Dodaj do ulubionych

Alpy i Lazurowe Wybrzeże

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.11, 12:27
Cześć
Pod koniec sierpnia wybieram się na objazdówkę AiLW z Rainbow Tours. Szukałam informacji, ale nie ma ich za dużo (chyba że nie umiem szukać); poza tym wolałabym relacje osób, które były w zeszłym roku. Interesuje mnie wszystko :) - czy bardzo duża grupa, czy byli jacyś single (niestety nie mam z kim jechać, a w grupie zawsze raźniej), czy fakultety warte swojej ceny, no i ogólnie, jakie wrażenia.
Obiecuję, że kiedy wrócę, odpowiem na pytania zainteresowanych.
Często śledzę to forum i wiem, że jest kopalnią wiedzy, tak więc czekam i będę wdzięczna za każdy wpis.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Carlo Re: Alpy i Lazurowe Wybrzeże IP: *.ip.netia.com.pl 10.03.11, 14:55
      Byliśmy z rodziną w zeszłym roku. Autokar nieduży, super pilotka pani Halina (bardzo kompetentna i zaangażowana, sporo rzeczy spoza programu). Zwiedzanie zaczęliśmy od Genewy, potem Annecy, Chamonix itd. Piękne krajobrazy, sporo zabytków, wjazd kolejką i pobyt na Igłę Południa w Chamonix niezapomniany, polecam też pokaz tresury orek i delfinów w Antibes (poza programem).
      Hotele klasy turystycznej, w większości (poza jednym) była klimatyzacja, śniadania ok (znów poza jednym, gdzie było trochę za skromnie). Obiadokolacje we własnym zakresie - pilotka zawsze coś pokazywała lub załatwiała.
      Wróciliśmy bardzo zadowoleni. Polecam.

Carlo
      • Gość: justyna Re: Alpy i Lazurowe Wybrzeże IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.11, 15:17
        Wielkie dzięki za odpowiedź; cieszę się zwłaszcza z tego autokaru, bo przyznaję że 60-osobowa grupa w piętrusie trochę mnie przerażała.
    • Gość: warszawianka Re: Alpy i Lazurowe Wybrzeże IP: *.28.171.48.spray.net.pl 10.03.11, 23:21
      Kiedyś kilka razy jeździłam z Rainbow, ale same starsze osoby były... 45+... Młodszych jak na lekarstwo. Marzyła mi się też wycieczka o której piszesz, ale ze względu na towarzystwo nie zdecydowałam się.
      • Gość: justyna Re: Alpy i Lazurowe Wybrzeże IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.11, 08:23
        Rzeczywiście, na większości objazdówek na których byłam z Rainbow przeważały starsze osoby, np. w zeszłym roku na Sycylii poniżej 30-stki było nas cztery w całej grupie. Ale i tak świetnie się bawiłam. Można oczywiście zorganizować sobie wyjazd, ale ja niestety nie mam na tyle determinacji, żeby sama wszystko załatwiać, dodatkowo nie zawsze mam z kim wyjechać, dlatego też zdaję się na biuro.
        O Lazurowym Wybrzeżu myślę od dawna, a w programie są dodatkowo Alpy i Wenecja, więc nie ma co czekać :)
        Pozdrawiam
        • Gość: warszawianka Re: Alpy i Lazurowe Wybrzeże IP: *.28.171.48.spray.net.pl 11.03.11, 20:15
          Wolę jeździć choćby z Triady czy Almaturu, w porównaniu z tymi biurami wycieczki w Rainbow wydają się być strasznie rozwlekłe... Masa zwiedzania muzeów... To pewnie przyciąga emerytów. Jak parę lat temu jeździłam z koleżanką to na zdjęciu grupowym byłyśmy otoczone samymi babciami. :)
    • Gość: kasiak Re: Alpy i Lazurowe Wybrzeże IP: 95.108.77.* 29.07.11, 00:01
      Hej kto wrócił ostatnio ? proszę o relację, podróz, hotele, przebieg wycieczki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka