeśli się będę anemizować, a za dwa miesiące wylądowałam z krwotokiem i pogotowiem w szpitalu. Sposób bycia tez nie do zaakceptowania, choć wywiad etc robi dobrze. Ale ten garnitur zamiast fartucha i tykanie? Widać jednak "parcie na kasę". Nb to samo co on mówiła dr Dmoch-Gajzler na Czerniakowskiej. Jednak nie uprzedzili, że mogą się zdarzyć takie akcje, bobym się nie zastanawiała. Bilans: -300 zł. u Dębskiego, 3 usg na kasę z polecenia dr Dmoch, 2 dni w szpitalu i zabieg, teraz trzeci tydzień zwolnienia z powodu anemii jak cholera i perspektywy dość odległe. Pozdro dla p[acjentek p. prof. Dla sprawiedliwości - znam osoby zachwyycone. Może powinien ograniczyć pracę prywatną i wykonywać ją z większym namysłem? EJ Odpowiedz Link
kinakina Re: Warszawa 22.04.04, 12:25 DR STANISŁAW PAZIO. super facet, badanie i rozmowa bezstresowa(mój chlopak który siedzi za drzwiami wkurza się ze podczas wizyty sie smieję!) Dr przyjmuje w szpitalu Damiana na Wałbrzyskiej, zwykle wieczorami.Wizyta 100zł ale warto bo zawsze mozna zadzwonic na komorke i poprosic o recepty bez płacenia za wizyte lub pytac o cos.polecam tego świetnego lekarza! Odpowiedz Link
wisienka21 Warszawa-Bemowo 22.04.04, 20:08 Czy ktoś zna może dobrego ginekologa z Bemowa lub okolic? Odpowiedz Link
uccellino Re: Warszawa-Bemowo 31.10.04, 18:52 Oczywiście: dr Iwona Szaferska, Rostworowskiego 30, tel. 685 48 39. Odpowiedz Link
nathaliek Re: Warszawa-Bemowo 09.11.04, 13:39 O!!! Nigdy w życiu!! Byłam jeden, jedyny raz i .... już więcej na pewno do tej pani nie przyjdę. Nie dośc, że była bardzo niesympatyczna, badanie było bardzo bolesne, to jeszcze wykryła dwurożną macicę (bez robienia USG!!!). Koszmar! Odpowiedz Link
jagasz Re: Warszawa-Bemowo 03.12.04, 10:54 Ja też jej nie polecam((((((((((((((( Z zupełnie innych względów. aga Odpowiedz Link
aga_krolikowska Re: Warszawa-Bemowo 28.12.04, 13:53 Ja mogę Ci poleci Dr Panek (przemiła, kompetentna kobieta); dr Tomasza Maciejewskiego oboje pracują w Septimie ul. Wrocławska 21 lub dr Wacławik też niezła przyjmuje w pasażu przy kościele ale namiarów nie pamiętam. Do Wacławik chodziłam od 16 roku życia a po studiach(i ciąży w innym mieście ) zmieniłam na faceta pozdr Odpowiedz Link
an802 DR WACŁAWIK - WAWA BEMOWO 21.06.05, 14:20 CZY KTORAS Z PAN RODZILA RAZEM Z DR WACLAWIK???? CHODZE DO NIEJ OD 3 LAT I JEST SPOKO ALE CZY DECYDOWAC SIE ROWNIEZ NA NIA JAKO POLOZNĄ????DZIEKUJE Odpowiedz Link
annjan Re: Warszawa 05.05.04, 15:22 JA MAM INNE ZDANIE, moja ciąża w 6 -tym miesiącu prowadzenia u dr. Pazio obumarła a koleżakę pocieszał że wszystko ok. a dwa dni póżniej w 30-tym tygodniu odeszły wody, stan zapalny i poród dziecka z porażeniem mózgowym... Co z tego że miły, żartuje i daje zwolnienia... Odpowiedz Link
b.jaga LIM - jakie doświadczenia? 05.05.04, 16:43 Która chodziła w ciąży i miała wrażenie, że lekarz kompetentny i przejęty? Bo ja jestem po 30tce i trochę to ważne.. Odpowiedz Link
anita53 Re: LIM - jakie doświadczenia? 28.06.04, 21:21 dr Kunicki- bardzo pozytywne wrazenia dr Maj -tez ok Odpowiedz Link
kangur4 LIM - dr Kunicki 13.10.04, 12:13 Prowadzi mnie od początku ciąży (27tc)(przed tez). Jest wyjątkowo sympatyczny, prawdziwy gentleman. Co prawda moja ciąza przebiega bez żadnych komplikacji, więc nie miał jak się "wykazać" (tfu, tfu), ale wydaje się bardzo kompetentny. Duża klasa, wysoka kultura osobista. Odpowiedz Link
magia Re: LIM - dr Kunicki 29.10.04, 18:44 kangur4 napisała: > Prowadzi mnie od początku ciąży (27tc)(przed tez). Jest wyjątkowo sympatyczny, > prawdziwy gentleman. Co prawda moja ciąza przebiega bez żadnych komplikacji, > więc nie miał jak się "wykazać" (tfu, tfu), ale wydaje się bardzo kompetentny. > Duża klasa, wysoka kultura osobista. Jesli to mowa o dr Michale Kunickim to tez z calego serca polecam. Bardzo sympatyczny i delikatny. Prowdzil mnie w nOvum- dzieki niemu jestem w ciazy. Wiem ze na stale jest gin.-endokryn. na Karowej. Odpowiedz Link
rbucko Re: LIM - dr Kunicki 01.08.08, 10:13 Również polecam - prowadzi moją drugą już ciążę w CM LIM. Przyjmuje na Karowej. Odpowiedz Link
15mama dr. Milecka Elzbieta 01.08.08, 23:25 czy któraś z was wie coś o dr. Elżbiecie Mileckiej przyjmującej chyba na ul. wrocławskiej, może coś podpowiedzieć!? chodzi mi o lekarza który poprowadzi mi moja ciąże?! proszę dajcie jakieś informacje o niej! Odpowiedz Link
kocio-kocio Re: LIM - jakie doświadczenia? 03.12.04, 14:05 Dr Krzysztof Maj: rewelacja! polecam baaaardzo! Odpowiedz Link
dariabaz Re: LIM - jakie doświadczenia? 12.08.05, 19:30 cześć, jestem w pierwszym miesiacu ciąży z moja fasolkazapisałam sie na wizyty do tego własnie lekarza. proszę powiedz mi czy rzeczywiscie jest dobry?czy masz do niego zaufanie?jest to moja pierwsza ciaża stad też pewnie moje zdenerwowanie.Bardzo Cie prosze o informacje.'serdecznie pozdrawiam, daria Odpowiedz Link
monia420 Re: LIM - jakie doświadczenia? dr Niksiński 25.11.04, 19:47 Prowadzi moją drugą ciążę.Przepisałam się do niego po tym, jak zniknął z nia na dzień dr Sołowiej (prowadził w LIM pierwszą ciążę, szalenie przystojny, ale nie byłam zadowolona. Sprawiał wrażenie starego rutyniarza). Pana Niksińskiego poleciła mi koleżanka, i nie żałuję. Uważam, że jest niezwykle kompetentny i doświadczony. Stara się mi pomóc i mam nadzieję nie zniknie bez słowa. Poza tym miałam w tej ciąży krótkie doświadczenie z państwową służbą zdrowia i w takim kontekście to w ogóle nie ma porównania. Dr Niksiński jest najlepszy i dziwię się, że jeszcze nikt o nim tutaj nie wspomniał. Monika Odpowiedz Link
pbturska Re: LIM - jakie doświadczenia? dr Niksiński 29.11.04, 00:40 A ja nie dziwię się, że nikt na tym forum o nim jeszcze nie wspomniał, bo jest to biała lista, nieprawdaż? Ja też swą ciążę miałam prowadzoną przez lekarzy z LIMu. Często zdarza się tak , ęz lekarz prowadzący zleca Usg i trzeba się zapisać na jakiś termimn. Przypadkowo wybrałam się do dr Niksińskiego. Byłam wtedy w 32ty i podczas badania usłyszałam: "czy do tej pory wszystko było w porządku?" Ciemno zrobiło mi się przed oczami. Pan dr stwierdził hipotrofię płodu, czy coś w tym rodzaju, i wytłumaczyl mi, ze jedna nózka u dziecka jest krótsza... Od razu pojechałam do szpitala na badania - oczywiscie do innego lekarza- który wykluczył tę teorię. Następnego dnia byłam na badaniu usg- znow w LIMie - u jeszcze innego lekarza i on rowniez nic takiego nie zauważył, a badał dokładnie nwłaśnie nóżki. Ale niepokój pozostał do dnia porodu - naprawde cieżkie dni. Dziś mo synek ma półtora roczku i biega na równych nóżkach. Może nie narobił fizycznie pan dr wielkiej szkody, ale nikomu nie życzę takich słów, które dla kobiety w ciąży brzmią jak wyrok "Pani dziecko to kaleka" Pozdrawiam, Bea Odpowiedz Link
emily_r Re: LIM - jakie doświadczenia? dr Niksiński 02.12.04, 22:17 Zastanow sie, Moniko, czy napewno chcesz, zeby to dr Niksinski prowadzil Twoja ciaze... Uwazasz, ze nie zniknie bez slowa? Mozesz sie bardzo mylic. Moze byc nawet jeszcze gorzej. Kilka lat temu bylam po raz pierwszy w ciazy. Mnie tez prowadzil wtedy dr Niksinski. Zglosilam mu, ze plamie. Nie poradzil mi, zebym brala leki, zebym lezala. NIE ZAREAGOWAL WCALE! Pod koniec wizyty powiedzial mi tylko, ze wyjezdza na kilka dni. Jesli cos by sie dzialo, mam do niego dzwonic w niedziele, kiedy juz wroci. W niedziele od rana bardzo zle sie czulam i coraz silniej plamilam. Wieczorem zadzwonilam. I co uslyszalam? Zebym zglosila sie do niego w srode, kiedy bedzie w Centrym Medycznym... Dwie godziny pozniej bylo u mnie pogotowie - stracilam dziecko. Gdyby powiedzial cos podczas wizyty.... Gdyby powiedzial chociaz, zebym zglosila sie natychmiast do szpitala albo innego lekarz, jesli bede sie zle czula... Ale nie, on wolal, zebym przyszla do niego i to jemu zaplacila za wizyte - nawet, jesli to mialo by kosztowac zycie mojego dziecka... Jezeli chcesz juz sie leczyc w CM, to polecam doktora Sobiczewskiego. Ten naprawde sie przejmuje. Kiedy w drugiej ciazy prowadzil mnie i zadzwonilam do niego poznym wieczorem, bo pojawilo sie male plamienie, powiedzial mi, zebym natychmiast pojechala do najblizszego szpitala. To przeciez takie proste... Odpowiedz Link
betticzek Re- dr Niksiński - na czarną listę!!!! 17.12.04, 10:46 Z tym lekarzem mam same złe doświadczenia - z czasów kiedy przyjmował jeszcze na Starynkiewicza... Trafiłam tam z zaburzeniami hormonalnymi (dość poważnymi) i po kilku godzinach czekania na korytarzu, po wejściu do gabinetu usłyszałam tylko "przecież Pani nie jest moją pacjentką!". Widocznie coś szczególnego trzeba zrobić by zasłużyć sobie na miano pacjentki tego pana.. Ale to nie koniec - po zrobieniu kompletnych badań traf chciał że znowu trafiłam na dr Niksińskiego - no i znowu ta sama historia, ale gdy poprosiłam by powiedział mi przynajmniej co wyszło z badań stwierdził nonszalancko - UWAGA - "ja nie wiem co - w zasadzie wszystko jest rozregulowane" !!! Tak naprawdę był tylko zbyt niski poziom jednego z hormonów... ODRADZAM dr Niksińskiego!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
m.m Re: LIM - jakie doświadczenia? dr Niksiński 18.07.05, 11:37 A ja stanowczo odradzam dr Sobiczewskiego. Poszłam do niego, bo słyszałam b.dobre opinie. Powiedziałam mu, ze planuję ciążę. Wykrył u mnie nadżerkę, chodziłam na wizyty regularnie co 1,5 miesiąca. Ostatni wpis w mojej karcie brzmiał: pacjentka planuje ciążę, pacjentka zdrowa, brak przeciwskazań do ciąży. Po miesiącu podczas wizyty u innego lekarza (doktora Dworniaka, bo dr Sobiczewski był nieobecny), okazało się, że nie mam szans w najbliższym czasie na ciążę, mam endometriozę w bardzo zaawansowanym stanie, guza wielkości pięści i trzy torbiele. Kwalifikuję się tylko i wyłącznie do operacji i to jak najszybciej. Lekarz był zdziwiony, jak można był tego nie zauwazyć podczas regularnych wizyt przez ponad rok!!! Dzięki doktorom Kamińskiemu (który mnie operował) i Dworniakowi (który to wykrył), jestem już po operacji i niedługo będę mogła starać sie o dzidziusia. Obaj lekarze pracują w LIM-ie, doc. Kamiński również w szpitalu na Starynkiewicza. Polecam z czystym sumieniem. Odpowiedz Link
afryka13 Re: Warszawa 15.02.05, 12:43 Też polecam, prowadzi moją ciąże. jest niekrępujący w odróżnieniu od dr Niemoczyńskiego. Mógłby tylko wyłączać telefon, ale z drugiuej strony jest dostępny dla pacentek. Ja chodzę do Consylium Odpowiedz Link
clippo Re: Warszawa 23.04.04, 16:56 Poszukuje dobrego lekarza ginekolog-endokrynolog w LuxMedzie. Chcialabym aby byl mily, rzetelny i kompetentny. Bede wdzieczna za kazde info Odpowiedz Link
masia27 Re: Warszawa 25.04.04, 17:14 clippo napisała: > Poszukuje dobrego lekarza ginekolog-endokrynolog w LuxMedzie. Chcialabym aby > byl mily, rzetelny i kompetentny. Bede wdzieczna za kazde info dr Krzywdziński Odpowiedz Link
kasiakaczorowska1 Ginekolog-Endokrynolog 27.04.04, 12:50 Bardzo proszę o polecenie dobrego ginekologa-endokrynologa. Dzieki z góry. Odpowiedz Link
xandi Re: Ginekolog-Endokrynolog 30.10.04, 16:20 dr. Podsiadłowski 602272345. Na pewno przyjmuje w Legionowie. Wiem że przyjmuje również gdzieś w warszawie ale nie wiem gdzie dokładnie. Był moim pierwszym ginkologiem. Potafi wytłumaczyć, przyjmuje o każdej porze (raz nawet przepraszał mnie że nie może mnie przyjąć o jakiejś tam godzinie bo idzie do teatru z żoną, ale jak tylko będę chciała to przyjmie mnie jak tylko wróci) Pozdrawiam Odpowiedz Link
calineczka79 Re: Ginekolog-Endokrynolog 30.10.04, 17:21 Wcale się nie dziwię, że chciał Cię przyjąć w końcu to dla niego kasa. Byłam u niego w przychodni publicznej a i tak zażyczył sobie 60zł!!! Nawet mnie nie zbadał, wogóle tego nie zaproponował, a miałam torbiel na jajniku więc chyba należało? Koniecznie chciał mi zapisać hormony, a gdy pytałam dlaczego i że nie bardzo bym chciała to się chyba obraził! Stwierdził, że mógłby mi zrobić USG, ale niestety aparat jest stary i niezbyt sprawny więc najlepiej jakbym poszła prywatnie!!! Specjalizacji to on sobie narobił owszem, ale chyba z żadnej nie umie skorzystać (chyba, że chodzi o jego kieszeń - ta korzysta na napewno)!!! A poza tym to zrobił je niedawno więc nie ma zbyt dużego doświadczenia w tym temacie! Wogóle zachowywał się jakby nie wiedział co ma robić. Więcej do niego nie poszłam, bo i po co. Przestrzegam przed tym konowałem nastawionym na robienie kasy!!! Jak sobie jeszcze coś o nim przypomnę to napisze, tak mnie zszokowało, że znalazł się na tej liście, że aż mnie zatkało!!! Powodzenia i Podsiadłowskiego omijajcie z daleka!!! Odpowiedz Link
badziunia Re: Ginekolog-Endokrynolog 21.12.04, 13:32 Popieram, z daleka od konowała Podsiadłowskiego. Na pieczątce ma mnówstwo, ale wiedzy to nie oznacza. Na usg nie widzi oczywistych rzeczy, hormonów nie umie dobierać. Mało nie umarłam, jak mi zapisał pigułki antykoncepcyjne. Odpowiedz Link
emka29 Re: Ginekolog-Endokrynolog 21.03.05, 17:29 Poszukuję dobrego ginekologa endoktrynologa- najlepiej ze szpitala przy Karowej. Pozdrawiam. Gosia Odpowiedz Link
unadonna dr Ewa Ślizień Kuczapska ? 24.04.04, 12:57 Czy ktos zna ta pania doktor i moze cos bliższego powiedziec? Odpowiedz Link
kasia_kp Re: dr Ewa Ślizień Kuczapska ? 10.05.04, 22:59 HMMM BARDZO SYMPATYCZNA PANI DOKTOR ALE ...... POD JEJ OPIEKA MAM 31- TYGODNIOWEGO WCZESNIACZKA W DOMKU I JAK PRZYSZŁO CO DO CZEGO TO MIEJSCA W SZPITALU DLA MNIE NIE BYŁO ..... pOLECAM SREDNIO !!!! Odpowiedz Link
hancur Re: dr Ewa Ślizień Kuczapska ? 01.10.04, 11:32 A u mnie - na szczesci po porodzie - stwierdzila przodozgiecie, choc cale zycie i teraz tez mam tylozgiecie macicy. Na szczescie mialam z nia tylko kontakt usg Odpowiedz Link
comeinsky Dr J.Radźko? 09.09.05, 20:54 Czy któraś z was leczyła się u doktora Radźko? Wiem, że obecnie pracuje w szpitalu bielańskim jako ginekolog-położnik, ale nie wiem czy ma praktykę prywatną. Odpowiedz Link
lisanna Re: dr Ewa Ślizień Kuczapska ? - ODRADZAM!!! 01.08.06, 12:56 Ta pani mimo, że jej klinika ma wdzięczną nazwę "Pro Familia" zdecydowanie nie jest "pro human". Leczyłam się u niej jakiś czas nie będąc jeszcze mężatką i nie planując dzieci. Nie była w stosunku do mnie "pro", na jednej z wizyt nawet mnie nie zbadała, tylko dała prochy dla cukrzyków, twierdząc, że: "są takie eksperymenty ostatnio przez lekarzy prowadzone, że to pomaga na PCO...". a ja królikiem doświadczalnym być nie chcę. na następnej wizycie odebrała przy mnie telefon komórkowy, włączyła zestaw głośnomówiący i rozmawiała ze swoją matką o... PIELENIU GRZĄDEK NA DZIAŁCE (!!) przez jakieś 10 minut!!! teraz, gdy odstawiłam wszystkie prochy przez nią zapisywane i wszystko wróciło mi do normy, i zaszłam w ciąże, zadzwoniłam do niej, bo miałam plamienia. Ona jechała samochodem,ale spytała o co chodzi. więc ja jej zaczęłam tłumaczyć... i nagle słyszę w słuchawce głos jej dziecka: "mama nie moze teraz rozmawiać". czy to jest "pro familia"?? tym razem nie mogła włączyć zestawu głośnomówiącego?? popłakałam się, bo nie wiedziałam co robić i więcej do tej baby nie pójdę!! Odpowiedz Link
lubstej Re: Warszawa 26.04.04, 09:33 czy mozecie cos napisac o pani Karinie Papikian, jaka jest? Odpowiedz Link
dona29 Re: Warszawa 26.04.04, 18:34 na mnie nie wywarła dobrego wrażenia - dośc oschła,małomówna...no - nie bardzo;- ( Odpowiedz Link
lubstej Re: Warszawa 27.05.04, 20:33 pytam, bo bylam kilka razy u niej i mam dosc pozytywne odczucia, zdrabniala moje imie, generalnie sympatycznie a jak ostatnio bylam u niej (chyba po ponad roku - wczesniej przy okazji leczylam u niej infekcje drog moczowych) to nadal pamietala historie choroby zastanawiam sie w tej chwili jakim jest poloznikiem? Czy ktorejs z Was prowadzila ciaze? Odpowiedz Link
gaja9 Re: Warszawa 22.10.04, 11:25 Witam wszystkich! Jak ginekolog to tylko mezczyzna, sa delikatniejsi od kobiet i bardziej sie przejmuja. Nie wiem ile bierze za normalna wizyte, bo jestem w ciazy i place za zwolnienie-100zl(to dosc istotna informacja bo panstwowo nie chca dawac zwolnien bo uwazaja ze ciaza to nie choroba, nawet jak sie ma szkodliwe warunki pracy). W cenie mam comiesieczne USG dzieki ktoremu moge byc spokojna ze z dzieckiem jest OK, fachowa opieke, mierzenie cisnienia i wagi, odpowiedzi na pytania. Pan dr Pikiel skrupulatnie wysyla mnie na wszystkie mozliwe konieczne badania, przyjmuje w dwoch miejscach w W-wie: ul.Elektoralna 14b/19 wt-czw 15.00-20.00 sr. 9.00-11 oraz 15.00-20.00 trzeba zadzw i sie zapisac 620 84 56 kom.dr 0 605 072 896 ul.Renesansowa 5a pt-sob 11.00-16.00 864 67 65 Odpowiedz Link
k.ilona Re: Warszawa 29.10.04, 16:10 Nie znam tej Pani doktor, jednak wiem, że USG to jest badanie, które wykonuje się podczas ciąży 3 razy, a nie 9 (jeśli wykonujesz je co miesiąc). Otóż podczas badania wydzielane są szkodliwe promienie, czy jak to tam zwą fachowo, co źle wpływa na dziecko. Dlatego są to badania konieczne, jednak podczas normalnej ciąży przeprowadzane nie częściej niż 3 razy. Odpowiedz Link
kanika1 Re: Warszawa 28.01.05, 14:24 Julin Pikiel to dobry lekarz jeśli zależy Ci na zwolnieniach lub tabletkach. Przepisze wszystko co chcesz w ilościach jakich chcesz. Plusen jest Usg u cenie wizyty, robione z resztą podczas każdej wizyty, coż taki styl. Gorzej wyglada sprawa fachowości. Za każdym razem wszystko jest dobrze, a na wiekszość pytań odpowiada, że to normalne. straciłam na niego 3 lata. Odpowiedz Link
monikazielinska Re: Warszawa 13.02.05, 21:29 Rzeczcywiście - ginekolog to tylko mężczyzna. Ale moje doświadczenia z dr. Pikielem nie są najlepsze. Co z tego, że przy każdej wizycie robi USG (ale jakim sprzętem?? nic z tych badań nie wynika. Cieszy jedynie oko mamy i taty, bo widać dzidziusia ale nic poza tym. Przekonałam się o tym wtedy, kiedy miałam wykonane profesjonalne badanie USG). Dodatkowo przepisuje masę niepotrzebnych badań za które często musimy dodatkowo płacić (bo takich w przychodniach nie wykonują !!!). Zadzwoniłam kiedyś do Pana doktora w niedzielę z mocną bolącym pęchcerzem. Byłam bardzo zdenerowowana, ponieważ zobaczyłam jeszcze ślady krwi. Poinformowałam o tym wszystkim Dr. Pikiela, który oznajmił mi, ze On nic nie może w tym momencie zrobić i kazał mi się zgłosić na najbliższy ostry dyżur. Załamałam się - facet bierze kasę i mówi, że nic nie może zrobić!!! Absurd. Ale mimo wszystko cieszę się, że zaistniała taka sytuacja, bo dzięki niej szybko przejżałam na oczy. Dzięki Bogu wszystko się dobrze skończyło !! NIE POLECAM !!! Odpowiedz Link
ivel Re: Warszawa 22.02.05, 16:42 No własnie. Moze ktos jescze napisze o wizytach u Pana Dr Juliana Pikiela (nagrodzonego przez czytelniczki Twoj Styl) z Elektoralnej i Kliniki Renesansowej??? Ja wyszlam pod wrazeniem, bo pan dr mnie zbadal, tak jak zaden inny i przy o (odpowiednim)badaniu piersi pojawil sie płyn, ktorego wczesniej nie odkryłam. Mimo szczegółowych badan hormonalnych i wielu innych Pan dr polecił spokój i udanie sie do urologa. Teraz byłam u lekarza innego, bo czuje,ze jednak mam torbiel a ten stwierdzil,z enie ma powodów do paniki i na pewno ból nie jest z tej okolicy. Musze czekac, az Pan dr Pikiel wróci z urlopu, ale moze któras z Was poleci mi dobrego diagnostyka USG i ginekologa, ktory skutecznie paru z Was wyleczył torbiele, nie kierujac na operację ?? Mówię o tym, bo pare lat temu w Gdansku 4 na 5 lekarzy przypisalo mi operacje. Tylko jedna lekarka mnie powstrzymała i dziekuje jej za fachowośc. Mysle,ze ta sytuacja moze sie powtórzyc, wiec szukam lekarza to w Warszawie. Odpowiedz Link
anielka_m dr WITKOWSKA - ALFA na Nowym Świecie - NIE NIE NIE 22.02.05, 17:15 U pani Witkowskiej wyladowalam z polecenia znajomej, któtej prowadziła dwie ciąże. I wszystko było ok. Ponieważ nie miałam wtedy lekarza stałego to się do niej wybrałam. Nie miesiączkowałam już dwa miesiące, dwa testy ciążowe wyszły ujemnie, więc się zaniepokoiłam. Pani doktor badzała mnie 30 sekund po czym stwierdziła że w ciąży to ja na 100% nie jestem. I przepisała mi pigułki na wywołanie miesiączki. Dwa tygodnie później wylądowałam w szpitału na Solcu. Z siedmiotygodniową ciążą pozamaciczną w prawym jajowodzie, którego niestety nie udało się już uratwać... Bo leniwej pani dr nie chciało się zrobić USG. W szpitalu na Solcu polecam tylko i wyłącznie (nikogo więcej!!!!!!!! reszta to banda zidiociałych ignorantów) dr Witolada Ledowicza. Świetny fachowiec, miły człowiek, facet z powołaniem. Po laparoskopii i wycięciu jajowodu wpadłam w panikę, ale wszystko mi wytłumaczył Czułam się jak dziewczynka w przedszkolu, siedział ze mną w swoim gabinecie i wszystko mi wyrysował. Co i jak będzie teraz funkcjonować A tak przy okazji może mi ktoś polecić jakiegoś dobrego ginekologa w LuxMedzie? Pozdrawiam Anielka Odpowiedz Link
bewasow Re: dr WITKOWSKA - ALFA na Nowym Świecie - NIE NI 21.03.05, 11:25 Potwierdzam wszystko na temat doktora Ledowicza ze szpitala na Solcu, to naprawdę super lekarz. Odbierał mój pierwszy poród i byłam bardzo zadowolona z niego. Odpowiedz Link
barbara05 Warszawa/ dr Siekierski ze szpitala na Zelaznej 22.02.05, 19:10 Planuje operacje (miesniaki) na Zelaznej u dr Siekierskiego. Bylam u niego na wizycie ale nie jestem do konca przekonana czy jest to sluszna decyzja. Mialam trudnosic zeby wydobyc z niego informacje o operacji. Czy ktos moglby sie podzielic ze mna swoim doswiadczeniem ? Odpowiedz Link
ivel dr Julian Pikiel 23.02.05, 14:47 No własnie. Moze ktos jescze napisze o wizytach u Pana Dr Juliana Pikiela (nagrodzonego przez czytelniczki Twoj Styl) z Elektoralnej i Kliniki Renesansowej??? Ja wyszlam pod wrazeniem, bo pan dr mnie zbadal, tak jak zaden inny i przy o (odpowiednim)badaniu piersi pojawil sie płyn, ktorego wczesniej nie odkryłam. Mimo szczegółowych badan hormonalnych i wielu innych Pan dr polecił spokój i udanie sie do urologa. Teraz byłam u lekarza innego, bo czuje,ze jednak mam torbiel a ten stwierdzil,z enie ma powodów do paniki i na pewno ból nie jest z tej okolicy. Musze czekac, az Pan dr Pikiel wróci z urlopu, ale moze któras z Was poleci mi dobrego diagnostyka USG i ginekologa, ktory skutecznie paru z Was wyleczył torbiele, nie kierujac na operację ?? Mówię o tym, bo pare lat temu w Gdansku 4 na 5 lekarzy przypisalo mi operacje. Tylko jedna lekarka mnie powstrzymała i dziekuje jej za fachowośc. Mysle,ze ta sytuacja moze sie powtórzyc, wiec szukam lekarza to w Warszawie. ps.Zmienilam tytuł na konkretny Odpowiedz Link