Dodaj do ulubionych

ATENA TRAVEL

IP: *.rw.lublin.pl / 81.219.66.* 03.03.04, 20:31
czy ktoś ma jakieś doświadczenia z biurem Atena Travel? Proszę o info. Marzena
Obserwuj wątek
    • Gość: zuia Re: ATENA TRAVEL IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.03.04, 21:03
      mam to samo pytanie. zastanawiam sie co to za biuro. maja pare atrakcyjnych
      ofert. dzwonilam do nich zeby sie dowiedziec o szczegoly i pani byla bardzo
      mila, ale co innnego uslyszec a co innego zobaczyc. oni zaczeli dzialac dopiero
      w tym roku, ale moze ktos ma jakies informacje na ich temat. (???
    • wrednyznawca3 doradzam ostrożność! 06.03.04, 11:45
      witam,

z moich obserwacji wynika że jest to nowe biuro, które zaczelo działac dopiero
      w tym roku w Krakowie. oczywicie pracuje tam kilka osób z doświadczeniem
      turystycznym (siegającym nawet upadłego krakowskiego biura alpina)...

wlascicele to Grek - podobno "milioner" i "własciciel sieci hoteli" oraz dawny
      wlasciciel biura Eurotour z Krakowa (jest kilka tworów o tej nazwie, więc nie
      wiem czy to prawda)...

mają bardzo rozbudowany program, duzo hoteli i tylko jeden mankament - nikt nie
      wie jak bedzie i czy informacje katalogowe pokrywaja sie z rzeczywistością...

istnieja duże obawy że bedzie to kolejna kometa jak big blue czy inne el
      Greco...

ostrozny i wredny znawca3
      • Gość: JA Re: doradzam ostrożność! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 22:32
        TALAREK TY DEBILU OGRANICZONY, DAŁBYS SOBIE WRESZCIE SPOKÓJ Z TYM JUDZENIEM W
        POLSKIEJ BRANZY. TAKIEJ ZAKAŁY JKA ZAFUNDOWAŁO SOBIE RAINBOW NIE MA W NASZYM
        KRAJU ANI JEDNEJ,I POMYSLEC ZE BIEDNY PREZES BASZCZYNSKI WZIĄŁ SOBIE CIEBIE NA
        WSPÓLNIKA DOBROWOLNIE. TFUUUU. RZYGAC SIE CHCE JAK SIE CIEBIE CZYTA
    • Gość: jahoo Re: ATENA TRAVEL IP: 195.205.111.* 06.03.04, 18:39
      Trudno mówić cokolwiek o doświadczeniach, bo jest to przecież zupełnie nowe
      biuro. Trochę kasy muszą mieć skoro uderzyli w reklamę telewizyjną, ale to
      oczywiście o niczym nie świadczy (o czym uczy nas przykład Big Blue). Mam
      nadzieję, że im się powiedzie, trzymam kciuki, ale w tym roku jeszcze sie z
      nimi nie wybiorę.
      • Gość: w branzy Re: ATENA TRAVEL IP: *.acn.pl 07.03.04, 22:57
        biuro jest prowadzone przez człowieka który szuka jeleni na rok lub dwa, był
        włścicielem eurotour krakow które sprzedawało po 599 pln itp dwa lata temu aż w
        ostatniej chwili wydesantował! Teraz znalaz jelenia z kasą i .... no cóś
        zobaczymy!! ale zero znajomości turystyki profesjonalnej. Aby wytrzymał do
        września!!
        • Gość: cs Re: ATENA TRAVEL IP: 195.215.5.* 08.03.04, 09:31
          zadne powazne, nowe biuro, nie startuje z "szerokim asortymentem ofert" bo ani
          nie ma kasy na to, ani klientow.
          zaczyna sie delikatnie, a takie "mocne uderzenie" to z reguly po to, zeby
          nachapac jak najwiecej chetnych i zamknac firme.
          No i ten Grek... Ruski maja takie przyslowie:
          "Rusek to cwaniak, Ruska oszuka tylko Cygan, Cygana - Zyd, a Zyda - Grek"

• Gość: marzena Re: ATENA TRAVEL IP: *.rw.lublin.pl / 81.219.66.* 09.03.04, 19:11
            dzięki. Oglądałam ich katalog i ofertę na Krecie. Mają mało ciekawe miejsca,
            ale w miarę (jak na Grecję) dobre obiekty! więc chyba nie jest tak źle za tę
            cenę.
        • Gość: kazek Re: ATENA TRAVEL IP: 62.233.163.* 10.03.04, 18:05
          no to ty przyjecielu wiesz tyle o tym biurze co kot napłakał
          a jak widać z tego ,że jesteś z branży ba ja też jestem z branży
          to pamietaj , żejest taka zasada w życiu 'jak sie nie wie w którym kościele
          dzwonią to się nie opowiada głupot ,że wiesz "
          przyjacielu tak się składa ,że ja znam historię tego człowieka któremu jak
          uważam nie dorosłeś do pięt/a znając twój subiektywizm w wypowiedzi to
          sądzę ,że jesteś z konkurencji/ bo ja uważam ,żę na forum powinny być dyskusje
          w miarę obiektywne a nie typowo złośliwe. pozdrowienia człowiek z branży

• Gość: pelikan Re: ATENA TRAVEL IP: 62.233.163.* 10.03.04, 18:08
          biuro jest OK!!!
          powstało we wrześniu ub. roku
          i uważam ,żę znalazł się w końcu ktoś na tym rynku turystycznym kto poustawia
          to wszystko- mam na mysli jakość
          "branża"
    • Gość: jozef Re: ATENA TRAVEL IP: 62.233.163.* 10.03.04, 17:52
      biuro jest jak na dzisiaj widzę jednym z bardzie profesjonalnych biur w Polsc
      a widać to po katalogu który wydali po rekalmie w TV i radiu no i to co na
      dzisiaj robią ( bardzo profesjonalnie) to niektórzy konkurenci mogą mieć
      słuszne obawy, bo jak patrzę na katalogi niektórych biur to mnie śmiech ogarnia?
      a w Atenie widać ten profesjonalizm w każdym calu - bo i strona www jest bardzo
      ładnie wykonana mają bardzo ładne biuro w Krakowie i bardzo miłą obsługę ,
      własną szkołę rezydentów i jak z tego wnioskuję dyrektor biura który jest
      jednym / tak uwazam/ z lepszych specjalistow w organizacji wczasów/ wiem z
      własnej autopsji/ to można sądzić że to biuro dleko zajdzie.
      • Gość: w branży Re: ATENA TRAVEL IP: *.acn.pl 10.03.04, 20:40
        Droga Ateno travel ( czyli kazek, pelika i józefie ),
        Fajnie jest chwalić samego siebie na forum odpisując pod hasłami prawda ? ;-)
        i nawet zmieściliście się w 15 minutach roznicy ! wow !
        Zobaczymy jak się u was zacznie 899 itp....
        Pozdrowienia i powodzenia od branży.
        • Gość: peter Re: ATENA TRAVEL IP: 81.186.235.* 13.03.04, 12:25
          popłakałem się ze śmiechu : )))
      • Gość: Aa Re: ATENA TRAVEL IP: *.bluu.net / *.bluu.net 11.03.04, 10:52
        Na jakiej podstawie twierdzisz ze jest to jedno z bardziej profesjonalnych
        biur ? Na podstawie katalogu i ich strony www ? Na mnie ich katalog nie wywarł
        jakiegoś super wrażenia. Katalog jak katalog, nic specjalnego. Czy jest to
        profesjonalne biuro dowiemy się dopiero po ich pierwszym sezonie, teraz trudno
        to oceniać.
      • Gość: gfd Re: ATENA TRAVEL IP: 212.160.106.* 11.03.04, 11:46
        Fajni jesteście ,że sami tak sie zachwalacie .Ukryjcie swoje IP,bo sie
        ośmieszacie -palanty.3 dobre odpowiedzi w 15 min.z jednego ip.Jeśli tak
        organizujecie wyjazdy jak macie w głowach ,to współczuje klientom.
    • Gość: m1 Re: ATENA TRAVEL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.04, 17:56
      Udziałowcami są prezesi Big Blue, czy jeden z nich. Rośnie kolejny przekręt.
      Naiwni, którzy w to nie wierzą, wkrótce się przekonają. Amen
      • Gość: w branży Re: ATENA TRAVEL IP: *.acn.pl 11.03.04, 22:27
        a tak na temat profesjonalnego katalogu droga ateno to fajnie że daliście fajne
        mapki miescowości jak hotele są rozłorzone ale szkoda że nie zaznaczyliści
        hoteli na tej mapce !!! ;-)
        aby tak dalej
        aaaa i jeszcze ta reklama w TV, no to pomyślmy w TV była alpina, sds, bigblue i
        el greco a padły biura alpina, sds, big blue i elgreco hmmmm a może itd....
        • Gość: Andrzej Re: ATENA TRAVEL IP: 81.15.182.* 11.03.04, 23:13
          Witam wszystkich,
          nie wiem czy firma jest taka zla. Przez przypadek zdarzylo sie ze korzystalem z
          uslug firm tu wspominanych i im nie moge nic zazucic bo wspaniale sie bawilem z
          moja kochana dziewczyna.
          Nie wiem jak Wy ale moim zdaniem warto, chocby dlatego ze maja ciekawe oferty.

Pozdrawiam Andrzej
          • Gość: madzia Re: ATENA TRAVEL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.04, 16:02
            ja bylam w hotelach ktore sa w ich ofercie ( minerva dore, alkyon, golden sun)
            na krecie i musze przyznac ze oferta pokrywa sie z rzeczywistoscia. zdjecia sa
            aktualne itp...
            • Gość: Marzena Re: ATENA TRAVEL IP: *.rw.lublin.pl / 81.219.66.* 13.03.04, 19:25
              jeśli właściciele biura zamierzają się nachapać, a potem ogłosić
              niewypłacalność wobec zagranicznych kontrahentów i upadłość z likwidacją firmy,
              to przecież nie na początku działalności. To logiczne. Na samym początku
              działalności będą się starali, aby złowić jak najwięcej jeleni. Dlatego chyba
              skorzystam z Ich Santorini już teraz, bo oferty są niezłe i jest to jedyne
              polskie biuro, które czarteruje samoloty na Santorini w tym sezonie.
              P.S. Byłam na Krecie 5x i potwierdzam, że ich oferty na tej wyspie są
              niezłe.Heyo!
    • Gość: turysta Re: ATENA TRAVEL IP: 62.114.154.* 09.08.04, 17:43
      Witam.
      Owszem, mam mile doswiadczenia zwiazane z BP Atena Travel. Aktualnie jestem w
      Egipcie - Hurghada, przylecialam na dwa tygodnie. Mila obsluga, fajny hotel,
      rezydentka pomocna w kazdej sytuacji, slowem fajne wakacje. Mimo iz mialam
      klopoty zdrowotne, ale rezydentka sprowadzila lekarza, przetlumaczyla, ten
      pomogl (niezwykle mily i delikatny :-)) nic nie bolalo) dochodze juz do
      zdrowia i ciesze sie sloncem.

Pozdrawiam wszystkich ze slonecznej Hurghady!!!
      • Gość: xy Re: ATENA TRAVEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 18:58
        To naprawdę żałosne....
        • Gość: anka1 Re: ATENA TRAVEL IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 19.08.04, 16:01
          Wlasnie wrocilam z Krety, gdzie spedzilam 2 tygodnie w Chrispy Village
          niedaleko Chanii, wiec moge potwierdzic empirycznie, ze jak na razie biuro jest
          w porzadku. Hotel jest **** i wszystko bylo dokladnie jak w ofercie. Czas
          transferu (Air Polonia) zmienil sie na tydzien przed wyjazdem, na szczescie na
          duzo wygodniej, o czym zostalismy wszyscy powiadomieni telefonicznie bezposr.
          przez Atene (impreze kupowalam przez posrednika), odlot/przylot b.
          punktualnie, autobusy dowozace do hotelu i na wycieczki nowoczesne,
          rezydentka na miejscu kompetentna. Nie wiem, jak bedzie w przyszlosci, ale
          polecam to biuro tym, ktorzy w tym roku wybieraja sie, przynajmniej na Krete.
          I naprawde nie mam z nimi nic wspolnego:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka