Dodaj do ulubionych

Podróż z Dreamtours

IP: *.CNet2.Gawex.PL 07.04.11, 02:55
Znalazłam ofertę tego biura podróży i jestem ciekawa czy korzystaliście ich usług? Dzięki z góry.
Obserwuj wątek
    • moni-ka72 Re: Podróż z Dreamtours 07.04.11, 08:54
      W zeszłym roku byłam razem z siostrą na Dominikanie. Obsługa - ok., nie miałyśmy żadnych zastrzeżeń. Wszystko zostało sprawnie zorganizowane, zapłaciłyśmy nawet mniej, niż początkowo się spodziewałam, ponieważ zdecydowałyśmy się na opcję wylotu z Niemiec.
      • mortishhia Re: Podróż z Dreamtours 07.04.11, 20:08
        My też spędziliśmy z narzeczonym zeszłoroczne wakacje za pośrednictwem tego biura. Byliśmy na Majorce. Porównaliśmy mnóstwo ofert, był lipiec więc wczasy były najdroższe, ale tylko w tym czasie oboje dostaliśmy urlopy i trafiliśmy na Dreamtours, który oferował najtańsze wczasy, z tym, że wylot był z Niemiec. Na początku miałam mnóstwo obaw, głównie związanych z barierą językową. Trochę przerażał mnie ten dojazd do Berlina. Jak się okazało, biuro pomogło nam załatwić parking i hotel na przenocowanie w noc przed wylotem, a bilety przyszły do nas pocztą tydzień przed wyjazdem, więc nie musieliśmy biegać po lotnisku w Berlinie. To tyle organizacyjnie. Co do samych wakacji, były niezapomniane. Alcudia piękna. W tym roku myślimy o dalszych podbojach Hiszpanii, tym razem Ibiza :)
        • yons Re: Podróż z Dreamtours 08.04.11, 11:53
          A jakie są różnice w kosztach? Między ich wycieczkami a normalnie? Zauważyliście coś takiego w ogóle?
          • kris7109 Re: Podróż z Dreamtours 08.04.11, 16:23
            Kiedyś kalkulowałem sobie Kubę oraz Meksyk z wylotem z Niemiec z BonVoyage oraz z Polski w podobnym terminie oraz w podobnych hotelach.Powiem tak , na pierwszy rzut oka z Niemiec jest korzystnie ,ale gdy doliczysz dojazd,czasami hotel koło Berlina lub Lipska, czy barierę językową oraz inne drobne uciążliwości jak np. niemiecko-języczny rezydent dla niektórych osób już wychodzi to średnio fajnie.Choć pewnie nadal ze 200-300 zł taniej na osobę.A jak zawsze każdy będzie miał pewnie swoje zdanie.
            • Gość: Travelere Re: Podróż z Dreamtours IP: *.acn.waw.pl 09.04.11, 23:54
              Zgodzę się z kolegą wyżej, to nawet nie są problemy a takie małe upierdliwostki. Ale dużo możesz załatwić jeśli zaczniesz robić to wcześniej, a jak znasz niemiecki to już w ogóle.
              • moni-ka72 Re: Podróż z Dreamtours 10.04.11, 22:11
                Hmm... Jeśli chodzi o barierę językową, to u nas akurat nie było problemu, bo siostra dosyć sprawnie operuje j. niemieckim:) Ale wiem, że w pewnym zakresie biuro oferuje swoją pomoc, w takich sprawach jak: pomoc w zarezerwowaniu miejsca parkingowego przy lotnisku, czy miejsca w hotelu na 1 noc przed wyjazdem. No, ale wiadomo, że formalności związane z przejazdem z Polski do Niemiec trzeba załatwić na własną rękę... Ale to w gruncie rzeczy drobiazgi...
                • Gość: Travelere Re: Podróż z Dreamtours IP: *.acn.waw.pl 10.04.11, 23:45
                  Przejazd to nie jest problem w ogóle, bo biuro tak jak mówiłaś pomaga załatwić parking, więc można samochodem. Dla oszczędnych i mających mniej bagażu można pociągiem. Albo dla tych co preferują oszczędność czasu to samolotem. Więc wyborów dojazdu jest sporo, tym bardziej że jesteśmy przecież w Shengen.
                  • Gość: żanetaa Re: Podróż z Dreamtours IP: *.CNet2.Gawex.PL 11.04.11, 01:27
                    Wielkie dzięki za odpowiedzi :)

Bardzo się cieszę,że są to pozytywne opinie, troszkę nie dowierzałam bo ceny biletów za zdecydowanie tańsze niż oferowane ceny w innych biurach podróży nawet z dojazdem do Niemiec, ale z tego cowidzę to naprawdę solidna firma. Wow, nie wiedziałam, że pomagają zorganizować hotel na miejscu przed wylotem, bardzo miłe zaskoczenie. Ktoś wybiera się z Dreamtours w tym roku?
                    • Gość: Boazz Re: Podróż z Dreamtours IP: *.acn.waw.pl 17.04.11, 22:32
                      No ja mam zamiar się wybrać, wycieczkę mam nawet wykupioną do Hawany. Wylot na początku maja. Zobaczymy jak to pójdzie.
                      • Gość: żanetaa Re: Podróż z Dreamtours IP: *.CNet2.Gawex.PL 18.04.11, 00:43
                        Zastanawiamy się nad lotem do Tajlandią w przyszłym roku. Ceny do Azji są z reguły astronomiczne ale Dreamtours oferuje wycieczkę już od 600Euro i mają bardzo dobre hotele. Teraz to można sobie polecieć na fajną wycieczkę nawet dwa razy w roku :)
                • adelee Re: Podróż z Dreamtours 11.04.11, 21:22
                  My planujemy z mężem w tym roku lecieć na Majorkę i tyko w tym biurze znaleźliśmy tak tanie bilety (ceny od 106 Euro, gdzie w innych biurach plasują się od 2 tys. w górę). Ale wiadomo, Majorka, jak mówią, to kolejny land Niemiec ;) więc od początku wiedzieliśmy, że wczasy z wylotem z Niemiec, czy to z Polskim, czy niemieckim biurem podróży, będą tańsze. Dojazd z Polski do Niemiec nie jest żadnym problemem. W większości przypadków, jeżeli ktoś akurat nie mieszka w Warszawie, Poznaniu, czy innym dużym mieście, musi we własnym zakresie zadbać o dojazd na lotnisko, a Berlin jest tylko 80 km od granicy. Dla mnie fakt, że biuro organizuje klientowi nocleg, czy parking to już dużo. Szczerze mówiąc, nie spotkałam się jeszcze z taką 'troską o klienta' ze strony jakiegokolwiek biura...
                  • yons Re: Podróż z Dreamtours 14.04.11, 23:51
                    Co z tego że trzeba dojechać do Niemiec, skoro płacisz 1/5 ceny biletu. To sie raczej tylko i wyłącznie opłaca. Bo nawet z przelotem do Niemiec wychodzi taniej :)
          • akodz Re: Podróż z Dreamtours 11.04.11, 12:07
            yons napisał:

> A jakie są różnice w kosztach? Między ich wycieczkami a normalnie? Zauważyliści
            > e coś takiego w ogóle?

W 2008 porównywałem ceny zamawianego hotelu w katalogu niemieckiego Neckermanna i dreamtours, były podobne (róznice rzędu kilku Euro przy tym samym pokoju w tym samym okresie). Generalnie warto korzystać z takiego pośrednika (trochę ostatnio się ich namnożyło), o ile np. nie zna się języka.

Mi polecił dreamtours kolega, który wyjechał z nimi w 2008 roku na Ibizę (ja tam lecę w tym roku, w czerwcu). W 2008 kupiłem w dreamtours wyjazd na Majorkę, a rok temu w kontynetalnej Hiszpanii, i spisali się OK, bez uwag.
            • Gość: GREG Re: Podróż z Dreamtours IP: *.is.net.pl 14.04.11, 21:12
              Polecam kombinować dolot własny np czarterem z TUI, a sam hotel kupiony u pośrednika Dremtours (dojazd własny) z HP lub ALL , kto co lubi Takie połączenia są bardzo ciekawe cenowo i nie trzeba jechać do Niemiec. Zobaczcie np Lopesan costa meloneras na GC za 1400 zł w maju + dolot i transfer. Wychodzi znacznie taniej niż z BP
              • yons Re: Podróż z Dreamtours 14.04.11, 23:48
                No fakt to też jest świetne rozwiązanie, w ostatnie wakacje nawet korzystałem z takiego, dolot własny do Kairu a potem hotel i reszta przez dreamtours.pl I mogę powiedzieć że jestem zadowolony. Głównie z tępa załatwianych formalności i z jakości usług które dostarczyła mi firma.
                • moni-ka72 Re: Podróż z Dreamtours 17.04.11, 22:22
                  Ja też byłam zadowolona z oferowanych usług. Świetny program wycieczek fakultatywnych. Tak nawiasem mówiąc, najbardziej podobała mi się wycieczka do do parku wodnego oraz wgłąb wyspy Dominikany:) W tym roku myślimy o tym, żeby pojechać z Dreamtours, ale do Meksyku.
                  • Gość: gosc Re: Podróż z Dreamtours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.11, 18:41
                    ooo!!
                    czyżby dreamstours miał takie problemy jak np. alfastar, że zniża się do auto/krypto reklamy ??
                    no żenadka :(
                    każdy kto chce jechać z Niemiec umie znaleźć oferty bez tego spamu :(
                    i to nie tylko w tym temacie, spamy oczywiście :(:(:( :)
                    • Gość: Travelere Re: Podróż z Dreamtours IP: *.acn.waw.pl 25.04.11, 23:10
                      Wypraszam sobie, to nie jest żaden spam( z mojej strony na pewno nie), ludzie pytają to dziele się opinią i doświadczeniami na dany temat. A to co Ty robisz to jest już przegięcie. I dostaw więcej emotek, będzie poważniej.

A tak na temat to na największym forum o podróżach w Polsce( w nazwie ma wakacje, nie moge chyba wg regulaminu dać więcej) jest właśnie dyskusja na temat tego biura podróży.
                      • akodz Re: Podróż z Dreamtours 26.04.11, 09:23
                        Strach podać jakąś pozytywną informację o biurze, by nie zostać posądzonym o pracę w branży turystycznej :-). Inna sprawa, że robota byłaby pewnie ciekawa, choć niekoniecznie dobrze płatna...
                        • yons Re: Podróż z Dreamtours 02.05.11, 10:00
                          Hmm, ja pracowałem w biurze podróży i moim zdaniem to raczej nie ma jeszcze takiej roboty żeby ktoś płacił Ci za ten typ reklamy. Przynajmniej się z tym nie spotkałem. Z biurami z drugiej strony jest różnie, nie wszystkie biura oferują podróże z jakąś w miare normalną marżą. Czasem wychodziło w Polskich biurach 30-40% różnicy w cenie w porównaniu do biur Niemieckich.
    • Gość: ktos Re: Podróż z Dreamtours IP: *.dynamic.chello.pl 23.04.11, 00:55
      bylismy z nimi w zeszlym roku na Dominikanie - mozesz spokojnie jechac - jak to z Niemcami bylo bezproblemowo
      • Gość: clovers Re: Podróż z Dreamtours IP: *.CNet2.Gawex.PL 26.04.11, 03:25
        Wyloty z Niemiec są zdecydowanie plusem, są tańsze i świetnie zroganizowane. Nie dziwie się że Dream Tours zyskuje na popularności. Mój mąż i ja polecieliśmy z nimi w naszą podróż poślubną do Singapuru, było wspaniale. W tym roku lecimy na Majorkę - również z Dream Tours :)
        • Gość: alabaster Re: Podróż z Dreamtours IP: *.CNet2.Gawex.PL 28.04.11, 23:46
          A ja właśnie wróciłam z wspaniałej podróży z Kanady zorganizowanej przez Dreamtours. Widzę, że ktoś tutaj podejrzewa użytkowników o jakieś manipulacje a tutaj po prostu trzeba sobie zdać sprawę, że Dreamtours to świetne biuro podróży. Bardzo gorąco polecam! Bilet dostaliśmy kilka dni bo zrobieniu rezerwacji, bez zbędnych formalności. Na pewno następną podróż również zaplanujemy z tym biurem podróży.
          • Gość: Shuu Re: Podróż z Dreamtours IP: *.polkomtel.com.pl 02.05.11, 09:44
            Natura polaka jest taka że raczej nikomu nie wierzy, a to jest przesada. W końcu ludzie korzystają z biura, gdyby nie korzystali to biuro by upadło jak sporo biur ostatnio w Polsce.
            • Gość: Nikoska Re: Podróż z Dreamtours IP: *.play-internet.pl 02.05.11, 10:18
              Rozważam wczasy na Dominikanie/Punta cana/ w lipcu/druga połowa/ z wylotem z Niemiec/najchetniej Berlin/,na 2 tygodnie,hotel min.4*.Na jakie ceny można liczyć w biurze DT?
              • pietnacha40 Re: Podróż z Dreamtours 02.05.11, 17:36
                Wejdz sobie na ich stronę i zobacz .Na ten moment i tak się nie opłaca kupować,bo ceny spadną. Ja bym tylko odradzała termin lipcowy ze względu na bardzo dużą wilgotność. W kwietniu się dało żyć,w czerwcu było ciężko ,lipiec jeszcze gorszy . Ale i tak cudnie było :D
                Wylot z Niemiec to nie jest problem. Mnie osobiście rezydent do niczego nie jest potrzebny,więc wszystko jedno jakim mówi językiem . A różnica w cenie powalająca .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka