Dodaj do ulubionych

TRIADA = wielkie ryzyko

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.07.05, 19:15
Byłem na wyjeździe 7+7 w Turcji z Biurem TRIADA. Skusiła mnie cena i bogatty
program wycieczki. Faktycznie wiele zobaczyłem, ale:
1) hotele w kilku przypadkach były przynajmniej złe, jeżeli nie beznadziejne:
brak klimatyzacji w części pokoi i w autokarze (przy 30-40C w Turcji to
koszmar)
2) insekty w pokojach
3) zepsute krany (brak wody, często tylko zimna)
4) część z gości trafiła do hotelu z piętrowymi łóżkami :) - czy to hotel
3***? Raczej nie :)
5) przekwaterowania w środku dnia w ramach tej samej miejscowości (w sumie
utrata dnia pobytu)
6) po objeździe brak hotelu. Odlot mieliśmy w nad ranem (04.50). Musieliśmy
koczować na recepcji w hotelu kilkanaście godzin. Pilotka obiecywała, że
pokój będzie zalatwiony i oplacony. Okazało się że musimy zapłacić 50Euro od
pokoju, a z braku kasy musieliśmy siedzieć na walizkach. W końcu Turcy
chcieli wezwać żandarmów aby nas usunęli siła na ulice. Skandal!!!
7) w ramach objazdu zwiedzaliśmy "centra" złota, skór, fabryczki słodyczy. Po
co? Ponieważ prawdopodobnie Triada dostaje działki od sprzedanych w tych
sklepach produktów. Fajne nie?

Było jeszcze kilka wpadek.

Cóż, nie polecam Triady. Wiem, że wiele osób chwali sobie to biuro. Sam znam
wiele takich osób. Jednak po swoich doświadczeniach, ja serdecznie dziękuję.
Następnym razem wybiorę TUI. Drożej, ale będzie to prawdziwy urlop.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Małgo Re: TRIADA = wielkie ryzyko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 16:40
      Rok temu byłam z Triadą w Tunezji w hotelu Les Pyramides ***. Standard
      beznadziejny, na szczęście można było korzystać z dogodności sąsiedniego Kheopsa
      ****. W basenie utonęły dwie osoby...
      • Gość: web Re: TRIADA = wielkie ryzyko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 16:53
        to utonięcie to wybitnie wina Triady:))))))))))))))))))))
        • Gość: Obiektyw Re: TRIADA = wielkie ryzyko IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.07.05, 22:50
          Ja tam bym sie nie zdziwil :) Moze byli w szoku po zobaczeniu karaluchow
          słoni :)
          • Gość: turysta Re: TRIADA = wielkie ryzyko IP: *.asta-net.com.pl 27.06.06, 12:55
            jeszcze dochodzi współpraca z liniami lotniczymi. ostatnio spedziliśmy na
            lotnisku łacznie kilkanaście godzin.triada nie czuje sie za to winna .przeciez
            mogli nas poinformować że samolot bedzie 8 godz pózniej!!!! dowiedzielismy sie
            o problemach po odprawie.poprostu mają nas w ...! jedzenie to skandal za te
            pieniądze można jeść lepiej i w dużo lepszych miejscach z napojami.
      • Gość: :))) Re: TRIADA = wielkie ryzyko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.05, 22:14
        no tak,utonęły dwie osoby.Teraz rozumiem ...:)
    • Gość: femina Re: TRIADA = wielkie ryzyko IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 30.07.05, 19:52
      Jestes lalusiem?
      I pewnie obowiazkowo skarpety i sandaly?
      • Gość: Obiektyw Re: TRIADA = wielkie ryzyko IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.07.05, 11:07
        Jasne, ze tak. Do sandalow zawsze skarpety. Przeciez inaczej mozna stopy
        poranic.

Glupiutka jesteś, prawda?

• Gość: femina Re: TRIADA = wielkie ryzyko IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 31.07.05, 12:12
          No tak myslalam.
          Wies tanczy i spiewa.
          Nie trawie takich wiusnow.
          • Gość: Obiektyw Re: TRIADA = wielkie ryzyko IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.07.05, 12:25
            Nie mysl, to Ci szkodzi. Pij duzo ziolek.

Buziaki
            • Gość: femina Re: TRIADA = wielkie ryzyko IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 31.07.05, 18:54
              Gość portalu: Obiektyw napisał(a):

> Nie mysl, to Ci szkodzi. Pij duzo ziolek.
              >
              > Buziaki

I pewnie nosisz portfel na pasku pod brzuchem. Do kompletu drelichowe szorty i
              podkoszulka na ramiaczkach.
              • Gość: Antyidiotka Re: TRIADA = wielkie ryzyko IP: 204.52.187.* 01.08.05, 11:44
                Femino - zmień forum. Najlepiej na forum ziemii kieleckiej.
                • alibaba355 a co masz do kieleczczyzny ?? 04.08.05, 11:44
                  co sie qurna nie podoba w kieleckiem ??

weż lod se połóz na głupiutką główke...
                  a potem zoperuj zylaki to pomoze...

dr alibaba
              • Gość: MONISIAKRZYSIA Re: TRIADA = wielkie ryzyko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 19:09
                Ale ty naprawdę jakaś głupia jesteś!!!Stare powiedzenie mówi:"Każdy sądzi
                według siebie"!!!Pozdrawiam :))
    • sariss Re: TRIADA = wielkie ryzyko 04.08.05, 15:43
      ja byłam na tej samej zasadzie 7+7 Tunezja i Libia. To co się działo na
      objazdówce to była masakra:
      - nieklimatyzowane autokary (jeśli te autobusy można określić takim mianem)
      - hotele niby ***/**** a pleśń na ścianach, robale, brak klimy i fatalne
      jedzenie którego prawie wcale nie było
      - beznadziejny przewodnik czyli Włodzimierz Skubisz (palant!!!)
      No to tylko niektóre punkty wspaniałej wycieczki.
      Jedymym plusem całego wyjazdu był pierwszy tydzień spędzony w hotelu
      Neptune**** w Hamamecie. Tu musze naprawde polecić :o) hotel bomba i cała ekipa
      w nim pracująca to sami młodzi ludzie :o) polecam.
      • Gość: Buta Re: TRIADA = wielkie ryzyko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 15:58
        To prawda,nie polecam nikomu Triady byłam na objazdówce to był koszmar -miały
        być hotele 2 lub 3 gwiazdkowe a były makabryczne chaty wiejskie,okropne
        jedzenie ,ukryte opłaty dodatkowe i wizyty obowiazkowe w takich sklepach że
        korzysci miala tylko pilotka.Nie dajcie sie nabrać na Triadę.A obrażalskei
        posty niektórych to sa widocznie pracownicy Triady.
        • sariss Re: TRIADA = wielkie ryzyko 04.08.05, 16:13
          w pełni się zgadzam ... jak można ze swoich klijentów robić kretynów ??? nie
          mieści mi się to w głowie. zobaczymy jak potraktują reklamacje, które złożyłam
          ja i inni uczestnicy wycieczki Tunezja-Libia
          • Gość: aiso Re: TRIADA = wielkie ryzyko IP: *.moliera.smgkrc.pl 05.08.05, 12:18
            Ja tez bylam z Trada 7 na 7 w Turcji - to byla jedna wielka tragedia.
            Moze to kwestia przypadku, ale ja zdecydowanie szczescia nie mialam.
            Pobyt zaczal sie fajnie w calkiem przyzwoitym hoteliku, ale objazd to
            przegiecie.
            Na wstepie cieszylam sie, ze zainwestowalam w dobry przewodnik - to
            przynajmniej wiedzialam co ogladam. Pani pilotka wszelkie informacje czytala z
            karteczki, gubiac linijki i sens klepanych bezmyslnie informacji. I tak tez
            wielkie brawa dla Pani Liliany Gustak za spelnienie sie w roli pilota i
            rezydenta.
            Hotele - tylko jeden z szesciu byl ok. (w Istambule). Cala reszta do bani.
            Do tego wszystkiego dochodzila kwestia rezydentow, ktorzy nie mieli bladego
            pojecia o miejscu w ktorym sa (wielu z nich od zaledwie paru dni w turcji,
            generalnie nie mozna bylo na nich polegac. Pani zapytana czy lekcewazenie i
            zbywanie klienta - to sa metody biura Triada, odparla: tak wlasnie jestesmy
            szkoleni. Przynajmniej szczera kobicina, ale to wszystko powinno wyjasnic.

Tak to byly szalone dwa tygodnie i szalone 3 tys kilometrow, spedzonych w
            nieklimatyzowanym autokarze.

I please Feminy i inne Gwidony darujcie sobie. Uszanujcie, ze tutaj ktos chce
            podzielic sie swoimi wrazeniami i powycieczkowymi doznaniami. Jak widac dla
            wielu bylo to przykre doswiadczenie - nie prowokujcie i nie obrazajcie innych
            to niefajne i nie na miejscu.

Tymczasem teraz jestem w Polsce i moge odpoczac po wakacjach. Uff...

• ohkarol1 Re: TRIADA = wielkie ryzyko 05.08.05, 15:58
              wracałem jednym samolotem z klientami Triady... faktycznie troche narzekali
              na organizacje wyjazdu do egiptu

Karol

• Gość: Czarna Re: TRIADA = wielkie ryzyko IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.09.05, 07:31
        Cześć!!
        Taaak bomba,bo sami młodzi ludzie pracowali w hotelu do którego trafiłeś.A jak
        byliby starzy to byłoby już do dupy nie?Palant to Ty jesteś i to jaki.........
    • Gość: Gocha Re: TRIADA = wielkie ryzyko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 17:10
      chodza sluchy, ze bankrutuje.
    • Gość: wiedzmin Re: TRIADA = bylem w Egipcie IP: *.crowley.pl 06.08.05, 11:14
      Triada nie jest w PolskiejIzbie Turystycznej. w zwiazku z tym nie mozna
      wyegzekwowac swoich praw od tego biura.bylem w Hurgadzie w hotelu Santa Maryja,
      dojscie do plazy przez plac budowy[budowali droge-wylewali asfalt, smrod
      smoly]wycieczki 2 razy drozsze niz na miejscu [jest biuro z polska
      obsluga---Orbit]jesli nie kupisz wycieczki z triady nie dostaniesz suchego
      prowiantu-[-KARA] na wycieczke rezydent Ci odpowie ze nie bedzie sie zajmowal
      duperelami.Chcesz prowiant-5 euro itd.itd
    • Gość: nr 235 Re: TRIADA = wielkie ryzyko IP: *.kghm.pl 08.08.05, 08:01
      Uwaga!
      W związku z planowanym lada dzień wniesieniem zbiorowego pozwu do Sądu
      Rejonowego w Warszawie, przeciwko osławionej już ze sposobu traktowania swoich
      klientów Triadzie, proszę wszystkich chetnych, którzy nacięli się na wczasach z
      tym biurem i chcą dochodzic odszkodowań w sądzie o kontakt mail'owy na adres :

st.maria_hurghada@poczta.fm

Na razie proszę szczególnie o kontakt tych wszystkich, którzy zostli nabici w
      butelkę w EGIPCIE, najlepiej w hotelu Santa Maria Resort w Hurghadzie. W
      dalszej kolejności zbieramy materiały z wyjazdów do innych miejscowości i
      innych hoteli.
      JEST NAS JUZ OKOŁO SETKI OSÓB.Dlatego wszystkich chętnych prosimy o zgłaszanie,
      im będzie nas więcej, tym lepiej, bo koszty zastępstwa procesowego zostaną
      rozbite na wszystkich chętnych. Prosimy o nadsyłanie zdjęć i filmików oraz
      innych świadectw oszukiwania swoich klientów przez TRIADĘ.

Naszym celem jest nie tylko uzyskanie odszkodowania za zmarnowany i wcale nie
      tani urlop, ale również położenie kresu sposobowi, w jaki TRIADA i inne biura
      rozpatrują nasze reklamacje. A wygląda to w ten sposób, że nasze
      zarzuty "mijają sie z prawdą", bo zdaniem B.P. woda w basenie była czysta,
      jedzenie pzepyszne..tylko przyprawione po arabsku, cieknące krany i
      wszechobecny brud jest wszędzie a nasi nieudaczni i namiętnie kłamiący w swoich
      protokołach do każdej reklamacji rezydenci-...zdaniem TRIADY wywiązali sie
      odpowiednio ze swoich obowiązków.

Wszystkich zainteresowanych proszę o kontakt:

st.maria_hurghada.poczta.fm

• Gość: Gosc_aga Re: TRIADA = wielkie ryzyko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 22:28
      Bylam na wycieczce z Triada Grecja 7+7 tj. objazdowka i wpoczynek. Zgadzam sie z
      wszesniejszymi postami dotyczacymi calej beznadziejonsci tego biura:
      - nieklimatyzowany autokar,
      - paskudne hotele z niedzialajacymi kranami i robakami
      - nieprzygotowani rezydenci
      - psujacy sie autokar
      - obwożenie po sklepach z "ikonami" i ulubionych restauracjach w terenie - tu
      tez chyba Triada miala działe
      - no i przekwaterowania w ramach miejscowosci plus czekanie na odlot na
      walizkach od 10 rano do 4 nad ranem

Gorąco odradzam!!
    • Gość: Gosc_mario Re: TRIADA = wielkie ryzyko_Grecja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 22:31
      Bylem na wycieczce z Triada Grecja 7+7 tj. objazdowka i wpoczynek. Podsumowanie:
      - hotele z nie dzialajacymi kranami i insektami
      - psujacy sie autokar

Gorąco odradzam!!
    • Gość: gosc Re: TRIADA = wielkie ryzyko IP: *.umed.lodz.pl 10.08.05, 09:06
      Wlasnie wrocilem z Paryza, bylem z Triada. Wycieczka byla wspaniala, program napiety, ale pokazane wszystko co w Paryzu zobaczyc trzeba. Naprawde polecam, nie moge narzekac na Triade, wszystko bylo zgodne z programem, a pani pilot Barbara B. byla swietna!!!!!!!! Polecam Triade!!!!
    • arius5 Re: TRIADA = wielkie ryzyko 01.09.05, 11:09
      Bylem na wycieczce z Triada Grecja 7+7 tj. objazdowka i wpoczynek. Podsumowanie:
      - hotele z nie dzialajacymi kranami i insektami
      - psujacy sie autokar

Gorąco odradzam!!
    • Gość: ita Re: TRIADA = wielkie ryzyko IP: 217.17.41.* 12.09.05, 11:00
      Również byłam na wyjeździe z Triady 7+7,nieprawdą jest iż w Biurze nie wiedzą
      co bedzie najpierw, czy objazdówka czy pobyt.poza tym piloci z Triady sa
      niekompetentni, niedouczeni, a poza tym bardzo leniwi, Jeśli chodzi o
      najdrobniejsze pytania, np. gdzie w obliżu znajduje sie Internet, nie potrafią
      na to pytanie udzielić pomocy.
      Jeśli chodzi o hotele to nie były złe, natomiast brak klimatyzacji w autokarze
      był wykańczający.
      Osobiście nie polecam TRIADY.
    • zablot Re: TRIADA = wielkie ryzyko 12.09.05, 12:17
      Dzien dobry
      jestem dziennikarzem Metra. Pisze artykul o sytuacji w Triadzie.
      Chialbym porozmawiac z uczestnikami wakacji organizowanych przez te firme.
      Bylbym wdzieczny gdyby Pani/Pan mogla sie ze mna skontaktowac:
      piotr.zablocki@agora.pl
      lub telefonicznie: 0-507 095 727
      Z góry dziekuje za pomoc
      • Gość: jasio Re: TRIADA = wielkie ryzyko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 16:47
        Byłem rok temu z Triada
        Napoleon pytał sie przed awansem Masz szczęście?
        Triada to jest świetny test
        Jesteś zadowolony to miałeś szczęście
        Ja nie mialem mimo ze zapłaciłem w lutym to nie wiedziałem w jakim hotelu
        będe mieszkał ( miały być ***) a po kłótni dostałem pokój gdzie dopłacałem za
        klimatyzacje (bez kłótni pokój z widokiem na śmitnik i bez klimatyzacji),
        jedzonko malutkie abyn nie utył, nie będe dalej pisał było mineło tylko podobno
        sa tacy którym sie udało
        Czy to prawda ze pracownicy Triady muszą pisać chwalące biuro posty?
    • Gość: bellamafia@op.pl Re: TRIADA = wielkie ryzyko IP: *.chello.pl 12.09.05, 18:12
      Oszuści z Triady

Biuro wykupuje najtańsze ofety od hoteli, czyli: zdezelowane obiekty. Wakacje w
      Grecji
      były istnym koszmarem. Mimo zaznaczenia w umowie, że mają być pokoje w hotelu,
      moi rodzice
      dostali bungalowy w opłakanym stanie. Wyglądały na popowodziowe: ślady po
      wodzie na ścianach, rdza wszędzie gdzie to możliwe, grzyb na ścianach. No i
      jeszcze ten boski
      widok na śmieci (po wyjściu z domku) z całego komleksu "wypoczynkowego". no i
      ten "zapach"....mmmmmmm poezja. Po zgłoszeniu do opryskliwego i olewającego
      wszystko i wiszystkich rezydenta bungalow został spryskany odświeżaczem
      powietrze (brawo za pomysłowość). Jako, że rodzice mieli mieszkać w hotelu, a
      nie w bungalowach upomnieli się i o to, jednak po obejrzeniu części hotelowej,
      którą wykupiła Triada okazało się, że tam panuje jeszcze większy bród, smród i
      ubóstwo. Miał był telewizor w pokoju - nie było, miały być bezpłatne leżaki -
      nie było, za to były dodatkowe atrakcje - nisko przelatujące samoloty 24h na
      dobę o czym biuro zapomniało wspomnieć w swoim katalogu. Cała grupa złożyła
      reklamację (rezydent nie chciał przyjąć zbiorowej więc każdy napisał
      oddzialnie
      jeszcze w czasie pobytu w Grecji). Została również poinformowana Warszawska
      Izba
      Turystyczna, jednak okazuje się, że w kraju bezprawia rządzi pieniądz. POdobno
      Triada jest bez winy, a cała grupa wczasowiczów powinna się leczyć, bo ma
      przewidzenia. Więc to co jest opisanie dzisiaj w gazecie Rzeczpospolita na
      temat Triady to na pewno też pic na wode fotomontaż :>
      Pragnę nadmienić, że była to oferta first minute, a cena wycieczki nie wynosiła
      600 zł, jak co niektórym "mądrym" mogłoby się wydawać.
      Ktoś powinien się w końcu dobrać do skóry biurom podróży, bo robią co im się
      podoba nie ponosząc konsekwencji.
      • Gość: Triada?Nie ma mowy Re: TRIADA = wielkie ryzyko IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.09.05, 18:54
        "Moja Ex" wróciła właśnie z Grecji. Totalna porażka. Hotel niby mial 4*.
        Zepsuta klima, brudny basen, pokoje z widokiem na ruchliwą ulicę, a plaża
        bynajmniej nie 300 m od hotelu. Czuła się jak na działce. Ogrodzenie byłe równo
        obrysowywało mury budynku hotelowego i basenu :)

A ostrzegałem ...
        • Gość: nr 235 hotele są bez licencji!! IP: *.lubin.dialog.net.pl 27.09.05, 21:48
          to wszystko dlatego,że biuro pisze o 3***, 4****, 5***** gwiazdkach, a
          kwateruje klientów w hotelach , które często nie figurują w odpowiednich
          urzędowych wykazach obiektów z licencją. Czyli płacisz jak za 3,4,5* a
          dostajesz cuchnącą i brudną norę!. Co Ci pozostaje?? Walcz!!
          A poza tym , zawsze mozesz zarządaĆ JUŻ NA MIEJSCU, rozwiazania umowu, jeżeli
          tylko biuro zakwaterowało Cie niezgodnie z zawarta umową i nie chce
          zakwaterowac Cię w takim hotelu jaki miałeś zakontraktowany w umowie. Muszą
          odwieżć Cie na ich koszt, w warunkach nie gorszych niż te w których przybyłeś
          na miejsce wypoczynku, do miejsca rozpoczęcia imprezy turystycznej. A po
          odszkodowanie, po wyczerpaniu drogi reklamacji należy starać się w sądzie, bo
          daję głowę,ze nic nie wywalczycie reklamacjami!
    • Gość: marek Re: TRIADA = wielkie ryzyko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 13:19
      A ja tam jesyem zadowolony Jeżeli płacicie takie pieniądze to na co liczycie? Ja
      tez byłem w Grecji hotel **** czysty basen blisko płaża dobre jedzenie co tu
      jeszcz wymagać ? blondynki w stroju topless podajacych zimne napoje?
      • Gość: MUSZELKA Re: TRIADA = wielkie ryzyko IP: *.promax.media.pl 30.09.05, 16:53
        Marku -ja tak jak Ty jestem zadowolona.A nawet bardzo zadowolona!!!!
        Tylko że ja byłam w Tunezji.Biuro Podróży TRIADA spełniło wszystkie moje
        oczekiwania.Rezydentka-super,hotel*** -również OK- zgodnie z katalogiem.Smaczne
        jedzenie,czyste pokoje,mili ludzie.Wszelkie "dowózki" na czas.O resztę - czyli
        sposób spędzenia czasu w tym pięknym kraju musiałam już zadbać sama.A nie było
        to łatwe,gdyż zabrakło czasu na wszystko co zaplanowałam.Jednym słowem -
        wakacje z BP TRIADA to był "strzał w dziesiątkę".Pozdrawiam zadowolonych i tych
        nie - również.
        • Gość: nr 235 Re: TRIADA = loteria IP: *.kghm.pl 14.10.05, 10:46
          ja byłem zadowolony rok temu, z Tunezji,. W tym roku za to zapłaciłem o 2 x
          tyle i zostałem sponiewierany. Będe miał niezpomniane wspomnienia z Egiptu.
          Triada to czysta loteria. Możesz wygrac fajne wczasy, albo dwytygodniowy
          horror. jak myslicie, co dłużej pozostanie wam w pamięci? ;-)
          • sariss [...] 14.10.05, 18:58
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • nbardzik Re: TRIADA = wielkie ryzyko 17.10.05, 15:07
      Ja też byłam na objazdówce z Triadą, ale miałam więcej szczęścia., tylko w
      Kapadocji nie było klimatyzacji, ale powietrze jest tam ostrzejsze i mogłam
      spokojnie przespać te kilka godzin. Zapłaciłam 2200 zł i miałam w czasie pobytu
      hotel 3+ z all i cudowną objazdówkę z wspaniałą pilotką. W autokarach Triady
      (wszystkie jakie spotkałam po drodze była klimatyzacja). Miałeś dużego pecha.
    • Gość: klik Re: TRIADA = wielkie ryzyko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 11:29
      A mnie Triada zlała. Nic nie przysłali w odpowiedzi na reklamację. Never ever
      droga Triado.
    • Gość: A.L. Re: TRIADA = wielkie ryzyko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.05, 13:47
      Cóż, trudno się oprzeć wrażeniu, że naczelną zasadą polityki TRIADY jest
      nabicie w butelkę jak największej liczby ludzi przy jednoczesnym unikaniu
      odpowiedzialności. Jednak jak pokazały ostatnie wydarzenia (coraz więcej
      klientów decydujących się na wnisienie pozwu, wypłata odszkodowań w zbiorowym
      procesie uczestników wakacji w Turcji - Elbe) pokazują, że czas bezkarności
      dobiega końca. Wyrok dotyczący elbowiczów pociągnie zapewne kolejne wygrane w
      procesach przeciwko Triadzie, w związku z tym wcale się nie zdziwię, jeśli
      pojawiające się ostatnio pogłoski o poważnych problemach finansowych Triady
      okażą się prawdziwe. Wydaje się, że nie warto było sobie na taką skalę psuć
      opinii, za te pieniądze zaoszczędzone na żenującą niskim standardzie usług...
      • Gość: Zuzia Re: TRIADA = wielkie ryzyko IP: 83.238.10.* 24.11.05, 13:43
        a mnie to wkurza..ludzie placa gorosze za takie wycieczki a chca palacow ze
        zlota...próżność i głupota..ja tez bylam z TRIADA nieraz i wrocilam bardzo
        zadowolona!!...ludzie czepiaja sie szczegółów. pewnie chca zwrócić na siebie
        uwagę!! ...poza tym niech najpierw wszyscy dokladnie czytaja umowy jakie
        podpisuja a potem marudza.Byla ze mna Pani w Egipcie, która reklamowala za małe
        poduszki do spania!!absurd...niektórytm poprzewracało się w głowie!!
        • Gość: ada Re: TRIADA = wielkie ryzyko IP: *.crowley.pl 24.11.05, 18:17
          A o co chodzi z tymi trzykropkami? Czytać się nie da.
        • Gość: oszukany TRIADA = wielkie ryzyko IP: *.kghm.pl / *.lubin.dialog.net.pl 09.03.06, 10:07
          1500 zł od osoby to sa grosze??? Skoro zawiera się umowę na 3* lub 4* to
          oczekujesz 3* lub 4* a tymczasem po przyjeździe na miejsce okazuje sie że hotel
          to syf, bez ceryfikatu Ministerstwa Egiptu, bez ŻADNEJ PRZYZNANEJ GWIAZDKI!!! A
          co za tym idzie posiłki tak paskudne że nawet personel wolał jeść w miejskich
          knajpach.
          To wszystko jst zaplanowane i nie dzieje się przypadkiem. Płacisz za coś czego
          wiadomo że nie otrzymasz.!

jak chcę 5* to szukam dobrej cenowo ofert na 5* i tyle. Ja znalazłem taka na 3*
          i chciałem otrzymac 3*, aA dostałem od TRAIADY hotel poza standaryzacją, bo
          Ministerstwo Egiptu nie chciało mu przyznać nawet 2 *!!! mamy na to dowody a
          sprawa o odszkodowanie i zadoścuczynienie jest w sądzie!
          • Gość: CL Re: TRIADA = wielkie ryzyko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 16:48
            Daj znać co ze sprawą.
          • Gość: Rudy Re: TRIADA = wielkie ryzyko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 00:26
            Jak masz ciągle problemy to wejdź na www.elbe.byd.pl tam jest nasza droga reklamacyjna i sadowa. Myśmy wygrali. Biura oczywiście nie polecam. Wyjazd z nimi to najczystsza forma loterii.
            • Gość: TOJA Re: TRIADA = wielkie ryzyko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 21:44
              BYLIŚMY KILKA RAZY Z TRIADĄ I NIE BYŁO TAK ŻLE.LUDZIE NIE PRZESADZAJCIE,
        • Gość: MONISIAKRZYSIA Re: TRIADA = wielkie ryzyko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 19:35
          Zuzia,skoro miałaś szczęście,to dlaczego krytykujesz opinie innych.Nikt za
          darmo tam nie jeżdzi!Skoro kupujesz 3*,to chcesz 3*!A jeśli biuro oferuje
          atrakcyjną cenę,to dlaczego nie kożystać?!Pani od poduszki,to oczywiście
          przesada,ale uważnie poczytaj sobie posty wyżej.Wszyscsy się zmówili?!Pomyśl
          zanim coś napiszesz!Pozdrawiam
          • Gość: MONISIAKRZYSIA Re: TRIADA = wielkie ryzyko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 19:37
            Acha,zapomniałam napisać,że nigdy nie byłam klientem Triady,a mimo to
            serdecznie współczuję pechowym wczasowiczom tego biura!!!
    • ohkarol1 Re: TRIADA = wielkie ryzyko 17.02.06, 08:29
      dostałes jakis zwrot ??
    • Gość: wagarowicz Re: TRIADA = wielkie ryzyko IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.03.06, 10:16
      mam identycznie wrażenie po moich wakacjach 7+7 w Turcji.
      Wolę dołożyć więcej kasy i mieć extra niż męczyć się na źle zorganizowanych
      wakacjach.
      • Gość: nr 235 Re: TRIADA = wielkie ryzyko IP: *.kghm.pl / *.lubin.dialog.net.pl 16.05.06, 10:03
        Triada znów zbiera żniwo . Ciekawe ilu w tym roku będzie poszkodowanych??
        • Gość: Gerard Re: TRIADA = wielkie ryzyko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 11:55
          Jeśli chodzi o wycieczki do Egiptu, to ja przynajmniej wolę Alfastar. Jeśli się
          nie mylę to wysyłają tam największą ilość turystów więc powinni być najlepiej
          przygotowani na wszelkie niespodzainki.
          • Gość: klient Re: TRIADA = wielkie ryzyko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.06, 09:49
            Triada to oszuści i złodzieje !!!
            Omijajcie ich szerokim łukiem !!!
    • Gość: coroner.pl Re: TRIADA = wielkie ryzyko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.06, 12:32
      > 7) w ramach objazdu zwiedzaliśmy "centra" złota, skór, fabryczki słodyczy. Po
      > co? Ponieważ prawdopodobnie Triada dostaje działki od sprzedanych w tych
      > sklepach produktów. Fajne nie?

To jest wymóg władz Tureckich. Dbają o interesy swoich firm i każda wycieczka musi mieć w planie zwiedzanie takich miejsc. Zawsze też powinien być jeden miejscowy przewodnik, taki szpieg :D

Zapraszam przy okazji o wysylania swoich relacji z podróży - na stronie www.coroner.pl Dobrze napisana reklacja znajdzie się na niej na pewno, można wypowiadać się swobodnie nt udanych bądź też nie wakacji!
      • Gość: Adam87 Re: TRIADA = wielkie ryzyko IP: *.chello.pl 22.06.06, 01:01
        Cześć,
        Planuje w te wakacje wyjazd z dziewczyną do Tunezji z triady. Może mi ktoś
        polecić jakiś w miare tani, dobry hotel? (nie chce żeby cena wyjazdu
        przekroczyła 2000zł za osobę)
        Dzięki
        • antidotumm Re: TRIADA = wielkie ryzyko 22.06.06, 01:16
          Polacy placa najnizsza cene a chcieliby otrzymac standard Hiltona. To dziwne.
          Dlaczego nie jedziecie z TUI (wystarczy zaplacic jedyne 2 lub 3 razy wiecej).
          2 razy bylam z Triada, i zawsze bylo bez zarzutu.
          • Gość: klient Re: TRIADA = wielkie ryzyko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.06, 11:38
            Polacy (tak jak inne narodowości) chcą otrzymać to, za co zapłacili.
            Ja na przykład zapłaciłem za 4 gwiazdki, a otrzymałem 2 i pół. Jest to
            zwyczajne oszustwo w wykonaniu triady. Ostrzegam przed triadą ! Jest jeszcze na
            szczęście parę uczciwych biur !
    • Gość: jozefa1 Re: TRIADA = wielkie ryzyko IP: *.crowley.pl 27.06.06, 09:22
      Chyba mało osób chwali to biuro, oczywiście zaraz odezwą się ci, którym udało
      się z nim, ja też próbowałam do trzech razy sztuka, patrząc jak inni nie mają
      miejsca w hotelu, albo są przenoszeni 3 razy w ciągu pobytu. Na koniec mnie też
      chcieli wyrolować umawiając się ze mną na Paryż 4 dni, tydzień przed wyjazdem
      poinformowali, że cały program zwiedzania zrealizują w 2 dni (cena ta sama).
      Udało mi się wycofać pieniądze i więcej z nimi nie pojadę.
    • Gość: Krystian Re: TRIADA = lekceważenie klientów IP: *.chello.pl 28.06.06, 10:01
      Jestem właśnie po 3-cich wakacjach z Triadą. Na te trzecie (i chyba już
      ostatnie) zdecydowaliśmy się skuszeni dużą zniżką zaoferowaną przez biuro w
      ramach rekompensaty (czas rozpatrywania reklamacji: 2,5 miesiąca!!!) za
      niedociągnięcia poprzedniego wyjazdu.

Nie przyłączam się do ogólnego biadolenia na Triadę, z moich dotychczasowych
      doświadczeń standard obiektów (Kreta, Turcja 7+7:Wschodnia Anatolia, Grecja)
      zupełnie przyzwoity za oferowaną cenę (zaznaczam, ze korzystamy raczej z ofert
      tańszych z katalogu). Oczywiście - na objazdach wytwórnie dywanów itp, ale to
      robią wszystkie biura, natomiast opieka przewodnika na objeździe, standardy
      hoteli, autobusów - może mieliśmy szczęście, ale nie mieliśmy z tym żadnych
      wpadek. Ceny wycieczek na miejscu faktycznie znacznie niższe niż w Triadzie,
      ale to też norma - każde biuro pobiera prowizje, no i nikt nie zmusza do ich
      zakupów, my zawsze kupujemy w miejscowych biurkach.

Natomiast opieka Triady w sytuacjach kryzysowych i rozwiązywanie problemów -
      czysta rozpacz.

Wylatując do Salonik z Okęcia samolotem Centralwings zobowiązani byliśmy do
      stawienia się na lotnisku o godz. 04.00 Panienki z Triady sprawnie odprawiły
      wszystkich oczekujących, wydały bilety, skierowały do odprawy bagażowej i
      paszportowej. Zapomniały tylko wspomnieć o jednym, dość istotnym szczególe: że
      samolot będzie miał kilka godzin opóźnienia. Nie winię za to Triady -
      Centralwings podstawił mniej samolotów niż powinien, i nasz samolot odleciał z
      inną grupą, i musiał po nas wrócić, co skazało nas na koczowanie niemal 10
      godzin na prowincjonalnym lotnisku, jakim jest Okęcie, po przejściu odprawy
      paszportowej, skąd nie sposób już cofnąć się do miasta. Szczególnie dla osób z
      małymi dziećmi - koszmar. Triada natomiast jest winna kompletnego zlekceważenia
      nas w tej sytuacji. Nie dosyć, że nie powiadomiono nas o tym przed odprawą
      (możnaby cofnąć sie do miasta i przyjechać później), to wielokotne próby
      telefonicznego kontaktu z biurem kończyły się na obietnicach oddzwonienia do
      nas z informacjami, i na tym kontakt się urywał, aż do następnego naszego
      telefonu. Triada tłumaczy się, że nie mieli konkretnych informacji z
      Centralwings - rzecz niebywała, jak na klienta czarterującego liczne samoloty.
      O dziwo, klienci Neckermanna, odlatujący również skandalicznie w tym dniu
      opóźnionym samolotem Centarlwings do Malagi, mogli zostać rano "obdzwonieni"
      przez swoje biuro podróży i uprzedzeni, by, zamiast na 4 rano, przyjechali na
      godzinę 11.
      Dokładnie ten sam schemat powtórzył się w drodze powrotnej. Mimo iż rezydenci
      Triady w Salonikach od rana odbierając grupy z lotniska wiedzieli doskonale, że
      kolejne samoloty Centralwings są opóźnione o 2-3 godziny (nie ma więc cudów,
      nie polecą do Polski i z powrotem szbciej i nie nadrobią tego opóźnienia), nie
      wykazali żąnego zainteresowania, żeby powiadomić nas, zmienić godziny
      transferów na lotnisko i umożliwić nam przeczekanie opóźnienia na basenie, a
      nie na krzesełkach w hali odlotów.
      Chyba jedyną sensowną pomocą usłużył nam jeden z rezydentów Triady, pan
      Białokozowicz, który na zarzuty, że Neckermann wykazuje zainteresowanie swoimi
      klientami, a Triada nie, odparł z bezczelną nonszalancją: "No, jak chcecie
      państwo jakości obsługi, to trzeba było jechać z Neckermannem".
      I to chyba dobra rada na przyszłość...
      • Gość: eska Re: TRIADA = lekceważenie klientów IP: *.ghnet.pl 28.06.06, 14:52
        Niestety nie mialam przyjemonosci podróżować z Triadą, wiec nie wypowiadam sie na temat tego biura,slyszalam bardzo skrajne opinie od znajomych od luksusu po wielki dramat i czarna rozpacz na miejscu.Chcialam nawiazac do tematu opóźnien samolotu lini Centralwings.Po otwarciu nieba dla wszystkich lini lotniczych, wszelkie biura podrozy odnotowaly zyski, bo juz nikt nie musi placic kokosów za przelot, a rezerwujac wczasy dla kilkuset osób z rocznym wyprzedzeniem biuro podróży otzymuje duże zniżki, wiadomo, że nie schodza z cen imprez, bo po co? Skoro moga zarobic wiecej, a ludzie przyzwyczajeni są do cen obecnych na rynku.Jednak uroki tanich przewoźników są takie, że w przypadku opóźnienia samolotu rejsowego, tania linia musi czekać, musi dać pierwszeństwo "standardowej lini",potem moze sie okazać, że czekają tak długo na "start", że akurat mija okreslony ustawowo czas pracy danej zalogi znajdujacej sie na pokladzie samolotu, wiec trzeba jeszcze dokonac zmian ekipy no i znowu przepuścić ze dwa samoloty;)stad biorą się opóźnienia i niedociagniecia zwiazane z podróżą.Także panie z Triady raczej nie mogly miec informacji, ze bedzie aż takie opóźnienie, mogly sie jedynie domyślać i trzymać kciuki żeby tak się nie stało. Poza tym proszę sobie wyobrazić sytuację w której ludzie po odprawie dowiadują się , że jest np.2godzinne opóźnienie, nagle opuszczają lotnisko, nie dojeżdzają na czas odlotu i znowu mają pretensję;), a ludzie z biura odpowiedzialni za odprawę mają kolejne 2 godziny pracy, za które i tak im nikt nie zaplaci, wiec wolą zrobić swoje i iść...;)Wniosek zdaje sie być taki, że najlepiej samemu sobie organizować wyjazd , otwarta Europa, tanie linie do których trzeba meic cierpliwość, campingi i kwatery prywatne i Internet, mozna zorganizować nie jedna podróż życia.Życzę samych udanych wyjazdów!;)
        • Gość: danurn Triada - Turcja 7 + 7 /Alanya IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 18:20
          Wczoraj w nocy wróciłam z Turcji. Myślę,że dużo jednak zależy od naszego
          nastawienia. Ja jestem zadowolowa, mąż też, choć byliśmy ze znajomymi, którzy
          ciągle narzekali i składali reklamacje. Pokoje czyste na objeździe wszędzie
          klimatyzacja, pilot bardzo kompetentny /p.Wojciech Tyndorf/ i bardzo miły.
          Oczywiście, jeśli się chce to można szukać dziury w całym / kierowca często
          dopiero po podniesieniu głosu włączał klimę, fotele zaklinowane, by nie móc
          ich przesuwać w bok dla większej wygody siedzenia, nie opróżniał śmietniczek,
          było brak kosza na śmieci, co przy tak długiej podróży / ponad 3 tys. km/
          dawało się we znaki. Ale był niezwykle punktualny, poza tym samochód sprawny.
          Oczywiście były wycieczki w fabryce onyksu, skór, ceramiki, na wielkim
          bazarze, ale mi to odpowiadało, choć nic nie kupiłam. Drugi tydzień -
          wspaniały hotel /Club Sidar/ 50 m2 apartament, czysty. I znowu kto chce może
          się przyczepić, ze lodówkę włączono dopiero na dwa dni przed odjazdem, w
          katalogu napisano,że do plaży 250 m a szło się 10 min., śniadania monotonne. Ja
          jestem zdania, że wielu mamy malkontentów, ale może to tylko ja mam szczęście.
          Pierwszy raz byliśmy z Triadą i jesteśmy zadowoleni. Poprzednio byliśmy w
          Egipcie z Exim Tourem i również byliśmy zadowoleni. Taka uroda,... a może
          szczęście.
    • toolkien Re: TRIADA = wielkie ryzyko 01.07.06, 07:16
      Mam z Triada proces w sądzie. Już sama nazwa "Triada" powinna dawać do
      myślenia (nazwa słynnej chińskiej mafii ...;o) ODRADZAM!!! Byłam z nimi 4
      razy, ale ostatnia wycieczka Tunezja-Libia to był jakiś żart, żenada i obraza
      szanującego się turysty. NIE ZAWIEZIONO NAS W 7 MIEJSC Z 12 PRZEWIDZIANYCH
      PROGRAMEM. Na miejscu musiałam dopłacić 140 $ - była mowa o 70 EURO, w
      przeciwnym wypadku STRASZONO, że nie pojadę na objazd z Tnezji do Libii.
      Reklamacja złozona natychmiast u pilota nie poskutkowała, czekałam 10
      (słownie - dziesięć) miesięcy na odpowiedź, a i to po ponagleniu przez mojego
      adwokata. Całość imprezy skrócona od początku o 24 h (późniejszy wylot). Na
      pytanie do rezydentki co w zamian, odpowiedziała: "mogą państwo reklamować w
      Polsce". Na pytania, "dlaczego tak dużo miejsc z objazdu ominęliśmy?",
      słyszeliśmy odpowiedź: "Bo nie było tam wolnych hoteli", albo "tam i tak nie
      ma nic ciekawego".
      O ile dawniej niedostatki w zakwaterowaniu rekompensował cudowny pilot-
      erudyta, albo miła obsługa, tutaj wszyscy nas programowo lekceważyli i robili
      zdziwione miny, gdy ktoś domagał się zmiany poscieli po poprzednich
      turystach. Hotel w Nabeul pomimo iż 4**** KOSZMAR, BRUD, SMRÓD, ROBALE
      urządzające sobie wyscigi z pokoju do łazienki. Pracownicy lokalnego biura
      TRIADA w moim mieście (nie jestem z Warszawy), również nabrali wody w usta i
      zbywali mnie czczymi obietnicami. Podkreślali na każdym kroku, żeby sobie nie
      zawracać głowy takimi drobiazgami, bo i tak nic nie wskóram podejmując
      jakiekolwiek działania. Zobaczymy - sprawą zajął się sąd.

• edek214 Re: TRIADA = wielkie ryzyko 01.07.06, 07:38
        a na komentuj.pl triada ma same plusy, chyba chcielisobie podreperowac
        reputacje w ten sposob

ja i kilku moich znajomych z pracy korzystalo z biur turystycznych
        oglaszajacych sie na magoo.pl, wszyscy sa zadowoleni
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka