Dodaj do ulubionych

airitaly - stewardessa

IP: *.wroclaw.mm.pl 15.04.10, 22:08
Witam! Zostałam zaproszona na rozmowe kwalifikacyjna do air italy
Polska. Czy ktos moze mi pomoc i napisac czego moge sie spodziewac?
Jak wyglada ta romowa oraz testy??? Bede bardzo wdzieczna za
odpowiedz. Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • ago-ya Re: airitaly - stewardessa 16.04.10, 01:04
      www.awiator.com/forum/index.php?s=7c9b217364c61aba83e485a93e2686a0&showtopic=1633
      Masz tu takie semi-bloga gościa który tam pracuje jako pilot. Gość jest fajnym
      wymiataczem i wszyscy go znaja. Poczytaj go (przewin do przodu bo on tam moze
      dwa lata max pracuje teraz) i zagaj potem niby omylkowo ze czytasz ze znasz etc.
      Na takim bajerze mysle że mozesz mieć większe szanse na dostanie się, chyba że
      rekrutacje prowadzi firma zewnętrzna. W tym wypadku mozesz do niego napisac w
      innym wątku i może podpytac co nieco.
      • Gość: gosc Re: airitaly - stewardessa IP: *.xdsl.centertel.pl 16.04.10, 03:37
        Nie szalejmy...Proste i podstawowe pytania: Masz dziecko?...Wiesz, w ktorym roku
        urodzil sie Szopen?...Wiesz czyim patronem jest świetym Franciszek? To tylko z
        kilka podstawowych pytan w tych vipowskich liniach... Daj sobie spokoj! Nie warto.
        • Gość: tres_chic Re: airitaly - stewardessa IP: *.wroclaw.mm.pl 16.04.10, 06:48
          Dlaczego uwazasz, ze nie warto? Od czegos trzeba zaczac.... Nie
          licze od razu na posade szefowej stewardess w LOTcie tak wiec wydaje
          mi sie, iz start w airitaly jest pewnego rodzaju sukcesem.
          Pytania, ktore napisalas nie sa jednak proste. Owszem, jest to
          wiedza ogolna, jednak nie kazdy wie, w ktorym roku urodzil sie
          Chopin czy tez inny kompozytor, pomijajac oczywiscie fakt, iz
          aktualnie mamy rok Chopinoswki.
          Jesli posiadasz jakies konkretne informacje bardzo prosze o pomoc,
          poniewaz niezmiernie przejmuje sie ta rozmowa kwalifikacyjna.
          Pozdrawiam!
      • Gość: tres_chic Re: airitaly - stewardessa IP: *.wroclaw.mm.pl 16.04.10, 06:48
        Dziekuję :-)
    • Gość: Rachela Re: airitaly - stewardessa IP: *.aster.pl 16.04.10, 10:56
      tu masz trochę informacji:
      lotniczapolska.pl/Air-Italy-Polska-da-prace,1670
      linie lotnicze mają własne, subiektywne kryteria naboru, więc tak naprawdę nie
      ma sensu na cokolowiek się nastawiać i przygotowywać.
      albo im się spodobasz, albo nie.
      pytania najprawdopodobniej będą sprawdzały twoje reakcje na różne sytuacje w
      samolocie, współpracę w grupie. to standard rekrutacyjny w każdej linii.
    • ago-ya Re: airitaly - stewardessa 16.04.10, 14:08
      Należy pamiętać że praca w Air Italy jako stewardessa to nie bułka z masłem. Air
      Italy obsługuje głównie czartery a co się z tym wiąże najgorszą z możliwych
      grupę pasażerów-wycieczkowiczów. Mnóstwo użerania się z bucami i pijakami
      wszelkiej maści. Warto wiec zadać sobie pytanie czy ma się wystarczająco siły i
      asertywności w sobie.
      • Gość: tres_chic Re: airitaly - stewardessa IP: *.wroclaw.mm.pl 16.04.10, 14:51
        Właściwie od zawsze chcialam byc stewardessa, z tym ze trzeba bylo
        zajac sie innymi sprawami. Teraz nadarzyla mi sie taka okazja i bardzo
        chcialabym ją wykorzystac tak wiec dam z siebie wszystko, aby osiagnac
        ten cel... Mialam nadzieje, ze ktos z Was przechodzil juz taka rozmowe
        kwalifikacyjna i moze powiedziec mi krok po kroku na czym ona polega.
        Wiem tylko tyle, ze podczas pierwszego spotkania bedzie rozmowa plus
        test... ale czego beda dotyczyc... tego nie wiem...
        • Gość: Rachela Re: airitaly - stewardessa IP: *.aster.pl 16.04.10, 21:05
          każda linia ma swoje zasady rekrutacji. inaczej jest w qatar airways a inaczej w
          wizzair, czy LOT.

nikt tak na prawdę ci nie powie o co będą pytać, bo to ma być dla ciebie test,
          jak sobie radzisz w niespodziewanych sytuacjach, jak reagujesz, plus pewnie
          ocena prezencji ogólnej.

pierwszy test będzie pewnie psychologiczny, sprawdzający twoje predyspozycje do
          pracy z ludźmi i współpracy w załodze. do niego nie da się przygotować.
          • Gość: tres_chic Re: airitaly - stewardessa IP: *.wroclaw.mm.pl 17.04.10, 06:57
            Masz racje.
            Sama sobie odpowiem na pytania np. Dlaczego chce zostac stewardessa
            itp. powtorze angielski, a w Warszawie dam z siebie wszystko ;-)
            Dziekuje Wam za posty.
            Pozdrawiam!!!
            • Gość: Rachela Re: airitaly - stewardessa IP: *.aster.pl 17.04.10, 16:54
              niech ci się spełnią marzenia. powodzenia! :)
              • Gość: Ja Re: airitaly - stewardessa IP: *.xdsl.centertel.pl 17.04.10, 20:50
                Powodzenia;)
                • Gość: tres_chic Re: airitaly - stewardessa IP: *.wroclaw.mm.pl 18.04.10, 06:56
                  Jak to się mówi.... Nie dziękuję, żeby nie zapeszać! Dam znać jak mi
                  poszło :-) Pozdrawiam Was!
                  • Gość: Adam Re: airitaly - stewardessa IP: *.acn.waw.pl 18.04.10, 15:44
                    a kiedy masz rozmowę ?
                    koniecznie daj znac jak poszło i jak to wyglądało :)
                    • Gość: tres_chic Re: airitaly - stewardessa IP: *.wroclaw.mm.pl 18.04.10, 17:04
                      Rozmowę mam jutro o 13-tej. Z pewnością dam znać. Czy Ty także
                      zostałeś zaproszony na rozmowe kwalifikacyjna?
                      • Gość: Adam Re: airitaly - stewardessa IP: *.acn.waw.pl 18.04.10, 17:27
                        nie, ja niestety nie :(
                        ale dawno tam wysyłałem juz aplikacje :(
                        a Ty ostatnio wysyłałaś czy dawniej ?
                        widziałem ostatnio ogłoszenie AIP, ale dotyczyło tylko
                        doświadczonych cabin crew , ale widac, że zdecydowali się też na
                        nowych. Nie wiesz jak długo będa te rozmowy ? tzn. do kiedy trwają ?
                        bo może jutro jeszcze raz wyslę sie przypomnieć...
                        tak bardzo mi zalezy ... a tu nic :(

ale tak czy inaczej to Ty się ciesz i jutro glowa do góry,
                        usmiech "numer 6 " i będzie dobrze :)
                        • Gość: tres_chic Re: airitaly - stewardessa IP: *.wroclaw.mm.pl 18.04.10, 18:03
                          Aplikacje wyslalam ok 2 tygodnie temu. Zadzwonili do mnie w czwartek
                          i zaproponowali rozmowe kwalifikacyjna na poniedzialek. Nie mam
                          pojecia jak dlugo trwaja rozmowy, byc moze jutro dowiem sie znacznie
                          wiecej. Stresuje sie tylko tym, iz nie wiem czego moge sie
                          spodziewac, a w zwiazku w tym jak sie przygotowac... Jedyne info
                          jakie mam to takie, ze pierwsza bedzie rozmowa, pozniej testy z
                          angielskiego, po czym jesli przejde ten etap beda do odegrania
                          scenki w zespole no i kurs...
                          Oby wszystko poszlo dobrze :-) Pozdrawiam!
                          • Gość: Adam Re: airitaly - stewardessa IP: *.acn.waw.pl 18.04.10, 18:34
                            czyli wysyłałaś aplikację na ogłoszenie o doświadczonych czy
                            poprostu to co jest na stronie standardowo ?

adams123@gazeta.pl
                            to mój email :)
                            chetnie pogadam tam :)

ja w takim razie trzymam kciuki za Ciebie
                            • Gość: tres_chic Re: airitaly - stewardessa IP: *.wroclaw.mm.pl 18.04.10, 20:26
                              Wysłałam cv na adres, ktory znajduje sie na stronie airitaly w
                              zakladce praca/personel pokladowy.
    • Gość: tres_chic Re: airitaly - stewardessa IP: *.wroclaw.mm.pl 20.04.10, 08:01
      Hej! Wrocilam juz z Warszawy :-) Jeszcze nigdy w zyciu nie przezylam
      takiego stresu, chocby dlatego, ze byla to moja pierwsza w zyciu
      rozmowa kwalifikacyjna. Wszystko poszło super z tym ze jest jedno
      ale... Nie wiadomo czy kurs odbedzie sie w maju czy dopiero po
      wakacjach... A ja juz bym chciala latac! Pozdrawiam Was!
      • Gość: gosc Re: airitaly - stewardessa IP: *.siedlce.vectranet.pl 22.04.10, 01:04
        tres_chic, mogłabyś mi podać swojego maila? :) chciałabym zadać Ci kilka pytań,
        a nie chcę tak tutaj na forum. :)
        • Gość: gosc Re: airitaly - stewardessa IP: *.siedlce.vectranet.pl 22.04.10, 01:21
          ewentualnie jeśli znalazłabyś chwilkę to odezwij się do mnie, bardzo mi na tym
          zależy.

painkiller123@o2.pl

:)
      • Gość: zulu Re: airitaly - stewardessa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.10, 10:54
        Halo, czy ktoś powie coś konkretnego jak wygląda interview? Proszę, mam rozmowę
        w poniedziałek... Bardzo mi zależy na tej pracy, pracowałam w innych liniach
        lotniczych ale bardzo krótko. Proszę, niech ktoś sie odezwie!
        tres-chic, może powiesz coś więcej?
        • Gość: tres_chic Re: airitaly - stewardessa IP: *.wroclaw.mm.pl 22.04.10, 20:09
          Obecna rekrutacja jest właśnie dla obecnych stewardess tak wiec
          powodzenia!!!
          Ja bardzo żałuję, że jeszcze nie latałam, ponieważ dostałabym pracę
          już w poniedziałek, a problemem jest tylko kurs... który dla
          zaawansowanych trwa chyba tydzień natomiast dla żółtodziobów - minimum
          miesiąc...
          • Gość: zulu Re: airitaly - stewardessa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.10, 15:51
            Ja latałam do tej pory na Airbusie a320 więc i tak konieczne jest
            przekwalifikowanie się, każda firma ma swoje wymagania... AirItaly lata chyba na
            boeingach 757. Tres_chic powiedz jak wyglądała rozmowa... O co Cię pytali?
            Musiałaś odegrać jakąś scenkę?Powiedz coś więcej... Proszę!
            • kubiaka Re: airitaly - stewardessa 26.04.10, 13:33
              Ja również składałem tam dokumenty, ale mnie nie zaprosili. Jak
              poszło dzisiaj ?
              pzdr.
              • Gość: zulu Re: airitaly - stewardessa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.10, 16:31
                Na dzień dzisiejszy powiedzieli, że szukają osób z doświadczeniem. Wszystko
                jakoś tak "po omacku" szczerze mówiąc, niewiele konkretów... Może od 1 maja,
                może w lipcu, może na sezon zimowy... wszystko może.
                • kubiaka Re: airitaly - stewardessa 26.04.10, 19:13
                  Jeśli szukają z doświadczeniem to jeszcze są jakieś dni na interview
                  czy dzisiaj skończyli - masz informację może na ten temat ?
                  Ale skoro latałaś już to jakiego doświadczenia Oni oczekują ?
                  Mają dzwonić do Ciebie ?
                  pzdr.
                  • Gość: tres_chic Re: airitaly - stewardessa IP: *.wroclaw.mm.pl 26.04.10, 19:57
                    Ja rowniez odnioslam wrazenie, ze wszystko tak "po omacku" jak
                    napisała zulu....
                    Zulu jak Ci poszlo? Mialam to samo co ja? Czyli testy i rozmowe?
                    Pozdrawiam!
                    • Gość: zulu Re: airitaly - stewardessa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.10, 22:26
                      Wszyscy mieli to samo... :) Testy i rozmowa. Nic na razie nikt nie wie. Może
                      kurs w maju, może 'kiedyś tam'... Mi tam wszystko jedno szczerze mówiąc.
                      Poczekamy - zobaczymy, ale chyba nie ma co liczyć na stałą pracę, tylko bardziej
                      na sezonową. Mi to akurat odpowiada, ale gdybym miała z czegoś rezygnować, chyba
                      bym sobie odpuściła. Są inne firmy, które oferują bardziej stabilne zatrudnienie.
                      • kubiaka Re: airitaly - stewardessa 27.04.10, 08:49
                        Zulu;
                        Ale skoro latałaś już to jakiego doświadczenia Oni oczekują ?
                        Mają dzwonić do Ciebie ? Nie wiesz czy skończyli już rozmowy czy też
                        zapraszaja następne osoby na kolejne dni ? Będę wdzięczna za
                        informację.
                        pzdr.
                        • Gość: zulu Re: airitaly - stewardessa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.10, 09:38
                          Dobrze mieć chociaż
                          paromiesięczne doświadczenie, nawet 3... Mają chyba wysłać maila co i jak, i czy
                          w ogóle...powiedzieli, że jak nie teraz, to jeszcze jest czerwiec, może sezon
                          zimowy... nie wiadomo. Pisaliśmy jeszcze testy, które zostaną sprawdzone chyba
                          dopiero po interview. I pewnie nie od samej rozmowy wszystko zależy. Więc trudno
                          powiedzieć. Samo to, że zaprosili na rozmowę niczego nie gwarantuje. Nie wiem,
                          czy skończyli nabór, ale skoro od 1 maja ma ruszyć jakiś kurs, to sądzę, że
                          skoro jest już 27, to rekrutacja mogła się zakończyć.
                          • kubiaka Re: airitaly - stewardessa 27.04.10, 09:43
                            Dziękuję.
                            Ja mam dłuższe doświadczenie, ale widocznie coś innego wpłynęło, że
                            jeszcze nie zaprosili na spotkanie. Jakbyś coś wiedziała to proszę
                            napisz czy się udało.
                            pzdr.
                            • kubiaka Re: airitaly - stewardessa 28.04.10, 16:15
                              Dziewczyny...macie już jakieś potwierdzenia z AEI ? Dajcie znać jak
                              wynik proszę.
                              pzdr.
                              • Gość: tres_chic Re: airitaly - stewardessa IP: *.wroclaw.mm.pl 28.04.10, 21:57
                                Ja jeszcze nie mam potwierdzenia, ani informacji o kursie... 2 tyg juz
                                niedlugo mina...
                                Pozdrawiam!
                                • kubiaka Re: airitaly - stewardessa 01.05.10, 15:30
                                  Dziewczyny - zero odzewu ? Być może trzeba czekać.
                                  pzdr.
                                  • Gość: 737 Re: airitaly - stewardessa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.10, 10:35
                                    nie wiadomo tak naprawdę ile trzeba czekać... dzwonią kiedy chcą chyba lub
                                    potrzebują... kursy już trwają... jeśli nie dostałeś zaproszenia na rozmowę, to
                                    chyba marne szanse :/
                                  • Gość: zulu Re: airitaly - stewardessa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.10, 21:42
                                    Kubiaka, widziałam gdzieś indziej Twoje wypowiedzi. Wybierasz się do Quataru
                                    może na najbliższy open day?
                                  • Gość: Ola Re: airitaly - stewardessa IP: *.chello.pl 24.05.10, 10:43
                                    Dostałam sie do Air Italy, dzwonili w piatek.. podobno już w ten czwartek (27) ma sie zaczać szkolenie i czeakm na informacje co gdzie i kiedy dokładnie. Ktoś już cos wie?
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka