beeaataa1 26.10.04, 08:58 Czy ktoś z was korzystał z porad neurologa i z biofeedbacku w Promyku Słońca? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamila_trojaczki Re: PROMYK SŁOŃCA neurolog,biofeedback 17.11.04, 14:06 Jestem mama prawie 2 letnich trojaczkow wczesniaczkow po urodzeniu dzieci dostalismy skierowanie min.do neurologa do Promyka i przyznam ze pani byla bardzo ale to bardzo nie mila. Nie dosc ze przyjmowala nas w normalnym ubraniu bez fartucha to byla wielce oburzona jak naciskala synka po brzuszku ze ja obsikal hee i bardoz dobrze jej :) Dostalismy skierowanie na rehabilitacje meoda wojty do pani przyjmujacej rowniez w promyku bardzo milej. Dzieciakom nic szczegolnego nie bylo o czym sie przeekonalam po 3 wizycie. Poczatkowo pani poakazala jak cwiczyc dzieci mielismy przyjsc za kilka dni pokazac rezultaty naszych wysilkow. Wiec kobieta pyta na wejsciu czy cwiczylismy a my zgodnie z mezem, ze tak wiec rozebralismy dzieci i ona sprawdza i mowi, ze widzi znaczna poprawe i ze widac ze dzieci byly cwiczone. Z tym, ze my nie cwiczylismy chodz probowalismy nie wychodzilo przy trojce noworodkow ok 2mc trudno bylo zalatwic sprawy fizjologiczne bo sama z dziecmi bylam maz pozno wracal a nie mowiac juz o meczacych rozdrazniajacych cwiczenaich calej trojki. Uznalismy, ze naciagaja na wizyty niby darmowe ale sponsorowane przez sluzbe zdrowia. Julia najmlodsza i najmniejsza pdczas narodizn 1950 zaciskala pisatki, Aleksandra bardziej patzryla na prawo po przewieszeniu zabawek w lozeczku ktore byly po prawej stronie przestala miec asymetrie.Przedstawie opowiesc kolezanki ze szpitala ktora urodzila malenkie dziecko ok 1 kg byla w promyku u neurologa i ta sama kobieta stwierdzila ze jej dziecko ma porazenie mozgowe przezyli koszmar opowiadajac to prawie plakala. Pojechali na konsultacie by potwierdzic diagnoze pani doktor (niestety nie znam nazwiska) na 1 Maja gdy powiedzieli o co chodzi lekarz powiedzial zeby sie nie martwili bo czeto przyjezdzaja do nich ludzie z dziecmi ktorym pani doktor z Promyka postawila taka diagnoze co jest zupelna bzdura. Dziecko jej jak widzilam ok 7mc bylo zupelnie zdrowe. Uwazam ze nalezy oczywiscie cwiczyc dzieci ale nie za wszelka cene dzieci zdrowe albo prawie zdrowiotkie ktorym jak zaciskanie piesci przeszlo samo bez zbednych cwiczen. Rezultaty cwiczen oczywiscie zapewne sa na dzieciach wlasnie z porazeniem mozgowym itd.. Aktualnie omijam promyk slonca wszytskie skierowania np jak ortopeda prosze o wypisanie na 1Maja Jakie to szczescie miec zdrowe dzieci i omijac takie instytucje szerokim lukiem. Dzikeuje Ci Boze ze mam trojke zdrowych dzieci to wielki dar. Pozdrawaim Kamila z Aleksandra, dominikiem i Julia 2002,11,19 www.trojaczki.net Odpowiedz Link Zgłoś
beeaataa25 Re: PROMYK SŁOŃCA neurolog,biofeedback 18.11.04, 12:22 Dzięki za odpowiedz.A czy nie mówi Ci nic nazwisko Wojdyłło?To podobno jakaś neurolog z Promyka,którą polecają.Właściwie nie wiem czemu uparłam sie na Promyk,moje dziecko wymaga tylko konsultacji neurologicznej.Ma 10 lat,a naszym problemem jest słaba koncentracja,a co za tym idzie słabe wyniki w nauczaniu.Co do Vojty to doskonale znam te ćwiczenia,moja siostra stymulowała tym swoje dziecko,które miało obnizone napięcie mięśni.Pozdrawiam.Beata Odpowiedz Link Zgłoś
nikitka5 Re: PROMYK SŁOŃCA neurolog,biofeedback 18.11.04, 17:40 Witam ja również musialam chodzić do neurologa na konsultację i zawitalam do promyka, otóż tam przyjela na b niemila pani dr nie znam nazwiska, ale na prawde byla okropna,wystraszyla nas, że dziecko się źle rozija, że nie reaguje, zero postępów itp. A potem w porozumieniu z pediatrą poszliśmy do dr Wojdyło i spotkało nas bardzo miłe zaskoczenie !! Doktor b miła, wytłumaczyla, że nie ocenia się stanu neurol dziecka w czasie choroby i pobytu w szpitalu (bylismy wczesniejna przepustce, niunia byla chora i miala wenflony na rączkach)Wszystko fachowo i bardzo serdeczne podejście do dziecka, POLECAM !!!!!! WIEM RÓWNIEŻ, ŻE TO JEDYNA LEKARKA, KTÓRA NIE CZEPIA SIĘ BEZ POTRZEBY, CZYLI NIE ZALECA WOYTY, JESLI NIE TRZEBA! pozdrawiam Nikitka Odpowiedz Link Zgłoś