Dodaj do ulubionych

Administrator przedstawia się

31.10.02, 15:25
Chyba tak wypada na początek..... Mimo tego, że jestem kobietą to kocham
niekonwencjonalne podróże organizowane indywidualnie w dalekie strony świata
za jak najmniejsze pieniądze. Mam nadzieję, że pośród internautów
zaglądających na gazeta.pl są również i tacy, którzy wolą taką formę
zwiedzania świata niż zorganizowane wycieczki turystyczne (chociaż z
przyjemnością posłucham również tych, którzy i tak podróżują - wcale ich nie
potępiam - każdy robi to co woli ....)
Witam wszystkich i zapraszam do dyskusji.

kambodja
Obserwuj wątek
    • kambodja Re: Administrator przedstawia się 31.10.02, 16:36
      Mam nadzieję, że niedługo zaczną się na tym forum,jakieś ciekawe dyskusje,
      proszę się zgłaszać, porozmawiamy w poniedziałek, bo niestety nie będę miała
      dostępu do netu przez najbliższe święta.
      • kubajek Re: Administrator przedstawia się 31.10.02, 16:58
        Hej kambodja (wolę to niż Administrator smile
        Do poniedziałku zatem.
        smile

• kambodja Re: Administrator przedstawia się 04.11.02, 08:38
      No witam, co słychać z poniedziałku ???
      • kubajek Re: Administrator przedstawia się 04.11.02, 15:18
        No ... dzięki, jak to w poniedziałek, następny bedzie zdecydowanie lepszy smile
        Czy twój nick ma związek z ulubionym regionem podróżowania?
        Ja planuję Peru, Boliwię, może Brazylię, za pół, za rok, dwa ...
        Byłaś tam może?
        • kambodja Re: Administrator przedstawia się 04.11.02, 17:13
          Podróżowałam po Indochinach w tym roku - stąd ten nick....
          Ameryki Płd. jeszcze niestety nie znam. Bardziej Azja....
          Ale planuję jak najbardziej Amerykę płd. również.
          • aptekarz2 Re: Administrator przedstawia się 05.11.02, 08:06
            Interesuje mnie bardzo Bajkał-może Ty,albo ktoś z forumowiczów był lub wybiera
            się tam.
            • kambodja Re: Administrator przedstawia się 05.11.02, 09:08
              aptekarz2 napisał:

> Interesuje mnie bardzo Bajkał-może Ty,albo ktoś z forumowiczów był lub wybiera
              > się tam.
              Proponuję Ci relację człowieka, który podróżował po tych okolicach całkiem
              niedawno - wejdź na www.travelbit.net kliknij na listę dyskusyjną i jeden z
              pierwszych wątków to "Koleją Transyberyjską przez Azję" - Łukasza M. ( wątek
              rozpoczety 25 marca br. a zakończony 3 listopada br).
              A przy okazji - wiesz, że ceny dla "inostrańców" są już podobno takie same jak
              dla Rosjan ?!
              Pozdrawiam.
              • aptekarz2 Re: Administrator przedstawia się 05.11.02, 11:05
                Wielkie dzięki za adres strony.
                Planuję wyjazd w przyszłym roku.W grę wchodzą trzy możliwości:
                -Rosja/Syberia/,Chiny, Mongolia
                -Ameryka Płd.
                -Indie.
                Może do tego czasu zbierze się jakaś grupa?Zawsze to razniej.
                Do tej pory zwiedzałem tylko Europę i tylko samochodem.
                Pozdrowienia.
                • kambodja Re: Administrator przedstawia się 05.11.02, 11:12
                  Podam Ci kontakt do mojego kolegi Janka, który był w tym roku w Mongolii:
                  tymjanek@poczta.onet.pl
                  Wiem, że w tej chwili siedzi gdzieś za granicą, ale pewnie zagląda do skrzynki -
                  więc spróbuj Go dopytać.
                  pozdrawiam
                  • emka10 Re: Administrator przedstawia się 05.11.02, 11:18
                    strasznie sympatycznie tu u was, czyta sie czyta i az chce sie uciekac. ja mam
                    na swoim kocie tylko europe i stany zjednoczone, czyli mozna
                    powiedziec 'standardzik' ale chetnie poslucham, a i rada posluze. obecnie
                    siedze w irlandii i wyglada na to, ze na dluzej... pzdr. emka
                    • kambodja Re: Administrator przedstawia się 05.11.02, 11:33
                      emka10 napisała:

> strasznie sympatycznie tu u was, czyta sie czyta i az chce sie uciekac. ja
                      mam
                      > na swoim kocie tylko europe i stany zjednoczone, czyli mozna
                      > powiedziec 'standardzik' ale chetnie poslucham, a i rada posluze. obecnie
                      > siedze w irlandii i wyglada na to, ze na dluzej... pzdr. emka
                      Dzięki za słowa otuchy ! Ja jestem załamana - myślałam ,że troszke więcej osób
                      bedzie na tym forum a tu ....
                      Mi też się chce "uciekać" i myślę o różnych "opcjach" na przyszły rok - mam
                      nadzieję, że któraś wypali.
                      A byłaś może w Hiszpanii ? Ostatnio oglądałam zdjęcia z tamtąd i wygląda na
                      mieszankę europejskiego gotyku z arabskimi naleciałościami - lubie takie
                      mieszanki (np: koścół w Kordobie przerobiony z meczetu).
                      Pozdrawiam.
                      kambodja
                      • kubajek Re: Administrator przedstawia się 05.11.02, 14:21
                        Wtrącę się bo jestem hispanofilem. Spędziłem tam ładnych parę latek i gorąco
                        polecam ten kraj. Klimat rewelacyjny, krajobraz dowolny - morze, równiny, góry
                        niskie i wysokie, stosunkowo blisko, ludzie przemili, pełne bezpieczeństwo,
                        jest co zwiedzać, słowem - same zalety. Polecam gorąco.
                        smile))

• emka10 Re: Administrator przedstawia się 06.11.02, 11:38
                        Ja jestem załamana - myślałam ,że troszke więcej osób
                        > bedzie na tym forum a tu ....

osob bedzie wiecej juz niedlugo, nic sie nie martw! a podroznikow jest cala
                        masa, tylko pewnie nie dotarli jeszcze w nasze strony smile
                        zupelnie na tej samej zasadzie, jak ja jeszcze pieknej hiszpanii nie ujrzalam...
                        moja pasja sa roznice kulturowe, wiecej podrozy wlasciwie
                        odbywam ''mentalnie'' - prowadzac pogawedki z cudzoziemcami i probujac do nich
                        jakis kluczyk dopasowac. no nic, pedze dalej do pracy.
                • kambodja Re: Administrator przedstawia się 06.11.02, 11:39
                  Napisz na ten adres:
                  anaworyta@poczta.onet.pl
                  Ta osoba naliście dyskusyjnej chwaliła się, że była nad Bajkałem, i może
                  udzielić info.
                  Pozdrawiam
                  kambodja
                  aptekarz2 napisał:

> Wielkie dzięki za adres strony.
                  > Planuję wyjazd w przyszłym roku.W grę wchodzą trzy możliwości:
                  > -Rosja/Syberia/,Chiny, Mongolia
                  > -Ameryka Płd.
                  > -Indie.
                  > Może do tego czasu zbierze się jakaś grupa?Zawsze to razniej.
                  > Do tej pory zwiedzałem tylko Europę i tylko samochodem.
                  > Pozdrowienia.
                  • ramirez11 Re: Administrator przedstawia się - hejka! 15.11.02, 15:24
                    Hej!

Jak zbieracie grupę to piszę się na Amerykę Płd. Pozdrawiam. Darek
                • piotr6 tramping 2003 06.11.02, 15:07
                  Tez sie zastanawiam nad Indiami lub Peru,boliwia albo Indochiny..
                  W Chinach bylem w tym roku-sluze informacjami.
                  pozdrawiam
                  piotr

aptekarz2 napisał:

> Wielkie dzięki za adres strony.
                  > Planuję wyjazd w przyszłym roku.W grę wchodzą trzy możliwości:
                  > -Rosja/Syberia/,Chiny, Mongolia
                  > -Ameryka Płd.
                  > -Indie.
                  > Może do tego czasu zbierze się jakaś grupa?Zawsze to razniej.
                  > Do tej pory zwiedzałem tylko Europę i tylko samochodem.
                  > Pozdrowienia.
                  • kambodja Re: tramping 2003 06.11.02, 15:14
                    A drogie są Chiny ??? Podobno przejazdy pociągowe nie należą do najtańszych ?
                    piotr6 napisał:

> Tez sie zastanawiam nad Indiami lub Peru,boliwia albo Indochiny..
                    > W Chinach bylem w tym roku-sluze informacjami.
                    > pozdrawiam
                    > piotr
                    >
                    > aptekarz2 napisał:
                    >
                    > > Wielkie dzięki za adres strony.
                    > > Planuję wyjazd w przyszłym roku.W grę wchodzą trzy możliwości:
                    > > -Rosja/Syberia/,Chiny, Mongolia
                    > > -Ameryka Płd.
                    > > -Indie.
                    > > Może do tego czasu zbierze się jakaś grupa?Zawsze to razniej.
                    > > Do tej pory zwiedzałem tylko Europę i tylko samochodem.
                    > > Pozdrowienia.
                    • piotr6 Re: tramping 2003 07.11.02, 08:24
                      Ceny sa nizsze niz u nas-jedzonko,noclegi.
                      drogie sa bilety wstepu-np.do narodowego parku w gorach zoltych okolo 65
                      zlotych.
                      Do popularnych muzeow okolo 30 zl.
                      Co do transportu-najtansze sa przejazdy tzw heard seat bez miejscowek.
                      ma na pewno swoj urok np 10 godzinna jazda na korytarzu z tlumem chinczykow.
                      Stosunkowo drogie sa przejazdy autobusem.
                      Przelot samolocikiem np Xian-Chengdu 0k0lo 1100 km kosztowal 300zlotych.
                      Glowna zasada w chinach ostro sie targowac.Prawie wszyscy probuja naciagnac.
                      pozdawiam
    • olik74 Re: Administrator przedstawia się 07.11.02, 14:50
      Gratuluje forumowego pomysłu i pozdrawiam Twórczynię oraz pozostałych
      współtwórców smile
      Na razie z tych odrobinę dalszych podróży mogę ewentualnie odrobinę się przydać
      jeśli komuś przyjdzie ochota wybrać się na Bliski Wschód (Syria, Jordania i
      Bejrut). Ale mam nadzieję, że będzie tego więcej w przyszłości...
    • urkho Re: Administrator przedstawia się 14.11.02, 19:45
      Witaj Kambodja. Napisałaś we wstępie, że lubisz niekonwencjonalne podróże.
      Podejrzewam, że masz na ten temat sporą wiedzę. A ja jak powietrza potrzebuję
      pewnych informacji. Wielka prośba - czy mógłbym podpytać cię o parę rzeczy
      przez mail? Trochę za dużo tego na forum /nie chcę cię przestraszyć -
      hipernatrętny raczej nie jestem/. Byłbym ogromnie wdzięczny. Pozdrawiam
      Olek
      • kambodja Re: Administrator przedstawia się 15.11.02, 08:39
        Zapraszam na e-mail, jak tylko będę umiała to odpowiem, ale myślę, że możesz
        spokojnie pytać na forum - może ktoś jeszcze coś odpowie.
        Pozdrawiam
        • ramirez11 Re: Do Kambodji! 15.11.02, 15:29
          Witaj!

Czy można zaprosić Ciebie na kolację albo na obiad w (najlepiej w stolicywink) w
          celu wysłuchania opowieści o podróżach i ew. pooglądania zdjęć. Nie mam
          doświadczenia w podróżach samodzielnych i chętnie posłucham kogoś bardziej
          obeznanego, tym bardziej że planuję kilka wyjazdów.
          Zajmuję się turystyką i mam mozliwość załatwienia czasami bardzo tanich biletów.

Pozdrawiam serdecznie

Darek
          • kambodja Re: Do Kambodji! 20.11.02, 12:00
            Myslę, że trzeba będzie pomyśleć o jakimś szerszym spotkaniu może w większym
            gronie ...... Więcej wymiany mysli .......
        • urkho Re: Administrator przedstawia się 23.11.02, 20:38
          Witaj Kambodja. Próbowałem wysłać do ciebie maila na adres
          kambodja@gazeta.pl, ale adres ten się nie zgłasza. Możesz podać mi swój mail?
          Pozdrawiam Urkho
    • pawel9811 Pawel mówi HEJA! 15.11.02, 15:08
      Więc mówię: HEEJA!
      Fajnie tu. Będzie z tego forum!!!! Bo na turystyce sami wycieczkowicze i
      hotelarze (nie mówię,że to źle każdy robi to co lubi i jak lubi) ale takiego
      forum brakowało.Mało nas będzie więcej!Kolezanko kambodja trzymam kciuki.
      Pozdrawiam wszystkich ciekawych świata i ludzi.heja2
      • kambodja Re: Pawel mówi HEJA! 15.11.02, 15:32
        Cieszę się, że się podoba, zapisanych jest ok. 20 osób ..... Pozdrawiam i
        czekam na więcej
        kambodja
        pawel9811 napisał:

> Więc mówię: HEEJA!
        > Fajnie tu. Będzie z tego forum!!!! Bo na turystyce sami wycieczkowicze i
        > hotelarze (nie mówię,że to źle każdy robi to co lubi i jak lubi) ale takiego
        > forum brakowało.Mało nas będzie więcej!Kolezanko kambodja trzymam kciuki.
        > Pozdrawiam wszystkich ciekawych świata i ludzi.heja2
    • graza4 Re: Administrator przedstawia się 15.11.02, 16:31
      kambodja napisała:

Mimo tego, że jestem kobietą to kocham
      > niekonwencjonalne podróże organizowane indywidualnie w dalekie strony świata
      > za jak najmniejsze pieniądze.

Dlaczego kobiecosc mialaby byc przeszkoda? W czasie swoinch podrozy spotkalam
      mniej wiecej podobna ilosc przedstawiciali obu plci, w tym sporo kobiet
      podrozujacych samotnie, a pewnie byloby ich wiecej, gdyby nie pozwalaly sobie
      wmawiac, ze jest to dla nich bardzo niebezpieczne, no i w ogole, fanaberia.
      Zgadzam sie, ze podrozowanie np. w krajach muzulmanskich moze byc troche
      bardziej uciazliwe dla kobiety bez "obstawy", ale nie demonizowalabym (pewnie
      bezpieczniej dla kobiety niz dla Amerykanina, przynajmniej oni tak twierdza
      smile). Sama pewnie wkrotce pojade przez Iran do Kabulu (tam na szczescie czekaja
      znajomi) wiec zobaczymy. Jak przezyje, to opisze.
      • kambodja Do Graza4 18.11.02, 09:28
        Kobiecość nie przeszkadza absolutnie, ale chyba w Polsce wszyscy się dziwią bo
        są przyzwyczajeni do odpoczynku naplaży itp. A ja tak nie potrafię ! Też
        spotykałam podczas podróży dużo "samotnych przedstawicielek płci żeńskiej" no i
        fajnie ! Wszystko jest bezpieczne tylko trzeba odpowiednio do tego podejść !
        Nie wiem tylko jak z tym Iranem - lepiej się dowiedz bo 3 lata temu nie chcieli
        wpuszczać samotnie podróżujących dziewczyn (po prostu nie dawali wiz )- ale
        może się to zmieniło ... Poza tym jak bylismy to po prostu nie chcieli ze mną
        (jako kobietą ) rozmawiać. Ale z drugiej strony słyszałam, że jak kobiety
        samotnie podróżują to bardzo im w Iranie pomagają.
        Kabul - fajnie ..... A co chcesz zobaczyć ?
        Pozdrawiam
        • graza4 Re: Do Graza4 18.11.02, 21:44
          Gdyby nie sprawy natury prywatnej, to na pewno nie jechalabym teraz do Kabulu,
          taka turystyka "powojenna" to chyba nie najlepszy pomysl, ale skoro juz jade,
          to mam nadzieje zobaczyc cos, co by wskazywalo,ze zaczyna tam sie zyc lepiej.
          Zreszta zawsze sie interesowalam Iranem i Azja centalna. Co do wizy iranskiej
          to rzeczywiscie mozesz miec racje, mozliwe, ze po prostu w Turcji wykupie
          przelot prosto do Kabulu. A jezeli tak samo jest z wiza afganiska? Mam
          nadzieje, ze nie.
          Pozdrawiam!
    • chrupo Re: Administrator przedstawia się 19.11.02, 20:49
      Super forum bardzo przyjemnie sie czyta , narazie bez głupich tekstów i
      wulgaryzmów co mnie odrzuca na forach publicznych. Mam nadzieje ,że będzie nas
      coraz więcej.
      Pozdrawiam
      • imena Re: Administrator przedstawia się 25.11.02, 19:42
        Witaj kambodja!

Dzieki że moge tu zagladać. Twoje forum zapowiada sie wspaniale. Ale powiem Ci
        że na podrózowanie nie zawsze wybieram dalekie kraje. Przekonałam sie ile miejs
        dzikich znajduje sie w Polsce. Tajemnice czasami nirozwiazane, zagadki,
        wszystko to sprawia że nie mogę się zawsze doczekać wakacji. A w ciagu roku
        robię sobie wypady po naszym pieknym kraju i docieram do miejsc które budzą
        zachwyt.
        A z zagranicy to podrózowałam i po Europie i kawałeczku Azji. Mam nadzieję że
        tutaj przeczytam i dowiem sie wielu rzeczy i wyruszę dalej w poszukiwaniu
        najpiekniejszych miejsc na ziemi.

Pozdrawiam serdecznie

Imena
        • kambodja Do Imena 26.11.02, 09:27
          Cieszę się, że Ci się podoba, zrobiłam to forum "zamknięte", żeby nie było
          problemu z pisaniem "głupotek" i bałaganieniem tak jak to ma miejsce na innych
          forach. Mam nadzieję, że nikt nie czuję się urażony, że musi "prosić o
          wpuszczenie" - ja wpuszczam zawsze wszystkich ...
          A co do podróżowania po Polsce to popieram w 100% jest tyle miejsc ciekawych u
          nas, które jeszcze na mnie czekają....
          Pozdrawiam
          • jolantaklis Re: Do Kambodja i pozostalych.. 09.05.03, 18:04
            A ja czuję się coraz bardziej zaszczycona,żę mogłam wstąpić do
            tego "klubu"...smile)
            jestem naprawde pod wrazeniem!
            I mimo niewielkich doświadczeń czuję się wspaniale w Waszym towarzystwiesmile
            bede sie starala zagladac tu jak najczesciejsmile
            buzka!
            x
            • kambodja Re: Do Kambodja i pozostalych.. 10.05.03, 08:37
              cieszę się, że się podoba, ale to żaden "klub" a mam nadzieję, że miejsce do
              wymiany praktycznych info o podróżowamiu po świecie.
              Pozdrawiam
              k

• ashanti5 Re: Do Kambodja i pozostalych.. 14.05.03, 14:51
                Przywitałam się juz na swoim wątku o Hiszpanii. Jeszcze raz pozdrawiam
                wszystkim i wyrażam uznanie dla poziomu dyskusji na tym forum.
                Nieststy nie mam zbyt wiele doświadczeń podróżniczych. Zwiedziłam tylko Europę
                i troche Kanady.
                Ponieważ studiowałam latynoamerykanistykę, strasznie ciagnie mnie w kierunki
                Ameryki Południowej (Łacińskiej) - swoja drogą zapraszam do udziału w festiwalu
                kultury iberoamerykanskiej, który organizauje ze stowarzyszeniem Candela.
                Marże o podróży na Jamajkę, Kubę, Dominikanę i Haiti. Wiem, że kierunek Karaiby
                może Wam się wydać banalny, ale nigdy w zyciu nie zakotwiczyłabym się w eklawie
                turystycznej z basenem. Fascynuje mnie kultura afro-karaibska, a w
                szczególności afrochrześcijańskie religie synkretyczne. Chciałabym sie z tym
                zapoznać, może wtedy byłaby wieksza szansa na robienie doktoratu z voodoo smile
    • misiaj Re: Administrator przedstawia się 16.06.03, 22:59
      kambodja dziękismile))
      Trafiłam przypadkowo, ale szukając, więc dobre duchy sprzyjają. Kiedy
      przeczytałam, że to forum założyła osoba o tym niku, to... prawdę mówiąc trochę
      się nogi pode mną ugięły - bo wypisz, wymaluj: ja. Tylko że to Tysmile))
      Oczywiście na niku i rodzaju forum na razie poprzestaję, w tej "niby"
      znajomości. Ale...może coś się z tego wywichnie? Serdecznie Cię pozdrawiam.
      Aha, czy byłaś w Kambodży? Ja bardzo bym chciała, szykuję się na następne lato.
      No i pewnie będę sama, bo nie znam nikogutko, kto by był obieżyświatem w tamtą
      stronę. Liczę, że tutaj kogoś poznam. Dlatego dzięki. Będę próbowała.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka