Dodaj do ulubionych

Italia Felice z Rainbow Tours

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.13, 18:21
Jeśli ktoś był to proszę o informację na temat jakości programu i jego realizacji,jaki pilot,hotele itp.
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość Re: Italia Felice z Rainbow Tours IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.13, 08:53
      No właśnie. Proszę o świeże informacje (z tamtego roku) o tej imprezie, bo się na nią pod koniec czerwca wybieram. W archiwum jest mało opinii, a te co są, pochodzą sprzed kilku lat.
      • Gość: iwwona Re: Italia Felice z Rainbow Tours IP: *.dynamic.chello.pl 14.03.13, 09:23
        Dołączam się do pytania, program wycieczki wydaje się byc ciekawy. Czy mają wygodne autokary? Jacy są piloci? Nigdy nie jeżdziłam z BP Rainbow Tours, moze czas zaczać.
        • Gość: ja1 Re: Italia Felice z Rainbow Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.13, 11:29
          Byłam w czerwcu 2012 na wycieczce ITALIA FELICE. Pilotką była pani Beata , bardzo kompetentna a przede wszystkim osoba bardzo kulturalna i spokojna. Być może , jak określiła pani Beata , grupa była bardzo zorganizowana i zdyscyplinowana ale to właśnie jej spokoj wewnętrzny nam się tez udzielał. Program wycieczki od Bari , Arbelobello , Neapol , Capri , Rzym itp. był ciekawy i nie męczący oprócz intensywnego zwiedzania Rzymu.
          Autokar wygodny ale pewnie było to zasługą niezbyt dużej grupy. Hotele na przyzwoitym poziomie , przeważnie na jedną noc . Mielismy wykupione śniadania i obiado-kolacje co było dużym plusem , gdyz nie trzeba było biegać za zakupami. Radzę wziąc ze sobą jakąś podsuszaną wędlinkę na kanapki w drodze , oczywiście jak ktoś chce. My byłismy bardzo zadowoleni z tej wycieczki .
          • Gość: Gość Re: Italia Felice z Rainbow Tours IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.13, 13:30
            W tym roku zwiedzania Rzymu już nie ma. I bardzo dobrze, bo na Rzym trzeba by było przeznaczyć co najmniej 3 bite dni.
          • Gość: Ula Re: Italia Felice z Rainbow Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.13, 18:42
            Dzięki za informacje.Jak liczna była Wasza grupa.To,że nie ma Rzymu do zwiedzania uważam za plus.
    • Gość: Gość Re: Italia Felice z Rainbow Tours IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.13, 10:19
      No i co, nikt z ubiegłorocznych uczestników tej imprezy nie chce zamieścić z niej w miarę obiektywnej relacji ? Może ten wątek należy przenieść na włoskie forum ?
    • Gość: Ula Re: Italia Felice z Rainbow Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.13, 20:58
      Może ktoś jeszcze był na tej wycieczce,proszę o opinie.
    • Gość: Ula Re: Italia Felice z Rainbow Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.13, 19:40
      Naprawdę nikt w ubiegłym roku nie był na tej wycieczce?
    • Gość: margo Re: Italia Felice z Rainbow Tours IP: *.dynamic.chello.pl 08.05.13, 11:27
      Właśnie z żoną wróciliśmy przed paroma dniami z "Italia Felice"-2013 (kwiecień). Bardzo fajna wycieczka!!! - a jak to na "objazdówce": śpi się krótko i często zmienia hotele, ale bagaż doznanych przeżyć wart poświęceń.
      Pani Monika (alias - "Troszeczku") - przewodnik zorganizowany, o bardzo głębokiej wiedzy historycznej, rzeczowo odświeżała i uzupełniała zasób wiadomości uczestników 40-osobowej grupy. Oczywiście, zawsze można coś zrobić lepiej i dlatego w mojej pięciostopniowej skali wycieczka ta uzyskała 4,5 pkt.
      Noclegi w czterech hotelach, z czego jeden dostarcza dodatkowych wrażeń "dwugwiazdkowych" (jedna noc).
      Ogólnie, wycieczka bardzo udana i godna polecenia.
      • Gość: Gość Re: Italia Felice z Rainbow Tours IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.13, 12:00
        Też miałem jechać na tą imprezę w lipcu, ale RT anulował loty z Katowic i teraz jestem w d..ie. Wakacje poszły się chlastać.
      • Gość: Daberek Re: Italia Felice z Rainbow Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.13, 00:10
        Czy lecieli Panstwo bezpośrednio na Kalabrię, czy z międzylądowaniem?
        • Gość: ja Re: Italia Felice z Rainbow Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.13, 09:01
          Było międzylądowanie na Sardynii .........mało kłopotliwe.
          • Gość: mg Re: Italia Felice z Rainbow Tours IP: 195.85.196.* 11.07.13, 10:46
            Zostawał ktoś może na tydzień wypoczynku? Jeżeli tak, to czy są jakieś wycieczki fakultatywne do wyboru na miejscu?
        • Gość: Jadwiga Re: Italia Felice z Rainbow Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.13, 17:54
          Leciałam w kwietniu bezpośrednio na Kalabrię Lotnisko Lamezia. Wycieczka, trasa bardzo ciekawa. Podziękowania dla przewodniczki Moniki Burakowskiej. Osoba bardzo interesująca i dobrze zoorganizowana, grupa 40 osobowa. Jeden hotel, noc straszny ale to jest temat dla rainbow. JR
    • Gość: Tydam Re: Italia Felice z Rainbow Tours IP: *.static.chello.pl 20.08.13, 14:44
      Właśnie wróciłem z objazdu i pobytu.

Miejsca zwiedzane warto zobaczyć – groty castelana robią duże wrażanie, super miasteczko Alberobello z trullami i klimatycznymi uliczkami, restauracjami, zwiedzanie Pompei, przyjemna wyspa capri, Neapol i Wezuwiusz nie robią dużego wrażania, po za tym wizyta u ojca Pio i jeszcze kilku miejscach, naprawdę nam się podobało :)

Przewodniczka, Pani Monika w porządku, dobrze zorganizowana. Autokar nowy i komfortowy. Pierwszy raz byłem na objeździe z systemem TGS – super sprawa.

Hotele na objeździe pozostawiają wiele do życzenia. Pierwszy z atrakcjami: pociąg i trasa prawie pod oknem! brak klimatyzacji. Bez zatyczek do uszu zapomnijcie o śnie! Jedyną zaletą możliwość kąpieli w morzu Tyrreńskim

Trzeci hotel "ciciolella" to skandal! Nie działająca winda, wyposażenie pokoju sprzed 20lat, w części hotelu zerwane podłogi, trzeba uważać, żeby się nie potknąć o rury na ziemi, w części zerwane sufity, wyrwane gniazdo w łazience i wystające przewody pod prądem przy lampce nocnej! Jak ktoś chce jechać z dziećmi niech się dwa razy zastanowi. Biuro podróży dobrze wie, że hotel nie nadaje się do noclegów i mimo monitów turystów nic z tym nie robi!

Wiem, że hotele na objeździe służą tylko do noclegu i dalej w podróż, ale biuro podróży trochę przesadziło z ich jakością.

Reszta hoteli była normalna, wystarczająca na sen.

Śniadania w hotelach to dosłownie: plaster szynki i/lub sera + kawa, herbata, uwaga na spleśniałe rogaliki w opakowaniach (niektóre były kilka miesięcy po terminie przydatności do spożycia).

Z obiadokolacji nie korzystałem, nie słyszałem, żeby ktoś miał do nich jakieś uwagi. W miejscach hoteli zawsze były w niedużej odległości pizzerie i restauracje.

Gorąco polecam zwiedzanie Kalabrii ale niestety drugi raz z tym biurem podróży bym się tam nie wybrał.

PS. co do pobytu po objeździe biuro również się nie popisało, nie zarezerwowali miejsca w hotelu, proponując jakieś słabe hotele w zamian, po straceniu nerwów, kilkunastu telefonach i sprawdzaniu hoteli w Internecie zaproponowali hotel "prawie" odpowiadający temu w umowie. Klienci biura muszą być przygotowani na telefon w trakcie zwiedzania z informacją, że mają 30 minut na podjęcie decyzji pomiędzy hotelem słabym a innym słabym… I jak tu poważnie traktować takie biuro podróży?
      • Gość: gosc Re: Italia Felice z Rainbow Tours IP: 195.85.196.* 20.08.13, 16:45
        Czy podczas zwiedzania był czas np. na jakiś obiad czy inne zakupy? O której mniej więcej były powroty do hotelu?
        • jwp48 Re: Italia Felice z Rainbow Tours 20.08.13, 20:35
          Witam! Napisz,jaki hotel wybrałeś na pobyt,a jaki Ci zaproponowano.
          Pozdrawiam.J
          • Gość: Tydam Re: Italia Felice z Rainbow Tours IP: *.static.chello.pl 21.08.13, 11:59
            Wybrałem hotel Rocca Netuno Tropea, a w zamian zaproponowano Nyce Club Portoada. Zażądałem powrotu do Polski. Kolejnego dnia znalazł się hotel w zbliżonym standardzie na Sycyli, Naxos Beach. Biuro również nie dotrzymało części umów dla hotelu Rocca Netuno Garden.
        • Gość: Tydam Re: Italia Felice z Rainbow Tours IP: *.static.chello.pl 21.08.13, 11:58
          Każdego dnia było zwiedzanie dwóch miejsc i po każdym było około 1 godziny przerwy. Kto chciał to pstrykał zdjęcia lub siadał w jakiejś restauracji coś zjeść. Trzeba się liczyć ze zmianami, np. w grotach świętego Michała Archanioła trafiliśmy na sjestę i najpierw był spacer po mieście a później zwiedzanie. Wycieczka jest zorganizowana pod zwiedzanie i powrót do hoteli na obiadokolacje, przez co możliwy czas wolny w miejscach zwiedzanych nie jest zbyt duży. W miejscach hoteli zawsze w pobliżu można było coś zjeść.
          • Gość: Ewa Re: Italia Felice z Rainbow Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.13, 23:37
            A byłeś może na tej kolacji regionalnej, która jest dodatkowo płatna? Albo może znasz opinie ludzi, którzy na niej byli? Czy warta jest swojej ceny?
            • jwp48 Re: Italia Felice z Rainbow Tours 22.08.13, 09:32
              Witaj! Zmarwiła mnie wiadomośc,bo planując Italia Felice myślałam właśnie o tych dwóch hotelach,w Naxos Beatch mieszkałam,zwiedzając Sycylię,fajny hotel,ale transfer z niego na lotnisko w Lamezia długi,chyba że wylatuje się do Polski z Girony. W tej sytuacji wyjazd na IF z RT jeszcze raz do przemyślenia.Dziękuję za wiadomość.Pozdrawiam.J
            • Gość: Tydam Re: Italia Felice z Rainbow Tours IP: *.static.chello.pl 23.08.13, 14:58
              Nie korzystałem, wiec trudno mi powiedzieć czy warta jest swojej ceny. Jedzeniem nikt się nie zachwycał, ale zwrócono uwagę na dobre wina. Kolacja była zorganizowana w Alberobello (miasteczko, w którym są trulle). W jednym z trulli znaleźliśmy klimatyczną restauracje. Koszt kolacji to około 40 euro dla dwóch osób (opłata za nakrycie, przystawki, wino, woda, dania główne).
              • Gość: Dorka Re: Italia Felice z Rainbow Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.13, 22:23
                Niedawno wróciłam z wycieczki "Italia Felice" i jestem bardzo zadowolona. Pilotka - Pani Monika Burakowska - REWELACJA! Ma bardzo dużą wiedzę, którą umie przekazać w ciekawy sposób, że z przyjemnością się jej słucha. Razem z Panem Edwardem - kierowcą - tworzą tzw. "Dream team". Sporo miejsc jet do zobaczenia, jak to na objazdówce, ale tempo nie jest mordercze, więc spokojnie można wytrzymać. Zawsze był czas, żeby się posilić w każdym zwiedzanym miejscu. Ja wybrałam również drugi tydzień ponytu na Kalabrii w hotelu Tropis w Tropei. Hotel rewelacyjny, czyściutki z pysznym jedzeniem no i przede wszystkim ma świetną lokalizację. Do centrum Tropei jest tylko minut piechotką. Do morza jest trochę dalej, ale bus hotelowy dowozi tam kilka razy dziennie, więc nie ma problemu. Hotele na objeździe nie są zbyt rewelacyjne, ale zawsze może być gorzej. Podsumowując - warto się wybrać do słonecznej Italii na tęwycieczkę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka