Gość: marzena IP: *.rw.lublin.pl / 81.219.66.* 03.03.04, 20:31 czy ktoś ma jakieś doświadczenia z biurem Atena Travel? Proszę o info. Marzena Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zuia Re: ATENA TRAVEL IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.03.04, 21:03 mam to samo pytanie. zastanawiam sie co to za biuro. maja pare atrakcyjnych ofert. dzwonilam do nich zeby sie dowiedziec o szczegoly i pani byla bardzo mila, ale co innnego uslyszec a co innego zobaczyc. oni zaczeli dzialac dopiero w tym roku, ale moze ktos ma jakies informacje na ich temat. (??? Odpowiedz Link Zgłoś
wrednyznawca3 doradzam ostrożność! 06.03.04, 11:45 witam, z moich obserwacji wynika że jest to nowe biuro, które zaczelo działac dopiero w tym roku w Krakowie. oczywicie pracuje tam kilka osób z doświadczeniem turystycznym (siegającym nawet upadłego krakowskiego biura alpina)... wlascicele to Grek - podobno "milioner" i "własciciel sieci hoteli" oraz dawny wlasciciel biura Eurotour z Krakowa (jest kilka tworów o tej nazwie, więc nie wiem czy to prawda)... mają bardzo rozbudowany program, duzo hoteli i tylko jeden mankament - nikt nie wie jak bedzie i czy informacje katalogowe pokrywaja sie z rzeczywistością... istnieja duże obawy że bedzie to kolejna kometa jak big blue czy inne el Greco... ostrozny i wredny znawca3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: doradzam ostrożność! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 22:32 TALAREK TY DEBILU OGRANICZONY, DAŁBYS SOBIE WRESZCIE SPOKÓJ Z TYM JUDZENIEM W POLSKIEJ BRANZY. TAKIEJ ZAKAŁY JKA ZAFUNDOWAŁO SOBIE RAINBOW NIE MA W NASZYM KRAJU ANI JEDNEJ,I POMYSLEC ZE BIEDNY PREZES BASZCZYNSKI WZIĄŁ SOBIE CIEBIE NA WSPÓLNIKA DOBROWOLNIE. TFUUUU. RZYGAC SIE CHCE JAK SIE CIEBIE CZYTA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jahoo Re: ATENA TRAVEL IP: 195.205.111.* 06.03.04, 18:39 Trudno mówić cokolwiek o doświadczeniach, bo jest to przecież zupełnie nowe biuro. Trochę kasy muszą mieć skoro uderzyli w reklamę telewizyjną, ale to oczywiście o niczym nie świadczy (o czym uczy nas przykład Big Blue). Mam nadzieję, że im się powiedzie, trzymam kciuki, ale w tym roku jeszcze sie z nimi nie wybiorę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w branzy Re: ATENA TRAVEL IP: *.acn.pl 07.03.04, 22:57 biuro jest prowadzone przez człowieka który szuka jeleni na rok lub dwa, był włścicielem eurotour krakow które sprzedawało po 599 pln itp dwa lata temu aż w ostatniej chwili wydesantował! Teraz znalaz jelenia z kasą i .... no cóś zobaczymy!! ale zero znajomości turystyki profesjonalnej. Aby wytrzymał do września!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cs Re: ATENA TRAVEL IP: 195.215.5.* 08.03.04, 09:31 zadne powazne, nowe biuro, nie startuje z "szerokim asortymentem ofert" bo ani nie ma kasy na to, ani klientow. zaczyna sie delikatnie, a takie "mocne uderzenie" to z reguly po to, zeby nachapac jak najwiecej chetnych i zamknac firme. No i ten Grek... Ruski maja takie przyslowie: "Rusek to cwaniak, Ruska oszuka tylko Cygan, Cygana - Zyd, a Zyda - Grek" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzena Re: ATENA TRAVEL IP: *.rw.lublin.pl / 81.219.66.* 09.03.04, 19:11 dzięki. Oglądałam ich katalog i ofertę na Krecie. Mają mało ciekawe miejsca, ale w miarę (jak na Grecję) dobre obiekty! więc chyba nie jest tak źle za tę cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazek Re: ATENA TRAVEL IP: 62.233.163.* 10.03.04, 18:05 no to ty przyjecielu wiesz tyle o tym biurze co kot napłakał a jak widać z tego ,że jesteś z branży ba ja też jestem z branży to pamietaj , żejest taka zasada w życiu 'jak sie nie wie w którym kościele dzwonią to się nie opowiada głupot ,że wiesz " przyjacielu tak się składa ,że ja znam historię tego człowieka któremu jak uważam nie dorosłeś do pięt/a znając twój subiektywizm w wypowiedzi to sądzę ,że jesteś z konkurencji/ bo ja uważam ,żę na forum powinny być dyskusje w miarę obiektywne a nie typowo złośliwe. pozdrowienia człowiek z branży Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pelikan Re: ATENA TRAVEL IP: 62.233.163.* 10.03.04, 18:08 biuro jest OK!!! powstało we wrześniu ub. roku i uważam ,żę znalazł się w końcu ktoś na tym rynku turystycznym kto poustawia to wszystko- mam na mysli jakość "branża" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jozef Re: ATENA TRAVEL IP: 62.233.163.* 10.03.04, 17:52 biuro jest jak na dzisiaj widzę jednym z bardzie profesjonalnych biur w Polsc a widać to po katalogu który wydali po rekalmie w TV i radiu no i to co na dzisiaj robią ( bardzo profesjonalnie) to niektórzy konkurenci mogą mieć słuszne obawy, bo jak patrzę na katalogi niektórych biur to mnie śmiech ogarnia? a w Atenie widać ten profesjonalizm w każdym calu - bo i strona www jest bardzo ładnie wykonana mają bardzo ładne biuro w Krakowie i bardzo miłą obsługę , własną szkołę rezydentów i jak z tego wnioskuję dyrektor biura który jest jednym / tak uwazam/ z lepszych specjalistow w organizacji wczasów/ wiem z własnej autopsji/ to można sądzić że to biuro dleko zajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w branży Re: ATENA TRAVEL IP: *.acn.pl 10.03.04, 20:40 Droga Ateno travel ( czyli kazek, pelika i józefie ), Fajnie jest chwalić samego siebie na forum odpisując pod hasłami prawda ? ;-) i nawet zmieściliście się w 15 minutach roznicy ! wow ! Zobaczymy jak się u was zacznie 899 itp.... Pozdrowienia i powodzenia od branży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peter Re: ATENA TRAVEL IP: 81.186.235.* 13.03.04, 12:25 popłakałem się ze śmiechu : ))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aa Re: ATENA TRAVEL IP: *.bluu.net / *.bluu.net 11.03.04, 10:52 Na jakiej podstawie twierdzisz ze jest to jedno z bardziej profesjonalnych biur ? Na podstawie katalogu i ich strony www ? Na mnie ich katalog nie wywarł jakiegoś super wrażenia. Katalog jak katalog, nic specjalnego. Czy jest to profesjonalne biuro dowiemy się dopiero po ich pierwszym sezonie, teraz trudno to oceniać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gfd Re: ATENA TRAVEL IP: 212.160.106.* 11.03.04, 11:46 Fajni jesteście ,że sami tak sie zachwalacie .Ukryjcie swoje IP,bo sie ośmieszacie -palanty.3 dobre odpowiedzi w 15 min.z jednego ip.Jeśli tak organizujecie wyjazdy jak macie w głowach ,to współczuje klientom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m1 Re: ATENA TRAVEL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.04, 17:56 Udziałowcami są prezesi Big Blue, czy jeden z nich. Rośnie kolejny przekręt. Naiwni, którzy w to nie wierzą, wkrótce się przekonają. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w branży Re: ATENA TRAVEL IP: *.acn.pl 11.03.04, 22:27 a tak na temat profesjonalnego katalogu droga ateno to fajnie że daliście fajne mapki miescowości jak hotele są rozłorzone ale szkoda że nie zaznaczyliści hoteli na tej mapce !!! ;-) aby tak dalej aaaa i jeszcze ta reklama w TV, no to pomyślmy w TV była alpina, sds, bigblue i el greco a padły biura alpina, sds, big blue i elgreco hmmmm a może itd.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: ATENA TRAVEL IP: 81.15.182.* 11.03.04, 23:13 Witam wszystkich, nie wiem czy firma jest taka zla. Przez przypadek zdarzylo sie ze korzystalem z uslug firm tu wspominanych i im nie moge nic zazucic bo wspaniale sie bawilem z moja kochana dziewczyna. Nie wiem jak Wy ale moim zdaniem warto, chocby dlatego ze maja ciekawe oferty. Pozdrawiam Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: ATENA TRAVEL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.04, 16:02 ja bylam w hotelach ktore sa w ich ofercie ( minerva dore, alkyon, golden sun) na krecie i musze przyznac ze oferta pokrywa sie z rzeczywistoscia. zdjecia sa aktualne itp... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzena Re: ATENA TRAVEL IP: *.rw.lublin.pl / 81.219.66.* 13.03.04, 19:25 jeśli właściciele biura zamierzają się nachapać, a potem ogłosić niewypłacalność wobec zagranicznych kontrahentów i upadłość z likwidacją firmy, to przecież nie na początku działalności. To logiczne. Na samym początku działalności będą się starali, aby złowić jak najwięcej jeleni. Dlatego chyba skorzystam z Ich Santorini już teraz, bo oferty są niezłe i jest to jedyne polskie biuro, które czarteruje samoloty na Santorini w tym sezonie. P.S. Byłam na Krecie 5x i potwierdzam, że ich oferty na tej wyspie są niezłe.Heyo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: ATENA TRAVEL IP: 62.114.154.* 09.08.04, 17:43 Witam. Owszem, mam mile doswiadczenia zwiazane z BP Atena Travel. Aktualnie jestem w Egipcie - Hurghada, przylecialam na dwa tygodnie. Mila obsluga, fajny hotel, rezydentka pomocna w kazdej sytuacji, slowem fajne wakacje. Mimo iz mialam klopoty zdrowotne, ale rezydentka sprowadzila lekarza, przetlumaczyla, ten pomogl (niezwykle mily i delikatny :-)) nic nie bolalo) dochodze juz do zdrowia i ciesze sie sloncem. Pozdrawiam wszystkich ze slonecznej Hurghady!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xy Re: ATENA TRAVEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 18:58 To naprawdę żałosne.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka1 Re: ATENA TRAVEL IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 19.08.04, 16:01 Wlasnie wrocilam z Krety, gdzie spedzilam 2 tygodnie w Chrispy Village niedaleko Chanii, wiec moge potwierdzic empirycznie, ze jak na razie biuro jest w porzadku. Hotel jest **** i wszystko bylo dokladnie jak w ofercie. Czas transferu (Air Polonia) zmienil sie na tydzien przed wyjazdem, na szczescie na duzo wygodniej, o czym zostalismy wszyscy powiadomieni telefonicznie bezposr. przez Atene (impreze kupowalam przez posrednika), odlot/przylot b. punktualnie, autobusy dowozace do hotelu i na wycieczki nowoczesne, rezydentka na miejscu kompetentna. Nie wiem, jak bedzie w przyszlosci, ale polecam to biuro tym, ktorzy w tym roku wybieraja sie, przynajmniej na Krete. I naprawde nie mam z nimi nic wspolnego:) Odpowiedz Link Zgłoś