Dodaj do ulubionych

Koniec maja a padają jak muchy !

20.05.12, 19:35
Koniec maja a padają jak muchy !
oto link
finanse.wp.pl/kat,104124,title,Biuro-turystyczne-Excalibur-Tours-zglosilo-upadlosc,wid,14501848,wiadomosc.html
Padł Orbis , padła Triada padł wspomniany wyżej Excalibur , Neckerman cienko przedzie , Ecco również a kto wie co z Eximem , Tui też cos zdziera z turystów aby podratować kase więc zasadne staje sie pytanie , które biuro padnie jako następne ?

A szacowni forumowicze zarówno ci , którzy zadaja i głupsze i madrzejsze pytania na forum niech ciągna losy komu rozstąpi się Morze Czerwone aby mogli wrócić do kraju drogą ladową z Egiptu po latach Wielkiego Marszu !!!
Obserwuj wątek
    • saderan0 Re: Koniec maja a padają jak muchy ! 20.05.12, 20:43
      chyba dobrze trzymają się bee free i rainbow tours
      • markar72 Re: Koniec maja a padają jak muchy ! 20.05.12, 20:54
        mam nadzieję bo lecę z nimi pod koniec czerwca
        • saderan0 Re: Koniec maja a padają jak muchy ! 20.05.12, 21:02
          ja z bee free we wrzesniu ale nie martwie sie - nigdzie nie slychac zeby cos zlego sie dzialo w tych biurach natomiast triada padala od dawna a od bardzo dawna miala wielu niezadowolonych klientow
          • kiepa76 Re: Koniec maja a padają jak muchy ! 20.05.12, 21:21
            Alba Tour kusi cenami ale też informacji niewiele :(
            • dianaro Re: Koniec maja a padają jak muchy ! 20.05.12, 21:56
              Zapomnieliście o Selectours, które padło we wrześniu 2010 roku, wiem bo byłam wtedy na wakacjach z Orbisem, który ogłosił upadłość zaraz po naszym powrocie do kraju - na szczęście udało nam się wypocząć na udanym wyjeździe.
              • deoand Re: Koniec maja a padają jak muchy ! 20.05.12, 22:07
                No chyba nie padnie w tym roku Rainbow, Alfa Star ,Tui , może Itaka może Exim ?Oczywiście nie wiem to tylko moje spekulacje na czuja . W kazdym razie wychodzi na to , że jak jechać do Egiptu to na lasta bo wtedy jest szansa , ze nie bedzie niemiłej niespodzianki ale oczywiście hotele z koniecznosci gorsze a jesli nie gorsze to mniejszy ich wybór aaa... jeszcze jedno problemu z hotelami to moze nawet i nie być na lasta ale ostatnio jest zawsze problem z miejscami w samolocie
                Może jednak się jakos uda czego życze forumowiczom .
                • warmianka35 Re: Koniec maja a padają jak muchy ! 20.05.12, 23:16
                  Ludzie nie straszcie żadnymi upadłościami, bo ja w tym roku wybieram się do Maroka i Turcji i jedną i drugą umowę mam podpisaną z Rainbow. A mam takie szczęście, że co wyjadę z jakimś biurem, to za jakiś czas pada. Parę lat temu wyjechałam w lipcu z Orbisem i padł tego samego roku jak pamiętam na jesień. W tamtym roku wyjechałam z Triadą i los jej dla wszystkich wiadomy. Jak padnie Rainbow, to nie będę miała z kim wyjeżdżać na objazdy, bo ich programy i ceny odpowiadają mi najbardziej. Pozostanie Bałtyk i Wielkie Jeziora Mazurskie, do których nie mam odwagi zamoczyć ani jednej ani drugiej nogi, bo temperatura wody jak dla mnie, to zdecydowanie za niska
                  • cairo7 Re: Koniec maja a padają jak muchy ! 21.05.12, 02:26
                    Deo-daj na luz,walnij lufe,bo co komu pisane to go spotka.Nie kracz o padaczkach.Tu w Egipcie teraz Polaków mało,pogoda super,o morzu nie wspomnę:)
                    • niiktos Re: Koniec maja a padają jak muchy ! 21.05.12, 07:46
                      Wlasnie - po co krakac?
                      Lepiej pojechac w blogiej nieswiadomosci i obudzic sie z reka w nocniku albo nogami w smietniku gdy wywala z hotelu bo BP nie zaplacilo za niego.
                  • janan2 Re: Koniec maja a padają jak muchy ! 21.05.12, 12:57
                    warmianka 35.
                    Radzę się zachowywać.No i siedzieć w domciu.Jak jest takie sprzężenie zwrotne osoby z tymi upadłościami BP, no to nie ma wyjścia.Tylko indywidualnie,bo się sprawdzi i od razu wiadomo kogo obwiniać.Mam taki szykowny łańcuszek pasowany do kaloryfera,czasami przydatny jak się ślubna rozhula.Mogę podesłać jakby co,tak profilaktycznie żeby się nie sprawdziło.

To już drugi taki przypadek.Kasia ma podobnie ,co zauważył już dawno temu cairo.Tylko ona znowu ilekroć się gdzieś wybierze ,to zaraz wojna,rewolucje lub inne rozruchy i niepokoje.Sprawdzone kilkakrotnie.Więc coś musi w tym być.

A będzie jak zawsze w takim przypadku.Nie ma na to wpływu praktycznie nikt,co najwyżej mniej lub więcej szczęścia.Kryzys,no to i turystyka siada.
                    • kasia_p45 Re: Koniec maja a padają jak muchy ! 21.05.12, 14:36
                      A ten znowu kracze jak ta wrona. Janan uspokuj sie wreszcie :P
                      • janan2 Re: Koniec maja a padają jak muchy ! 21.05.12, 16:08
                        Tu quoque,Brute,fili mi?
                        • kasia_p45 Re: Koniec maja a padają jak muchy ! 21.05.12, 18:48
                          A widzisz tam kogos innego ?? :D
                          • janan2 Re: Koniec maja a padają jak muchy ! 21.05.12, 21:58
                            Póki co tylko widzę wspomnianą osobę w przenośni oczywiście.Bo się wkręcasz.Chciałem tylko zasięgnąć swoim sposobem języka, czy zapytana ma też poczucie humoru i dystansu.A Ty urażona psujesz i robisz za obrońcę.Wspomniałem tylko o pewnej Kasi jakiejś tam zapewne faworycie cairo od nieszczęśliwych zdarzeń,nigdzie nie wymieniając,że jest to akurat Kasia_p45.Więc co tak wszystko bierzesz do siebie!?A fe.Ale jeśli od razu się sama przyznajesz,no to wychodzi,że masz też koleżankę od nieszczęść,która zaczyna dosyć dużo pisywać i posiada podobne cechy i bierze to lekko bez uraz jak widzę.Sam mam kwarantannę.Ale też bym chętnie przetestował wasze wspólne przypadki i przygody z wojaży.A co!Rożnie to bywa,ale nie ma powodu martwić się na zapas, bo jest zawsze jak Allah pozwoli.Nie bardzo lubię też to co u nas,a nawet upadłość czy tam rewolta, to jednak jakieś nowe doświadczenie .Bez przesady z tym straszeniem,nie wszystko jest jednak w życiu na czarno.Doza humoru czy dystansu nie zawadzi.Stosuj się do własnej sygnaturki to z pewnością będzie przynajmniej lepiej i weselej nie tylko Tobie.A tu zaczynasz robić za zasadniczą i jakiegoś ponuraka stawiając mnie do pionu.Przeca grzecznie tylko tak zaczepnie i testowo zapytałem,no bo dobrze wiedzieć kto jest po drugiej stronie.A tu od razu wytyk nie zaproszonej.Adwokat się trafił.
                    • warmianka35 Re: Koniec maja a padają jak muchy ! 21.05.12, 19:31
                      Rozruchy też już mam w swoim turystycznym życiorysie, Grecja - Ateny , Egipt- Asuan i Hurghada. Ale mimo wszystko dzielnie planuję sobie każde kolejne wakacje, bo bardziej zniechęcające dla mnie jest zachmurzone niebo, płaszcz przeciwdeszczowy, roje komarów i mega ceny za byle co.
                  • jacky1976 Re: Koniec maja a padają jak muchy ! 24.06.12, 22:23
                    A to się wyjaśniło czyja to robota że biura tak padają :)
                • zjawa1 Itaka 24.05.12, 23:51
                  Sprawdzalam ich dokladnie w tym roku w izbie turystyki i sa czysci. Lece z nimi 2-gi raz w tym roku i nie mam zastrzezen. Wybralam znow ten sam kierunek co w zeszlym roku i mysle, ze bedzie ok. jak wtedy. Jedyny ,,incydent" jaki mial miejsce w zeszlym roku z nimi na Kanarach byl taki, ze w jakims 3 * hotelu nie bylo miejsca dla 4 osob, wiec przeniesli ich do hotelu tuz obok 4*. Wiec chyba ok:)
            • kasiaaaa24 Re: Koniec maja a padają jak muchy ! 21.05.12, 18:25
              Ja lecę z Albą do Hurghady 15 czerwca na 2 tygodnie. Na początku też się troszkę obawiałam, bo ceny bardzo konkurencyjne (przynajmniej w moim terminie), ale wymieniałam już maile z osobami które wróciły w maju z wyjazdów organizowanych przez Albę (swoją drogą też się troszkę obawiały) i chwalą sobie organizację. Więc i ja jestem spokojniejsza :)
    • madzia1416 Re: Koniec maja a padają jak muchy ! 24.05.12, 22:35
      Ja lecę w czerwcu na 10 dni z biurem SUN & FAN, mam nadzieję, że oni dadzą radę w tym roku! Bynajmniej nic nie słychać niepokojącego...
      • zjawa1 Triada 24.05.12, 23:45
        Pamietam biuro, bylam z nimi w Egipcie -porazka totalna, nie dziwie sie, ze padlo.
        Wiem, ze Triade rok temu przejelo biuro Sky Holiday. Jak sie dowiedzialam w tym roku: ,,uzywaja logo Triady" w celach marketingowych. Bylam zaskoczona, bo to chyba odstraszac, a nie zachecacz:)
        Najgorsze biuro z ktorym mialam do czynienia. Wszystko bylo zaklamane, dobrze ze choc w hotelu mieszkalam takim, jaki wykupilam. Niestety na miejscu mielismy ,,walke" o odpowiednie lokum. Protesty spelnione, ale ile nerwow i komnbinacji musielismy poczynic w tym celu... ach szkoda nawet wspominac. Pozew zbiorowy do sadu wygralismy-przy okazji pozdrawiam jesli tu sa :) tych, z ktorymi wygralam rocznik 2004 Hurghada :)

W chwili obecnej w Jordani i Izraelu sa znajomi z biurem Alfa Star. Bardzo zadowolenie i zachwyceni podejsciem biura do klientow. Dlaczego wspominam o tym, bo biuro te gl. trudni sie w kierunkach: Egipt, Izrael czy Jordania.
        • zjawa1 Re: Triada 25.05.12, 00:08
          Oczywiscie ,,poze zbiorowy" mialam na mysli w tym sensie, ze jednoczesnie kilka rodzin w swoich miastach( innych woj) wnioslo sprawe do sadu powolujac jako swiadkow pozostalych.
          Tresc pozwo zgodnie z naszymi wtedy ustaleniami byla identyczna i swiadkowie w kazdej ze spraw wspolni.
          • arturo63 Re: Triada 25.05.12, 09:53
            a co wygrałas jesli mozna wiedziec??
            • zjawa1 Re: Triada 25.05.12, 23:10
              Zwrot rownowartosci ceny za 3 doby spedzone w ,,przybudowce" hotelowej dla sprzataczy.
              Bo tyle spedzilismy czasu, zanim wywalczylismy pokoj, ktory zostal oplacony.
              Dodatkowo ,,rekompensata moralna":) za poniesione starty w trakcie tej walki, a wiec kazdy z nas dostal chyba po 35 % znizki na kolejna podroz z biurem dla tylu osob, ile objete bylo w pozwie w dowolnie wybrane miejsce, w dowolnie wybranym terminie:) ... z Triada:)
              • deoand Re: Triada 03.07.12, 20:24
                Ano i padł Sky Club czyli cała Triada została rozłozona .. Kto nastepny ? Itaka czy Rainbow a moze jednak Neckerman ????
                • deoand Re: Triada 03.07.12, 20:26
                  A zawsze pisze - nie kupowac firstów i zawsze grochem o sciane a teraz ...płacz !!!!
                  • syka7 Re: Triada sky club 04.07.12, 08:31
                    Byłam w Egipcie z sky clubu 23.03 na 2 tyg z rodziną,najbardziej wypasione i udane wakacje nic na miejscu nie wskazywało że biuro może paść wg tubylców- pracowników najlepsze biuro, najszybciej regulowali należności manager hotelu ich tak zachwalał o kłopotach u było conieco słychać a tam nr.1 w płatnościach "alf leila wa leila" Egipt.
                  • maoko Re: Triada 04.07.12, 10:07
                    deoand z tym kupowaniem firstów czy lastów - nie ma znaczenia, biuro nie ogłasza, że np. za miesiąc upadnie. Są tu Tacy, co kupili kilka dni przed upadłością biura i jaką im dasz radę?
                    • deoand Re: Triada 04.07.12, 11:15
                      Cześc wp-pozdrawiam - jeszcze cos pisuje tym bardziej , że dwa lata temu byłem w Sharmie i Ziemii Świętej i Jordanii akurat z Alfa Star i koniec z Arabami .Triady mi żal bo była stosunkowo niedroga i oferowała to co mnie najbardziej odpowiadało czyli 7 + 7 .Ale padła trudno choc żal bo było to polskie biuro a w tym kraju rząd tzw polski robi wszystko aby to co polskie uległo zniszczeniu . Niestety z tak głupim narodem jak Polacy to się udaje i dopiero po czasie ludzie otwieraja oczy ze zdumienia i przerażenia ale wtedy to już pozamiatane .Oczywiście , że i na laście mozna wpaśc jak choćby z tym Sky Clubem ale mimo wszystko ryzyko jest nieco mniejsze niż zawierzać swoje pieniądze w styczniu i czekac do września . Ale może sie mylę .
                      no nic ponawiam pytanie -kto następny ? Na razie to wyjeżdżajcie póki czas -może sie uda !!
                      • wwandotroll Re: do Deo 04.07.12, 11:31
                        Szkoda Triady. Ale Wiesz tak sie zastanawiam co jest przyczyna tych upadków. Przeciez od zeszłego roku niewiele sie zmieniło . Dolar czy euro na tym samym wysokim poziomie , benzyma równiez . Przewoźników czarterowych przybuło - wieć ceny powinny spaść a napewno nie wzrosnąć , u Arabów z powodu rożnorakich zadym równiez ceny powinny mieć tendencje zniżkowa , Czytam że kilka tysięcy turystów wysłanych za granice więc .. interes buja sie na 102.
                        Więc pytam W ĆJOM DJEŁO?- WP2007
                        • deoand Re: do Deo 04.07.12, 11:45
                          Dokładnie o tym samym myślę słysząc ja pada duże biuro a turystów pełno . Podświadomie czuje , że to jakies oszustwo ale nic na to nie poradzę .
                          • wwandotroll Re: do Deo 04.07.12, 12:03
                            Ano chyba Masz racje / jak zwykle/. Cos jest w starym przysłowiu
                            Polak Polakowi juz pomoże jezeli
                            Polakowi nie zaszkodzil.
                            Wiesz żyjemy w tak nieprawdopodobnie DZIKICH CZASACH że to co sie dzieke teraz jest nie do wyobrażenia w czasach tzw '' wstrętnej komuny''. W naszej ''zielonej wyspie '' NIKT NIKOGO I NICZEGO SIE NIE BOI. Panuje nieprawdopodobna anarchia. Zgodnie z tzw prawem można z ludźmi , firmami ...etc zrobić wszystko. Rozumiem że SKY mogło by paść z powodu drastycznych zmian związanych z ich działalnościa ale ... patrząc rok do roku to można nawet sądzić że dolar i euro coś tam spadło . To samo tyczy sie benzyny ,żarcia ,,itp a cena Imprez coś tam wzrosłya PO STRONIE POLSKIEJ A MOŻNA PRZYPUSZCZAĆ ŻE SPADŁA PO STRONIOE ARABUSÓW więc wniosek powinien być prosty - zysk sie zwiększył . A tu co biuro ma zysk do turysta..w pysk
                            P.S. Przydał by sie solidny audut tych wszystkich chorych na padaczke ..ale jak to u nas trudno znaleźć audytora z prawdziwego zdarzenia.
                            P.S. Mówią w radio że ....już wyrzucają polaków z jakiegoś tam hotelu. Fajnie co?

• malik12345 Re: do Deo 04.07.12, 12:13
                              Myśle ze to chyba dobry patent na dobra kase-oczywiście lewą i pochodzaca z oszustwa.Bo niby jak mozna było nie wiedzieć jeszcze wczoraj że biuro dzisiaj ogłosi upadłośc i wycieczki sprzedawac na maksa!! Słyszałem nawet o przypadkach że wczoraj właśnie w SKY można było wynegocjowac naprawde solidny rabat!! Więc o co chodzi??
                              • wwandotroll Re: do malik12345 04.07.12, 13:11
                                Twoje ostatnie zdanie powinno sie przyszpilić . Tylko czy z zaistniałej sytuacji powinno ięśmiac czy plakać

''Słyszałem nawet o przypadkach że
                                > wczoraj właśnie w SKY można było wynegocjowac naprawde solidny rabat!!

P.S. Ci to mają łeb DO BIZNESÓW / właściciele SKY/
                  • ola_dom Re: Triada 04.07.12, 15:11
                    do wczoraj sprzedawali też lasty, jak się zdaje...
    • jakanu Re: cześć Deoś 04.07.12, 09:48
      Ano tak to jest...normalny cykl...biura podróży powstają i potem część z nich pada....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka