Dodaj do ulubionych

Paryż- gdzie zostawić samochód

IP: *.trzcianka.sdi.tpnet.pl 05.12.02, 07:02
Wybieram sie samochodem do Paryża na bardzo krótką wycieczkę. Słyszałem, że
są tam okropne korki. Czy ktoś wie gdzie można tanio lub za darmo zostawić
auto tak żeby sprawnie przesiąść się do metra. Dojeżdżam od strony Lille.
Obserwuj wątek
    • Gość: alfred Re: Paryż- gdzie zostawić samochód IP: *.bmj.net.pl 05.12.02, 12:45
      Gość portalu: pierr_dzacy napisał(a):

> Wybieram sie samochodem do Paryża na bardzo krótką wycieczkę. Słyszałem, że
      > są tam okropne korki. Czy ktoś wie gdzie można tanio lub za darmo zostawić
      > auto tak żeby sprawnie przesiąść się do metra. Dojeżdżam od strony Lille.
      W pobliżu końcowych stacji metra i RER są nie drogie parkingi, czasem też
      bezpłatne. Korki w Paryżu nie gorsze niż u nas, ale z parkowaniem w mieście
      rzeczywiście krucho.
      • Gość: Ryszard Re: Paryż- gdzie zostawić samochód IP: *.local / 192.168.0.* / *.isis.de 06.12.02, 11:52
        Najlepiej zostawic auto juz na przedmiesciu Paryza!
    • Gość: tintin Re: Paryż- gdzie zostawić samochód IP: *.itpp.pl 06.12.02, 13:19
      Z korkami bez przesady. W Warszawie czy Krakowie bywaja gorsze. Zależy od pory
      dnia. Ale mozna się łatwo zgubic bo jest masę ulic jednokierunkowych i cię
      wyrzuca. Ja jednak zawsze zostawiam gdzies w miescie. Wymaga to oczywiscie tego
      zeby krążyć i szukać: czasem 10 minut, czasem pół godziny. Oczywiscie musisz
      zapłacić ale na parkingu na przedmiesciu tez musisz zaplacic. Stawki nie są tak
      bardzo rózne od warszawskich, a za to jest to jednak o niebo wygodniejsze niz
      po dniu lazenia dojezdzac jeszcze do samochodu.
      Oczywiscie zalezy to jeszcze od tego gdzie mieszkasz. jesli dajmy na to w
      hotelu na przedmiesciu to przewaznie maja bezplatne parkingi dla gosci i to
      jest najlepsza opcja.
      • marynarz007 Re: Paryż- gdzie zostawić samochód 14.12.02, 21:57
        Witaj !
        Bedac w Paryzu i czytajac wczesniej w przewodnikach o problemach z
        zakorkowanym Paryzem, platnymi parkingami i gmatwanina uliczek
        jednokierunkowych zostawilismy samochod w poblizu ostaniej stacji metra.
        Poslugujac sie mapa dojechalismy w okolice takiej stacji metra i zaczelismy
        poszukiwac miejsca gdzie nie byloby znakow zakazow parkowania lub
        innych "rezerwacji". Parkingu specjalnie nie szukalem. A udalo sie na malym
        parkingu opodal przedszkola jak mniemam. Upewnilem sie co do znakow i tak
        zostawilismy samochod na dzien caly - od 6ej do 21ej. Nie bylo problemu.
        Ale faktem jest ze potem jak wracalem metrem do samochodu to mnie krew
        zalewala ze nie znalazlem lepszego miejsca blizej centrum. No ale cos za cos.
        Ale zdaza sie tez tak iz mozna znalesc cos i w centrum. Jeden z moich kolegow
        opowiadal ze pojechal na calosc i zaparkowal w samym centrum, tuz obok "wiezy"
        na zwyklej uliczce, nawet nie na parkingu. I mu sie udalo.
        Tak czy inaczej jezeli stac cie na parking to wczesnie rano zajezdzaj do
        centrum.
        Pozdrawiam
    • Gość: pierr_dzacy Re: Paryż- gdzie zostawić samochód IP: *.trzcianka.sdi.tpnet.pl 19.12.02, 17:50
      Dziekuje wszystkim za rady. Auto zostawiłem na ulicy przy dworcu Nord. Szukałem
      miejsca przez 10 min a potem jeszcze 10 min kopertowania(mam busa T4).
      Powinienem zapłacić za parking ale parkomaty chciały kartę za 15 euro więc nie
      zapłaciłem i miałem szczęście. Bedąc pod wieżą też widziałem wolne miejsca.
      Korki rzeczywiście podobne jak w Warszawie ale stłuczek to chyba jest najwiecej
      w Europie (Rzym czy Warszawka odpadaja w przedbiegach a Berlin to raczej na
      końcu stawki)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka