Dodaj do ulubionych

PROMYK SŁOŃCA neurolog,biofeedback

26.10.04, 08:58
Czy ktoś z was korzystał z porad neurologa i z biofeedbacku w Promyku Słońca?
Obserwuj wątek
    • kamila_trojaczki Re: PROMYK SŁOŃCA neurolog,biofeedback 17.11.04, 14:06
      Jestem mama prawie 2 letnich trojaczkow wczesniaczkow po urodzeniu dzieci
      dostalismy skierowanie min.do neurologa do Promyka i przyznam ze pani byla
      bardzo ale to bardzo nie mila. Nie dosc ze przyjmowala nas w normalnym ubraniu
      bez fartucha to byla wielce oburzona jak naciskala synka po brzuszku ze ja
      obsikal hee i bardoz dobrze jej :)
      Dostalismy skierowanie na rehabilitacje meoda wojty do pani przyjmujacej
      rowniez w promyku bardzo milej. Dzieciakom nic szczegolnego nie bylo o czym sie
      przeekonalam po 3 wizycie. Poczatkowo pani poakazala jak cwiczyc dzieci
      mielismy przyjsc za kilka dni pokazac rezultaty naszych wysilkow. Wiec kobieta
      pyta na wejsciu czy cwiczylismy a my zgodnie z mezem, ze tak wiec rozebralismy
      dzieci i ona sprawdza i mowi, ze widzi znaczna poprawe i ze widac ze dzieci
      byly cwiczone. Z tym, ze my nie cwiczylismy chodz probowalismy nie wychodzilo
      przy trojce noworodkow ok 2mc trudno bylo zalatwic sprawy fizjologiczne bo sama
      z dziecmi bylam maz pozno wracal a nie mowiac juz o meczacych rozdrazniajacych
      cwiczenaich calej trojki. Uznalismy, ze naciagaja na wizyty niby darmowe ale
      sponsorowane przez sluzbe zdrowia. Julia najmlodsza i najmniejsza pdczas
      narodizn 1950 zaciskala pisatki, Aleksandra bardziej patzryla na prawo po
      przewieszeniu zabawek w lozeczku ktore byly po prawej stronie przestala miec
      asymetrie.Przedstawie opowiesc kolezanki ze szpitala ktora urodzila malenkie
      dziecko ok 1 kg byla w promyku u neurologa i ta sama kobieta stwierdzila ze
      jej dziecko ma porazenie mozgowe przezyli koszmar opowiadajac to prawie
      plakala. Pojechali na konsultacie by potwierdzic diagnoze pani doktor (niestety
      nie znam nazwiska) na 1 Maja gdy powiedzieli o co chodzi lekarz powiedzial zeby
      sie nie martwili bo czeto przyjezdzaja do nich ludzie z dziecmi ktorym pani
      doktor z Promyka postawila taka diagnoze co jest zupelna bzdura. Dziecko jej
      jak widzilam ok 7mc bylo zupelnie zdrowe.
      Uwazam ze nalezy oczywiscie cwiczyc dzieci ale nie za wszelka cene dzieci
      zdrowe albo prawie zdrowiotkie ktorym jak zaciskanie piesci przeszlo samo bez
      zbednych cwiczen. Rezultaty cwiczen oczywiscie zapewne sa na dzieciach wlasnie
      z porazeniem mozgowym itd..
      Aktualnie omijam promyk slonca wszytskie skierowania np jak ortopeda prosze o
      wypisanie na 1Maja
      Jakie to szczescie miec zdrowe dzieci i omijac takie instytucje szerokim
      lukiem. Dzikeuje Ci Boze ze mam trojke zdrowych dzieci to wielki dar.
      Pozdrawaim Kamila z Aleksandra, dominikiem i Julia 2002,11,19
      www.trojaczki.net
      • beeaataa25 Re: PROMYK SŁOŃCA neurolog,biofeedback 18.11.04, 12:22
        Dzięki za odpowiedz.A czy nie mówi Ci nic nazwisko Wojdyłło?To podobno jakaś
        neurolog z Promyka,którą polecają.Właściwie nie wiem czemu uparłam sie na
        Promyk,moje dziecko wymaga tylko konsultacji neurologicznej.Ma 10 lat,a naszym
        problemem jest słaba koncentracja,a co za tym idzie słabe wyniki w nauczaniu.Co
        do Vojty to doskonale znam te ćwiczenia,moja siostra stymulowała tym swoje
        dziecko,które miało obnizone napięcie mięśni.Pozdrawiam.Beata
        • nikitka5 Re: PROMYK SŁOŃCA neurolog,biofeedback 18.11.04, 17:40
          Witam ja również musialam chodzić do neurologa na konsultację i zawitalam do
          promyka, otóż tam przyjela na b niemila pani dr nie znam nazwiska, ale na
          prawde byla okropna,wystraszyla nas, że dziecko się źle rozija, że nie reaguje,
          zero postępów itp.
          A potem w porozumieniu z pediatrą poszliśmy do dr Wojdyło i spotkało nas bardzo
          miłe zaskoczenie !! Doktor b miła, wytłumaczyla, że nie ocenia się stanu neurol
          dziecka w czasie choroby i pobytu w szpitalu (bylismy wczesniejna przepustce,
          niunia byla chora i miala wenflony na rączkach)Wszystko fachowo i bardzo
          serdeczne podejście do dziecka, POLECAM !!!!!!
          WIEM RÓWNIEŻ, ŻE TO JEDYNA LEKARKA, KTÓRA NIE CZEPIA SIĘ BEZ POTRZEBY, CZYLI
          NIE ZALECA WOYTY, JESLI NIE TRZEBA!
          pozdrawiam

Nikitka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka